Pereiti prie turinio

Rekomenduojami pranešimai

Esu tiesiog suinteresuotas pradėti domėtis ekonomika, ypač jos pagrindais. Pilnai tikiu, kad čia tikrai yra žmonių nusimanančių apie ekonomiką, analitiką ir pan. Bučiau dėkingas jei kas nors duotumėt nuorodą į puslapį, patartumėt e-book'ą ar pan, kur būtų rašoma apie ekonomiką, jos pradmenis, galimas ekonomisto perspektyvas ir pan.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Pernai populiariausios specialybės stojant buvo vadyba, statybų inžinerija ir ekonomika. Madingiausios specialybės ne visada perspektyvios. Siūlau pasigalvot gerai. ;)

 

Dėl ekonomikos aš esu tvirtai apsisprendęs ir žinau, kad net tik pernai, bet ir šiuo metu, ekonomika yra labai 'paklausi'. Šiaip aš bandysiu stot į prestižinį užsienio univierą, bet kadangi į jį sunku įstot ir konkurencija yra nežmoniška, o net ir įstojus mokymosi tempai nerealūs, tai todėl ir noriu pradėt ekonomika domėtis kaip galima anksčiau. :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Dėl ekonomikos aš esu tvirtai apsisprendęs ir žinau, kad net tik pernai, bet ir šiuo metu, ekonomika yra labai 'paklausi'. Šiaip aš bandysiu stot į prestižinį užsienio univierą, bet kadangi į jį sunku įstot ir konkurencija yra nežmoniška, o net ir įstojus mokymosi tempai nerealūs, tai todėl ir noriu pradėt ekonomika domėtis kaip galima anksčiau. ;)

 

Gal į Rygos Ekonomikos universitetą ? (tiksliai nežinau kaip vadinas)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Kiek žinau ten reikia mokėt super anglų kalbą. Yra žmonių kas įstoja, bet jie dažniausia būna labai gerai išlaikę matematiką ir anglų :) Aš irgi galvoju studijuoti ekonomiką, ar kažką panašaus, bankininkystę, bet man užteks ir Lietuvos universitetų :)

 

Žinau aš šituos faktus. :) Būtų labai įdomu pašnekėt su žmogum įstojusiu ten. Lietuvos universitus aš laikau šudo vietoj tiesa sakant, tiksliau labiau ne pačius universitetus, o mūsų švietimo sistemą.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Žinau aš šituos faktus. :) Būtų labai įdomu pašnekėt su žmogum įstojusiu ten. Lietuvos universitus aš laikau šudo vietoj tiesa sakant, tiksliau labiau ne pačius universitetus, o mūsų švietimo sistemą.

Nepabandęs, taip nesakyk. Viskas priklauso nuo žmogaus, daugiau nuo nieko. Dažnai būna, kad ir užsienyje kažką baigęs toli gražu tiek neina, kiek baigęs '#####o vietą'.

 

Klasioko pusseserė stojo į Rygą - neįstojo. Egzai 95-100. Tai vienus metus kažkuriam Vilniaus universitete pasimokė (VU ar MRU), o tada vėl bandė Rygą, antrą kartą pasisekė. Na, kiek žinau, sėkmingai studijuoja antram kurse.

 

Lietuvoje yra labai blogai, kad abiturientai nėra supažindinami su pačiomis studijomis (nors neaišku, kaip užsienyje). Tai eini žmogus studijuot, kaip į tamsų kambarį. Kelios dienos, kur būna, atvirų dienų - mažai ką duoda: labai paviršutiniška.

 

O vat viena labai aktyvi panelė iš mano kaimo, baigė Bioinžineriją VU ir įstojo į Daniją magistrantūrą, taip kad nėra toks š LT švietimas, jei Danijoje jį žino. Tiesiog reikia norų ir dar gabumų, kaip kas nors sako.

 

 

 

Pradžiai gal tiks:

http://e-stud.vgtu.lt/users/?p=61673.46264&id=8622

Redagavo Ramūnas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Esmė tame, kad LT švietimas remiasi tik popieriuku, kuriam surašyti tavo pažymiai, ten niekas neatsižvelgia į tavo, kaip žmogaus, vertybes, tavo loginį ar dar kokį mastymą. Žinoma aš dabar šneku tik iš to ką girdėjau, skaičiau ar mačiau, bet girdėjau jau ne iš vienų lūpų šitą ir darau prielaidą, kad čia jau ne kažkieno sapaliojimai, o tiesiog taip yra. O tarkim toj pačioj Rygoj yra net keli etapai kai tave pasikviečia į tą vadinamąją atranką. Pradedant loginių uždavinių sprendimų, baigiant interviu ėmimu. Žinoma ir vėlgi aš šneku iš to ką girdėjau ir skaičiau. Turėkim omeny ir tai, kad šiuo metu, kai užsienio universitetai sudaro ypač palankias sąlygas studijuot užsieniečiams, tai lietuviai ne tik, kad neseka to pavyzdžių, bet dar ir sumažina valstybės remiamų studentų skaičių. Žinoma man dar toli gražu iki pačio stojimo, gal dar daug kas keisis, pradedant švietimo sistemom, baigiant mano pačio pažiūrom, bet šiai dienai aš perspektyvą savo vietoj matau tik studijuojant užsienį. Žinoma, aš nesakau, kad visi užsienio universitetai geresni už mūsiškius, bet šitas Rygos universitetas yra nepalyginamai perspektyvesnė mokymosi vieta, kad ir iš kokios pusės žiūrėsi.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

