Pereiti prie turinio

Mokykis technologijos ir verslo profesinio mokymo centre


Svečias Raktazodziai

Rekomenduojami pranešimai

Svečias Raktazodziai

Baigei 8, 10, 12 klasę?

 

Mokykis technologijos ir verslo profesinio mokymo centre.

 

PROFESINIO MOKYMO PROGRAMOS:

VIRĖJO MOKYMO PROGRAMA

APDAILININKO (STATYBININKO) MOKYMO PROGRAMA

 

 

MOKYMOSI SĄLYGOS:

Mokymosi stipendija

O nepažangiems - socialinė stipendija

Kelionės išlaidų kompensacija

Bei gyvenamas plotas!

 

Galėsite tobulinti savo žinias ir kvalifikaciją

Dalyvauti tarptautiniuose projektuose

Išvykti į partnerines mokyklas Europos šalyse

Dalyvauti mokinių taryboje, laikraščio “Savas” redakcijos, jaunimo organizacijos “Savas” veikloje

 

Dokumentai priimami:

Nuo 2008 06 16 - iki 2008 09 01

 

Mokyklos g. 2, Ignalina

tel. (8~386) 5 37 44, faks. (8~386) 5 22 53

Mob. tel. (8~673) 05 933

Dokumentų priėmimo laikas: 9.00 val. – 16.00 val. (darbo dienomis)

 

 

----

Jeigu nedomina - prašome nekomentuoti. Ačiū.

Redagavo Raktazodziai
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias Raktazodziai
Mane virėjo programa domintų ... parašyk plačiau.

 

 

aš esu tik informacijos tarpininkas:

 

 

 

VIRĖJO MOKYMO PROGRAMA

 

Valstybinis kodas

440081102

 

Kodas pagal ISCED

31381

 

Lygmuo ir/ar tipas

Pagrindinis profesinis mokymas

 

Minimalus išsilavinimas

Vidurinis

 

Mokymosi trukmė ir forma

2 m., dieninė

 

Suteikiama profesinė kvalifikacija

Virėjas

 

Priėmimo metai, mokymosi forma, priimamų mokytis skaičius

2008, Dieninė, 25

 

Mokymo sritis

Paslaugos asmenims

 

Anotacija arba apibūdinimas

 

Mūsų šalyje yra labai daug mažų ir didelių maitinimo įmonių, kavinių, barų. Jų savininkai nori turėti kvalifikuotus specialistus, kurie sugebėtų ne tik gaminti maistą, bet ir mokėtų naudotis naujausiomis technologijomis.

Programos tikslas:

Parengti specialistą, kuris mokėtų gaminti įvairaus sudėtingumo gaminius ir mokėtų juos patiekti klientui. Mokėtų naudotis naujausiomis technologijomis, susipažintų su įvairių pasaulio šalių gaminamais patiekalais. Mokėtų ne tik paruošti maistą, bet ir aptarnauti klientą ir su juo bendrauti.

 

MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA

 

Mokomasi bendrųjų (pilietinio ir dorinio ugdymo, valstybinės kalbos kultūros ir specialybės kalbos, estetikos, kūno kultūros, civilinės saugos) ir specialybės (mitybos mokslo, maisto prekių ir maisto produktų asortimento, kokybės reikalavimų, maisto produktų perdirbimo būdų, technologijos, produktų ir produkcijos laikymo sąlygų, prekybos pagrindų, patiekalų receptūrų ir meniu sudarymo, įvairių gaminių virimo ir kepimo, apskaitos, naudojimosi virtuvės įranga ir inventoriumi, gatavos produkcijos savikainos skaičiavimo, darbo ir darbo užmokesčio apskaitos, sanitarijos ir higienos reikalavimų, darbo vietos organizavimo, darbų saugos, informacinių technologijų, specialybės užsienio kalbos, ekonomikos ir verslo pagrindų) dalykų bei praktinių gebėjimų.

