Pereiti prie turinio

Rekomenduojami pranešimai

Sveiki,

 

Planuojame perimti jau veikiančią įdirbtą kebabinę už skolas, tačiau pačio kebabo recepto ir įrangos negausime.

 

Galbūt tarp forumo narių yra jau turinčių kebabinę ir galinčiu pakonsultuoti su kokiomis pagrindinėmis klaidomis susiduriama?

 

Labiausiai dominantys klausimai kaip teisingai pasirinkti personalą ir kokį tvarkaraščio sudarymo būda naudoti? 2 dirbi 2 laisvos, ilgoji trumpoji savaitė, dvi pamainos??

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki,

 

Planuojame perimti jau veikiančią įdirbtą kebabinę už skolas, tačiau pačio kebabo recepto ir įrangos negausime.

 

Galbūt tarp forumo narių yra jau turinčių kebabinę ir galinčiu pakonsultuoti su kokiomis pagrindinėmis klaidomis susiduriama?

 

Labiausiai dominantys klausimai kaip teisingai pasirinkti personalą ir kokį tvarkaraščio sudarymo būda naudoti? 2 dirbi 2 laisvos, ilgoji trumpoji savaitė, dvi pamainos??

Giminaitis kaime irenginėjo kebabibę, tai pasakojo tik tiek, kad samdytas personalas žiauriai vogė kebabų gaminimui reikalingus maisto produktus. Ir ilgai dirbo pats, kol pagaliau rado kas tikrai sąžiningai dirbo.

Receptai ir įranga nuperkama, tai nėra problema. Bet kam dirbt ieškosi ilgai. Nebent dirbsi pats (ar kažkas iš savų) su samdytu darbuotoju pagalboje (arba aišku vienas)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Giminaitis kaime irenginėjo kebabibę, tai pasakojo tik tiek, kad samdytas personalas žiauriai vogė kebabų gaminimui reikalingus maisto produktus. Ir ilgai dirbo pats, kol pagaliau rado kas tikrai sąžiningai dirbo.

Receptai ir įranga nuperkama, tai nėra problema. Bet kam dirbt ieškosi ilgai. Nebent dirbsi pats (ar kažkas iš savų) su samdytu darbuotoju pagalboje (arba aišku vienas)

 

Tokiu atveju paprasčiausias sprendimas sverti produktus ir daryti inventorizaciją.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kebabų apskaita vyksta pagal lavašus. Dažnai daromas biznis sau, kai į kebabinę atsinešami savi lavašai ir naudojamos įmonės daržovės ir mėsa. Sugaudyti sunku, nes tiesiog kitiems mažiau įdeda priedų, nei priklauso pagal technologines korteles.

 

Visada yra rizika, kad darbuotojai vogs, visada reikia galvoti apie kontrolės sistemą.

 

 

Bet visada reikia ir pasitikėti darbuotojais ir atitinkamai jiems algą mokėti. Ne visi gali dirbti riebalų dvoke.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Iš manes keletas patarimų kaip pirkėjo. Netoli namų Vilniuje buvo tokia kebabinė, pagal aptarnavimą ir tom dienom maisto kokybę matydavosi kada savininkas dirba, gal pavaduodavo kai kažkas serga ir pan. Kartais ateidavau kai šeimininko nėra, beveik kiekvieną kart už prekystalio ant žemės vietoj pagalvės susisukus striukę guli darbuotoja, nepatenkintais dūsavimais, kad kažkas užėjo, keliasi ir nemaloniu tonu maždaug: ko reik?

 

Kitose kebabinėse dažniausiai būna, kad pas merginas darbuotojas ateina vaikinai, draugai, tuomet jie atlieka nepatenkintų komentarų ir žvilgsnių "pareigą", kodėl kažką užsisakei ir trukdai man su merga bendraut, dažniausiai svečiuose pas tokias sėdi marozai, todėl nenustebčiau jei ir prispjaudytų į maistą kam nors :D

 

Turint tokią įstaigą, reikia turėti omeny, kad darbuotojams, ypač už minimumą, yra nusispjaut ant tavo verslo ir ant klientų. Reikia daryti ne tik motyvaciją nuo parduotų skaičiaus, o stengtis pačiam būti kuo daugiau kiek įmanoma. Noriu pasakyti, kad jei pasamdysi pora merginų ar vaikinų už minimumą, o pats pasirodysi tik produktus atvežt, tai ilgai toks verslas neišsilaikys.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Turiu kebabinę, samdomės darbuotojus ir patys dirbame. Aišku mažam mietelyje savi niuansai, bet keletas pastebėjimų.

