Pereiti prie turinio

blueheaven

Nariai
  • Pranešimai

    7
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

  • Atsiliepimai

    0%

Reputacijos išklotinė

  1. Patinka
    blueheaven sureagavo į zilvinaszh Žilvinas Z. - nuo tragedijos iki kūrybos kelio pradžios   
    Sveiki, man 17 metų, ne už kalnų 18. Itin daug nerašysiu, nes nelabai mėgstu apie save plepėti, o prisistatymą, kaip supratau, parašyti būtina.
     
    Temos pavadinimas asocijuojasi su skaudžiu mano gyvenimo įvykiu. 2012 metų vasarį autoavarijoje netekau savo šeimos. Ilgą laiką kybojau ant kilpos, apjuosusios kaklą, tačiau nebuvau toks drąsus, kad sugebėčiau ją trūktelėti. Nuolatinis sielvartas gadino mano sveikatą, tačiau skatino kūrybingumą.
     
    Vieną praeitų metų rudens vakarą, po pusmečio nuo nelaimės, turėjau parašyti rašinį mokyklai apie tai, kas mums brangu. Ši tema stipriai palietė mano širdį - "atsirakino" visi jausmai. Rašinyje taip išliejau mintis, viršydamas žodžių limitą 3 kartus, jog pajutau atsidėkojęs tėvams už viską, ką jie suteikė man. Rašinys buvo dedikuotas būtent jiems.
     
    Kiek vėliau viskas aprimo. Nustojau tūnoti sielvartautojo vaidmenyje. Regis, visa padrika praeitis nuplaukė tarsi srauni upė, atvėrusi man kelią į kūrybos pasaulį. Praėjus galbūt mėnesiui po ankstesnėje pastraipoje paminėto vakaro, mokytoja apibendrino visus rašinius, tačiau apie mano nekalbėjo. Džiaugiausi, kad mane "nurašė", mat nemėgstu, kuomet žmonės apie mane kalba. Tačiau klydau. Po pamokos buvau pakviestas pasilikti pakalbėti su tamsta. Ilgą laiką jai įrodinėjau, jog tai mano rašinys. Jos teigimu, ten pateikiamos mintys buvo pernelyg "suaugėliškos". Tačiau viskas baigėsi gerai, mokytoja liko sužavėta ir tuo pačiu liūdinti dėl ten esančio teksto. Tuo tarpu aš, graibydamasis sau už galvos, galvojau - kodėl rašiau apie tėvus, juk tai pernelyg asmeniška.
     
    Ne vieną parą mane kamavo kaltės jausmas. Juk vardan gero pažymio paaukojau tėvų atminimą, dedikavau jiems tai, ką jaučiau ir tas mintis paverčiau trišalėmis - mokytoja (vertintoja) taip pat turi akis ir gali skaityti tekstą. Tačiau... Gal tai nebuvo klaida? Galbūt dovana iš dangaus? Po šio rašinio buvau tarsi plūgas išnaudojamas dviejuose rašinių konkursuose, kuriuose labai pasisekė. Viename jų vėl buvo panaši situacija kaip ir man su mokytoja - kilo abejonių, jog tai mano paties kurtas rašinys, todėl vertintojai subūrė dar vieną vertinimo komisiją, kuri nagrinėjo rašinį (kuriozas?).
     
    Dar nesustojau. Žengiu į priekį, kad ir kokia skaudi būtų praeitis. Tragedija mane užgrūdino kurti, rašyti. Šiuo metu baiginėju vieną knygą, ji tarsi vidinio AŠ atspindys popieriaus lapuose. Iš savo patirties supratau, kad kartais sėkmingas gyvenimas prasideda nuo skaudžių nelaimių. Arba atvirkščiai.
     
    Turbūt, kad viskas - prisistatymas baigtas. Tačiau gyvenimas tęsiasi.
     
    P.S. Būkite geri, jokių užuojautų nereiškite. Dar nevisai aš tvirtas, tad bijau suklupti...
  2. Patinka
    blueheaven sureagavo į yomajo Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms   
    Naršydamas po savo kompiuterį, radau savo darytą Dale Carnegie knygos "Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms" konspektą. Dariau jį vildamasis, kad dažnai į jį užmesiu akį bandydamas principus pateikiamus knygoje integruoti į savo kasdienybę.
     
    Knyga turi lengvą struktūrą, dėl ko ją konspektuoti buvo dar lengviau. Skaitant pabraukinėjau pieštuku įstrigusias citatas, jas taip pat susirašiau prie jomis iliustruojamų poskyrių.
     
    Temoje apie įsimintiniausias knygas ši knyga buvo paminėta kelis kartus, dėl ko nusprendžiau pasidalinti savo mažu darbeliu ir su Jumis. Tikiuosi bus naudinga. Iš anksto atsiprašau, jei liko mistypes. Beje, į straipsnių konkursą ši tema nekvalifikuoja.
     
    Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms
    Dale Carnegie
     
    „Išsilavinimas – yra sugebėjimas elgtis įvairiose gyvenimiškose situacijose“ John G. Hibben
    „Jei jūs žmogų ko nors mokysite, jis niekuomet neišmoks“ Bernard Show
     

    1. Pagrindiniai elgesio su žmonėmis principai


     
    1.1. Nekritikuokite, nesmerkite, nereikškite nepasitenkinimo.
    „Žmogiškoji prigimtis – neteisusis suvers kaltę kam tik nori, tik ne sau“
    „Nekritikuokite jų, jie yra tokie, kokie būtume ir mes, patekę į panašias aplinkybes“ Lincoln
    „Nesirūpink sniegu ant kaimyno stogo, kai tavo paties slenkstis nenuvalytas“ Konfucijus
    „Bendraudami su žmonėmis prisiminkime, kad bendraujame su ne tiek logiškomis, kiek su emocingomis būtybėmis, pilnomis išankstinio nusistatymo ir valdomomis išdidumo ir tuštybės“
    „Aš niekuomet nekalbu blogai apie jokį žmogų ir sakau apie kiekvieną viską, ką tik žinau gero“ Benjamin Franklin
    „Didis žmogus parodo savo didybę tuo, kaip jis elgiasi su mažais žmonėmis“ Carlile
     
    1.2. Sąžiningai, nuoširdžiai pripažinkite kitų privalumus
    „tėra vienas būdas priversti žmogų pasielgti taip, kaip norite – tai priversti kitą žmogų to panorėti“
    „Viskas ką mes darome turi du motyvus – seksualinio potraukio ir noro būti didžiu“ Zigmundas Froidas
    „Esminis žmogaus prigimties troškimas yra būti didžiu“ Dr. Dewey
    „Koks skirtumas tarp puikaus įvertinimo ir meilikavimo? Labai paprastas. Vienas nuoširdus, kitas – ne. Vienas eina iš širdies, kitas pro sukąstus dantis. Vienas teisingas, kitas – išgalvotas. Vienu visi žavisi, kitą visi smerkia.
    „Nebijok tave puolančių priešų. Bijok meilikaujančių draugų“ Obregon
    „Meilikavimas – tai sakymas žmogui to, ką jis pats apie save galvoja.
    „Paprastai 95 % laiko mes galvojame apie save. Tačiau jei dažniau nustosime galvoti apie save ir pradėsime galvoti, pavyzdžiui , apie kitų žmonių privalumus, mums nereikės griebtis meilikavimo“
    „Viena labiausiai nepaisomų vertybių mūsų kasdieniniame gyvenime yra pripažinimas“
    „Kiekvienas mano sutiktas žmogus yra kuo nors už mane pranašesnis. Todėl aš kažko mokausi iš jo“ Emerson
     
    1.3. Sužadinkite kitame asmenyje troškimą norėti
    „Jis išmoko naudoti tokį masalą, kurio nori žuvis“
    „Vienintelis būdas šioje žemėje turėti įtakos kitam žmogui – šnekėti apie tai, ko nori jis. Žinoma, ne tik šnekėti, bet ir parodyti būdą, kaip jam to siekti“
    „jei rytoj jūs norėsite įkalbėti kitus ką nors padaryti, prieš prasitardami apie tai, sustokite ir paklauskite savęs: kaip aš galiu priversti jį to panorėti?“
    „Jei yra kokia sėkmės paslaptis, ji glūdi sugebėjime pažvelgti kito žmogaus akimis, pamatyti viską iš jo pozicijų tarsi iš savų“ Henris Fordas.
    „Ir jei pardavėjas gali įteigti mums kaip jo patarnavimai ar prekės padės išspręsti mūsų problemas, jam nereikės pardavinėti. Mes nupirksime patys. Klientui pakanka pajusti, kad jis perka, o ne jam parduodama.“
    „Žmogų, kuris gali suvokti kito padėtį, kuris gali suprasti jo minčių eigą bendraujat visada lydi sėkmė“
     

