Pereiti prie turinio

Naujokui reikia pagalbos su html


Rekomenduojami pranešimai

Pradėjau kažką bandyti su html. Noriu padaryti kairėje pusėje navigacija. Apibrėžiant viską su <fieldset> . Bet pas mane pasidaro per visą ekraną apvedimas kaip čia:

http://www.part.lt/img/7479f2078a0f7c81fa01c21a0eec4833384.JPG

o norėčiau, kad apsivestų tik kairė dalis, o ne visu pločiu. Va mano kodas:

<form width="15px">
<fieldset width="15px">
<legend>Nuorodos</legend>
<a href="index.html">Nuoroda</a>
</fieldset>
</form>

Bandžiau dėt pločio pikselius. Bet atrodo nėra tokio atributo :o

Kas padėtų?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

irgi css :o

 

#kaire { float: left; width: 50%; }

#desine { float: right; width: 50%; }

 

(width reiskia kiek procentu to lango bus (visas ekranas 100%), galima uzrasyti ir pikseliais, tada butu width: 500px; ir pns.)

 

tada html'e <div id="kaire">Kairys pix</div><div id="right">Desinys pix</div>

 

 

EDIT: pagal amzinas buda tavo paveiksleliai bus lenteleje ir negalesi taip paprastai keisti tam tikru parametru, bei funkciju bus maziau :o nors jei naudosi tik vienakart gal ir neapsimoka kurti dar keliu div

Redagavo Mindaugas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pagal Mindaugo teorijas ištrink CSS faila ir pamatysi tada kaip tavo svetainę mato paieškos sistemos.

Pamatysi kieno būdas geresnis tada :o

 

NEGALIMA pozicijas svetaineje statyti su CSS. Papildomai turesi labai daug problemu derindamas viska tarp narsykliu.

Redagavo amzinas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Pagal Mindaugo teorijas ištrink CSS faila ir pamatysi tada kaip tavo svetainę mato paieškos sistemos.

Pamatysi kieno būdas geresnis tada :)

 

NEGALIMA pozicijas svetaineje statyti su CSS. Papildomai turesi labai daug problemu derindamas viska tarp narsykliu.

Tavo žiniai paieškos sistemoms nereikia tos tavo sturktūros. Svarbu, kad visa informacija eitu iš eiles (Pavadinimas, paveikslėlis, paveikslėlio aprašymas, dar kažkoks tekstas ir t.t.). Gerai sukoduotame dizaine (xhtml/css) tai lyg ir standartas.

 

Kas dėl išdėstymo su lentelėmis, tai jau yra atgyvenęs ir nelankstus būdas visai struktūrai kurti.

Kalbant apie atvaizdavimą - gerai sukoduotas dizainas daugumoje naršyklių atrodo panašiai (IE išimtis, bet ir ten daug papildomų pateisymų nereikia).

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
amzinas, pabandyk kokiam normaliam tinklapi daryt visas lygiuotes su table..

Visus table siulyciau pamirsti .Paieskos sistemos puslapius geriau supranta su div.Bent jau joomlos profesionalios templatu kurejos jau senai nebenaudoja table.

 

O siaip siulyciau parsisiusti dreamweaver , ten ,kai koduoji iskart rodo ,koks bus rezultatas ,yra css komandu sarasas ,nors ten profesionali programa ,manau tikrai suprasi. :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Dar vienas klausimas. Būna dažnai lentelės švelniais, apvalintais kraštais. Čia taip galima padaryti su css? javascript? ar kuo?

css berods, jei kalbi apie div'us, jeigu ne tai manau html'e priskiriama papildomas nustatyma <table> tagui, bet nesu tikras.

