Pereiti prie turinio

korner

Patvirtinti nariai
  • Pranešimai

    570
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

  • Atsiliepimai

    100%

Reputacijos išklotinė

  1. Patinka
    korner sureagavo į Rycka99 Hostinger.lt special pasiūlymas uzdarbis.lt nariams   
    Sveiki, turiu neblogą pasiūlymą tiems, kas turi hostingą (Shared ar VPS nesvarbu) Kaip gal kas girdėjo, gal ne, bet Hostinger skleidžia sparnus Lietuvoje ir special for uzdarbis.lt nariams turi pasiūlymą :)
     
    Pasiūlymo sąlygos. Nusiperki hostinger.lt 12/24/48 mėnesių bet kurį planą, persikeli tai ką turi iš kito hostingo tiekėjo, savo turimą e-projektą, svetainę ar whatever ir pridedu +12 mėnesių Jums for free. Sounds too good to be true, bet toks šiuo metu dylas, aišku limited time offer.
     
    P.S planas turi būti naujas.
     
    Pvz: nusiperki Shared Hostingą 24 mėnesiam, persikeli failus iš dabartinio hostingo tiekėjo, parašai man ir pridedu 12 mėnesių for free. Tai iš viso gaunat 36 mėnesius.
     
    Jeigu turit šiaip kokių klausimų, rašykit į AŽ ;)
     
    Matau daugiau informacijos čia parašyta: https://uzdarbis.lt/t405735/hostingerlt-pasaulinio-lygio-gigantas-lietuvoje/page__p__3086571__hl__hostinger__fromsearch__1#entry3086571
  2. Patinka
    korner sureagavo į zawe Login'14, verta?   
    Buvau 3 metus. Na, po kiekvienos pasigirsta prieštaringų vertinimų. Bet tai yra vienas geresnių renginių, kuriuose gali ir paklausyti, ir pabendrauti, ir apskritai susivokti kas vyksta rinkoje.
    Tad dalyvausiu ir šiemet.
     
    PS. Nuoširdžiai tikiuosi, jog pigu.lt vadovas šiemet nekalbės...
  3. Patinka
    korner sureagavo į GlenQuagmire Studentas atidaro restoraną   
    Labas!
     
     
    Uždarbis.lt jau skaitau ir vartau daugiau nei 3 metai. Nesu didelis megėjas komentuoti, ar kurti naujas temas, bet iki šiandien vis norėjau sukurti temą, prisistatymą apie save, bet to nedariau, nes maniau, kad reikia turėti ką pasakyti apie save. Turiu omenyje, pasakyti kažką vertingo, kas duos kitiems kažkokios naudingos informacijos. Kas iš to, kad kiti perskaitis, kad aš mėgstu bėgioti?
    Rašant šias eilutes, suprantu, kad nukrypau į lankas, tad prie esmės.
     
    Esu optimistas studentas. Nuo mažens, bandau vis kažkaip verslauti. Pirkau pigiau, pardaviau brangiau, prekiavau kitais šūdniekiais, uždirbti pavykdavo, bet nemokėjau pinigų užlaikyti, mėgavausi gyvenimu, todėl 2013.07.17 mano piniginėje buvo tik apie 200 Lt.
     
    Didžiausias mano hobis yra maisto gaminimas. Visas kompas prigrūstas Jamie Oliverio, Gordono Ramsio laidų įrašais. Praitą vasarą dirbau restorane. Svajojau, kažkada turėti savo restoraną. Restoranas gal kiek per stiprus žodis, vadinkime restoranėliu.
     
    Ryt pirmadienį, važiuosiu pasirašyti nuomos sutarties, ir atsiimti raktų nuo savo restorano.
     
    Skamba kvailai? Tikrai taip. Iš kai kurių artimųjų visdar dabar girdžiu pasakymus, kad kvaila, kad man nepasiseks. Gali būti. Pagyvensim, pamatysim.
     