    2. Šeši būdai tapti mėgstamu žmogumi


     
    2.1. Nuoširdžiai domėkitės kitais žmonėmis
    „Jūs galite įsigyti daugiau draugų per du mėnesius, jei nuoširdžiai domėsitės kitais žmonėmis, negu per dvejus metus, jei stengsitės, kad kiti žmonės domėtųsi jumis.“
    „Individai, kurie nesidomi aplinkiniais žmonėmis, turi labai daug sunkumų ir labai pakenkia kitiems. Tai iš tokių individų kyla visos žmonių bėdos“
     
    2.2. Šypsokitės
    „Šypsotis kalbant telefonu. Šypsena persiduoda per balsą“
    „Jūs turite džiaugtis sutikdami žmogų, jei norite, kad jis džiaugtųsi sutikdamas jus.“
    „Jūs nenorite šypsotis? Vis dėlto pamėginkite. Pirmiausia prisiverskite“
    „Elkitės taip, tarsi jau būtumėte laimingas ir tai padės jums iš tikrųjų tapti laimingu.“
    „Atrodytų, kad veiksmas turėtų sekti jausmus, tačiau iš tikrųjų veiksmas ir jausmas eina drauge; reguliuodami veiksmus, kurie lengviau pasiduoda valios kontrolei, negu jausmai mes netiesiogiai galime reguliuoti jausmus.“
    Pasaulyje visi siekia laimės, ir yra tik vienas tikras būdas ją pasiekti – kontroliuojant savo mintis. Laimė nepriklauso nuo išorinių aplinkybių. Ji priklauso nuo mūsų vidaus.
    „Dauguma žmonių yra tiek laimingi, kiek jie pasiryžta būti tokie“ Abas Linkolnas
    „Todėl kad niekam taip labai nereikia šypsenos, kaip tam, kuris jau nebegali jos padovanoti“
     
    2.3. Priminkite, kad žmogui jo paties vardas bet kokia kalba taisyklingai ištartas skamba maloniausiai ir reikšmingiausiai
    „Kiekvienam eiliniam žmogui jo paties vardas yra daug mielesnis už visus kitus vardus žemėje. Prisimink bet kurio žmogaus vardą ištark jį draugiškai ir būsi pasakęs jam efektingai veikiantį komplimentą.“
    „Vienas iš paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų pelnyti žmonių palankumą – tai prisiminti jų vardus bei pavardes ir leisti jiems pasijusti reikšmingais.“
     
    2.4. Būkite geras klausytojas, paskatinkite kitus kalbėti apie save
    „Klausiausi, nes man tikrai buvo įdomu. Ir jis tai jautė. Natūralu, kad tai jam patiko. Tokios rūšies klausymas yra vienas iš didžiausių komplimentų, kuriais mes galime apdovanoti.“
    „... nėra jokio dalykiško bendravimo paslapties. Svarbus tik jūsų dėmesys asmeniui, kuris su jumis kalbasi“ Charles W. Eliot.
    „Dauguma žmonių nusiviliama, nes jie nemoka įdėmiai klausytis. Jie taip intensyviai galvoja ką atsakyti pašnekovui, kad ausys būna tarsi užkimštos...“
    „Kad būtum įdomus, domėkis“ Charles Norman
    „Prisiminkite, kad žmogui, su kuriuos jūs kalbate šimtą kartų labiau rūpi jo paties norai ir problemos negu jūs.“
     
    2.5. Kalbėkite apie tai, kas įdomu jūsų pašnekovui
    „Karališkas kelias į žmogaus širdį yra pokalbis apie tuos dalykus, kurie šiam artimiausi“
     
    2.6. Leiskite kitam asmeniui pasijusti reikšmingu ir darykite tai nuoširdžiausiai
    „Visuomet leisk kitam pasijusti reikšmingam“
    „Trumpos frazės, tokios kaip „ar nemalonėtumėte...“, „Būkite malonus“, „Ar neprieštarausite“, „Ačiū“ – trumpi mandagūs žodeliai, tarsi alyva sutepa pilkos kasdienybės krumpliaračius, o be to, rodo gerą jūsų išsiauklėjimą.“
    „Nenuginčijama tiesa yra tai, kad beveik kiekvienas jūsų sutiktas žmogus jaučiasi kuo nors už jus pranašesnis, todėl pats teisingiausias kelias į jo širdį – kaip nors subtiliai leisti jam pajusti, kad jūs pripažįstate jo pranašumą mažame jo pasaulėlyje ir pripažįstate tai nuoširdžiai.“
    „Kalbėkit su žmogumi apie jį, kalbėkite žmogui apie jį patį, ir jis klausys jūsų ištisas valandas“ Dizraelis
     

    3. 12 būdų paskatinti žmones galvoti taip, kaip jūs


     
    3.1. Vienintelis būdas laimėti ginčą – jo išvengti
    „Visuomet venk aštrių kampų“
    „Devynis kartus iš dešimties ginčas baigiasi dar tvirtesniu abiejų oponentų įsitikinimu, kad jie absoliučiai teisūs“
    „Neapykantos negalima nugalėti neapykanta, o tik meile“ Buda

    Nebijokite nesutarimų
    Nepasikliaukite pirmu instinktyviu įspūdžiu
    Kontroliuokite savo nuotaiką
    Pirmiausia išklausykite
    Ieškokite sričių, kuriuose sutariate
    Būkite garbingas
    Pažadėkite pagalvoti apie jūsų oponentų idėjas ir atidžiai jas panagrinėkite
    Nuoširdžiai padėkokite oponentams už jų dėmesį
    Elgesys, suteikiantis abiem pusėms pagalvoti

    Ar gali mano oponentas būti teisus? Gal iš dalies teisus? Ar yra jo pozicijoje ir argumentuose bent kiek tiesos? Ar mano reakcija sukelia žmonių pagarbą? Aš laimėsiu ar pralaimėsiu? Kokia kaina aš laimėsiu? Jei laimėsiu, ar nesutarimas užges? Ar ši kebli situacija man palanki?
    „Labai seniai mes su žmona sudarėme sutartį ir laikėmės jos, nepaisant, kiek labai mes pykome vienas ant kito. Jei vienas barasi, kitas turi klausyti, nes jei barasi abu,- tai jau ne bendravimas, o triukšmas ir blogos vibracijos.“ Ian Pierce
     
    3.2. Niekada nesakykite žmogui, kad jis neteisus
    „Niekada iškart nepareikškite: „tuojau aš jums tai įrodysiu.“ Tai bloga pradžia.“
    „Žmones reikia mokyti taip, kad jie visai nebūtų mokomi, o nežinomus dalykus pateikite taip, tarsi jie būtų pamiršti“
    „Gali būti išmintingesnis už kitus, bet neparodyk jiems to“
    „Tokios frazės kaip „gal aš klystu“ veikia tiesiog magiškai“
    „Mūsų prekiautojai daro tiek daug klaidų, kad man dažnai būna gėda. Galbūt jūsų atveju mes klysdavome. Papasakokite man apie tai. Toks požiūris nuginkluoja ir po truputį klientas nusiramina, darosi atsakingesnis dėstydamas pretenzijas.“
    „Pripažindami, kad galite suklysti, jūs niekada nepakliūsite į nepatogią padėtį. Tai leis išvengti ginčo ir paskatins pašnekovą būti tokiu pat sąžiningu, atviru ir liberaliu kaip jūs. Tai privers jį pripažinti, kad ir jis gali klysti.“
    „Klysdami mes visuomet pateisiname save. Jei su mumis elgiamasi švelniai ir taktiškai, mes galime pateisinti ir kitus ir net didžiuotis savo kilnumu ir savo pažiūrų platumu.“
    „Aš net neleidau sau vartoti tokių ekspresyvių žodelių reiškiančių galutinę nuomonę, kaip „žinoma“, „be abejo“ ir pan., o vietoj jų sakydavau „man atrodo“, „aš manau“, „aš įsivaizduoju, kad turėtų būti taip ir taip“ arba „šiuo metu man regis““
    „Negali būti jokios naudos, o tik žala, jei žmogui tiesiai sakai, kad jis neteisus. Taip jūs tik pažeminsite žmogų ir pasidarysite nepageidaujamas diskusijų partneris.“
    „Būk diplomatiškas. Tai padės pasiekti tikslą“
     
    3.3. Suklydęs tuoj pat nuoširdžiai tai pripažinkite
    „Ar ne lengviau pažerti priekaištus sau pačiam, negu išgirsti juos iš svetimų lūpų?“
    „Pasakykite apie save visus bjaurius dalykus, kuriuos, jūsų manymu, turi galvoje ir ruošiasi pasakyti kitas asmuo. Pasakykite visa tai pirmas, ir jis bus nuginkluotas. Devyniasdešimt devyni prieš vieną, kad jis ims elgtis švelniai ir atlaidžiai, atleis klaidas.“
    „Turėdamas drąsos pripažinti savo klaidas žmogus tam tikru laipsniu jaučia pasitenkinimą“
     
