Pereiti prie turinio

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki, pats esu Filipinuose jau beveik kaip 2 metai. Prieš keletą mėnesių Filipinai rinko naują prezidentą ir juo milžiniška balsų persvara tapo prieš tai Davao miesto mero pareigas užėmęs Rodrigo Duterte. Davao tai beveik 3 000 000 gyventojų turintis miestas Filipinų pietuose, kuris, kaip nebūtų keista, kasmet patenka į top 10 saugiausių miestų pasaulyje, išvaizda niekuom nesiskiriantis nuo kitų Filipinų miestų. Viena didžiausių problemų Filipinuose - crystal meth (shabu-shabu) didelis ir vis didėjantis jo vartojimas. Milijonai žmonių sėdę ant šito narkotiko, kurio tiekimą ir reprodukciją kontroliuoja kaip ir visur - vietinė valdžia. Miestų merai, policijos kapitonai ir panašiai. Davao miestas yra vienas saugiausių ne atsitiktinai. Rodrigo Duterte vykdo ypač griežtą politiką nusikalstamumo atžvilgiu. Turėdamas įtarimų, jog asmuo verčiasi arba vartoja shabu-shabu, duoda laiko pasitaisyti ir duoda įspėjimą. Jo nepklausius, kaltinamasis būna tiesiog nužudomas, nepriklausomai nuo aukos statuto visuomenėje. Dabar Rodrigo Duterte užėmęs Filipinų prezidento postą bando savo politiką vykdyti visoje šalyje. Kasdien per tv rodo, kaip "pakuojami" miestų merai ir policijos viršininkai verkia kruvinom ašarom. Miestų aikštėse iškabinami sąrašai su įtariamais "drug-useriais" ir komentaru STOP IT OR DIE. Aš nelabai manau, kad vienas žmogus gali pakeisti tiek daug, nes esant dabartinei situacijai anksčiau ar vėliau mano manymu jį ištiks Kenedžio likimas.

 

Artėja rinkimai į seimą 2016. Nors nesidomiu visiškai politika, mano požiūris dabartine ir praėjusiomis valdžiomis yra labai skeptiškas. Manau jie savo pareigas atlieka atmestinai ir neatstovauja tautos sąmoningai. Pažiūrėkit į PONĄ Gražulį ar mūsų vieną iš valdžios top lyderių Butkevičių, prezidentė neaiškios pakraipos, šie žmonės turėtų būti etalonai, turėtume jais žavėtis, sekti jų pavyzdžių. Nuo jų (asmeninių) sprendimų esame tiesiogiai priklausomi visi iki vieno. Bet turime tai, KĄ NORIME TURĖTI, esame zombiai ir visi tai kuo puikiausiai suvokiame. Man koktu darosi, kai žmonės (ir šiame forume) sako, jog balsuos už socdemus ar konservatorius ar dar ką kitą. Jūs akli ar ką ? Ką jie (aplamai visos valdžios) gero padarė vardan piliečių neįtraukdami savo asmeninio ar partinio intereso. Suprantu, jog netik, jog nėra už ką balsuoti, bet ir nėra visiškai jokio skirtumo galutiniam rezultatui už ką prabalsuosi, mielas pilieti. Bet gal galime tai pakeisti ?

 

Viskas yra įmanoma. Ar iš tikrųjų ? Tikrai nebūsiu išskirtinis savo mąstymu. Ne aš vienas turbūt galvoju, o kodėl į valdžia negali ateiti nauji jauni protingi, be savo asmeninio intereso žmonės ?

 

Dabar prie temos.

 

Ar įmanoma įkurti naują politinę partiją ir paversti ją sėkminga rinkimuose 2020 ? Valinskas preitam dešimtmety tai padarė gan nesunkiai.

 

Partijos nariai yra jauni žmonės, išsilavinę savo srities specialistai.

Kas tie žmonės galėtų būti ? manau pradžioje puikiausiai tiktų decentralizuoto valdymo modelis. Pvz Vilnius turi 30 rajonų tokių kaip karoliniškės ar šeškinė. Tuos rajonus suskirstyti pvz. poromis ir iš kiekvienos poros rajonų gyventojai galėtų siūlyti savo ar kito asmens dalyvavimą partijoje tarkime 5 asmenis, kurie demokratiniu keliu išsirenka savo lyderį, kuris patenka į partijos sąrašą. Čia visokiausių modelių galima prigalvoti, rašau labai paviršutiniškai.

