Pereiti prie turinio

Tabako auginimas-pardavinejimas


Rekomenduojami pranešimai

Turbūt vienintelis gamybos namuose minuwsas (pypkėm čia turbūt netaikoma), tai labai įvairus stiprumas. Vieną kartą stirpesnę susuki, kitą kartą silpnesnė. Dėl to man įdomu būtų ištirt kokios laboratorijoj kiek ten dervų, kiek ten nikotino ir pan.

 

Nežinot tokios laboratorijos kur nors centro lietuvoj, link žemaitijos ar pan?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

 

Nežinot tokios laboratorijos kur nors centro lietuvoj, link žemaitijos ar pan?

http://ktu.lt/turinys/maisto-tyrimu-centras

Cia daugiau maisto, alkoholio tyrimais uzsiima, bet gal ir tabaka galetu, blogiausiu atveju nukreiptu kazkur.

Kainos atrodo padorios:

http://www.lmai.lt/failai/ikainiai_2010_01_25.doc

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei nori tik pats parukyti, tai gal ir gali auginti. Jei nori auginti pardavimui, teoriskai imanoma, praktiskai ne. Tabakas akcizine preke. Reikes ne tik ivairiu tyrimu, bet ir banderoliu ir, savaime suprantama, moketi akciza, kuris siandien ir sudaro didziaja cigareciu kainu dali. Del to jos pas mus kelis kartus brangesnes nei Baltarusijoje ar Rusijoje. Ten paprasciausiai mokesciai mazesni, o pacios cigaretes gamykloje kainuoja panasiai.

 

Cia tas pats, kas atsidaryti degtines ar benzino fabrikeli ir meginti produkcija tiekti legaliems degaliniu tinklams. Ne ta nisa, kur smulkus verslas galetu pradeti dirbti.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl tabako stiprumo,- galima jį reguliuoti, kuo ilgiau virini suklotus lapus, tuo silpnesnis tabakas, dar reikalinga fermentacija.

Kas man įdomu, tai kodėl nepabandžius pasidaryti tokio tabako kaip pirktinis, įdomu ar eitų atkurti skonį, o gal eitų padaryti dar geresnį :huh:

 

ps. žiū, labai jau daug "žolininkų" forume turim :D

Redagavo Arcturus
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl tabako stiprumo,- galima jį reguliuoti, kuo ilgiau virini suklotus lapus, tuo silpnesnis tabakas, dar reikalinga fermentacija.

Kas man įdomu, tai kodėl nepabandžius pasidaryti tokio tabako kaip pirktinis, įdomu ar eitų atkurti skonį, o gal eitų padaryti dar geresnį :huh:

 

ps. žiū, labai jau daug "žolininkų" forume turim :D

 

Dėl skonio atkūrimo galiu pasakyt tik tiek: 50% paprastas tabakas + 50% paprastas popierius - nu grynai saint george'as :D

O kaip tuos lapus virinti? galvojau, sudžiūna, susmulkini ir susuki?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl skonio atkūrimo galiu pasakyt tik tiek: 50% paprastas tabakas + 50% paprastas popierius - nu grynai saint george'as :D

O kaip tuos lapus virinti? galvojau, sudžiūna, susmulkini ir susuki?

 

Pasistengiau ir suradau ištrauka iš vieno anksčiau skaityto forumo:

"kai suauga tabakas, žiedus skainau kol lapai subręsta. Lapus skinu ir veriu ant vielos palėpėje kur prapučia vėjas ir nėra tiesioginių saulės spindulių, taip aš juos išdžiovinu. Poto lapus susluoksniuoju su vyšnių lapais dėžėje, užslėgiu. Dėžę laikau 30 laipsnių temperatūroje mėnesį/du. Poto lapus išimu, sudedu į puodą, užplykau verdančiu vandeniu ir laikau 30 minučių (nuo laikymo trukmės priklauso tabako stiprumas, kuo ilgiau laikai - tuo jis silpnesnis). Ištraukęs iš puodo lapus kiek įmanoma sausiau nugrežiu ir supjaustau kaip salotas. Sluoksniuoju puode supjaustytą tabaką su vaniliniu cukrumi (vanilino neturiu), ir palieku parai. Po paros lapus išdžiovinu ir sutraiškau. Lapo gyslas persijoju per postambį sietelį. Skanaus, visai neblogas tabakas."

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pasistengiau ir suradau ištrauka iš vieno anksčiau skaityto forumo:

"kai suauga tabakas, žiedus skainau kol lapai subręsta. Lapus skinu ir veriu ant vielos palėpėje kur prapučia vėjas ir nėra tiesioginių saulės spindulių, taip aš juos išdžiovinu. Poto lapus susluoksniuoju su vyšnių lapais dėžėje, užslėgiu. Dėžę laikau 30 laipsnių temperatūroje mėnesį/du. Poto lapus išimu, sudedu į puodą, užplykau verdančiu vandeniu ir laikau 30 minučių (nuo laikymo trukmės priklauso tabako stiprumas, kuo ilgiau laikai - tuo jis silpnesnis). Ištraukęs iš puodo lapus kiek įmanoma sausiau nugrežiu ir supjaustau kaip salotas. Sluoksniuoju puode supjaustytą tabaką su vaniliniu cukrumi (vanilino neturiu), ir palieku parai. Po paros lapus išdžiovinu ir sutraiškau. Lapo gyslas persijoju per postambį sietelį. Skanaus, visai neblogas tabakas."

Labai įdomus procesas. Ačiū, kad pasidalinai :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 1 mėnesio...

Ir vėl pabandysiu atgaivint diskusiją :)

 

Gal kas įsivaizduoja kokį maistinį kvapiklį būtų galima naudoti suteikti tabakui aromatą?

Įsivaizduoju, kad tūrėtų būti ne gliukozės ir ne aliejaus pagrindu, bet kažkoks spiritinis. Ta prasme, užlašinai pvz kelis lašus maiše su tabaku ir prisigertų to kvapo.

 

Sakau, gal kas žinot kas kažką panašaus naudoja? Gal maisto pramonėj koks panašus yra ar kur kitur?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

geriau palik eksperimentus su cheminem medziagom gamintojams,jie ant to profesionalai,sklando gandai kad net popieriu ismirko opiume,kad tik didesne priklausomybe vartotojams sukeltu tuo paciu daugiau parduotu.

cia aisku jei pats rukysi ka pasigaminsi

jo, cia paciam. siaip idomu pasidaryt koki ivairesni skoni...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

atrodo galima virt su vysniu lapais, arba tiesiog sumaisyt. idet biski sutrupintu sausu obuoliu ir t.t

virt? kurioj čia gamybos stadijoj virt galima?

 

Žodžiu, tai niekas nieko nežino apie koncentratą, spirito pagrindu, kurį būtų galima naudoti kaip aromatizatorių? Hmm.. gaila...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...