    3.4. Iškart parodykite savo draugiškumą
    „Jei norite žmogų kuo nors įtikinti, pirmiausia įrodykite, kad esate jo draugas.“
    „Jei būsime malonūs ir draugiški, nepaprastai malonūs ir nepaprastai draugiški, tai galėsime juos įtikinti“
     
    3.5. Tegu jūsų pašnekovas kuo greičiau pasako „Taip“
    „Kalbėdami su žmonėmis niekada nepradėkite nuo dalykų, dėl kurių jūsų nuomonės nesutampa“
    „Priverskite pašnekovą iš pradžių sakyti „Taip, taip“
    „Atsakymas „NE“ yra sunkiai įveikiama kliūtis. Jei žmogus pasakė „ne“, visas jo asmens išdidumas reikalauja likti ištikimu sau.“ Overstreet
     
    3.6. Leiskite kitam žmogui išsikalbėti
    „Mūsų draugai labiau linkę kalbėti apie savo pasiekimus, negu klausytis, kaip mes giriamės savaisiais“
     
    3.7. Leiskite pašnekovui suvokti, kad idėja, kurią jūs suinteresuotas, priklauso jam pačiam
    „Mums patinka, kai kas nors domisi ko mes norime, kas mums patinka, ko mums reikia, ką mes manome.“
     
    3.8. Pasistenkite į viską atidžiai pažiūrėti kito žmogaus akimis
    „Sėkmė bendraujant su žmonėmis priklauso nuo sugebėjimo įsijausti į kito požiūrį.“
    „Geriau jau aš porą valandų prieš pokalbį pavaikštinėsiu šaligatviu prie įstaigos durų, negu įeisiu į įstaigą neturėdamas aiškaus supratimo apie tai, ką aš pasakysiu ir kokio atsakymo galiu tikėtis, turėdamas omenyje viską, ką aš žinau apie pašnekovo interesus ir kėslus“ Din Donheim
     
    3.9. Būkite jautrūs kitų žmonių mintims ir troškimams
    „Ar norėtumėte žinoti tokią magišką frazę, kuri nutrauktų ginčą, pašalintų nemalonius jausmus, sukurtų geranorišką atmosferą ir priverstų pašnekovą atidžiai jus klausyti? Štai ji: :Aš nė kiek nekaltinu jūsų už tokius jausmus. Jūsų vietoje aš, be abejo, jausčiausi lygiai taip pat“ “
    „Trys ketvirtadaliai žmonių, kuriuos jūs rytoj sutiksite trokšta užuojautos. Užjauskite juos ir jie tikriausiai jus pamils“
    „Vaikai noriai rodo savo žaizdeles, o kartais net tyčia įsipjauna ar susimuša, kad tik sukeltų užuojautą. Tuo pačiu tikslu suaugusieji demonstruoja savo žaizdas, pasako apie nelaimes, ligas, ypač operacijų smulkmenas. Gailėtis savęs dėl nelaimių, realių ar menamų, daugiau ar mažiau būdinga visiems“
     
    3.10. Apeliuokite į kilnius motyvus
    „Žmonės ką nors darydami, paprastai turi tam dvi priežastis: tikrąją ir įsivaizduojamąją (pastarąją galima apgaubti aureole)“ J. Pierpont Morgan
    „Norėdami pakeisti žmones apeliuokite į kilniuosius motyvus“
    „Kai apie klientą neturi jokios informacijos, geriausia laikytis tokios pozicijos, lyg jis būtų sąžiningas, garbingas, teisingas ir trokštų apmokėti visą sąskaitą, jei neabejotų jos teisingumu“
    „Linkęs į apgaulę individas daugeliu atvejų palankiai sureaguos, jei pajus, kad manote esant jį garbingu, teisingu ir nuoširdžiu“
     
    3.11. Inscenizuokite savo mintis
    „Visko esmė yra inscenizavimas. Nepakanka vien pasakyti tiesą. Tiesa turi būti vaizdi, įdomi, dramatiška. Jūs turite inscenizuoti. Tai daro kinas. Tai daro televizija. Ir jūs turite tai daryti, jei norite sulaukti dėmesio.“
     
    3.12. Meskite iššūkį
    „Norint, kad darbas būtų padarytas reikia skatinti konkurenciją. Aš turiu omenyje ne niekingus būdus užsidirbti pinigų, o troškimą pirmauti“ (Charles Scheb)
    „Visi žmonės bijo, bet drąsuoliai įveikia baimę ir eina pirmyn, kartais į mirtį, bet visada į pergalę“
     

    4. Būkite lyderiu: kaip pakeisti žmones jų neįžeidžiant ir nesukeliant pasipiktinimo


     
    4.1. Pradėkite nuo pagyrimų ir nuoširdaus pripažinimo
    „Visada lengviau išklausyti nemalonius dalykus po to, kai būname už ką nors pagirti“
    „Kirpėjas prieš skusdamas išmuilina kliento veidą“
     
    4.2. Nurodykite žmonėms jų klaidas netiesiogiai
    „Dauguma žmonių pradeda kritikuoti pirmiausia pagirdami, po to ištardami „bet“ ir pabaigdami kritikos išsakymu“
     
    4.3. Prieš kritikuodami kitą, pakalbėkite apie savo paties klaidas
     
    4.4. Užuot įsakinėję – prašykite
    „Ar jūs taip nemanote?“ ; „Ar jums neatrodo, kad taip bus geriau?“; „Jei mes čia šiek tiek performuluotume, gal būtų geriau?“
    „Jei prašome klausimo forma, tai prašymas ne tik atrodo mandagesnis, bet dažnai skatina prašomojo asmens kūrybingumą. Žmonės daug mieliau paklūsta prašymui, jei jie patys dalyvauja jį suformuojant“
     
    4.5. Leiskite kitam žmogui išsaugoti gerą vardą
    „Mes grubiai trypiame kitų jausmus įgyvendindami savo sumanymus, ieškodami klaidų, grasindami, kritikuodami vaiką, ar pavaldinį kitų akivaizdoje ir net nesuvokiame, kaip žeidžiame kito žmogaus orumą.“
    „Aš neturiu teisės sakyti ar daryti ką nors tokio, kas sumenkintų žmogų jo paties akyse. Svarbu ne ką apie jį galvoju aš, o ką jis pats apie save galvoja. Žmogaus orumo įžaidimas yra nusikaltimas.“ Antuan de Sent Egziuperi
     
    4.6. Girkite žmones net už pačią menkiausią pažangą, nuoširdžiai pripažinkite kitų privalumus
    „Pagirkime net už menkiausią pažangą. Tai paskatins tobulėti.“
    „Visiems patinka, kai juos giria, bet tik individualizuotas gyrimas atrodo nuoširdus ir sakomas ne vien tam, kad žmogus pasijustų geriau.“
     
    4.7. Sukurkite žmogui reputaciją, pagal kurią jis gyventų
    „Jei norite, kad žmogus kokiu nors aspektu tobulėtų, elkitės taip, tarsi jis jau turėtų pageidaujamų bruožų“
    „Jei neturite kokios nors dorybės, apsimeskite ją turįs“ Sheakespeare
     
    4.8. Padrąsinkite žmones, sudarykite įspūdį, kad nesėkmes lengva įveikti
     
    4.9. Padarykite, kad kitam žmogui būtų malonu daryti tai, ko iš jo tikitės
    „Savo prašymą pateikite tokia forma, kad asmuo suprastų, jog turės iš jo asmeninės naudos“
  3. Patinka
    blueheaven sureagavo į Arnas Redaguoju tinklapi   
    labas, panaudok "meta description" tagą svetainėje, kad žmonės paieškos sistemoje žinotų ką tu siūlai. panaudok nuorodų atributus "title", paveiksliukų atributus "alt"
  4. Patinka
    blueheaven sureagavo į Ravenn USA skelbimų portalų sąrašas   
    Vien tik USA skelbimų portalai:
     
