Pereiti prie turinio

Kuo skiriasi kefyras nuo rūgpienio?


Rekomenduojami pranešimai

Rauginto pieno produktai

 

Kefyras nuo rūgpienio skiriasi tuo, kad jo fermentacijos metu veikia ne tik rūgimo bakterijos, bet ir tam tikri grybeliai. Jis gaminamas naudojant kefyro grybo raugą, kurį sudaro pieno rūgšties bakterijos ir pieno mielės, todėl kefyro skonis yra šiek tiek aštresnis nei rūgpienio.
Redagavo muncis
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

rugpienis yra naturaliai suruges pienas tarkim is kaimo. o kefyras dirbtinai suraugintas su tais grybeliais ir tt.

 

Ar tikrai? http://lt.wikipedia.org/wiki/Kefyras

 

Ir beto parduotuvėse rūgpienio irgi galima nusipirkt.

 

Kaip suprantu gamyboje skiriasi tiktai kad kefyras yra visada plakamas/maišomas taip patenka daugiau deguonies ir taip atsiranda visoki grybeliai.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...