Pereiti prie turinio

Kebabų versliukas


Rekomenduojami pranešimai

Aš kebabus mėgstu ir valgau gan dažnai tiek Lietuvoje tiek užsienyje, nes pigu, greita ir sveikiau už picas ar kokį McŠ*dą. Bet turiu kelis pastebėjimus kebabinėms, kurie pasikartoja labai dažnai ir erzina:

1. Meniu turi būti platus, o ne tik mažas ir didelis kebabai lavaše. Taip pat turėtų būti kebabas pitoje, kebabas iš vištienos, ar iš jautienos, ar iš avienos (nebūtinai visos mėsos, bent jau dvi), taip pat kartais norisi tik užkast, o ne prisivalgyt, todėl būtų gerai ir mini kebabas. Jeigu yra staliukų, tai turi būti ir kebabas lėkštėje. Taip pat siūlykite ir įvairius kompleksus.

2. Jeigu meniu platus, tai turėtų būti ir viskas iš jo. O ne kaip dažniausiai būna kad meniu per visą langą, o iš tikro turi tik jau minėtus du kebabus.

3. Padažo dėkite su protu, geriau jau mažiau, nes užknisa kai visur teka, o pats valgai išsimurzinęs kaip kiaulė.

4. Jeigu klientas prašo aštraus kebabo, tai padarykite tikrai aštrų, nes Lietuvoj dar nevalgiau aštraus kebabo.

5. Plaukite rankas arba dėkites pirštines visada prieš darant kebabus, o ne vieną kartą atėjus į darbą.

6. Jeigu siūlote didelį kebabą už mažo kainą tai ir darykite didelį.

7. Kebabas tai ne patiekalo pavadinimas, kebabu vadinama pati mėsa, todėl jos negailėkite.

8. Pardavėjai turi būti mandagūs ir prisitaikyti prie klientų. Kartais paprašau kad kebabą perpjautų per pusę, tai vieną kartą žalgirio g. pardavėja atrėžė kad negali, nes kamera stebi, o šefas uždraudė taip daryt. Tai apsisukau ir nuėjau į kitą, kur perpjovė be jokių kalbų.

 

Taip pat turiu kelis patarimus verslininkams:

1. Prižiūrėkite savo kebabines, nes pamačius apdriskusį vagonėlį iškart galvojama kad maisto kokybe taip pat nesirūpinama.

2. Naudokite tik šviežius produktus, nes nuo to labiausiai priklauso kebabo skonis.

3. Daugiau įtakos turi ne kebabo skonis, o įtikinimas kad jis skanus. Daug kartu mane draugai vedę į įvairias kebabines, sakė kaip ten skanu, nerealūs kebabai ir t.t.. O paragavus nieko ypatingo, kebabas ir tiek.

4. Svarbiausia yra įvaizdis, jis ir traukia klientus ir dėl jo jie galvoja kad kebabai skanūs.

Pvz. Klaipėdoje, nžn kuriam rajone, prie maximos stovi dvi kebabinės, viena visa graži, tviskanti, matosi kad padirbėta prie marketingo. O šalia paprastas vagonėlis be jokių įmantrybių. Produktus perka iš tenpat, skonis toks pat, vienodo dydžio kebabas negražiam vagonėlyje 5lt, gražiam 7lt. Prie gražaus eilė, o prie negražaus nei vieno.

5. Pavažinėkite po užsienį, pavalgykite ten kebabų, pasižiūrėkit į jų paruošimą, meniu, kebabines, pasisemkit įdėjų, nes toks įspūdis, kad nei vienas kebabinės savininkas nėra buvęs užsienyje.

 

Šaunuolis. + ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 1 metų...

Oho, kad jūs čia daug prirašėt :blink:

Seniai jau audžiu mintį apie kebabinę - vienas iš tokių verslų kur parinkus gerą vietą ir geras kainas pelnas garantuotas. Greitesni ir gudresni jau seniai pelną skaičiuoja, bet maitinimo sferoje vietos visada yra ^_^ :huh:

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Svarbiau ne kaina, o kokybė. Šiais laikais žmonės tingi dėl lito skirtumo paėjėt 100m. Užtat pasiryžę važiuot į kitą miesto galą ar net į kitą miestą vien dėl to, kad draugas pasakė kad ten skanūs kebabai.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 2 savaičių...