    kaango.com
    classifiedads.com
    ebayclassifieds.com
    craigslist.org
    recycler.com
    backpage.com
    olx.com
    usfreeads.com
    yakaz.com
    sulekha.com
    www.trueworldads.com
    www.freeads24.us
    www.american-classifieds.net
    www.americanonlineads.com
    www.backpage.com
    www.ontario-classifieds.com
    www.classifiedsalberta.com
    classifieds.click4choice.com
    www.zoozads.com
    www.classifiednovascotia.com
    www.classifiedsvalley.com
    www.mrfreeads.com
    www.adsriver.com
    www.classifiedsmanitoba.com
    www.theexclaim.com
    www.postingking.com
    www.american-classifieds.net
    www.BestOnlineClassifieds.com
    www.azbestclassified.com
    classifieds.abacin.com
    www.locanto.com
    www.webclassifieds.us
    www.wantedwants.com
    www.mysellbuy.com
    www.zeoh.com
    www.adworldclassifieds.com
    www.kifaa.com
    www.75vn.com
    www.horsefinder.net
    www.iposte.org
    www.rent-index.com
    www.saskatchewanclassified.com
    www.newbrunswickclassified.com
    www.petclassifieds.us
    www.whynotad.com
    www.classifiedupdate.com
    www.azbestclassified.com
    www.ablewise.com
    www.collabotrade.com
    www.marineclassifiedads.com
    www.cycleclassifieds.us
    www.phinditt.com
    www.abacin.com
    www.hottrailerdeals.com
    http://www.pennysaverusa.com
    http://we-classifieds.com/
    http://www.inetgiant.com
    http://daype.com/
    http://www.classifiedads.com
    http://www.adlandpro.com
    http://www.adpost.com
    http://www.backpage.com/
    http://www.usadslist.com
    http://www.usnetads.com
    http://www.webclassifieds.us
    http://www.webclassifiedadd.com
    http://www.kugli.com
    http://www.hot-web-ads.com/
    http://www.worldfreeads.com/
    http://ww1.highlandclassifieds.com/
    http://www.love2trade.com/
    http://buynow-us.com/
    http://www.muamat.com/
    http://www.aprovechate.com/
    http://www.retailresourceguide.net/
    http://ssl.ziply.com
    http://www.webclassifieedad.us
    freeads24.us
    american-classifieds.net
    americanonlineads.com
    backpage.com
    classifiedadsunlimited.com
    zoozads.com
    classifiedsvalley.com
    mrfreeads.com
    theexclaim.com
    postingking.com
    azbestclassified.com
    andysdirectory.com
    locanto.com
    webclassifieds.us
    wantedwants.com
    mysellbuy.com
    zeohclassifieds.com
    kifaa.com
    iposte.org
    ablewise.com
    abacin.com
    brownbook.net
    shopalbuquerque.com
    matchpoint.com
    listings.local.yahoo.com
    usnetads.com
    classifiedinus.com
    columbia.locanto.com
    desiclub.com
    webapp.localeze.com
    bgyellowpages.com
    canadaone.com
    carolinabusiness.us
    dazzleyellowpages.com
    directory.the570.com
    subscribe.directorym.com
    everydaybusinessonline.com
    eximdata.com
    explorecollinsville.com
    freeclassifiedssites.com
    web-free-ads.com
    adomnia.com
    freeclassifieds2.com
    biggestclassifieds.com
    webcosmo.com
    classifieds.blackworld.com
    meetpark.com
    kedna.com
    bestwayclassifieds.com
    buysellcommunity.com
    domesticsale.com
    abadoo.org
    targro.com
    classifiedads.com
    freeadscity.com
    stumblehere.com
    oodle.com
    beatyourprice.com
    adeex.us
    freeadlists.com
    diggclassifieds.com
    50statesclassifieds.com
    supershopper.org
    zikbay.com
    wildfireclassifieds.com
    getfreelisting.com
    listings.mapquest.com
    local.botw.org
    adsriver.com
    worldfreeads.com
    mycityclassified.com
    teraclassifieds.com
    phinditt.com
    asianbuyersguide.com
    dir.yr2k.com
    dealclassifieds.us
    addyourads.us
    listitsellit.us
    used-classifieds.com
    freeunlimitedclassifieds.com
    ebayclassifieds.com
    usvirginislands.caribtrader.com
    atphuket.com
    pictomoneycommunity.com
    qtellclassifiedads.com
    themiamiads.com
    theworldads.com
    thelosangelesads.com
    thehoustonads.com
    craigslist.org
    charleston.lowcountrytoday.com
    claz.org
    mulliganslist.com
    mrlisteronline.com
    thenewyorkads.com
    theglobalads.com
    thechicagoads.com
    mowersmarket.com
    classifiedvirginia.com
    classified-alabama.com
    groono.com
    manta.commb
    advertise.local.com
    oodle.comregionsusa
    mitula.us
    freead1.net
    upfeet.com
    freeads.6te.net
    unitedstates.fiwiclassifieds.com
    pennysaverusa.com
    gogenie.com
    love2trade.com
    buynow-us.com
    adonview.com
    usfreeads.biz
  5. Patinka
    blueheaven sureagavo į GlenQuagmire Studentas atidaro restoraną   
    Labas!
     
     
    Uždarbis.lt jau skaitau ir vartau daugiau nei 3 metai. Nesu didelis megėjas komentuoti, ar kurti naujas temas, bet iki šiandien vis norėjau sukurti temą, prisistatymą apie save, bet to nedariau, nes maniau, kad reikia turėti ką pasakyti apie save. Turiu omenyje, pasakyti kažką vertingo, kas duos kitiems kažkokios naudingos informacijos. Kas iš to, kad kiti perskaitis, kad aš mėgstu bėgioti?
    Rašant šias eilutes, suprantu, kad nukrypau į lankas, tad prie esmės.
     
    Esu optimistas studentas. Nuo mažens, bandau vis kažkaip verslauti. Pirkau pigiau, pardaviau brangiau, prekiavau kitais šūdniekiais, uždirbti pavykdavo, bet nemokėjau pinigų užlaikyti, mėgavausi gyvenimu, todėl 2013.07.17 mano piniginėje buvo tik apie 200 Lt.
     
    Didžiausias mano hobis yra maisto gaminimas. Visas kompas prigrūstas Jamie Oliverio, Gordono Ramsio laidų įrašais. Praitą vasarą dirbau restorane. Svajojau, kažkada turėti savo restoraną. Restoranas gal kiek per stiprus žodis, vadinkime restoranėliu.
     
    Ryt pirmadienį, važiuosiu pasirašyti nuomos sutarties, ir atsiimti raktų nuo savo restorano.
     
    Skamba kvailai? Tikrai taip. Iš kai kurių artimųjų visdar dabar girdžiu pasakymus, kad kvaila, kad man nepasiseks. Gali būti. Pagyvensim, pamatysim.
     
    Ne, aš nereklamuoju jokių sėkmės formulių ar kažkokių nesamonių. Aš čia rašysiu savo istoriją, žingsnius kuriuos darysiu, iki restorano atidarymo, taip pat, kaip man pavyko tai įgyvendinti.
     
    Taip, tai iš dalies ir reklama, PRas mano restoranui.
     
    Kiekvienos dienos pabaigoje atnaujinsiu šią temą, su naujienomis apie restorano įrenginėjimą, ir žingsniais, kaip tą daryti.
     
    Sėkmės man :)
     
    P.S. Milijono tikrai nelaimėjau, ir turtingų tėvų neturiu, todėl šia tema tikiuosi ir sulaukti kažkokios pagalbos iš Jūsų! Gal atsiras žmonių, kurie galėtų nemokamai sukurti interneto svetainę? Pietumis tikrai pavaišinčiau. Gal atsiras žmonių, kurie galėtų pabūti mano mentoriais, duoti patarimų ar kitos naudingos informacijos?
     
    ---------------------------------------------------
    2013.07.21
     
    Sėdim su drauge, ir truputį nervinames prieš ryt, bet taipogi ir laukiam. Juk ryt gausiu raktus, ryt gausim raktus, ryt pradėsim remontą (laukit nuotraukų). Draugė, pats pirmas žmogus, kuris sužinojo mano idėją, jai pritarė, stumė mane į priekį, palaikė, bei davė, duoda naudingų patarimų. Interjero reikalai taip pat patikėti jai.
     
    Truputis info apie restoraną (ar kaip jį vadinti). Plotas 31 kvadratinis metras. 14 sėdimų vietų viduje, ir 12 lauke. Anksčiau ten veikė kavinė-baras (Užsidarė. Klausinėjau aplinkinių offisų, tai maistas buvo prastas, ir šeip mano nuomone, norint išsilaikyti maitinimo versle, reikia turėti brandą. Geras pavyzdys JAMMI kebabai. Įsivaizduokite "Varom į JAMMI" ir "Varom į kebabinę". Kas turi didesnius šansus išsilaikyti? Prekinis ženklas ar bendrinis žodis?)
     
    Baldai, įranga, taurės, įrankiai, kitka yra jau restorane. Aišku kai ko trūksta, bet viską susivežėme iš draugų, giminių.
     
    Interjerą reikia keisti. Pirmas įspūdis įėjus, kad tai eilinis baras, todėl ryt su drauge vos tik gavę raktus, važiuosime į senukus, susipirksime šiokius tokius remonto reikmenys, ir pradėsim dirbti.
     