 

Mokomosios ( 34 savaičių trukmės) ir baigiamoji ( 15 savaičių trukmės) praktikos atliekamos mokyklų praktinio mokymo dirbtuvėse, laboratorijose, viešojo maitinimo įstaigų ir kitose virtuvėse. Pagal programos mokymo planą vykdomi tarpiniai ir mokymo programos baigimo kvalifikacijos egzaminai. Programos baigimo kvalifikacijos egzaminą nustatyta tvarka vykdo egzaminų komisija, kurią patvirtina Prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Egzaminas susideda iš dviejų dalių: teorijos žinių ir praktinių įgūdžių įvertinimo. Remiantis jų rezultatais suteikiama kvalifikacija ir išduodamas atitinkamas kvalifikaciją patvirtinantis dokumentas.

 

 

Kvalifikacijos aprašas

 

Virėjas atlieka pirminį kulinarinį žaliavų paruošimą, gamina šaltus ir karštus patiekalus, desertus, gėrimus, nesudėtingus konditerinius gaminius (užmaišo nepurią, mielinę, sluoksniuotą, plikytą, biskvitinę, trapią, meduolinę tešlas) privačiose ir visuomeninėse viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, kavinėse, baruose, viešbučiuose, užkandinėse). Dirba su įvairiais maisto ruošimo įrenginiais, matavimo prietaisais. Jusliniu būdu nustato ruošiamų patiekalų kokybę ir pašalina trūkumus. Naudojasi įvairiomis receptūromis, paskaičiuoja žaliavų kiekį. Karštis, stovimas darbas kelia specifinius fizinius ir psichinius reikalavimus maisto ruošimo darbuotojui-virėjui.

 

PROFESINIAI GEBĖJIMAI

 

Sėkmingą maisto ruošimo darbuotojo-virėjo darbą lemia žinios ir mokėjimai kulinarinės technologijos, ruošiamų patiekalų kokybės nustatymo, maisto ruošimo įrangos, matavimo prietaisų, indų, taros naudojimo mokėjimas, mitybos fiziologijos, sanitarijos, higienos ypatumų, kokybę nustatančių dokumentų, saugaus darbo ir priešgaisrinių taisyklių žinojimas. Labai svarbios tokios asmeninės savybės kaip atsakingumas, organizuotumas, kūrybiškumas, sąžiningumas, darbštumas (pradėto darbo užbaigtumas), noras tobulėti ir pan., taip pat gera fizinė ir psichinė sveikatos būklė (greita reakcija, ištvermė, vikrumas, koordinacija ). Virėjo darbą sunku sėkmingai dirbti sulėtinto suvokimo žmonėms, sergantiems epilepsija, taip pat turintiems regos, klausos, judėjimo sutrikimų.

 

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS

 

Virėjo profesijos darbuotojų poreikiai auga plečiantis aptarnavimo sferai, profesija yra populiari, turinti tvirtą paklausą. Ji gimininga tokioms profesijoms kaip konditeris, kulinaras, mėsinikas. Profesijos socialines garantijas nusako LR įstatymai.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias Raktazodziai
Kokiuose miestuose vyksta viskas?

 

Ignalina. Tačiau yra Kelionės(kelionių) išlaidų kompensacija.

Bei Mokymosi stipendija. O nepažangiems - socialinė stipendija.

 

Bei gyvenamas plotas!

Redagavo Raktazodziai
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias Raktazodziai
Yra tu profkiu visur...

 

Taip, jos tik skiriasi savo pasiūlymais. nevisur siūlo apmokėti keliones, duoti stipendiją, būstą... belieka tik mokytis.

 

o štai ir žadėtas tlmx kvits:

842 643 64 - 151 171

 

panaudoje-parasykit

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias Raktazodziai
Tik kažkas negerai jei mokykla save reklamuoti turi :)

 

 

aš pamiršau pasakyti - TAI NAUJA MOKYKLA, šis rugsėjis bus PIRMAS!!!

visa įranga nauja.

 

beje

Vilniuje analogiško profilio mokyklos neduoda nemokamo gyvenamo ploto

o šis mokymo centras DUODA

Redagavo Raktazodziai
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 3 savaičių...
Svečias Raktazodziai
Cia butinai turi buti baiges 8, 10, 12 klases. Jeigu zmogus baige 12kl., 2metus mokesi Profesineje mokykloje, o dabar noretu istoti pas jus?

 

mokytis niekada nevėlu. Galima įstoti ir įgyti vieną iš siūlomų profesijų!

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...