Skaitineju, skaitineju, nesuprantu kodel cia uzsikabinau su tais kebabais:D As vat galiu pasakyt, kad pries keleta savaiciu turejau galimybe paragaut tikro tradiciniio kebabo Stambulo centre. Dabar paklausiau drauges turkikes kaip vadinas, parasysiu kai atrasys, galesi recepta susirast ar ka :D Tai va, o tas kebabas jau i lavasa nevyniojamas, dedamas i lekste, nes kitaip nepavalgysi. Lekstej yra - eriuko mesa kepta ant iesmu ligu, bet tokia nerealiai minksta, sultinga, astri, uzmarinuota gal idomiai. Ir papjaustyta pita, duona ta ju, po ta eriuko mesa, o salia - jogurtas astrus(nezinau kaip, bet ten buvo joguttas), o ant mesos ir pitos uzsslakstytas dar astrus padazas. Darzoves patieke kitoj lekstej. Nu ir vat toks tas keistas kebabas buvo, ale tradicinis :) VIsiskai nepanasu ka mes cia valgom :) Beje, ir dar pitos padave daugiau prie kebabo. Kai atrasys, parasysiu kaip vadinos tas mano kebabas :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Skaitineju, skaitineju, nesuprantu kodel cia uzsikabinau su tais kebabais:D As vat galiu pasakyt, kad pries keleta savaiciu turejau galimybe paragaut tikro tradiciniio kebabo Stambulo centre. Dabar paklausiau drauges turkikes kaip vadinas, parasysiu kai atrasys, galesi recepta susirast ar ka :D Tai va, o tas kebabas jau i lavasa nevyniojamas, dedamas i lekste, nes kitaip nepavalgysi. Lekstej yra - eriuko mesa kepta ant iesmu ligu, bet tokia nerealiai minksta, sultinga, astri, uzmarinuota gal idomiai. Ir papjaustyta pita, duona ta ju, po ta eriuko mesa, o salia - jogurtas astrus(nezinau kaip, bet ten buvo joguttas), o ant mesos ir pitos uzsslakstytas dar astrus padazas. Darzoves patieke kitoj lekstej. Nu ir vat toks tas keistas kebabas buvo, ale tradicinis :) VIsiskai nepanasu ka mes cia valgom :) Beje, ir dar pitos padave daugiau prie kebabo. Kai atrasys, parasysiu kaip vadinos tas mano kebabas :)

Nu gerai gerai,prasau parasyti pavadinima!!!!!!

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Skaitineju, skaitineju, nesuprantu kodel cia uzsikabinau su tais kebabais:D As vat galiu pasakyt, kad pries keleta savaiciu turejau galimybe paragaut tikro tradiciniio kebabo Stambulo centre. Dabar paklausiau drauges turkikes kaip vadinas, parasysiu kai atrasys, galesi recepta susirast ar ka :D Tai va, o tas kebabas jau i lavasa nevyniojamas, dedamas i lekste, nes kitaip nepavalgysi. Lekstej yra - eriuko mesa kepta ant iesmu ligu, bet tokia nerealiai minksta, sultinga, astri, uzmarinuota gal idomiai. Ir papjaustyta pita, duona ta ju, po ta eriuko mesa, o salia - jogurtas astrus(nezinau kaip, bet ten buvo joguttas), o ant mesos ir pitos uzsslakstytas dar astrus padazas. Darzoves patieke kitoj lekstej. Nu ir vat toks tas keistas kebabas buvo, ale tradicinis :) VIsiskai nepanasu ka mes cia valgom :) Beje, ir dar pitos padave daugiau prie kebabo. Kai atrasys, parasysiu kaip vadinos tas mano kebabas :)

 

Teko ir man Stokholme valgyt panašius kebabus. Kaip diena nuo nakties skiriasi nuo mūsiškių. Manau čia Lietuviai patys sugalvojo kad reikia kebabą į bandelė kišt. UK irgi panašius gamina, bet vistiek ne tokius kaip Švedijoj: http://3.bp.blogspot.com/-n2HP1u5TbXY/T2BUUDewvFI/AAAAAAAAAn0/0cnnORf8IeI/s1600/thumb_doner+kebab.JPG

 

Va tokius pradėtų kas gaminti..... Ech, svajukio dramblionės :(

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Teko ir man Stokholme valgyt panašius kebabus. Kaip diena nuo nakties skiriasi nuo mūsiškių. Manau čia Lietuviai patys sugalvojo kad reikia kebabą į bandelė kišt. UK irgi panašius gamina, bet vistiek ne tokius kaip Švedijoj: http://3.bp.blogspot.com/-n2HP1u5TbXY/T2BUUDewvFI/AAAAAAAAAn0/0cnnORf8IeI/s1600/thumb_doner+kebab.JPG

 

Va tokius pradėtų kas gaminti..... Ech, svajukio dramblionės :(

cia lamb doner,feee kaip nepatinka man :)

 

http://gourmetgorro.blogspot.no/2011/12/guilty-pleasures-no7-doner-kebab.html

 

 

 

 

 

Chicken Doner Plate chikeno doneris kitas reikalas

Redagavo minde1979
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tikru kebabu Lietuvoje nera. Teko neseniai nusipirkti tikra kebaba Dubajuje, nepalyginsi su lietuviskais..

