Pereiti prie turinio

Patiekalai aliejuje


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki, kas žinot kokių skanių patiekalų, kuriuos galima kepti/virti aliejuje (turiu omeny tokį aparatą, kur kebabinėse bulvytes kepa jame, aš vadinu fritiūrine). Nes nusibodo lesti vien bulvytes, norėtųsi kažko naujo. Visi variantai tinka.

 

Buvau sumąstęs dešrelių, bet nenutuokiu kokių reik, kad skaniai gautųsi

 

va tokį aparatą turiu omeny:

 

http://puu.sh/44NMv.jpg

Redagavo gio
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

As pastoviai kepu HASHBROWNS sitame dalyke,bet manau Lietuvoje ju sunku nusipirkti,nes nemanau,kad rastum lengvai. Bet pamegink,jeigu pavyks tikrai nenusivilsi.

kas tas yr?

 

labiausiai tai domina sotus maistas, kad pakeistų pietus, tai spurgos nelabai tinka, o čeburėkų nemoku gamintis, tai irgi nieko gero

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

http://lmgtfy.com/?q=hash+browns

 

Labai primena bulvinius blynus,bet turi savita skoni. Labai gardu ir greita. Zinoma visas maistas keptas aliejuje tikrai nera pats sveikiausias,bet neretai maitinuosi taip. Skanu ir greita.

žinau šituos, neragavęs gaila tik..

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • Administratoriai

Barake jau 2 tokiu aparatus "sunaudojom" :lol: viską bandėm jame kepti, tiek mėsą, tiek koldūnus, tiek bulves. Jei nenori kaskart po kepimo keisti aliejų kepk tik bulves, jei kepsi kokius žuvies pirštelius ar miltingus produktus, teks po kepimo pasikeisti aliejų, nes antrą kartą kepant aliejus bus pilnas degėsių, kurie persiduos skoniui.

 

Geriausias patiekalas: keptos bulvytės. Nusiskuti reikiamą kiekį bulvių susipjaustai šiaudeliais ir kol kepa, smulkiai susipjaustai pora skiltelių česnako ir sumeti į didelį dubenį (išmaišymui) įmeti žiupsnį druskos ir susimali šiek tiek juodųjų pipirų, jei savaitės pradžia dar turėtu studentas turėti raudonosios aštriosios paprikos miltelių. Įmeti taip pat žiupsnelį. Tada kai iškepa bulvytės palieki šiek tiek, kad nulašėtų aliejus ir suverti į dubenį ir su šaukštu išmaišai. Skanaus :P

 

P.S. puikiai tinka valgymui pjankės metu kokią 3 val. nakties.

 

antras patiekalas - kepti koldūnai. nusiperki norfoje ar maximoje pigiausių akcijinių koldūnų (vis tiek brangiuose taip pat mėsos nėra, kam permokėti?) suverti turinį į fritiūrinę ir iškepusius lapnoji su grietine :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Barake jau 2 tokiu aparatus "sunaudojom" :lol: viską bandėm jame kepti, tiek mėsą, tiek koldūnus, tiek bulves. Jei nenori kaskart po kepimo keisti aliejų kepk tik bulves, jei kepsi kokius žuvies pirštelius ar miltingus produktus, teks po kepimo pasikeisti aliejų, nes antrą kartą kepant aliejus bus pilnas degėsių, kurie persiduos skoniui.

 

Geriausias patiekalas: keptos bulvytės. Nusiskuti reikiamą kiekį bulvių susipjaustai šiaudeliais ir kol kepa, smulkiai susipjaustai pora skiltelių česnako ir sumeti į didelį dubenį (išmaišymui) įmeti žiupsnį druskos ir susimali šiek tiek juodųjų pipirų, jei savaitės pradžia dar turėtu studentas turėti raudonosios aštriosios paprikos miltelių. Įmeti taip pat žiupsnelį. Tada kai iškepa bulvytės palieki šiek tiek, kad nulašėtų aliejus ir suverti į dubenį ir su šaukštu išmaišai. Skanaus :P

 

P.S. puikiai tinka valgymui pjankės metu kokią 3 val. nakties.

 

antras patiekalas - kepti koldūnai. nusiperki norfoje ar maximoje pigiausių akcijinių koldūnų (vis tiek brangiuose taip pat mėsos nėra, kam permokėti?) suverti turinį į fritiūrinę ir iškepusius lapnoji su grietine :)

 

Geras receptas su bulvėmis! Dėkui reiks prie progos pasibandyti :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

ech, su tom bulvėm jau viską išbandžiau, tik geras pastebėjimas dėl aliejaus, nors ir naudoju pigiausią aliejų, bet vistiek pakepus kažką su miltais ar šiaip trupiniais, tenka keisti, tad dėl to bulvės liko geriausiu patiekalu. Mano recepčiukas kiek kitoks, vokietijoje baruose labai populiarus ir be galo skanus, o vadinasi "curry wurst". Esmė pati dešrelė, bet aš net nesigilinau ar čia tokių yra pirkti, man puikiai gaunasi su norfos dešrelėm (o jos dar ir pigios!). Tad susiberiu bulvytes į aparatą ir kepu 6min, tada sumetu dešreles ir paslepiu po visom bulvytėm. Tada kepu dar 4min, ir viską išimu. Sumetu į bliūdą ir apibarstau kariu, bulvių prieskoniais ir aštriais prieskoniais (arba paprikos su česnaku, kaip siūlė Arvydas). Galiausiai pasidarau agurkienės su pamidorais (šitą jau visi moka daryti) ir pasitiekiu sau (beje su aštriu tomatu viskas daug skaniau). Gaila tik, kad toks malonumas kainuoja ne mažai, man 2 porcijos atsieina ~20lt. Bet skanu, todėl verta :). Nors žinoma, jeigu pirktai pigiausias norfos dešreles ir bulves pats skustai ir pjaustytai, tai viskas kainuotų <5lt, bet galiu pasakyti, kad pirktos bulvytės iškepa kažkodėl skaniau, šito negaliu paaiškinti :D

 

Kas liečia koldūnus, tai man kažkodėl ne prie širdies jie, nežinau kodėl, bet man jie atrodo per riebūs (nors taip nėra palyginus su 0.5kg iškeptų bulvyčių).

 

Nors šiaip kas liečia kokius pasisėdėjimus, tai tikrai 3h nakties apgirtus kompanija (kas dar nėra tokie apgirtę) tikrai visko sumasto su tokiais aparatais ir su 5kg bulvių :D

Redagavo gio
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...