Pereiti prie turinio

Informatikos VBE 2014


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki,

 

kaip Jum sekasi ruoštis? ar jaučiates užtikrinti ar dar yra daug spragų?

 

Aš asmeniškai kalu c++ ir galvoju pradėti rimčiau pasikartoti branduolį, tai tuo pačiu klausiu gal žinot kur rasti teorijos su word ir excel?

 

 

Taip pat turiu klausimą, kai žiūrėjau Informatikos VBE 2013 temą , darydami antrą užduotį su "Miestais ir apskritimis",kai kas naudojo compare ir kintamąjį bool . Asmeniškai mokyloje jau praėjome visą kursą ir dabar sprendžiame uždavinius, tačiau absoliučiai neteko girdėti apie compare ir bool. Tai noriu paklausti ar Jūs mokėtes apie juos ir ar jie tokie būtini?

Redagavo naramanas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki,

 

kaip Jum sekasi ruoštis? ar jaučiates užtikrinti ar dar yra daug spragų?

 

Aš asmeniškai kalu c++ ir galvoju pradėti rimčiau pasikartoti branduolį, tai tuo pačiu klausiu gal žinot kur rasti teorijos su word ir excel?

 

 

Taip pat turiu klausimą, kai žiūrėjau Informatikos VBE 2013 temą , darydami antrą užduotį su "Miestais ir apskritimis",kai kas naudojo compare ir kintamąjį bool . Asmeniškai mokyloje jau praėjome visą kursą ir dabar sprendžiame uždavinius, tačiau absoliučiai neteko girdėti apie compare ir bool. Tai noriu paklausti ar Jūs mokėtes apie juos ir ar jie tokie būtini?

na, kad bool neteko girdėti - milžiniškas minusas tavo mokytojui :) o ką ten kalti galima c++? Programavimas yra kūrybiškumas, o ne algoritmų kalimas. Trumpai, bool - yra boolean, kuris turi reikšmę true(tiesa) arba false(netiese) ir tiek, (1 arba 0). O compare yra string objekto klasės funkcija, kuri palygina du string tipo objektus ir gražina true arba false, vienodi ar ne, t.y 1 arba 0.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Iš senos temos naudinga nuoroda:

 

Čia yra 2012 m.(taip pat ir 2011 m.) informatikos, praktinės dalies, C++ sprendimas (ne mano). Gal kam pravers.

 

http://programavimopamokos.net/index.php?vaizdas=ITVBEpliusplius&metai=2012

Redagavo naramanas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 2 savaičių...
  • po 5 savaičių...

Sveiki visi,

 

galbūt kas turite c++ rikiavimo algoritma abeceles tvarka?

Galbūt pavizdį galėtumėt parašyti? :)

 

Ačiū.

 

void Rikiavimas (int n, Mokinys A[]){
   Mokinys sukeit;
   for (int i = 1; i <= n - 1; i++){
       for (int j = i + 1; j < n; j++)
           if (A[j].vardas < A[i].vardas){
               sukeit = A[i]; A[i] = A[j]; A[i] = sukeit;
           }
   }
}

Gal zinote, ar egzamino metu wordo, excelio kalba privalo buti lietuviska? Ir del programavimo uzduociu pradiniu duomenu, ar juos paciam reikia susirasyti i tekstini dokumenta nuo lapo, ar pradiniu duomenu failas jau buna kompiuteryje?

Redagavo domukas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Duomenu kintamieji gali buti globalus? Gal kas zinot?

kintamieji globalus jei neklistu gali :)

 

gal kas zinot kaip is duomenu failo nuskaityti reiksme

pavadinimui isskiriama 15 poziciju.

 

pvz duomenys buna:

4

pascal ir php 16 20

pascal 5 5

c++ 6 8

c sql 25 17

 

man reikia kad teksta nuskaitytu i viena char arba string kintamaji o as nezinau kaip nuskaityt.

man nuskaito iki pirmo tarpo tada kita pradeda.. o man tiesiog jau skaitant skaicius vietoj ju teksta ir taip pailiui.

 

Dėkui

Redagavo dromey
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kintamieji globalus jei neklistu gali :)

 

gal kas zinot kaip is duomenu failo nuskaityti reiksme

pavadinimui isskiriama 15 poziciju.

 

pvz duomenys buna:

 

 

man reikia kad teksta nuskaitytu i viena char arba string kintamaji o as nezinau kaip nuskaityt.

man nuskaito iki pirmo tarpo tada kita pradeda.. o man tiesiog jau skaitant skaicius vietoj ju teksta ir taip pailiui.

 

Dėkui

Manau ,kad naudojant string[15] turetu imti ir tarpus?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kintamieji globalus jei neklistu gali :)

 

gal kas zinot kaip is duomenu failo nuskaityti reiksme

pavadinimui isskiriama 15 poziciju.

 

pvz duomenys buna:

 

 

man reikia kad teksta nuskaitytu i viena char arba string kintamaji o as nezinau kaip nuskaityt.

man nuskaito iki pirmo tarpo tada kita pradeda.. o man tiesiog jau skaitant skaicius vietoj ju teksta ir taip pailiui.

 

Dėkui

 

char eilute[15];

in.get(eilute,15);

 

Kažkas tokio biggrin.gif

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

bet tada gali skaicius pradet imti :/ ir tas ir tas variantas netinka :( gal egze nebus, bet vienoje knygoje kur spec knyga parasyta egzams pasiruost tai yra tokia uzduotis :/

 

būna ir egzuose su tais nuskaitymais tam tikrų pozicijų. Duomenų faile turi būti tikslus skaičius simbolių iki skaičiaus (pvz. jei turi nuskaityt kažkokį pavadinimą 10 pozicijų, tai į nepanaudotas pozicijas surašai tarpus ir tik tada skaičius rašyk).

 

Pvz nuskaito vardą (10 pozicijų) ir tada kažkokius skaičius:

Jonas_____ 8 1 3 (vardas ir brūkšneliai sudaro 10 pozicijų). Vietoj brūkšnelių turi būt tarpai, bet forumas jų nerodo :D

Redagavo GintasG
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

būna ir egzuose su tais nuskaitymais tam tikrų pozicijų. Duomenų faile turi būti tikslus skaičius simbolių iki skaičiaus (pvz. jei turi nuskaityt kažkokį pavadinimą 10 pozicijų, tai į nepanaudotas pozicijas surašai tarpus ir tik tada skaičius rašyk).

 

Pvz nuskaito vardą (10 pozicijų) ir tada kažkokius skaičius:

Jonas_____ 8 1 3 (vardas ir brūkšneliai sudaro 10 pozicijų). Vietoj brūkšnelių turi būt tarpai, bet forumas jų nerodo :D

bet kaip tokius nuskaityt? :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Gal kas turit su pascal daryta 2013 it egzamino 2 uzduoti su apskritimn ir miestais ?

https://uzdarbis.lt/t313002/informatikos-vbe-2014/page__view__findpost__p__2584350

O gal kas turi užbaigę 2014m bandomojo užduotį su skačiaus apvertimu? :) Kažkaip nedarėm jos per bandomajį, o tas kodas kažkoks keistas :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

  • Karštos temos

×
×
  • Sukurti naują...