O kas yra tikras kebabas? Lietuvoje visi kebabai yra tikri, nes kebabas tai tik kepta mesa, dazniausiai ant iesmu ar panasiu irankiu. Ju yra ivariu rusiu, man atrodo kazkas sioje temoje anksciau biski aprases placiau buvo apie tai. Lietuviskose kebabinese daro "doner" kebabus (placiau, kad ir toje pacioje wikipedijoje http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6ner), tie patys musu saslykai yra "shish" kebabai. O kad ta mesa-kebaba kitaip paduoda/pateikia, tai nereiskia, kad vienas tikras, o kitas netikras.

Redagavo hafnis1324
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O kas yra tikras kebabas? Lietuvoje visi kebabai yra tikri, nes kebabas tai tik kepta mesa, dazniausiai ant iesmu ar panasiu irankiu. Ju yra ivariu rusiu, man atrodo kazkas sioje temoje anksciau biski aprases placiau buvo apie tai. Lietuviskose kebabinese daro "doner" kebabus (placiau, kad ir toje pacioje wikipedijoje http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6ner), tie patys musu saslykai yra "shish" kebabai. O kad ta mesa-kebaba kitaip paduoda/pateikia, tai nereiskia, kad vienas tikras, o kitas netikras.

Visų pirma užsienyje niekur nerasi kebabo iš kiaulienos kaip pas mus (nebent pas graikus), tikras turkiškas kebabas gaminamas iš jautienos arba vištienos. Ir turi būti patiekiamas įvairiais būdais: pitoje, lavaše, lėkštėje, dėžutėje. Tuo tarpų Lietuvoje priimta, kad kebabas gali būti tik lavaše.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Visų pirma užsienyje niekur nerasi kebabo iš kiaulienos kaip pas mus (nebent pas graikus), tikras turkiškas kebabas gaminamas iš jautienos arba vištienos. Ir turi būti patiekiamas įvairiais būdais: pitoje, lavaše, lėkštėje, dėžutėje. Tuo tarpų Lietuvoje priimta, kad kebabas gali būti tik lavaše.

 

Na pitoje jau gan seniai irgi populiarūs kebabai Lietuvoje. O Jammi kiek žinau turi ir lavaše ir pitoje ir lėkštėje.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

tikras turkiškas kebabas gaminamas iš jautienos arba vištienos.

 

Aviena turbut tikriausia siaip.Jos mesa turbut brangesne, todel ja isstumia karviena su vistiena. Bet jei mini tikra kebaba tai avienos nepamineti, o pamineti karviena su vistiena yra keista :)

Bet kaip kazkas jau sake, nera jokio "tikro" kebabo, yra begales variaciju ir kokiu nori mesu. Kiauliena nenaudojama vien todel, kad muslimai nevalgo kiaulienos :)

Kas del pitu tai pasigendu ju Lietuvoje, net vieoj populiariausiu kebabiniu Lietuvoje prie Girstupio nera tokio varianto, nors pagal apyvarta drasiai galetu buti (pitu daznai nenaudoja, nes jos nepopuliarios ir pasentsta daznai).

Pries 15 metu kai atsiradinejo Lietuvoj kebabai tai pagrinde ir budavo pitos, po kurio laiko lavasai jas visai isstume.

Redagavo biz
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

svarbu kad kebabo mėsa būtų su E621 ir daug prieskonių. padažuose irgi būtinai reikia naudoti kuo daugiau E621, nes tik taip tie kebabai bus labai skanūs. kad jie sveikesni už picas - nejuokinkit.

 

beje, JAMMI kebabinėse visi labai valgo bulvytes su padažu...o gi kodėl? todėl, kad pagruzdinus bulvytes ant jų beria gausiai Santa Maria prieskonius bulvėms, kuriuose yra E621. Po to užpila padažo, kuris net neabejoju irgi pagardintas E621. gardumėlis :)

 

bet šiaip pažiūrėjus į JAMMI pradžioje ir dabar, galima pasakyt, kad žmogus verslą užsuko tobulai. pradėjo nuo kioskelio Pilaitėjė. nenustebčiau, jeigu PizzaExpress irgi jo, nes stiliukas labai panašus.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 5 mėnesių...
  • po 1 mėnesio...

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...