    Taip pat ryt pradėsiu skambinti tiekėjams, kitoms įmonėms. Laukia daug darbų, bet labai laukiu, nors visą laiką net ir dabar jaučiu įtampą. Ryte keliuosi su mintimis apie restoraną, vakare neužmiegu, nes galvoju vien tik apie tai :)
     
    Tiek šiandienai, ryt vakare idėsiu nuotraukų ir daugiau informacijos apie tikslią vietą, darbuotojus, pavadinimą :)
     
    ----------------------------------
    2013.07.22
    Šiandienos svarbiausi padaryti darbai:
    Nuluptos senos sienos, užtinkuotos ir paruoštos tapetavimui.
    Perdažyta 16 kėdžių.
    Susitarta dėl interneto atvedimo.
    Pasirašyta sutartis su kenkėjų kontrole (Priežiūra, kad nebūtų jokių musių tarakonų ir t.t. Tai yra būtina viešojo maitinimo įstaigoms, nes neturint sutarties, maisto ir veterinarijos tarnyba, nesuteiks jums maisto tvarkymo subjekto pažymėjimo. Pagal sutartį, kenkėjų kontrolės įmonė pas mane apsilankis kiekvieną mėnesį, bei tada kai juos iškviesiu. O visas šitas džiaugsmas kainuos tik 35 Lt į mėn:) )
     
    Mano svajonė atidaryti restoraną, taip pat susijusi su aistra maisto gamybai. Todėl atspėkit kas bus virtuvės šefas? Teisingai - AŠ. Aišku vienas nesugebėsiu suktis, todėl mano džiaugsmui man sutiko ir norėjo padėti mano nuostabioji, gražioji draugė. Ji bus barmenė-padavėja-kasininkė. Viskas. Darbuotojų sąrašas baigėsi. Atrodo romantiška ir gražu? Tikiuosi taip ir bus, tikiuosi nesusipyksim po pirmos savaitės, nes kas yra dirbęs virtuvėje, žino, kokia įtampa joje verda :)
     
    Ar minėjau, kad restoranas atsidaris Vilniuje? O kad Fabijoniškių rajone, Fabijoniškių gatvėje? Būtų įdomu išgirsti nuomonių apie šį rajoną, galimybės ir visokios kitokios informacijos ir gandų:)
     
    Koks restorano pavadinimas? Ilgai galvojome, ieškojome, svarstėme su draugais, prie bonkės, gamtoj, mašinoj, tualete visur, nes norėjome kažko kitokio, kažko su istorija ir su reikšme. Galiausiai pasiūlymą davė draugės tėtis, ir mes iškart jam pritarėme. Pavadinimas: TWINS. Norėjome kažkokio interjero, kur dar niekur nėra, o pavadinimas TWINS mums tai leidžia. Nenoriu atskleisti detalių, bet pagalvokite patys, kiek daug galima padaryti restorane Dvynių tema;) Gal ir patys turite kokių nors idėjų ar pasiūlymų, būtų įdomu išgirsti :)
     
    Pabaigai keletas foto :)
     
    http://algowork.lt/1.JPG
    http://algowork.lt/3.JPG
    http://algowork.lt/5.JPG
    http://algowork.lt/6.JPG
     
    -----------------------------------------------
    2013.07.23
     
    Džiaugsmui ir liūdesiui ši darbo diena baigėsi pakankamai anksti. Baras perdažytas, stalai, baro kėdės taip pat. Remontas greitai jau bus baigtas, nes beliko tik vieną kartą kai ką perdažyti, bei nulakuoti, o sienas išklijuoti taptetais. Bus įdomu pakviesti patalpų savininką ir pamatyti jo reakciją, nes anksčiau ši vieta atrodė kaip baras, bet dabar įgauna jaukesnės, tvarkingesnės, gražesnės ir prabangesnės vietos vaizdą.
     
    Gaila, tačiau šiandien nebus jokių fotų. Šiandien dirbant fotografavau, tačiau paaiškėjo, kad fotiko atminties kortelė yra palikta laptope, nuo vakar foto kėlimo į kompą. Matyt nuo nuovargio, arba dažų kvapo koncentracijos, smegenys prisnūdo. Ryt, jau pasistengsiu įkelti bent vieną fotkę.
     
    Kadangi remontas artėja į pabaigą, toj prsidės popierizmas. Pastarasis susideda iš dviejų dalių:
    Licenzija prekiauti alkoholiu;
    Maisto tvarkymo subjekto pažymėjimas.
     
    Licenzija prekiauti alkoholiu yra išduodama teikiant prašymą miesto savivaldybėje. Nurodoma, kad paslauga bus suteika per 30 dienų. Pats nežinau, todėl noriu pasitikslinti, ar lygiai po 30 dienų bus suteikta licenzija, ar 30 dienų bėgyje? Jei kas žinot tiksliau, būtinai parašykite:)
     
    Maisto tvarkymo subjekto pažymėjimas, leidžia Jums gaminti maistą, bei teikti viešojo maitinimo paslaugas. Su šiuo pažymėjimu vargo daug neturėtų būti, nors ir visi gasdina. Bet patalpos tvarkingos, maisto tvarkymo procesas detalus, išskirtas laike, todėl viliuosi, kad problemų nebus, ir inspektorius bus geros nuotaikos :)
     
    Skaičiau komentarus, ir kelis mačiau, kur žmonės galvoja, kad restoranas (dėl pavadinimo. tai ne baras, tai ne kavinė, jei jums nepatinka žodis restoranas, vadinkite kitaip, tačiau sutarkime, kad šioj temoj, aš šnekėsiu apie restoraną :D ) atidaromas už 200 Lt. Matyt ne taip norėjau išsireikšti, arba ne taip supratot.
     
    Ryt pristatysiu trumpai meniu, pačią virtuvės koncepciją, idėją, kas bus čia, ko nebus kitur. Gero vakaro:)
    ----------------------------------------
    2013.07.24
     
    Praėjo dar viena diena. Ir vėl aš geriu alų. Nežinau kodėl, bet kai vos gavau raktus, noriu vakarais alaus. Matyt padeda nuimti stresą :D Tik šį kartą geriu ne iš parduotuvės pirktą, o iš vieno uždarbiečio pilstomo alaus krautuvėlės. Susirašėm, susitikom, nes norėjau užduoti keletą klausimų dėl alkoholio licenzijos, ir nusipirkau porą puslyčių alaus pokalbio pabaigoje. O šeip mldc čiuvai, visi lėkit į Šeškinės 22 g. IKI, ir prie kasų bus alus išsineštinai. Pirkite, nes kainos labai draugiškos, o alus skanus:)
    Šiandien dienos pradžioje su drauge perdažėme kai kuriuos baldus antrą kartą, kad įgautų ryškesnį juodą atspalvį. Kai viskas bus baigta, nulakuota, įmesiu foto prieš, ir po, skirtumas tikrai matysis. Vėliau pietų metu, grįžome namo ir padarėme keletą skambučių. Viską sutarėm dėl sutarties pasirašymo su ŠGP tvarkymo įmone.
     
    Kas tas ŠGP?
     
    Taigi, jei planuojate atidaryti kavinę, kebabinę ar kitą maitinimo įstaigą, jums reikia gauti MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PAŽYMĖJIMĄ.
    Pirmas žingsnis kurį reikia padaryti, tai į Maisto ir Veterinarijos skyrių (toliau MV) jums reikia pristatyti MAISTO TVARKYMO PROCESO APRAŠYMĄ. Kas tai per dokumentas, siūlau pagooglinti, arba paieškoti informacijos tax.lt forume. Jį nėra sunku parašyti, ir jeigu Jums reikia pavyzdžio, rašykite man, atsiųsiu. Esmė, kad šiam dokumentui parašyti, Jums reikia turėti dvi sutartis. Su Kenkėjų kontrole bei su ŠGP tvarkymo įmone. Kenkėjų kontrolė prižiūri, kad pas jus nebūtų vabalų, parazitų ir t.t., o jiems atsiradus, juos naikina. ŠGP - tai Šalutiniai Gyvuniniai Produktai. Tarkime, nusipirkote kiaulės koją su kaulu, ją apipjaustėte, ir mėsą norite kepti bei parduoti, o kaulą su oda, išmetate į šiuklšių dėžę. Tai ir yra ŠGP, o pastarajam reikia atskiro konteinerio, kurį išvežtu kas tam tikrą laiką. Nežinau kaip kitur, bet aš sudariau sutarti, kad man ŠGP tvarkis už kažkur apie 40 Lt į mėn (konteinerį duos nemokamai). Kenkėjų kontrolė kainuoja 35 Lt į mėn. Pinigai tikrai nedideli, todėl nereikia bijoti, ir geriau greičiau sudaryti sutartis, bei paspartinti MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PAŽYMĖJIMO gavimą :)
     
    P.S. Jei jūs neapdoruojate mėsos, ir galvojate, kad Jums nereikia ŠGP sutarties, tai žinokit, kad į šiuklių dėžę išmestas (išsinešimas nesiskaito) mėsos produktas (kotletas, kukulis ir t.t.) taip pat skaitosi ŠGP.
     