    Ne, aš nereklamuoju jokių sėkmės formulių ar kažkokių nesamonių. Aš čia rašysiu savo istoriją, žingsnius kuriuos darysiu, iki restorano atidarymo, taip pat, kaip man pavyko tai įgyvendinti.
     
    Taip, tai iš dalies ir reklama, PRas mano restoranui.
     
    Kiekvienos dienos pabaigoje atnaujinsiu šią temą, su naujienomis apie restorano įrenginėjimą, ir žingsniais, kaip tą daryti.
     
    Sėkmės man :)
     
    P.S. Milijono tikrai nelaimėjau, ir turtingų tėvų neturiu, todėl šia tema tikiuosi ir sulaukti kažkokios pagalbos iš Jūsų! Gal atsiras žmonių, kurie galėtų nemokamai sukurti interneto svetainę? Pietumis tikrai pavaišinčiau. Gal atsiras žmonių, kurie galėtų pabūti mano mentoriais, duoti patarimų ar kitos naudingos informacijos?
     
    ---------------------------------------------------
    2013.07.21
     
    Sėdim su drauge, ir truputį nervinames prieš ryt, bet taipogi ir laukiam. Juk ryt gausiu raktus, ryt gausim raktus, ryt pradėsim remontą (laukit nuotraukų). Draugė, pats pirmas žmogus, kuris sužinojo mano idėją, jai pritarė, stumė mane į priekį, palaikė, bei davė, duoda naudingų patarimų. Interjero reikalai taip pat patikėti jai.
     
    Truputis info apie restoraną (ar kaip jį vadinti). Plotas 31 kvadratinis metras. 14 sėdimų vietų viduje, ir 12 lauke. Anksčiau ten veikė kavinė-baras (Užsidarė. Klausinėjau aplinkinių offisų, tai maistas buvo prastas, ir šeip mano nuomone, norint išsilaikyti maitinimo versle, reikia turėti brandą. Geras pavyzdys JAMMI kebabai. Įsivaizduokite "Varom į JAMMI" ir "Varom į kebabinę". Kas turi didesnius šansus išsilaikyti? Prekinis ženklas ar bendrinis žodis?)
     
    Baldai, įranga, taurės, įrankiai, kitka yra jau restorane. Aišku kai ko trūksta, bet viską susivežėme iš draugų, giminių.
     
    Interjerą reikia keisti. Pirmas įspūdis įėjus, kad tai eilinis baras, todėl ryt su drauge vos tik gavę raktus, važiuosime į senukus, susipirksime šiokius tokius remonto reikmenys, ir pradėsim dirbti.
     
    Taip pat ryt pradėsiu skambinti tiekėjams, kitoms įmonėms. Laukia daug darbų, bet labai laukiu, nors visą laiką net ir dabar jaučiu įtampą. Ryte keliuosi su mintimis apie restoraną, vakare neužmiegu, nes galvoju vien tik apie tai :)
     
    Tiek šiandienai, ryt vakare idėsiu nuotraukų ir daugiau informacijos apie tikslią vietą, darbuotojus, pavadinimą :)
     
    ----------------------------------
    2013.07.22
    Šiandienos svarbiausi padaryti darbai:
    Nuluptos senos sienos, užtinkuotos ir paruoštos tapetavimui.
    Perdažyta 16 kėdžių.
    Susitarta dėl interneto atvedimo.
    Pasirašyta sutartis su kenkėjų kontrole (Priežiūra, kad nebūtų jokių musių tarakonų ir t.t. Tai yra būtina viešojo maitinimo įstaigoms, nes neturint sutarties, maisto ir veterinarijos tarnyba, nesuteiks jums maisto tvarkymo subjekto pažymėjimo. Pagal sutartį, kenkėjų kontrolės įmonė pas mane apsilankis kiekvieną mėnesį, bei tada kai juos iškviesiu. O visas šitas džiaugsmas kainuos tik 35 Lt į mėn:) )
     