Dėl darbuotojų, tai tikrai rasti dabar normalių darbuotojų daug sunkiau, manau dauguma moka kažkokį minimumą + nuo dienos apyvartos ar tam tikro skaičiaus damoka, čia jau kaip kas sugalvoja. Prieš priimant kažką tikrai verta patikrinti FB, mažam miestelyje aišku ir per kitus sužinai apie žmogų, nes tikrai galima užšokti ant ne kokio darbuotojo.

Dėl vagysčių tai juk galima sudėti kameras viduje, bent jau žinosi kas vyksta :)

Aišku kas labai svarbu, tai ir pačiam bent jau pasidomėti/pasirodyti kebabinėje, nes tikrai daug kur skanus kebabai buna, kol dirbo/dirba šeimininkai, nereik tikėtis iš darbuotojų stebuklų. Jei darbuotojai žinos, kad bet kada gali atvažiuoti tai nemanau, kad nešis savo lavašus ir panašiai :D

Ir naudok normalų gerą padažą, nes nėra blogiau, kai kur nusiperki paragauti kebabą ir padažas tiek atskiestas, kad bėga pro visur, geriau mažiau jo, bet tiršto ir kokybiško, nei kažkokios paplavos.

 

:D Rietavo turge irgi esi turbūt valgęs :D :D niekada nepamiršiu to kebabo, kur atrodo, kad rūgpienį vietoj padažo pila, kur nespėji iki mašinos nusinešti su bėga į maišiuką visas :D

 

Dar labai geras patarimas nebandyti iš greito maisto, kaip kebabų išspausti "restorano" kaip padarė Katleris, ****** ta vieta, dažniausiai kas kebabus varo valgyti su mašinom važiuojantys ir dėl kebabo gali ir į prastesnę (kalbu apie atstumą) vietą pavažiuoti. Dauguma nemokės už kebabą daugiau negu vidurkis, nes vistiek įsitikinimas, kad kebabas yra kebabas. Čia kaip atsirastų koks Golden Fest tokiom pačiom kainom kaip Marlboro Goldas ir tikrai nieks negalvotų, kad jis yra lygiavertis.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

beveik kiekvieną kart už prekystalio ant žemės vietoj pagalvės susisukus striukę guli darbuotoja, nepatenkintais dūsavimais, kad kažkas užėjo, keliasi ir nemaloniu tonu maždaug: ko reik?

 

Oho, cia jau ekskliuzyvas 1 is miljono. Per gyvenima neteko nei karto matyti ant zemes gulinciu jokios maisto uzeigo ar krautuves darbuotoju, o cia dar ne tai, kad kazkoki isskirtini karta kai gal prasta sveikata buvo, bet pastoviai.

Ispudinga :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kebabų apskaita vyksta pagal lavašus. Dažnai daromas biznis sau, kai į kebabinę atsinešami savi lavašai ir naudojamos įmonės daržovės ir mėsa. Sugaudyti sunku, nes tiesiog kitiems mažiau įdeda priedų, nei priklauso pagal technologines korteles.

 

Visada yra rizika, kad darbuotojai vogs, visada reikia galvoti apie kontrolės sistemą.

 

 

Bet visada reikia ir pasitikėti darbuotojais ir atitinkamai jiems algą mokėti. Ne visi gali dirbti riebalų dvoke.

Kokiuose laikuose gyvenam pagal tave kad sunku sugaudyti? :D pats paprasciausias būdas pastatai ip kamera ar net kelias kebabinej ir virs kasos ir ka ji pavogs? Savo lavasus suks is rankinuko issitraukus? :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jeigu idomu tai galiu ivardint:) Kalnenai, Juodasis kelias prie IKI parduotuves. Dabar ten negyvenu tai nezinau ar dar veikia, bet kiek pamenu keli savininkai keitesi.

 

Oho, cia jau ekskliuzyvas 1 is miljono. Per gyvenima neteko nei karto matyti ant zemes gulinciu jokios maisto uzeigo ar krautuves darbuotoju, o cia dar ne tai, kad kazkoki isskirtini karta kai gal prasta sveikata buvo, bet pastoviai.

Ispudinga :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kas dėl kamerų, darbuotojas gali nesutikti dirbti, nes jis turi pasirašyti, jog sutinka būti stebimas darbo metu. O jei pasirašyti neduosi, bet filmuosi, jis tai sužinojęs gali pridaryti bereikalingų problemų.

Toks pastebėjimas, jog 9/10 drbuotojų atėjusių į darbo pokalbi sutiks dirbti vietoje kurioje yra vaizdo kamera. Tai manau, papraščiausias variantas turėti kebabinėjr kamerą, ir gale dienos prasukti pažiūrėti ar tenkina darbuotojos atliekamas darbas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kas dėl kamerų, darbuotojas gali nesutikti dirbti, nes jis turi pasirašyti, jog sutinka būti stebimas darbo metu. O jei pasirašyti neduosi, bet filmuosi, jis tai sužinojęs gali pridaryti bereikalingų problemų.