    Tikėjomes šiandien ištapetuoti visas patalpas, tačiau pasirodo tai sunkiau nei galvojome, todėl pavyko ištapetuoti tik pusę. Foto pateikta žemiau. Prieš ir po.
    http://algowork.lt/1.JPG
    http://algowork.lt/new.jpg
     
    Dėl meniu:
     
    Man pačiam patinka aštriai ir riebiai. Todėl dažniausiai ir gaminu tokius patiekalus. Panašiausia virtuvė į mano pomėgius? Taip - JAV. Dar tiksliau, Š.Amerikos virtuvė. Burgeriai, Hot Dogai, Čili, Kepsniai, BBQ ir t.t. Kas išskirtinio pas mus bus? Tai dešrainiai, arba originalo kalba HOT DOGAI. Lietuvoje tokių nėra. Taip, yra primityvus variantas Statoil ir kitose degalinėse, bet tegunie ir vadinkime juos dešrainiais. Dešrelė, padažas, garstyčios ir viskas. Tikras hot dogas yra: dešrelė ir jūsų pasirinktas toping (lietuviškai nežinau kaip versti:( ). Idedu keletą foto, kad įsivaizduotumėte apie ką šneku:
    http://www.fabhotdogs.com/ChicagoRipper-web.jpg
     
     
    Tikimes kuo greičiau atsidaryti, ir nenuvilti Jūsų. Gero vakaro :)
     
    --------------------------
    2013.07.27
     
    Sugadinau gražią tradiciją ir net du vakarus neparašiau nieko naujo. Štai mano pasiteisinimas: draugė perspėjo, kad su šortais tokiu oru neprotinga vaikščioti, o rimtam argumentui, gavau temperatūrą 38,2, tai ėjau į lovą, ir blogą palikau pailsėti. Sekančią naktį grįžom į Panevėžį, ir važiavom į sodybą pas draugės tėtį, kur prie bonkės visi pageneravom idėjų, pasistatėm mintyse dvarų, prisipirkom jachtų :)
    Didelis ačiū Rimvydui, kuris mums gavo mokyklinę 1x1m lentą, paskolino gražtuvą bei kitų darbams reikalingų medžiagų bei įrankių.
     
    Kaip ir planavom pirma savaitė buvo skirta remontui, o antra savaitė skirta popierizmui. Pirmadienį jau važiuosime į maisto ir veterinarijos tarnybą vežti dokumentų, kad pradėtume kryžiaus kelius dėl pažymėjimo išdavimo, bei į savivaldybę vesti prašymo prekybai alkoholiui. Ryt, pabandysiu ties šiais leidimais išsiplėsti, ir parašyti ko kuriam reikia ir t.t.
     
    Šeip keli pastebėjimai dėl temos. Lyg ir aiškiai parašiau, kad čia nebus kebabinė ar dešraininė. Bus normali virtuvė, kur bus ir salotų, ir kepsnių, sriubų, prijaučiant amerikietiškai virtuvei, o hot dogų nuotraukas idėjau parodyti, kas pas mus dar bus, ko kitur nėra. Todėl nesupratau, kodėl kalbos temoje pasisuko apie dešrainius, nepykit ant jų :D
     
    Įdedu foto naujojo interjero. Aišku jis nebaigtinis, reikia rasti pigių rėmelių, ir sienos pasipildis mūsų fantazijos vaisiais :) Bei viena foto su mūsų hot dogų dešrelių pagrindiniu tiekėju (dešrelių kiekis ribotas)
     
    http://algowork.lt/23.JPG
    http://algowork.lt/65.JPG
    http://algowork.lt/dyzis.JPG
     
    --------------------------------
    2013.08.01
     
    Seniau nesuprasdavau, kaip galima nespėti kažko per dieną padaryti, juk yra daugybė laiko. Tačiau, keista, bet dabar nerandu laiko atsisėsti prie uždarbio ir pildyti blogą. Bet čia jau mano bėda, kažkaip blogai planuoju laiką :D
     
    Per šią savaitę nuveikti darbai tai popierizmo pildymas, bei interjero pildymas, valymasis.
    Kas liečia popierizmą, tai teko su užpildytais dokumentais važiuoti į savivaldybę dėl alkoholio licenzijos ir į maisto veterinariją dėl MTSPP (maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas). Ir ten ir ten nuvažiavus paaiškėjo, kad mano dokumentai nepilni, trūksta info, bei trūksta kai kurių lapų. Viską ištaisius ir papildžius, šiandien pristatėme su drauge popieriukas į maisto ir veterinarijos tarnybos, ir turime paskirtą pasimatymą su inspektoriumi trečiadienį 10.30h. Keista, nes pasirodo man reikės jį pasiimti su mašina, ir nuvežti į vietą, o vėliau parvežti. Viskas normaliai, tik pagalvojau, tam kas neturi mašinos, reikėtų važiuoti draugiškai kartu su autobusu? :D Bet pagalvojau gerai, kad vešiu su savo mašina, bus laiko susipažinti, susidraugauti, ir atleisti jam širdį bei pyktį :D
     
    Kokius dokumentus pristačiau? Norint gauti MTSPP, Jums reikia pristatyti:
     
    1. Liudijimą, išrašą ar kitą dokumentą patvirtinantį, kad jūs vykdote veiklą, kaip fizinis ar juridinis asmuo.
    2. Kadastrinis patalpų planas, su pažymėtomis zonomis.
    3. Maisto tvarkymo proceso aprašymą.
    (2 ir 3 punktui nepamainomas informacijos šaltinis buvo tax.lt forumas:) )
    4. Įsakymą, dėl savikontrolės sistemos taikymo įmonėje.
    (Labai lengvas dokumentas, kuri laisvu stiliumi reikia pasirašyti pačiam. Taip pat žiūrėti tax.lt forume:)
     
    Šiuos dokumentus pristačius, paprašykite, kad juos peržiūrėtų, ir jei viskas tiks, suderins Jums laiką su susitikimu su inspektoriumi.
     
    Šeip, pastarosiomis dienomis, ir savaitę, esame nuolatiniai Senukų klientai. Mūsų laimei juose vyko nemažai akcijų, todėl galėjome kažkiek sutaupyti ant reikalingų įrankių ir medžiagų.
    Dar didelis ačiū visiems draugams ir artimiesiems, kurie padeda įgyvendinti šią svajonę. Vieni draugai padeda darbais, kiti patarimais, kiti patirtimi, kas liečia viešąjį maitinimą, kiti paskolina įrankius, bei gauna reikalingų medžiagų, siūlo geras idėjas ir t.t. Kas aišku, tai kad vienam viską daryti būtų sunku ir užtruktų labai ilgai, todėl sąrašiukas tų, kuriuos reikės vaišinti nemokamais pietumis tik ilgėja:D
    --------------------
    2013.08.08
     
    Daug laiko praėjo nuo paskutinio blogo posto. Žmonės mirė badu, Meilutytė kirto rekordus, kurėsi ir žlugo įmonės, na o aš leidau savaitgalį ir visas dienas prie popierizmo, rašiau ir pildžiau dokumentus, įrenginėjome patalpas, ir taip ruošėmes trečiadienio inspektoriaus atvykimui apžiūrėti patalpas.
     
