Pereiti prie turinio

Rekomenduojami pranešimai

Logika, kuria daryčiau aš:

* Trizenklį skaičių išsiskaidai po vieną skaičių

* kiekvieną skaičių tikrinti ar jis >5

 

pvz.:

 

if(a[0] > 5 or a[1]>5 or a[2]>5){
//"triženklyje skaičiuje yra skaicius didesnis už 5"
}

 

EDIT:

O šiaip būtų gerai kad ir kalbą parašytum tada manau atsirastų daugiau kas padėtų ir su pavyzdžiais

Redagavo Fluxus
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ko jus toje mokykloje moko ir ką vartoji, kad niekaip nesiseka išmastyti?

 

Tai bandyk skaidyti skaičių ir lyginti ar tas atskeltas skaitmuo yra > 5 ar ne.

 

Kaip atskelti skaičių? Paimi skaičių pvz. 62147. Padarai ciklą, kuris paima paskutinį skaičių mod 10. Gauni 7. Tikrini ar 7 > 5. Tai pirmas skaičius yra didesnis už 5.

Tada tą patį pirminį skaičių darai div 10 funkciją, kuri parodo, kas lieka atmetus paskutinį skaičių. Gauni 6214. Vėl suki toliau ciklą su mod 10 funkcija.

 

Mod ir Div funkcijų pavadinimai gali skirtis nuo vartojamos programavimo kalbos.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Logika, kuria daryčiau aš:

* Trizenklį skaičių išsiskaidai po vieną skaičių

* kiekvieną skaičių tikrinti ar jis >5

 

pvz.:

 

if(a[0] > 5 or a[1]>5 or a[2]>5){
//"triženklyje skaičiuje yra skaicius didesnis už 5"
}

 

EDIT:

O šiaip būtų gerai kad ir kalbą parašytum tada manau atsirastų daugiau kas padėtų ir su pavyzdžiais

 

Bus C++. Toks variantas ir C++ veiktų jei būtų duotas masyvas skaičių atskirai, arba paverstum skaičių į String ir tada palei indekso poziciją pasiimtum. Čia duota taip, kad išmąstytų kaip išskaidyti skaičių

 

 

 

Išskaidyk skaičiu šimtais / dešimtimis / vienetais. Kadangi tyngiu užrašinėti per kodą tai paprastai:

 

pavyzdžiui, tavo skaičius 567

sk = 567

vienetai = sk % 10;

dešimtys = (sk / 10) % 10;

šimtai = (sk / 100) % 10;

 

tada rašai if statement ir tikrini ar kuris didesnis nei >5

Redagavo ReborN
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

su kokiu linq cia vienos eilutes kodas būtų, aš jau bent tokį algoritmą daryčiau:

 

1) įvesta skaičių int konvertuotji į string

2) string į char masyvą

3) begi per char masyva ir kiekviena char paverti i int ir tikrini ar jis didesnis už 5

 

Jeigu C# tai taip gali buti:

 

string skaicius = string.Empty;
if(skaicius .IndexOfAny(new char[] { 5', '6', '7', '8', '9' }) != -1)
{
...

}

Redagavo babunas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ko jus toje mokykloje moko ir ką vartoji, kad niekaip nesiseka išmastyti?

 

Tai bandyk skaidyti skaičių ir lyginti ar tas atskeltas skaitmuo yra > 5 ar ne.

 

Kaip atskelti skaičių? Paimi skaičių pvz. 62147. Padarai ciklą, kuris paima paskutinį skaičių mod 10. Gauni 7. Tikrini ar 7 > 5. Tai pirmas skaičius yra didesnis už 5.

Tada tą patį pirminį skaičių darai div 10 funkciją, kuri parodo, kas lieka atmetus paskutinį skaičių. Gauni 6214. Vėl suki toliau ciklą su mod 10 funkcija.

 

Mod ir Div funkcijų pavadinimai gali skirtis nuo vartojamos programavimo kalbos.

 

Parašiau pačią paprasčiausią implementaciją C++ kalba, turėtų būt aišku:

#include <iostream>
using namespace std;

int main () {

int skaicius;
int testas = 0;

cout << "Skaicius: ";
cin >> skaicius;


   while (skaicius > 0)
{
   int skaitmuo = skaicius % 10;
   skaicius /= 10;
   if (skaitmuo >= 5) testas ++;
}

if (testas != 0) cout << "Turi skaitmenu didesniu uz 5";
else cout << "Neturi skaitmenu didesniu uz 5";


return 0;
}

Redagavo hm7
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Parašykite programą, kuri nustatytų, ar duotas triženklis skaičius a turi skaitmenų didesnių už 5.

 

 

neišmąstau koks skaičiavimas..

 

daryčiau kažkaip taip:

 

<?= preg_match("/^([0-5]{3})$/", $skaičius) ? "to the moon" : "klaida"; ?>

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.