SSE - vienas geriausiu finansu srities universitetu visoje Europoje. Tik istoti i ji labai sunku. Is Lietuvos per metus priima 30 studentu mazdaug. Mokslas metams kainuoja apie 6 tukst litu, jei dar nepabrango. Bet privalumai akivaizdus: puikus destytojai, idomios paskaitos, taciau nepatinginiausi, nes mokslas labai intensyvus. Mokslas trunka 3 metus, po studiju is karto gauni gera darba, nes visus baigusius darbdaviai isgraibsto is karto. Jei yra galimybe - butinai bandyk. Kita vertus, jei nedurnas busi, tai ir baiges Lietuvos universiteta, daug pasieksi. Aisku, cia destymo kokybe apgailetina, paskaitos nuobodzios, nes destytojai viska is savo konspektu skaito, o ne aiskina praktinius dalykus. Taip pat daug visiskai nereikalingu dalyku. Bet ekonomika tokia sritis, i kuria pats turi labai gilintis, vien paskaitu tikrai neuztenka. Taip kad ir lankydamas ne toki gera universiteta, taciau pats domedamasis, gali tapti puikiu specialistu. O diplomo vistiek reikia.

Redagavo eko
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

geriausia kai vertina, nezinodami, lygina...

is ko sprendi kad sudo vietoj?

Universitetas nepades tau atsiskleist kaip zmogui, jei pats pastangu nedesi, o jei desi pastangas, rodysi ryzta visur atsiskelisi,

ner lietuvos svetimo sistema bloga, pagal europini lygi tikrai lenkia daug ka.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Eko, jei žmogus nėra durnas tai, kas be ko, jis ir atsiskleis ir paprastam universitete(ta prasme LT), bet čia jau aišku ir arkliui, kad geriau 'atsiskleist' geresniam universitete. :) Todėl, kad ekonomikos paskaitų metu neužtenka aš ir prašau papildomos literatūros, kuri padėtų jau dabar turėt tvirtus pagrindus ir gerą supratimą apie ekonomiką. Atsirado žmonių, tiek čia, tiek kitur, kurie mielai padėjo, davė informacijos, papasakojo ką žino - ačiū jiems, dabar informacijos turiu pakankamai. :) Beje, gal pats turi informacijos ar gali papasakot plačiau apie SSE ?

 

Mr.P, aš tau sakau, kad aš šneku iš to, ką girdėjau žmones kalbant, iš to ką man mokytojai pasakoja ir iš to ką pats iš spaudos išgirstu/perskaitau.

 

Aš nežinau kaip yra kitur, gal kitur dar blogiau nei pas mus, bet, kad pas mus švietimo sistema bloga tai čia faktas. Nenoriu kartotis, eko jau paminėjo dėl paskaitų informatyvumo, įdomumo lygio ir pan. Labai tu jau akivaizdžiai stoji krutine už LT univierus ir jų š.sistemą, bet taip pat akivaizdžiai apsirinki.

 

Padarom tokias išvadas: LT švietimo sistema yra labai bloga, gal kitur ji yra dar blogesnė - aš nežinau, nors apie 'kitur' aš ir užsiminęs nebuvau, tik apie SSE, kur jau nenuginčysi, kad tas universitetas yra ne dešimt ir ne dvidešimt kartų geresnis už mūsiškius kartu sudėjus. :) Žinoma, tikriausiai perdedu, bet faktas yra faktas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

  • Prisijunk prie bendruomenės dabar!

    Uždarbis.lt nariai domisi verslo, IT ir asmeninio tobulėjimo temomis, kartu sprendžia problemas, dalinasi žiniomis ir idėjomis, sutinka būsimus verslo partnerius ir dalyvauja gyvuose susitikimuose.

    Užsiregistruok dabar ir galėsi:

    ✔️ Dalyvauti diskusijose;

    ✔️ Kurti naujas temas;

    ✔️ Rašyti atsakymus;

    ✔️ Vertinti kitų žmonių pranešimus;

    ✔️ Susisiekti su bet kuriuo nariu asmeniškai;

    ✔️ Naudotis tamsia dizaino versija;

    ir dar daugiau.

    Registracija trunka ~30 sek. ir yra visiškai nemokama.

  • Naujausios temos

  • Karštos temos

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...