Pereiti prie turinio

Flash - kaip padaryti? :/


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki, nesu Flash'ininkas, todėl susidūriau su maža bėda...reikia AS3 kodo, kuris objekto judėjimą (tai atlikau per time line), padarytų labai švelnų, be trūkčiojimų (smooth). Framerate keisti negaliu, nes objektas turi judėti labai lėtai.

 

Gal kas galit pagelbėti?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Tai tu nori su kodu išlyginti kadrinę animaciją ar tiesiog su kodu animuoti objektą?

 

Išlyginti kadrinę animaciją. Kaip supratau tai daro "updateAfterEvent", tik kadangi aš nemoku programuoti AS3, tai niekaip pats neparašysiu nei kelių eilučių.... Va čia yra tutorialas, http://www.flashvalley.com/fv_tutorials/up...Event/page2.php bet objektas juda tk pirmyn ir atgal, o mano atveju, objektas juda pagal nubrėžtą kelią (Motion Tween). Tik judėdamas lėtai, jis tarsi trūkčioja, o man reikia, kad netrūkčiotu.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Tik judėdamas lėtai, jis tarsi trūkčioja, o man reikia, kad netrūkčiotu.

 

Koks dabar frame rate'as?

 

Negali pakeisti frame rate'o? Kodėl?

 

Praverstų iš tikro source'as. Arba bent jau swf failas, kad išeitų suprast, kas ten ir kaip dabar darosi...

 

EDIT: Pracheckinau tą turorial'ą. Taip paprastai nesutvarkysi savo timeline animacijos, kad viskas gerai būtų. Yra du variantai:

 

1. Parašyti visą animaciją kodu, t.y. nukopijuoti visą tą kodą iš tutorialo į tą vietą, kur turi tą objektą kurį nori judinti ir pakeisti visur tame kode "greenSphere" į savo objekto vardą (instance name). Taip pat pakeisti koordinates ir judėjimą.

 

2. Negarantuoju, kad suveiks, bet gali pabandyti taip. Padaryk tą savo judantį objektą į movieclip. Idėk jį kažkur į timeline'ą į vieną frame'ą. Čia svarbu, kad tas objektas animuotusi movieClip'e, o ne ant pagrindinio "timeline`o". Tada atsidaryk to frame'o action'us ir tokį kodą parašyk:

 

stop();

var refreshHandle:Number;

function refresh()
{
updateAfterEvent();
}

refreshHandle = setInterval(refresh, 10);

 

Tas 10, kur yra paskutinis parametras, paskutiniam function call'e yra laikas (milisekundemis), kas kiek laiko refreshinti ekraną. Pabandyk, pasakyk ar veikia.

 

Nors, manyčiau, kad neveiks, nes flashas judins tą sphere'ą pakadriui, kas kažkiek laiko, o ne visą laiką "continuously", tai refreshinimas niekuo nepadės ir šiuo atveju tiesiog reikės išmokti parašyti animaciją ActionScriptu. Arba su framerate'ais susitvarkyti. Nes kažkas tikrai negerai ten..

Redagavo AJSimpson
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Sukurti naują...