 

Tai reikia tik teisingai pateikti del ko tos kameros - ne del to kad tu juo nepasitiki, o del jo pacio saugumo

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai reikia tik teisingai pateikti del ko tos kameros - ne del to kad tu juo nepasitiki, o del jo pacio saugumo

BDAR draudžia be reikalo stebėti darbuotoją. Jeigu dėl saugumo, tai stebima tik prekystalis. O jeigu ir bus kameros, tai kas tada? Pastebės, kad vietoj 100 gr. mėsos deda 70 gr. mėsos?

Kalbant aplamai apie darbuotojų kontrolės sistemą, tai jinai nėra sėdėti už krūmo, stebėti per kamerą ir t.t. Dažniausiai kontrolės sistema susideda iš daug mažų dalykų ir iš įmonės nustatytos tvarkos. Taip pat stebinti skaičius, apimtys ir t.t. Kontrolei padeda lyginamoji informacija.

PVZ du darbuotojai. Vienas parduoda X, o kitas parduoda 0,5 X, bet produktų sunaudoja tiek pat kiek X. Klausimas, kur tie produktai? :)

 

Kontrolės sistema nėra įmanoma, jeigu patys savininkai inicijuoja "nemušti į kasą", o buhalterija reikalinga tik dėl mokesčių. Tada ir serga paranoja ir krūmuose sėdi ir stebi :) O pardavėja žino, kada jis sėdi, kikena ir tyliai savo daro.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na suregūliuoti darbuotoją galima kažkaip tikrai sugalvoti. Įdomiau yra tai, kad išvis jūs norit kebabinę tūrėti... Kas savaite jos atsidaro, po pusmečio jau užsidaro. Gal žinot kodėl? :D

Tiesiog už tuos 4€-5€ galima daug skaniau pavalgyti. Kad ir MC gauni burgerį, bulvių ir gėrimą. Viskas patikrinta ir skanu.

Tikrai nenoriu atkalbinėti ar burbėti kaip tai yra blogai. Tiesiog noriu paklausti ar tikrai apsvarstėt kaip iš to uždirbsit, kaip pritrauksit klientus, kuo būsit išskirtiniai? No offense.

Redagavo Alonsas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na suregūliuoti darbuotoją galima kažkaip tikrai sugalvoti. Įdomiau yra tai, kad išvis jūs norit kebabinę tūrėti... Kas savaite jos atsidaro, po pusmečio jau užsidaro. Gal žinot kodėl? :D

Tiesiog už tuos 4€-5€ galima daug skaniau pavalgyti. Kad ir MC gauni burgerį, bulvių ir gėrimą. Viskas patikrinta ir skanu.

Tikrai nenoriu atkalbinėti ar burbėti kaip tai yra blogai. Tiesiog noriu paklausti ar tikrai apsvarstėt kaip iš to uždirbsit, kaip pritrauksit klientus, kuo būsit išskirtiniai? No offense.

Patikek, kebabus perka, ir perka ziauriai.

Jei dar tie kebabai skanus, ir padazas tirstas, tada net ir nepiko metu uzimtumas buna

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pvz miestelyje x yra viena kebabinė. Kebabai skanūs, bet paprasti, nieko neišskirtiniai sakyčiau. Piko metu ( kad ir penktadieniais) eilė būna 1-3h. Dažnai norint kebabo neužsisakius ~1h reik laukti. Bandė atsidarinėti kitos kebabinės, bet iš to nieko nesigavo, kaip atsidarydavo taip ir užsidarydavo. Viena buvo prie pat atsidarius, tai prie senosios eilė , prie naujos nei vieno.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kas dėl kamerų, darbuotojas gali nesutikti dirbti, nes jis turi pasirašyti, jog sutinka būti stebimas darbo metu. O jei pasirašyti neduosi, bet filmuosi, jis tai sužinojęs gali pridaryti bereikalingų problemų.

Darbuotojas gali del daug ko nesutikti. Bet kas darbo salygas diktuoja darbuotojas ar darbdavys. Pats turiu versla ne kebabu, bet susijusiu su prekyba. Tai dabar neisivaizduoju kaip be ju apsieiciau. 1 saugumas, antra matau ka darbuotoja daro ir kaip elgiasi bendrauja su klijantais. Trecia matau situacija kaip sekasi ir koks srautas esant galimybei galiu privaziuoti padeti ir panasiai. Ketvirta matau net didziaja dali asortimento likuciu. Daznai net vykti skaiciuoti ziureti nereikia nieko isijungiu kamera pasiziuriu likuti uzsakau preke.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na suregūliuoti darbuotoją galima kažkaip tikrai sugalvoti. Įdomiau yra tai, kad išvis jūs norit kebabinę tūrėti... Kas savaite jos atsidaro, po pusmečio jau užsidaro. Gal žinot kodėl? :D

Tiesiog už tuos 4€-5€ galima daug skaniau pavalgyti. Kad ir MC gauni burgerį, bulvių ir gėrimą. Viskas patikrinta ir skanu.