 

Manau nuėjome per toli liberalizmo keliu. Ar tu, žmogau, jautiesi turintis daugiau teisių nei prieš 10 ar 20 metų ? Manau priešingai, na nebent tu netradicinis. Keletas pavyzdžių. Kelėjimai. Kodėl mes turime išlaikyti kalinius savo pinigais ? Kodėl vietoj kalėjimų negalime jų įdarbinti (žinoma, įzoliavus) fabrikuose ar panašiai ? Trukdo žmogaus teisės ? Lai eina jos toli toli. Viskas privatizuota pas mus ir pildom ir taip persiputusias stambiojo kapitalo pinigines, žmonės skursta. Išvarome iš mūsų šalies skandinaviškus bankus, įkuriam valstybinį. Na čia jau labai drastiškas, galbūt ir nebūtinas pavyzdys. Kas mum ką realiai gali padaryti? Uždėti sankcijas ? Izoliuoti ? Ar mes patys negalime išsikepti duonos ? Ar tokiu scenarijumi mūsų laukia Š. Korėjos likimas ? Nemanau. Problema lyderiuose. Nacionalizacija, ką manote apie tai ?

Naujos partijos vienas iš ginklų - viešumas. Viskas iki paskutinio cento - vieša.

Pinigų ir dabar yra valstybėje kiekvienais metais. Tik yra tol, kol nepatvirtinamas biudžetas ir iš anksto didelė jų dalis per viešuosius pirkimus ir panašiai nugula ten kur neturėtų.

 

Taigi, kaip manote, ar įmanoma įkurti naują partiją, kuri per kelias kadencijas, pradedant 2020, pasiektų absoliučią daugumą su 100% skaidrumu ? Aš pats balsuočiau už tokią partiją, kaip ir turbūt 95% mano aplinkos. Mes turime socialinius tinklus kaip įrankį bei pavargusius žmones vis laukiančių šviesesnio rytojaus. O jei neįmanoma tai kas trukdo ? Ir ar tai reiškia, jog mums jau visiški batai ?

 

Nesigavo labai rišli rašliava, bet idėją turbūt supratot, į valdymo modelį nesigilinau, čia galima be galo be krašto prirašyti reformų, kurios atneštų šviesesnį rytojų, pradedant valstybine energetika ir baigiant akcizo didinimu cigaretėms ar jų visai uždraudimu. Manau dėl cigarečių draudimo tikrai sutiktų kas antras rūkalius, o gal net ir 2 iš trijų :)

Redagavo skanna
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kol balsuoti gali kvaili žmonės, tol nieko nepakeisi.

 

Testą reikėtų duoti išlaikyt prieš leidžiant į balsavimo būdelę. Pakalbėk ne su savo aplinkos žmonėm, o su paprastais. Jiems svarbu, kad daugiau eurų duotum ir nieko nereikėtų veikt. Arba bent jau pažadėk daug eurų.

 

P.s. Valinksą išrinko iš pykčio arba juokaudami. Tau tas modelis netiks.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na ką aš žinau - išsirinkimo modelis neaiškus. Kodėl rajonus grupuot po du, tavo idėjoje? Kas tuo pasiekiama? Ir neįsivaizduoju kaip būtų renkami "rajono" žmonės į valdžią. O jei aš turiu du butus (ar dešimt?)? Vieną naujamiesty, kitą - pašilaičiuose. Tai du kartus galiu pretenduot?

Kitas dalykas - niekada žmonės nesusitars dėl paprastų požiūrių, kuriuos palaiko ir atstovauja. Pažiūrėk į tai, kas vyksta su šeimos koncepcija ar lytiniu ugdymu (jei taip galima pavadint) ar net skiepais prieš gimdos kaklelio vėžį. Pasakyk man, kaip tokios dvi pusės kada nors galėtų susijungti ir atrasti bendrą kompromisą?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Artūrai, na nemanau jog mes esam tokie beviltiški. Toks jausmas, kad Lietuva didelė psichūškė. Taip tikrai nėra. Karta irgi po truputį keičiasi. Tokių, kurie už 5 eurus parduos balsą juk nėra tiek daug. Potencialių galbūt nereikšmingi 5% ir tai netikiu. Kiek į gatvę išeinu, visi žmonės kaip žmonės, dirba darbus, statistiškai gauna vidutinį atlyginimą :)

Pipirmete, išrinkimo modelis į partiją tai kaip ir "undergroundinio" tipo ir nebūtinai rajonų pagrindu. Kažkokiu būdu reikėtų išrinkti PVZ. 500 žmonių, kurie norėtų įsitraukti į tiesioginį valstybės valdymą. Tuos 500 žmonių suskirstyti į smulkesnes grupes kažkokio tipo segmentu, ar tai būtų profesijos ar rajono, kurie išsirenka lyderį ir jis juos atstovauja seime. O visa grupė atstovauja visą segmentą bei visumą. Na dėl tavo dešimt butų, tai su tokiomis mintimis nežinau ar patiksi žmonėm. Partija paremta sąmoningumu, pasitikėjimu. Dėl tradicinės šeimos koncepcijos 4000 metų kažkaip klausimų nekilo, tik paskutiniai 5 metai kažkokie iškrypę. Dėl gimdos kaklelio vėžio irgi nežinau, medikai turėtų žinoti, rekomenduoti kas žmonėm geriausia.