    Kadangi man ir mano draugei tai buvo pirmas kartas, jautėsi nervinga atmosfera, su baimės prieskoniu. Kas bus jei nepraleis, kiek laiko dar viskas užsitęs? Tokie klausimai kamavo iki trečiaidenio, kai aš atvažiavau į inspekciją pasiimti inspektoriaus ar inspektorės. Iėjau į tarnybos biurą, ir neramiai laukiau, ką man čia reikės paimti. Ėjo pro šalį kostiumuoti vyrukai ir moteriškės, ir vis bandžiau atspėti , kuris man atiteks. Viena moteris atėjo ir paklausė ar čia aš į Fabijoniškes vešiuos ją. Pritariau, ir išsigandau, nes moteris atrodė valdinga ir pikta. Sėdome į mašiną, ir pajudėjome link restoranėlio. Vidury kelio norėjau trenktis su mašina į sieną, nes pradėjo aiškinti, kad nieko gero nebus, nes atseit per mažai kriauklių patalpose. Jos pas mane yra dvi, o ji aiškina, kad reikia mažiausiai keturių. Nepadėjo nei mano mintinai išmokti cituoti įstatymai, greitai suvartė :( Atvažiavus į patalpas, gavome velnių, kad nėra atskiros spintelės darbuotojų drabužiams, nes pasak jos, negalima darbuotojų striukių kabinti ant bendros pakabos klientams, nes juk jie gali pavogti mūsų rūbus. Pasirašėme lapą, kad taisysime šį trūkumą. Bet šeip mano ir drauges nuostabai, iš blogosios inspektorės, ji tapo geroji, pavadino mus vaikais vanagais, išvardino kas dar negerai ir ką reikia tvarkyti, ir sėdo pildyti patikrinimo akto. Galiausiai paprašė, kad ją reikia pamesti iki Aušros vartų. Nežinau, ar man tas privaloma, bet negi atsakysiu inspektoriui ne, nuo kurio priklauso mano restoranėlio ateitis :D Dar pats nesupratau, ar viskas buvo gerai, todėl išėjus klausiu inspektorės, o tai kas čia buvo ir kas dabar bus. Paaiškino, kad viskas gerai, ir gausime MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATVIRTINIMO PAŽYMĖJIMĄ! VALIO! Net patys negalėjome patikėti, kad iš pirmo sykio praeisime patikrinimą. Darbo įdėjome tikrai nemažai, tačiau netikėjome, kad praeisime iš pirmo karto, nes buvome prisiklausę baisių įstorijų, kaip tai gali išsitęsti iki vieno mėnėsio ar daugiau, o mums prireikė tik savaitės :) Aišku, yra niuansų, kad dėl ne per didžiausios virtuvės ploto, nebus galima tvarkyti tam tikrų produktų, todėl reikės šiek tiek keisti ir tobulinti meniu, bet tai menkniekis, nes jau ryt keliausime atsiimti MTSPP! Tai reiškia, kad jau galime gaminti maistą ir parduoti jį klientams. Tai taip pat reiškia, kad galime nešti visus dokumentus dėl alkoholio licenzijos. Nes norint gauti alkoholio licenziją, reikia pateikti ir MTSPP pažymėjimą.
    Taip pat, per visas dienas labai draugavome su gražtu:) Grežėme ir kabinome paveikslus, lentynas, meniu lentas. Taip pat geras draugas buvo Fairy ir kiti dezinfikatoriai, su kuriais šveitėme ir plovėme indus, įrankius, stiklinės, bokalus, langus, grindis, baldus, stalus, viryklės,wc ir t.t.
    Ateinantys darbai: visą savaitgalį paskirti galutiniam interjero įrengimui. Supirkti arba rasti reikalingas detales, rėmelius ir kt. Patobulinti meniu, nnusipirkti kasos aparatą, pasidaryti sąrašą pagrindinių produktų ir alkoholinių gėrimų, pasigaminti lipdukus ir suklijuoti juos reikiamuose vietose, patobulinti marketingo planą.
     
    Labai nekantraujame kada atsidarysime ir galėsime Jūs džiuginti arba nuodyti savo maistu, gėrimais, bei nuotaika :)
     
    P.S. Gal kas turite kokių nors idėjų, kaip būtų galima dar išreikšti TWINS ar dvynių temą restorano interjere? :) Pasiūlymų? :)
     
    Bei ačiū, kas rašote pasiūlymus savo mintis, labai įdomu skaityti :)
    --------------------------------
    2013.08.14
     
    Tooooj atsidarysime!!!!...
    Per šią savaitę pavyko gauti likusius dokumentus, bei pristatyti juos į savivaldybę, kas reiškia neužilgo gausime alkoholio licenziją, kas reiškia, kad greitu metu, šaldytuvas užsipildis produktais, baras nusikraus gėrimais, ir greitu metu atsidarysime. Bijau meluoti, bijau ir žadėti tačiau galvojame apie 26 d. Nebetaip ir toli? Net nepastebėjau kaip beveik prabėgo mėnuo :) Bet per tą mėnesį manau gerai prasisukom, ir tinkamai viską padarėme, kas priklausė nuo mūsų:)
    Šeip labai malonu buvo tvarkant patalpas, sulaukti užeinančių į vidų žmonių, kurie domėjosi, kada gi atsidarysime :) Buvo ir kuriozų, kaip pvz., iėjo azijietiško gimio moteriškė, kuri rusiškai kažko paklausė, kaip mes galvojome, kad kavos. (Mes rūsų nemokame, ir tai yra šiokia tokia problema:( )Mes jai sakėme NIET, ji vėl klausė to pačio, mes jai vėl sakėme NIET, ir ji išėjo. Tik vėliau toptelėjo, kad gal ji klausė ar čia bus kavinė, nes rusiškai kava ir kavinė, iš dalies panašūs, tokiam kaip aš :D
     
    Ką dar noriu Jums paminėti, tai šiandien su drauge vaikštant naujai atsidarusiame tarptautiniame baldų centre (spėkit kur), sulaukiau vieno skambučio. Merginos balsas prisistatė, kad ji iš LNK studijos, ir kad juos sudomino mano anketa į naują kulinarinį šou SKONIS, ir kviečia mane antradienį dalyvauti atrankoje. Ar dalyvausiu? Žinoma! Ar baisu? Taip! Ar balsuosit už mane??? :D
    Dabar svarbiausia yra sulaukti skambučio iš savivaldybės, kad galiu atsiimti alkoholio licenziją. Beje labai pravartus patarimas kas kreipiasi ir nori gauti alkoholio licenziją: BŪTINAI SU DOKUMENTAIS PATEIKITE IR PAŽYMĄ IŠ VMI, KAD NESATE SKOLINGAS VMI, nes jei tą padarysite, sutaupysite apie 10 dienų pažymos gavimo laiko.
     
    Jūsų užsivedęs TWINS šefas
    --------------------------------------------
    2013.08.31
     
    Sveiki visi.
     
    Laikas: 2013.09.02 (Pirmadienis) 18.00h
    Vieta: Restoranas Baras „Twins“ , Fabijoniškių 2 – 156 g.
    Įvykis: Atidarymas
     
    Taip, pagaliau galiu su džiaugsmu ir šiokia tokia baime pranešti, kad visi darbai baigti, ir Twins atidaro savo duris, priimti tūkstantines išalkusių žmonių minias Planavome atsidaryti kiek anksčiau, tačiau užtrūko reikalai dėl alkoholio licenzijos gavimo.
    Kadangi atsidarome, greičiausiai blogo nebepildysiu, todėl nusprendžiau, kai tai bus paskutinis įrašas, bet pats ilgiausias. Apibendrinsiu ir pateiksiu savo nuomone, žingsnius, ką reikia daryti norint atidaryti maitinimo įstaigą, bei remsiuos savo pavyzdžiu bei istorija. Taigi važiuojam:
     
    1. Idėja. Koncepcija.
    Viskas atrodo labai paprasta ir aišku. Pirmiausia gimsta idėja, tada seka veiksmai. Tačiau prie tos idėjos reikia ir padirbti. Kitaip sakant ištobulinti ją, išgryninti. Aš pats turėjau svajonę atidaryti restoraną. Man labiausiai patiko gaminti amerikietiškos virtuvės patiekalus. Nusprendžiau, kad restorano meniu bus amerikietiški patiekalai. Pradėjau domėtis situacija Vilniuje, kas yra ko ne, ir pastebėjau, kad tokios virtuvės trūksta Vilniuje, o amerikietiškų dešrainių apskritai nėra Lietuvoje.
    Taigi taip susiformavo ir išsigrynino idėja.
     
    2. Verslo planas.
    Turint idėją, reikia pradėti rašytis verslo planą. Tai neturi būti kažkoks oficialus dokumentas, tai tiesiog vieta, kur jūs savo mintis išrašysite ant popieriaus, kuriame pasiskaičiuosite pradines išlaidas, pasiskaičiuosite lūžio tašką, aprašysite konkurentus ir visa kita. Ir laikui bėgant šį dokumentą vis pildysite ir redaguosite, keičiantis situacijai bei idėjomis. Kam viso to reikia?
    Gal atrodo kvaila, bet pradėjus viską skaičiuoti, rašytis ir grynintis, nustebsite, kad viskas sudėtingiau nei atrodo, ir kad reikės nemažai darbo, o jūsų verslo planas padės jums viską sistemingai daryti. Asmeniškai, mano verslo planas buvo vienas excelio failas, kuriame viską rašiausi, pradedant nuo skaičiavimų, baigiant marketingo planu. Vėliau pagal šį dokumentą rašiausi jau oficialių verslo planą, kurį rodžiau investuotojams.
     