Redagavo Mindaugas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Koduoju dizainą ir susidūriau su problema. Va kol kas viskas gerai:

http://www.part.lt/img/c740464a9edac3b868b743c08a39723172.JPG

 

O kai noriu pridėti dar vieną bloką tekstui:

http://www.part.lt/img/d4bb7acda1534b8463630c40f2c98600562.JPG

 

Meniu pasislenka aukštyn. Ką daryt, kad taip nebūtų? :)

#meniu li {margin:-15px 5px 0 100px;}
#meniu li a {float:left; display:block; height:55px; width:80px; color:#666666; margin: -16px 5px -17px 0; padding: 15px 10px 0px 10px}
#meniu li a:hover { color:#ffffff;}

#meniu li.aktyvus a { background: url(meniu_punkto_fonas.png) repeat-x; color:#98bbef;}

#headeris {background:url(virsutinis_paveikslelis.png); height:261px; width:1100px;}

#groteles {width:100%; height:46px; background:url(groteles.png);}

#pagrindas {width:60%; height:500px; background-color:#ffffff;}

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Pagal Mindaugo teorijas ištrink CSS faila ir pamatysi tada kaip tavo svetainę mato paieškos sistemos.

Pamatysi kieno būdas geresnis tada :)

 

NEGALIMA pozicijas svetaineje statyti su CSS. Papildomai turesi labai daug problemu derindamas viska tarp narsykliu.

 

Tu 1999 metuose vis dar gyveni? :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Galit kas padėt? Vis geriau nei ginčytis be reikalo.

Kaip padaryt, kad pilkas įlįstu dešinėje?

http://www.part.lt/img/f2bc418bf350e0bedc177f0eef19d202960.JPG

index.html:

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css"/>
<title>Webas</title>
</head>
<body>
<div id="irasas" align="left">

</div>
<div id="sonas">

</div>
</body>
</html>

 

css.css

body {background-color:#000000;}
#irasas {background-color:#ffffff; height:500px; width:250px; margin: 20px 5px 0px 10px;}
#sonas {background-color:#666666; height:500px; width:500px; margin: 20px 0 0 0;}

 

Kas žino?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Šiaip, patarimas iš praktikos. Pasidaryti dvi css klases, pavyzdžiui:

.alignleft {float: left;}
.alignright {float: right;}

 

Tuomet, norint kurį nors elementą nustumt į kurią nors pusę rašome:

<div class="alignleft">šitas eis į kairę</div>
<div class="alignright">šitas eis į dešinę</div>

 

Tik žinoma, po viso to, reikia nepamiršti išvalyti floatų, kad kiti elementai lygiuotųsi normaliai, tam galima pasirašyti dar vieną klasę ir priskirt ją kokiam nors divui arba fiktyviam blokui:

.magicfix {clear: both;}

 

Išviso, kas čia per align="left" ? Pamiršti reikėtų jau tokius dalykus. HTML - TIK TIK TIK MARKUPAS. JUODA ANT BALTO. Jokių lygiavimų, pagražinimų ar dar ko kito. DIZAINAS - CSS, period.

 

Amžinas, juokinga kažkaip, kai paskaitau, jog kitose temose ten ajax nagrinėji ir kitą, o čia pasakei tokią nesąmonę, ko tikrai nesitikėjau išgirsęs :) Jei rankos kreivos ir nemoki rašyti tokio kodo, kurį teisingai atvaizduotų visos naršyklės - į sveikatą - naudokis table. O aš gyvensiu 2010 metais - naudosiu CSS.

 

Ai ir dar, kažkas klausė, kaip suapvalinti kampus. Čia išties būtų smagu pamatyti pavyzdžiui, amžino sprendimą :)

O aš kampus apvalinu štai taip

#id, .class {-webkit-border-radius: 10px; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px;}

 

Galit kas padėt? Vis geriau nei ginčytis be reikalo.

Kaip padaryt, kad pilkas įlįstu dešinėje?

http://www.part.lt/img/f2bc418bf350e0bedc177f0eef19d202960.JPG

index.html:

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css"/>
<title>Webas</title>
</head>
<body>
<div id="irasas" align="left">

</div>
<div id="sonas">

</div>
</body>
</html>

 

css.css

body {background-color:#000000;}
#irasas {background-color:#ffffff; height:500px; width:250px; margin: 20px 5px 0px 10px;}
#sonas {background-color:#666666; height:500px; width:500px; margin: 20px 0 0 0;}

 

Kas žino?

