Pereiti prie turinio

PHP, kaip paleisti php skriptą ne per URL?


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki, tarkim serveryje yra aaa.php skriptas, kuris sukuria aaa.txt failą.

Taigi norint sukurti tą aaa.txt failą, įrašome aaa.php skripto nuorodą į naršyklės URL laukelį ir spaudžiame enter...

Susikuria aaa.txt failas...

 

O kaip padaryti taip, kad aaa.php skriptas pasileistų neįvedant jo nuorodos į URL?

Pasileistų tarkim kokiame puslapyje paspaudus button'ą?

 

Kažką girdėjau apie Crontab, čia jo man reikia? o paprasčiau neįmanoma apsieiti?

Jei jau galima per naršyklę trinti katalogus, tai galvoju gal kaip paprastai ir serveryje esančius php failus galima paleist?

 

Lauksiu atsakymų :)

Redagavo Nivellyr
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Sveiki, tarkim serveryje yra aaa.php skriptas, kuris sukuria aaa.txt failą.

Taigi norint sukurti tą aaa.txt failą, įrašome aaa.php skripto nuorodą į naršyklės URL laukelį ir spaudžiame enter...

Susikuria aaa.txt failas...

 

O kaip padaryti taip, kad aaa.php skriptas pasileistų neįvedant jo nuorodos į URL?

Pasileistų tarkim kokiame puslapyje paspaudus button'ą?

 

Kažką girdėjau apie Crontab, čia jo man reikia? o paprasčiau neįmanoma apsieiti?

Jei jau galima per naršyklę trinti katalogus, tai galvoju gal kaip paprastai ir serveryje esančius php failus galima paleist?

 

Lauksiu atsakymų :)

Tavo klausima per elementarus kad tave cia mokytume HTML

Spaudziant butona aktivuojasi HTML forma arba JavaScript

 

PHP skriptus per serveri HTTP ir narsykle galima paleist uzejus ant linko, kraunant puslapi paleisti kartu piesinelius - php skriptus, javaskriptus - formuojamus php, stilius - formuojamus php, flash - formuojamus php. Paspaudziant ant formos butona.

 

Seip greiciausiai nori fiksuoti kazka puslapyje,tai pagrindiniam puslapi iterpi

<?php

error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE);

include('aaa.php');

?>

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Tavo klausima per elementarus kad tave cia mokytume HTML

Spaudziant butona aktivuojasi HTML forma arba JavaScript

 

PHP skriptus per serveri HTTP ir narsykle galima paleist uzejus ant linko, kraunant puslapi paleisti kartu piesinelius - php skriptus, javaskriptus - formuojamus php, stilius - formuojamus php, flash - formuojamus php. Paspaudziant ant formos butona.

 

Seip greiciausiai nori fiksuoti kazka puslapyje,tai pagrindiniam puslapi iterpi

<?php

error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE);

include('aaa.php');

?>

 

Man rodos nesupratai problemos :D

Su cron'ais nelabai noriu prasidėt, nes kaip suprantu jie skirti kažką daryti tam tikru laiko momentu, arba tam tikrais laiko intervalais, o man reikia kad tam tikra skriptų grupė pasileistų įvykus tam tikram trigger'iui...

Arčiausiai mano tikslo kaip suprantu yra exec(); funkcija, bet php failo ji nevykdo, o bando atidaryti kaip tekstinį...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Man rodos nesupratai problemos :D

Su cron'ais nelabai noriu prasidėt, nes kaip suprantu jie skirti kažką daryti tam tikru laiko momentu, arba tam tikrais laiko intervalais, o man reikia kad tam tikra skriptų grupė pasileistų įvykus tam tikram trigger'iui...

Arčiausiai mano tikslo kaip suprantu yra exec(); funkcija, bet php failo ji nevykdo, o bando atidaryti kaip tekstinį...

 

jei naudoji sia funkcija exec('failas.php'); tai nieko keisto kad nevykdo, skaityk helpa is naujo

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Sukurti naują...