Manau turim pirmą balsą nuo Blofeld.

Redagavo skanna
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Matai :D

esmė tokia, kad turi būti matomas, turi pastoviai zyzti "masės" akyse, tada už tave balsuos, tada tave matys, ir žinos, apie tave kalbės ir panašiai.

O tai ką tu čia pabūrei, perskaičiau ir pamiršau, vapše tu man neidomus, ir daug mieliau prabalsuočiau už Valinską nei kažkokį nežinoma asmenį kaip tu. Rimtai.

Ir px, kad valinskas žiūrėjo tik savęs, bet jis malasi aplink, kasdien jį matai per tv, ir panašiai, ir už jį balsuos vien todėl, jog jis yra matomas, jis nėra pogrindis

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš ir neketinu lįsti į valdžią, tik įdomios žmonių nuotaikos bei ar yra noras kažką keisti. Bet va jei tavo trečio cecho mėgstamas vadovas baldų fabrike būtų tam sąraše, turbūt už jį balsuotum, o ne už Valinską.

Sakai būtinai reikia lįsti į TV, ar tikrai nėra kitų būdų ? Soc tinklai per 4 metus iki 2020 gali neblogai pasitarnauti. TV reitingai vis smunka, geriausia reklama yra rekomendacinio pobūdžio.

Visgi ar įmanoma visiškai nauja politinė jėga dabartinėj atmosferoj ?

Redagavo skanna
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Gera idėja. Reik geros reklamos, pasiūlymų ir įmanoma laimėti. Va LSDP per Lryta suka reklamą apie geresnį senų žmonių gyvenimą, šį kanalą dauguma žiūri vyresni žmonės, nes rodo rusiškus serialus. Tai suteikia labai gerą progą gauti balsų su gera reklama. Gerą reklamą padarė Darbo partija 2012 metais ir dėl to laimėjo. Na aišku, deja, čia su tokiais pasiūlymais kaip cigarečių ar alkoholio akcizo didinimu manau toli neisi, bet reiktų tai įgyvendinti, kad visuomenė šviesėtų ir būtų nebe pirmaujanti pagal blogus dalykus (alkoholizmą, savižudybes...). Partijai reik aiškaus ir gero lyderio kaip Trampas Amerikos prezidento rinkimuose, kuris pasako viską tiesiai ir idėjas siūlo geras, kurios patinka nemažai daliai žmonių. Tikrai geros tavo idėjos, prisidėčiau prie partijos kūrimo. Viskas įmanoma. :)

Redagavo Mynotauras
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tautiečiai nemėgsta valdančiųjų, todėl tai labai didelis koziris naujos partijos (ar net ideologijos) plitimui. Būtent dėl šio požiūrio socdemus keičia konservai, o naujos, neaiškios partijos, kartais sublyksi. Be anarchijos perversmas yra sunkiai pasiekiamas. Todėl naivu tikėtis, kad iš dangaus nusileis 70 samariečių ar net visas 141... O anarchija matom kiek kainuoja Ukrainai ar Sirijai... Situacija galėtų pakeisti nebent labai tvirtas ir turtingas lyderis su supervalstybių užnugariu priešakyje.

 

Iš tiesų, tai padėtis keičiasi: komunistai stumiami iš socialdemokratų, konservai gryninasi, atsiranda nauja jėga - žalieji, tačiau tuo pačiu stumiami į šoną liberalai. O be liberalų, Marijos žemėje, prošvaisčių nėra.

 

Kitaip tariant, tai sužlugdyta VP birža, valstybinės institucijos paskendusios sovietmetyje (Muitinė, SOdra, kt...), 1/6 BVP skiriami viešiesiems pirkimams, kurie, kaip žinome, išvogiami. Bet kuris verslininkas pasakys, kad valstybėj parduodama bent dvigubai brangiau, argumentuojant, kad papildomos garantijos (aptarvanimas) kainuoja. Nors tai tik migla... Atsakant į klausimą, tai 2020 dar gerokai per anksti bet kokioms permainoms, galbūt, 2030, dėl tinkamo technologinio progreso, realesnis variantas.