 

 

<html>
<head>
<title>Webas</title>
<style type="text/css">
* {margin: 0; padding: 0;}
body {background: black; width: 100%; height: 100%;}
.alignleft {float: left;}
.alignright {float: right;}
.magicfix {clear: both;}
#page-wrap {background: yellow; width: 630px; min-height: 1000px; margin: auto;}
#irasas {background: red; height: 700px; width: 350px;}
#sonas {background: green; height: 400px; width: 250px;}
</style>
</head>
<body>
<div id="page-wrap">
	<div id="irasas" class="alignleft"></div>
	<div id="sonas" class="alignright"></div>
</div>
<div class="magicfix"></div>
</body>
</html>

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano variantas: Prie abiejų div css pridėk "float:left"

#irasas {float:left; background-color:#ffffff; height:500px; width:250px; margin: 20px 5px 0px 10px;}
#sonas {float:left; background-color:#666666; height:500px; width:500px; margin: 20px 0 0 0;}

Tada atstumą tarp jų reguliuok su margin.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

bandyk bandyk :) svarbiausia yra - nepasiduoti! kartais būna, kad koduoji koduoji ir kažkas nesigauna, kažko nesupranti, kažko nežinai. tačiau viską galima sužinoti :)

žinoma, jei užsiimsi tuo rimčiau - linkiu sėkmės, nes teks dar cross-browser ypatumus įvarius patirti :D ir tikrai prakeiksi IE!

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

bandyk bandyk :) svarbiausia yra - nepasiduoti! kartais būna, kad koduoji koduoji ir kažkas nesigauna, kažko nesupranti, kažko nežinai. tačiau viską galima sužinoti :)

žinoma, jei užsiimsi tuo rimčiau - linkiu sėkmės, nes teks dar cross-browser ypatumus įvarius patirti :D ir tikrai prakeiksi IE!

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na jo, kiek žiūrėjau, tai vis rašo, kad IE vartotojai kažko nedamatys ar kažko nerodys ir reikia kažką papildomai parašyt ar padaryt. :)

 

Norėčiau paklausti, ar CSS tik ir yra skirtas dizainams kurti, keisti tinklalapio bendrą vaizdą?

Redagavo jurmala
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

taip, css yra atsakingas tik už puslapio išvaizdą, kuri yra pateikiama vartotojui. t.y. elementų išdėstymas, spalvos, backgroundai ir kitkas, kas daro puslapį gražiu. html - turinys. php (ar kita web programavimo kalba) - to turinio spausdinimas iš duombazės ar panašiai. čia taip trumpai, ir tikiuosi, aiškiai :)

 

na, o dėl IE.. vat ir man pačiam, teko vakar karpyti dizainą tokį vieną - viskas gerai, tiek chrome, tiek ff, tiek opera atvaizduoja kūl, o darbo pabaigoje pasižiūrėjau su IE :) na ką, šiandien tvarkau. neatitikimai kosminiai, bet viską galima ištaisyti. žinoma, geriau iškart visomis naršyklėmis žiūrėti, tuomet mažiau neatitikimų ateityje bus :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

  • Prisijunk prie bendruomenės dabar!

    Uždarbis.lt nariai domisi verslo, IT ir asmeninio tobulėjimo temomis, kartu sprendžia problemas, dalinasi žiniomis ir idėjomis, sutinka būsimus verslo partnerius ir dalyvauja gyvuose susitikimuose.

    Užsiregistruok dabar ir galėsi:

    ✔️ Dalyvauti diskusijose;

    ✔️ Kurti naujas temas;

    ✔️ Rašyti atsakymus;

    ✔️ Vertinti kitų žmonių pranešimus;

    ✔️ Susisiekti su bet kuriuo nariu asmeniškai;

    ✔️ Naudotis tamsia dizaino versija;

    ir dar daugiau.

    Registracija trunka ~30 sek. ir yra visiškai nemokama.

  • Naujausios temos

  • Karštos temos

×
×
  • Sukurti naują...