    Mano svajonė atidaryti restoraną, taip pat susijusi su aistra maisto gamybai. Todėl atspėkit kas bus virtuvės šefas? Teisingai - AŠ. Aišku vienas nesugebėsiu suktis, todėl mano džiaugsmui man sutiko ir norėjo padėti mano nuostabioji, gražioji draugė. Ji bus barmenė-padavėja-kasininkė. Viskas. Darbuotojų sąrašas baigėsi. Atrodo romantiška ir gražu? Tikiuosi taip ir bus, tikiuosi nesusipyksim po pirmos savaitės, nes kas yra dirbęs virtuvėje, žino, kokia įtampa joje verda :)
     
    Ar minėjau, kad restoranas atsidaris Vilniuje? O kad Fabijoniškių rajone, Fabijoniškių gatvėje? Būtų įdomu išgirsti nuomonių apie šį rajoną, galimybės ir visokios kitokios informacijos ir gandų:)
     
    Koks restorano pavadinimas? Ilgai galvojome, ieškojome, svarstėme su draugais, prie bonkės, gamtoj, mašinoj, tualete visur, nes norėjome kažko kitokio, kažko su istorija ir su reikšme. Galiausiai pasiūlymą davė draugės tėtis, ir mes iškart jam pritarėme. Pavadinimas: TWINS. Norėjome kažkokio interjero, kur dar niekur nėra, o pavadinimas TWINS mums tai leidžia. Nenoriu atskleisti detalių, bet pagalvokite patys, kiek daug galima padaryti restorane Dvynių tema;) Gal ir patys turite kokių nors idėjų ar pasiūlymų, būtų įdomu išgirsti :)
     
    Pabaigai keletas foto :)
     
    http://algowork.lt/1.JPG
    http://algowork.lt/3.JPG
    http://algowork.lt/5.JPG
    http://algowork.lt/6.JPG
     
    -----------------------------------------------
    2013.07.23
     
    Džiaugsmui ir liūdesiui ši darbo diena baigėsi pakankamai anksti. Baras perdažytas, stalai, baro kėdės taip pat. Remontas greitai jau bus baigtas, nes beliko tik vieną kartą kai ką perdažyti, bei nulakuoti, o sienas išklijuoti taptetais. Bus įdomu pakviesti patalpų savininką ir pamatyti jo reakciją, nes anksčiau ši vieta atrodė kaip baras, bet dabar įgauna jaukesnės, tvarkingesnės, gražesnės ir prabangesnės vietos vaizdą.
     
    Gaila, tačiau šiandien nebus jokių fotų. Šiandien dirbant fotografavau, tačiau paaiškėjo, kad fotiko atminties kortelė yra palikta laptope, nuo vakar foto kėlimo į kompą. Matyt nuo nuovargio, arba dažų kvapo koncentracijos, smegenys prisnūdo. Ryt, jau pasistengsiu įkelti bent vieną fotkę.
     
    Kadangi remontas artėja į pabaigą, toj prsidės popierizmas. Pastarasis susideda iš dviejų dalių:
    Licenzija prekiauti alkoholiu;
    Maisto tvarkymo subjekto pažymėjimas.
     
    Licenzija prekiauti alkoholiu yra išduodama teikiant prašymą miesto savivaldybėje. Nurodoma, kad paslauga bus suteika per 30 dienų. Pats nežinau, todėl noriu pasitikslinti, ar lygiai po 30 dienų bus suteikta licenzija, ar 30 dienų bėgyje? Jei kas žinot tiksliau, būtinai parašykite:)
     
    Maisto tvarkymo subjekto pažymėjimas, leidžia Jums gaminti maistą, bei teikti viešojo maitinimo paslaugas. Su šiuo pažymėjimu vargo daug neturėtų būti, nors ir visi gasdina. Bet patalpos tvarkingos, maisto tvarkymo procesas detalus, išskirtas laike, todėl viliuosi, kad problemų nebus, ir inspektorius bus geros nuotaikos :)
     