 

Tiesa sakant, tai būtų įdomu, jei pasidalintum daugiau apie filipinų politiką. Jeigu tokioje šalyje, kurioje tikriausiai 3/4 atvykėlių važiuoja dėl sex turizmo, įmanoma įvesti tvarką, tai gal optimizmas gyvas ne tik teorijoje.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nematau uz ka balsuoti dabar, tai tiesiog gadinsiu balsavimo lapa. O del naujos politines jegos, manau imanoma nes zmones jau pavarge nuo visu tu seniu ir ju ateinanaciu vaiku ir anuku i valdzia...

Ta prasme - atėjęs prie balsadėžės, nieko nežymėsi ir tiesiog sugadinsi biuletenį?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Partijai reik aiškaus ir gero lyderio kaip Trampas Amerikos prezidento rinkimuose, kuris pasako viską tiesiai ir idėjas siūlo geras, kurios patinka nemažai daliai žmonių.

Patinka jiem... bet neaišku, kas, nes jie patys nežino :D

 

Redagavo Ramūnas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O tai galit pasakyti kokia iš to nauda yra? Kam jūs tada išvis gaištat laiką ten eidami? :)

 

Gal Chuck Norris į valdžią pateks.

 

Nueisiu ir pasižiūrėsiu už ką balsuot galima, jeigu nieko gero nerasiu, tai nafik man už kažkokį asilą balsuoti, kuris toliau valdžioj vogs? :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na taip nueis ir išrinks kas normaliai balsuos, o tie kurie eina dėl nieko tai kam išvis eit? :D Kad sugadint? Po to vis tiek ar taip ar taip nepasitenkinsit išrinktaisiais. Geriau pasirinkti, kurie atrodo tau geriausiai ir prabalsuot...gal tavo balsas bus lemiamas?!

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Gal Chuck Norris į valdžią pateks.

 

Nueisiu ir pasižiūrėsiu už ką balsuot galima, jeigu nieko gero nerasiu, tai nafik man už kažkokį asilą balsuoti, kuris toliau valdžioj vogs? :)

Dabar jau nebesuprantu... Juk tu iš anksto žinai už ką balsuosi, apie kokius tu čia radimus šneki? Tu nori pasakyti, kad atėjęs prie balsadėžės tik tada domiesi ir žiūri už ką balsuoti? :lol:

 

O tu bent suvoki, kad nebalsuodamas, gadindamas biuletenius ar nieko nežymėdamas pats sudarai kuo palankesnes sąlygas tiems asilams pačius save išsirinkti? :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Daug emocijų, mažai naudos. Jau vien problemos formavimas yra neteisingas.

 

Jaunų ir energingų trūksta? :) Renka ir išrenka žmonės. Jei nori pakeisti valdžią - pakeisk žmones. Galų gale - valdžioje taip pat žmonės. Tačiau turint minty, kad kritinio mąstymo nykimas yra globalus reiškinys (Brexit/ Trump), tai didelių vilčių nedėčiau. Laimės garsiausiai rėkiantis ir apeliuojantis į daugumos pyktį.

 

Punktai/pasiūlymai tavo kai kurie mažų mažiausiai absurdiški, nemanau, kad verta į tai veltis.

 

Asmeniškai, gali būti, kad vieną paskutinių kartų balsuosiu. Manyje vis stiprėja libertarianistinės idėjos. Kažkada tikriausiai pradėsiu plėšyti biuletenius. Šiuose rinkimuose svarstau apie Lietuvos sąrašą. Tačiau man aktualios ekonominės raidos atžvilgiu man palankesnė Šimonytės (TS-LKD) strategija nei Maldeikienės (Sąrašas), taigi dar dvejoju.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dabar jau nebesuprantu... Juk tu iš anksto žinai už ką balsuosi, apie kokius tu čia radimus šneki? Tu nori pasakyti, kad atėjęs prie balsadėžės tik tada domiesi ir žiūri už ką balsuoti? :lol:

 

O tu bent suvoki, kad nebalsuodamas, gadindamas biuletenius ar nieko nežymėdamas pats sudarai kuo palankesnes sąlygas tiems asilams pačius save išsirinkti? :D

 

