Pereiti prie turinio

333666999

Nariai
  • Pranešimai

    13
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

  • Atsiliepimai

    0%

Reputacijos išklotinė

  1. Patinka
    333666999 sureagavo į Algiz Teismas deda tašką: „Linkomanija“ turi būti užblokuota   
    Dvejus metus trukusi byla dėl interneto svetainės „Linkomanija“ draudimo pagaliau baigta. Lietuvos apeliaciniame teisme paskelbtas sprendimas įpareigoti interneto paslaugų tiekėjus uždrausti savo klientams pasiekti „Linkomanijos“ interneto svetainę.
     
    Asociaciją LATGA teisme atstovavęs advokatas Andrius Iškauskas DELFI sakė, kad šis sprendimas yra džiugi žinia Lietuvos autoriams.
     
    „Jau dvejus metus varstome teismų duris su šia „Linkomanijos“ byla. Pirmos instancijos teismas priėmė mums palankų sprendimą, tada jis buvo apskųstas, o Apeliacinis teismas atmetė skundą ir iš esmės patvirtino visus mūsų argumentus, kad „Linkomanijos“ blokavimas yra tinkama ir efektyvi priemonė. Šis sprendimas dar gali būti apskųstas Aukščiausiajam teismui, tačiau jau dabar jis yra galiojantis ir operatoriai turės jį vykdyti ir blokuoti prieigą prie „Linkomanijos“. Manau, kad šis sprendimas padės ginti autorių teises“, – sakė A. Iškauskas.
     
    DELFI primena, kad LATGA pateikė ieškinį ne „Linkomanijos“ valdytojui, nes jo surasti beveik neįmanoma, o ryšio tiekėjams: bendrovėms „Bitė Lietuva“, „Telecentras“, „Init“, „Cgates“, „Balticum TV“, „Splius“, „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ ir „Telia Lietuva“
     
    Dar 2017 metų lapkričio 20 d. Vilniaus apygardos teismo sprendimu interneto paslaugų teikėjai įpareigoti savo pasirinktomis priemonėmis savo paslaugų gavėjams uždrausti pasiekti „Linkomanijos“ interneto svetainėje esančią dalijimosi rinkmenomis internete platformą.
     
    Sprendimas buvo apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui, tačiau šis tik patvirtino žemesnės instancijos teismo sprendimą.
     
    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/mokslas/technologijos/teismas-deda-taska-linkomanija-turi-buti-uzblokuota.d?id=80109983
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...