    Skaičiau komentarus, ir kelis mačiau, kur žmonės galvoja, kad restoranas (dėl pavadinimo. tai ne baras, tai ne kavinė, jei jums nepatinka žodis restoranas, vadinkite kitaip, tačiau sutarkime, kad šioj temoj, aš šnekėsiu apie restoraną :D ) atidaromas už 200 Lt. Matyt ne taip norėjau išsireikšti, arba ne taip supratot.
     
    Ryt pristatysiu trumpai meniu, pačią virtuvės koncepciją, idėją, kas bus čia, ko nebus kitur. Gero vakaro:)
    ----------------------------------------
    2013.07.24
     
    Praėjo dar viena diena. Ir vėl aš geriu alų. Nežinau kodėl, bet kai vos gavau raktus, noriu vakarais alaus. Matyt padeda nuimti stresą :D Tik šį kartą geriu ne iš parduotuvės pirktą, o iš vieno uždarbiečio pilstomo alaus krautuvėlės. Susirašėm, susitikom, nes norėjau užduoti keletą klausimų dėl alkoholio licenzijos, ir nusipirkau porą puslyčių alaus pokalbio pabaigoje. O šeip mldc čiuvai, visi lėkit į Šeškinės 22 g. IKI, ir prie kasų bus alus išsineštinai. Pirkite, nes kainos labai draugiškos, o alus skanus:)
    Šiandien dienos pradžioje su drauge perdažėme kai kuriuos baldus antrą kartą, kad įgautų ryškesnį juodą atspalvį. Kai viskas bus baigta, nulakuota, įmesiu foto prieš, ir po, skirtumas tikrai matysis. Vėliau pietų metu, grįžome namo ir padarėme keletą skambučių. Viską sutarėm dėl sutarties pasirašymo su ŠGP tvarkymo įmone.
     
    Kas tas ŠGP?
     
    Taigi, jei planuojate atidaryti kavinę, kebabinę ar kitą maitinimo įstaigą, jums reikia gauti MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PAŽYMĖJIMĄ.
    Pirmas žingsnis kurį reikia padaryti, tai į Maisto ir Veterinarijos skyrių (toliau MV) jums reikia pristatyti MAISTO TVARKYMO PROCESO APRAŠYMĄ. Kas tai per dokumentas, siūlau pagooglinti, arba paieškoti informacijos tax.lt forume. Jį nėra sunku parašyti, ir jeigu Jums reikia pavyzdžio, rašykite man, atsiųsiu. Esmė, kad šiam dokumentui parašyti, Jums reikia turėti dvi sutartis. Su Kenkėjų kontrole bei su ŠGP tvarkymo įmone. Kenkėjų kontrolė prižiūri, kad pas jus nebūtų vabalų, parazitų ir t.t., o jiems atsiradus, juos naikina. ŠGP - tai Šalutiniai Gyvuniniai Produktai. Tarkime, nusipirkote kiaulės koją su kaulu, ją apipjaustėte, ir mėsą norite kepti bei parduoti, o kaulą su oda, išmetate į šiuklšių dėžę. Tai ir yra ŠGP, o pastarajam reikia atskiro konteinerio, kurį išvežtu kas tam tikrą laiką. Nežinau kaip kitur, bet aš sudariau sutarti, kad man ŠGP tvarkis už kažkur apie 40 Lt į mėn (konteinerį duos nemokamai). Kenkėjų kontrolė kainuoja 35 Lt į mėn. Pinigai tikrai nedideli, todėl nereikia bijoti, ir geriau greičiau sudaryti sutartis, bei paspartinti MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PAŽYMĖJIMO gavimą :)
     
    P.S. Jei jūs neapdoruojate mėsos, ir galvojate, kad Jums nereikia ŠGP sutarties, tai žinokit, kad į šiuklių dėžę išmestas (išsinešimas nesiskaito) mėsos produktas (kotletas, kukulis ir t.t.) taip pat skaitosi ŠGP.
     