Nežinau iš anksto už ką balsuosiu, nesidomiu tom visom partijom, nes nieko įdomaus ten nėra, užkniso jų visų paistalus skaityt ir klausytis. Matysiu visus senus krienus - nebalsuosiu, matysiu kažką naujo - balsuosiu už naujus, tai tiek. ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nežinau iš anksto už ką balsuosiu, nesidomiu tom visom partijom, nes nieko įdomaus ten nėra, užkniso jų visų paistalus skaityt ir klausytis. Matysiu visus senus krienus - nebalsuosiu, matysiu kažką naujo - balsuosiu už naujus, tai tiek. ;)

Nesidomėjimas yra ne pasiteisinimas, o visuomenės ir tavo bėda. Balsuoti už naujus veidus - nieko blogo. Sunku būtų kritikuoti ir bandyti pasverti naudą. Ar verta atiduoti balsą už nepopuliarų žmogų? - tai tolygu sugadinti bilietuką. Tačiau, iš kitos perspektyvos, tai protestas ir siekis kažką keisti. Tai tavo pasirinkimas ir tiek. Asmeniškai to niekada nedaryčiau.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesidomėjimas yra ne pasiteisinimas, o visuomenės ir tavo bėda. Balsuoti už naujus veidus - nieko blogo. Sunku būtų kritikuoti ir bandyti pasverti naudą. Ar verta atiduoti balsą už nepopuliarų žmogų? - tai tolygu sugadinti bilietuką. Tačiau, iš kitos perspektyvos, tai protestas ir siekis kažką keisti. Tai tavo pasirinkimas ir tiek. Asmeniškai to niekada nedaryčiau.

 

Dar pasakyk, kad geriau balsuot už senus krienus, negu kažkokį naują žmogų, kad ir nepopuliarus jis? :D Taip ir išsirenkam visokius Gražulius į valdžią. ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dar pasakyk, kad geriau balsuot už senus krienus, negu kažkokį naują žmogų, kad ir nepopuliarus jis? :D Taip ir išsirenkam visokius Gražulius į valdžią. ;)

 

Savo tingėjimui ir neišmanymui (ignorance) ieškok kito argumento. Nes pagal veidą, tai man V. Gapšys lyginant su p. Gražuliu atrodo labai jaunas ir perspektyvus politikas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O tai galit pasakyti kokia iš to nauda yra? Kam jūs tada išvis gaištat laiką ten eidami? :)

Sugadinant balsavimo lapą yra taip pat numonės išreiškimas - nėra už ką balsuoti.

 

Domiuosi politika, visą laiką visus raginau eiti balsuoti, negadinti balsavimo lapų ir išreikšti savo nuomonę, nes kitaip išrinks vėl tuos pačius žmonies kurie neskiria lito nuo euro ( http://www.tv3.lt/naujiena/853903/birute-vesaite-vel-suzibejo-lygindama-kainas-supainiojo-euro-centus-ir-lito-centus ), skendi skandaluose ( http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/skandalai-kenkia-premjero-ir-socialdemokratu-reitingams.htm ) ir juodina šalį korupcija ( http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/liberalu-byla-tyrime-dar-gali-atsirasti-kitos-pavardes.d?id=71364556 ) ir t..t.. Tačiau dabar aš taip pat politika nusivylęs. Eidamas Vilniaus gatvėmis mane užkalbino kažkoks politikas iš LSDP, jis skatino už jį balsuoti, kišo lankstinukus ir kitą š.. Aš jo paklausiau, ką jo partija (konkrečiai jo, ne kitos) atliko per šiuos rinkimus? Ką jie konkrečiai padarė ko neliepė ES direktyvos ir kiti reikalavimai. Ką jie padarė apart šio klaikaus video (

)? Jis man nieko neatsakė, tai palikau savo vizitinę su kontaktais, kad parayšytų ką padarę. Dar nesulaukiau atsakymo. :) Redagavo edis2
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

  • Prisijunk prie bendruomenės dabar!

    Uždarbis.lt nariai domisi verslo, IT ir asmeninio tobulėjimo temomis, kartu sprendžia problemas, dalinasi žiniomis ir idėjomis, sutinka būsimus verslo partnerius ir dalyvauja gyvuose susitikimuose.

    Užsiregistruok dabar ir galėsi:

    ✔️ Dalyvauti diskusijose;

    ✔️ Kurti naujas temas;

    ✔️ Rašyti atsakymus;

    ✔️ Vertinti kitų žmonių pranešimus;

    ✔️ Susisiekti su bet kuriuo nariu asmeniškai;

    ✔️ Naudotis tamsia dizaino versija;

    ir dar daugiau.

    Registracija trunka ~30 sek. ir yra visiškai nemokama.

  • Naujausios temos

  • Karštos temos

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...