Pereiti prie turinio

Nerodo lietuviškų raidžių


Rekomenduojami pranešimai

Darant:

$zodis ='ąčęėėįššššųųųųųųūūūūūūūž';
echo $zodis;

atspausdina normaliai, o jei darau:

$zodis ='ąčęėėįššššųųųųųųūūūūūūūž';
echo $zodis{1};

 

turi rodyti raidę č, bet rodo klaustuką, ir nesuprantu kame bėda, koduotes bandžiau visas keisti, nepadeda. Gal kas su tuo esat susidūrę? Beja norint su strlen(); suskaičiuoti rodo taip pat nesąmones..

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Dėl funkcijos strlen(), tai reik naudoti mb_strlen().

 

Edit: dar nepaminejau, kad reikia virsui darasyti

 

ini_set('mbstring.internal_encoding', 'UTF-8');

 

arba tiesiog mb_strlen($string, 'UTF-8')

 

mb_strlen veikia, ir kitos funckijos, bet vat būtent kai noriu paimti tam tikrą raidę, meta klaustuką.. Gal dar kokių įdėjų turi?

Redagavo MuniGod
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

1) uzseivink savo php faila UTF-8 koduote

 

2) naudok meta: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> , kuri nurodo irgi utf-8 koduote. Stai ir viskas

 

 

 

 

Aisku galima naudoti ir kitas koduotes... bet cia jei ateityje prireiks

Redagavo Grave
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
1) uzseivink savo php faila UTF-8 koduote

 

2) naudok meta: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> , kuri nurodo irgi utf-8 koduote. Stai ir viskas

 

 

 

 

Aisku galima naudoti ir kitas koduotes... bet cia jei ateityje prireiks

 

Tai man faile viskas gerai, rodo lietuviškas raides, bet va būtent kai noriu iš žodžio paimti raidę tarkim:

$word = 'žodis';
// čia turi rodyti raidę ž, bet jos nerodo, o vietoj jos rodo klaustuką..
echo $word[0];
// o taip normaliai atspausdina žodis
echo $word;

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
bet va būtent kai noriu iš žodžio paimti raidę tarkim:

$word = 'žodis';
// čia turi rodyti raidę ž, bet jos nerodo, o vietoj jos rodo klaustuką..
echo $word[0];
// o taip normaliai atspausdina žodis
echo $word;

 

Unikode, ne lotynišką simbolį sudaro keli baitai, dėl to paėmęs tik vieną, negauni simbolio. Naudok mb_strcut()

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Unikode, ne lotynišką simbolį sudaro keli baitai, dėl to paėmęs tik vieną, negauni simbolio. Naudok mb_strcut()

 

Dėkui, išbandysiu ir tavo variantą.

 

O šiuo metu pasidariau labai primityviai, bet svarbu veikia:

 

// iš žodžio raidžių sudaro masyvą
function string_array ( $string )
{
$word_array [] = array ();
for ( $i = 0; $i < mb_strlen ( $string, 'UTF-8' ); $i++ )
{
	$char = mb_substr ( $string, $i, 1, 'UTF-8' );
	$word_array [ $i ] = $char;
}
return $word_array;
}
// reikalinga, kad tarp raidžių nebūtų jokių simbolių / arba galima ėterpti bet kokius simbolius
function my_initials ( $initial1 = null, $initial2 = null )
{
return $initial1 . $initial2;
}

// bandomas tekstas
$string = 'ąčąęčėęį šųūų';
//išgaunas teksto raidžių masyvas
$string_array = string_array ( $string );
// atspausdina masyvą: Array ( [0] => ą [1] => č [2] => ą [3] => ę [4] => č [5] => ė [6] => ę [7] => į [8] => [9] => š [10] => ų [11] => ū [12] => ų )
print_r ( $string_array );
// dabar galiu ištraukti bet kokį simbolį, ko ir norėjau :)
echo '<br/>'. $string_array [ 0 ] .'<br/>';
// norimo simbolio pakeitimas kitu, tas irgi buvo man būtina
$string_array[0] = 'a';
// ir atspausdina jau pakeistą žodį, taip man reikalinga buvo	
echo array_reduce ( $string_array, 'my_initials' );

 

Gal dar kaip galima supaprastint? :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 2 savaičių...
Man viskas okey, visada taip darau... Ir kam mum čia dabar ginčitis?

 

O kai į tualetą nori irgi taip darai? Čia visai kita problema ir atsakymas, kuris, anot tavęs, yra "teisus", temos autoriaus problemos nesprendžia.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.