Tikrai nenoriu atkalbinėti ar burbėti kaip tai yra blogai. Tiesiog noriu paklausti ar tikrai apsvarstėt kaip iš to uždirbsit, kaip pritrauksit klientus, kuo būsit išskirtiniai? No offense.

 

Nežinau, mano nuomone tie visi Hesai ir MC apskritai overpriced yra ir ten kokybė irgi ne kažką, palyginus, pvz, su kokiais Meatbusters, kur kelissyk teko valgyt, tai wow, aukštas lygis. Mano tarpe apskritai daug daugiau žmonių ima kebabus nei eina į kokį mc, įskaitant ir mane patį.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na suregūliuoti darbuotoją galima kažkaip tikrai sugalvoti. Įdomiau yra tai, kad išvis jūs norit kebabinę tūrėti... Kas savaite jos atsidaro, po pusmečio jau užsidaro. Gal žinot kodėl? :D

Tiesiog už tuos 4€-5€ galima daug skaniau pavalgyti. Kad ir MC gauni burgerį, bulvių ir gėrimą. Viskas patikrinta ir skanu.

Tikrai nenoriu atkalbinėti ar burbėti kaip tai yra blogai. Tiesiog noriu paklausti ar tikrai apsvarstėt kaip iš to uždirbsit, kaip pritrauksit klientus, kuo būsit išskirtiniai? No offense.

Šiuo metu ta 25kv.m. kebabinė daro 13-15k apyvartos per mėnesį, įdirbis jau yra, svarbiausia padaryti geriau arba bent ne praščiau nei buvo iki mūsų.

Dabar kebabai dideli, tačiau nelabai skanūs, lyginant su JAMMI ar TODŽE sakyčiau net visiškai neskanūs..

Planuojame vietoje 250g mėsos dėti 200g, tačiau gerokai pagerinti visus ingridientus tokius kaip pati mėsa, lavašas, padažas..

Labai tikiuosi, kad žmonės pernelyg nepajus to, kad pradėjome dėti šiek tiek mažiau mėsos, tačiau garantuotai pajus skonio pagerėjimą.

 

Ačiū visiems už pastebėjimus ir pasiūlymus, tikrai susilaukiau naudingu patarimu tiek čia tiek PM :)

 

Jeigu dar turite kokių pastebėjimu susijusių su kebabu verslu, bučiau labai dėkingas.

Ko labiausiai trūksta? Kas labiausiai nepatinka? Kas patinka? Kodėl renkates būtent vieną ar kitą kebabinę?

Geriau kai darbuojasi moterys, vyrai ar jokio skirtumo?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jeigu dar turite kokių pastebėjimu susijusių su kebabu verslu, bučiau labai dėkingas.

Ko labiausiai trūksta? Kas labiausiai nepatinka? Kas patinka? Kodėl renkates būtent vieną ar kitą kebabinę?

Geriau kai darbuojasi moterys, vyrai ar jokio skirtumo?

 

Kas labiausiai nepatinka tai labai prasta mėsa iš sanitexo, dažniausiai blogas lavašo apkepimas (per daug , arba per mažai) , dažnai pats kebabas būna blogai susuktas, sukritusios daržovės ir pabaigai pats blogiausias tai padažai visos kebabines siūlo tą patį majonezinį padažą kurio negaliu pernešt, ačiū dievui Kaune yra ir normalesnių kebabinių kur siūlo ne tik majonezo pagrindo padažus. Tai va čia išvardinau beveik visų kebabinių pagrindinius minusus.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

  • Prisijunk prie bendruomenės dabar!

    Uždarbis.lt nariai domisi verslo, IT ir asmeninio tobulėjimo temomis, kartu sprendžia problemas, dalinasi žiniomis ir idėjomis, sutinka būsimus verslo partnerius ir dalyvauja gyvuose susitikimuose.

    Užsiregistruok dabar ir galėsi:

    ✔️ Dalyvauti diskusijose;

    ✔️ Kurti naujas temas;

    ✔️ Rašyti atsakymus;

    ✔️ Vertinti kitų žmonių pranešimus;

    ✔️ Susisiekti su bet kuriuo nariu asmeniškai;

    ✔️ Naudotis tamsia dizaino versija;

    ir dar daugiau.

    Registracija trunka ~30 sek. ir yra visiškai nemokamai.

  • Karštos temos

×
×
  • Sukurti naują...