    3. Pinigai.
    Turi pinigų, neturi idėjos. Turi idėją neturi pinigų Jei jums yra atvirkščiai, džiaugiuosi už jus, na o kiti skaitom. Turint jau idėją, ir kažkokį tai verslo planą, kuriame gali jau numatyti kiek jums reikia pinigų, metas juos gauti. Aišku, kad teks skolintis. Klausimas iš kur. Bankai greičiausiai neduos. Pirma kur reiktų kreiptis, tai į šeimą, draugus gimines. Nesurinkus reikiamos sumos, reikia ieškoti investuotojų. Parengti oficialų verslo planą, prezentaciją ir bandyti įtikinti juos investuoti. Asmeniškai perėjau visus žingsnius. Turėjau idėją, planą, tačiau suma buvo per didelė, kad surinkti ją iš šeimos, giminių, draugų. Teko ieškoti investuotojų. Ėjau į keletą susitikimų, kur man turtingi dėdės paaiškino, nusiimti rožinius akinius, ir maloniai paspaudė rankas atsisveikindami. Po tokių keletą susitikimų buvo apėmę depresingi jausmai, kad gal rimtai negaišti laiko su savo svajonėmis. Tačiau vieną dieną, atidariau aruodas.lt ir pamačiau tą pačią dieną idėtą skelbimą. Nuomuojamos patalpos, kuriose yra beveik visą įrangą, įrankiai, baldai, taurės ir t.t. Jau tą pačią dieną susitikau su nuomininku, peržiūrėjau jas. Pirmi klausimai jo buvo, kiek man metų, ir ar esu ką nors panašau daręs, ar turiu pakankamai kapitalo. Kad esu dirbęs restorane, nemelavau, tačiau pamelavau, kad turiu pinigų, reikia tik patalpų :D Tuo metu kišenėje turėjau 200 Lt., ir nežinojau, iš kur gauti pinigų. Sekančią dieną susitarėme susitikti vėl, nes man patalpos tiko, o pasako jo, aš iš nuomuotojo irgi labiausiai patikau. Taip gavosi, kad sukirtome rankomis, pasirašėme sutartį, gavau raktus. Viskas gražu, romantiška, tik beliko gauti pinigų. Šeip to nepatariu daryti niekam, nes tai buvo kiek kvailas poelgis, ir streso kainavo nemažai, ko tikrai antrą kartą nedaryčiau, tačiau vėlesni įvykiai susiklostė gerai ir pinigų atsirado. Su draugės pagalba, radome vieną žmogų, kuris sutiko paskolinti pinigų sumą. Kadangi radome tokias patalpas, kuriose beveik viskas buvo, reikalinga pinigų suma žymiai sumažėjo.
     
    4. Patalpos
    Yra trys sėkmingo restorano recepto veiksniai: 1. Vieta. 2. Vieta 3. Vieta
    Čia gal kiek humoro forma, nes aš pats šiam teiginiui nepritariu. Gedimino prospekte ir senamiestyje yra kavinių, kurios dirba sėkmingai, bet yra tokių, kurios užsidaro po kelių mėnesių. Vieta nebūtinai garantuoja sėkmę, nes ji tik padeda atvesti žmonių srautą, tačiau vėliau klientas pagal gaunamą kokybę nuspręs ar eiti į restoraną ar ne, todėl manau kokybė svarbiau už vietą.
    Taigi ieškant patalpų, galite rinktis tarp miesto centro ir miegamųjų rajonų. Pastaruosiuose nuomos mokestis bus mažesnis, tačiau ir žmonių srautai mažesni. Centre žmonių srautai didesni, tačiau ir nuomos kainos pakankamai gąsdinančios. Beje ieškant patalpų reikia neskubėti, o stengtis rasti tokias, kuriose jau anskčiau buvo vykdoma panaši veikla. Kaip mano atvejis parodė, galima rasti labai gerą sandorį, tiesiog reikia kantrybės ir kažkiek sėkmės.
     
    5. Leidimai, licenzijos
    Turint patalpas su maisto gaminimo įranga, iškart rekomenduoju susitvarkyti dokumentus dėl maisto tvarkymo subjekto pažymėjimo ir kreiptis į maisto veterinarjos tarnybą. Kuo greičiau tai pradėsite, tuo greičiau gausite dokumentus. Man pasisekė, ir MTSPP gavome per savaitę. Kiek susidarė įspūdis, per patikrinimą inspektoriai nelabai kažko ieško ir kabinėjasi, jei jau anskčiau buvo vykdoma maitinimo veikla patalpose. Todėl kuo anskčiau pradėsite popierizmą, tuo greičiau atsidarysite.
    6. Tiekėjai
    Kaip ir kur ieškoti tiekėjų? Klauskite pažistamų, ieškokite google. Susirandate tiekėjų kontaktus, skambinate ir klausiate kainų bei būtinai derates, vėliau išsirenkate geriausius variantus. Ką noriu pabrėžti, tai, kad būtinai reikia derėtis ir bandyti gauti geresnes sąlygas sau. Čia nesusiję su tiekėjais, tačiau reikėjo atsispausdinti lipdukus ant durų restoranui, kaina apie 60 Lt. Gražiai paprašiau, kad padarytų nuolaidėlę jaunam studentui. Atsakė, kad gali padaryti 10%, tačiau juk tai tik 6 Lt, nereikšminga suma. Nuolaidėlę padarė, o aš sutaupiau 6 Lt. Aišku, kad tai maži pinigai, tačiau derantis kiekvieną kartą, susitaupanti suma tikrai nustebins. Nereikia bijoti spausti tiekėjų dėl nuolaidų ir geresnių sąlygų, nes juk visada galite pereiti pas kitus tiekėjus, o jie tai žino, todėl visos jūsų derybos bus sėkmingos, kaip ir mano atveju, tik skirsis dydžiai ir sąlygos.
    7. Marketingas.
    Pati geriausia reklama kavinei yra maistas ir jo kokybė. Tačiau reikia dar atvesti ir žmonių į restoraną. Tam reikia turėti marketingo planą. Vėl gi, asmeniškai rašiausi kilusias idėjas į excelį, vėliau jas apibendrindavau išgrynindavau. Taip pat, googleje yra daug informacijos ir patarimų su gerais reklaminiais pasiūlymais, idėjomis, pavyzdžiais iš užsienio. Nereikia būti baigusiu kažkokiu mokymų ar dar ko. Jei sugebi naršyti internete, visą marketingo planą pasirašysi googles pagalba Šeip patiko vienas pavyzdys: Amerikoje atsidarė naujas restoranas, ir vos tik praverus jo duris, visos vietos buvo užimtos, ir iškart rezervuota keliems mėn į priekį. Restoranas nebuvo joks garsus prekinis ženklas. Visa sėkmės paslaptis buvo tai, kad atidarant restoraną, pirmiausiai buvo sutvarkytas išorės interjeras, vaizdas, lyg tai jau būtų veikiantis restoranas. Lauke prie jo buvo padėta lenta su užrašu „Laisvų vietų nėra“. Kol vyko vidaus remonto darbai, žmonės tą užrašą matydavo praeidami.. Paprasta, nebrangu, efektas didelis
     
    Šią vasarą deja nebuvau su drauge nei prie jūros, ir prie vandens galima ant pirštų suskaičiuoti kartus, kai maudėmės. Bet galiu drąsiai paskyti, kad tai viena geriausių vasarų, neįkainojama patirtis, daug malonaus darbo, svajonės įgyvendinimas, savęs realizacijos virtuvėje.
     
    Maistas išdegustuotas, nušlifuotas taip sakant, viskas paruošta, beliko tik atverti Jums duris, ir pasiduoti Jūsų skonių receptorių teismui.
    Labai laukiam pirmadienio, tačiau ir bijome, nes nežinome ko laukti, kiek laukti, ir kaip seksis spėti. Patirties turiu aptarnaujant didelį srautą žmonių, tačiau vistiek ta baimė išlieka ir tai yra natūralu.
     
    Kai šiame forume parašiau ar kas galėtų padėti, tai nustebau kiek gavau žinučių su pasiūlymais. Tikrai netikėjau, kad tieks atsiras, ir labai maloniai nustebino mane. Gal neatrašiau visiems, nes žinučių daug buvo, ir pasimečiau tarp jų, tačiau labai didelis ačiū visiems kas rašė patarimus ir pasiūlymus, linkiu sėkmės Jums
     
    Ačiū, kas kritikavot, ačiū ir asmeniui, kuris prašė, kad atsiųsčiau pinigų, ačiū kas palaikė, ačiū kas tik skaitė. Nežinau ar tęsiu blogą, nes nuo pirmadienio prasideda darbo maratonas, malonaus darbo maratonas. Kas gali būti smagiau, už hobį, už kurį gauni pinigus? Todėl su drauge laukiame visų Fabijoniškių 2 – 156 adresu (vėlgi, jei nežinote kur tai, tam yra google :D ), su kuo storesnėmis piniginėmis:D
     
    Iki susitikimo, sėkmės Mums:)
     
    Restorano Baro „Twins“ šefas.
     
    P.S. https://www.facebook.com/twinsfood galite mus sekti:)
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...