    Tikėjomes šiandien ištapetuoti visas patalpas, tačiau pasirodo tai sunkiau nei galvojome, todėl pavyko ištapetuoti tik pusę. Foto pateikta žemiau. Prieš ir po.
    http://algowork.lt/1.JPG
    http://algowork.lt/new.jpg
     
    Dėl meniu:
     
    Man pačiam patinka aštriai ir riebiai. Todėl dažniausiai ir gaminu tokius patiekalus. Panašiausia virtuvė į mano pomėgius? Taip - JAV. Dar tiksliau, Š.Amerikos virtuvė. Burgeriai, Hot Dogai, Čili, Kepsniai, BBQ ir t.t. Kas išskirtinio pas mus bus? Tai dešrainiai, arba originalo kalba HOT DOGAI. Lietuvoje tokių nėra. Taip, yra primityvus variantas Statoil ir kitose degalinėse, bet tegunie ir vadinkime juos dešrainiais. Dešrelė, padažas, garstyčios ir viskas. Tikras hot dogas yra: dešrelė ir jūsų pasirinktas toping (lietuviškai nežinau kaip versti:( ). Idedu keletą foto, kad įsivaizduotumėte apie ką šneku:
    http://www.fabhotdogs.com/ChicagoRipper-web.jpg
     
     
    Tikimes kuo greičiau atsidaryti, ir nenuvilti Jūsų. Gero vakaro :)
     
    --------------------------
    2013.07.27
     
    Sugadinau gražią tradiciją ir net du vakarus neparašiau nieko naujo. Štai mano pasiteisinimas: draugė perspėjo, kad su šortais tokiu oru neprotinga vaikščioti, o rimtam argumentui, gavau temperatūrą 38,2, tai ėjau į lovą, ir blogą palikau pailsėti. Sekančią naktį grįžom į Panevėžį, ir važiavom į sodybą pas draugės tėtį, kur prie bonkės visi pageneravom idėjų, pasistatėm mintyse dvarų, prisipirkom jachtų :)
    Didelis ačiū Rimvydui, kuris mums gavo mokyklinę 1x1m lentą, paskolino gražtuvą bei kitų darbams reikalingų medžiagų bei įrankių.
     
    Kaip ir planavom pirma savaitė buvo skirta remontui, o antra savaitė skirta popierizmui. Pirmadienį jau važiuosime į maisto ir veterinarijos tarnybą vežti dokumentų, kad pradėtume kryžiaus kelius dėl pažymėjimo išdavimo, bei į savivaldybę vesti prašymo prekybai alkoholiui. Ryt, pabandysiu ties šiais leidimais išsiplėsti, ir parašyti ko kuriam reikia ir t.t.
     
    Šeip keli pastebėjimai dėl temos. Lyg ir aiškiai parašiau, kad čia nebus kebabinė ar dešraininė. Bus normali virtuvė, kur bus ir salotų, ir kepsnių, sriubų, prijaučiant amerikietiškai virtuvei, o hot dogų nuotraukas idėjau parodyti, kas pas mus dar bus, ko kitur nėra. Todėl nesupratau, kodėl kalbos temoje pasisuko apie dešrainius, nepykit ant jų :D
     
    Įdedu foto naujojo interjero. Aišku jis nebaigtinis, reikia rasti pigių rėmelių, ir sienos pasipildis mūsų fantazijos vaisiais :) Bei viena foto su mūsų hot dogų dešrelių pagrindiniu tiekėju (dešrelių kiekis ribotas)
     
    http://algowork.lt/23.JPG
    http://algowork.lt/65.JPG
    http://algowork.lt/dyzis.JPG
     
    --------------------------------
    2013.08.01
     
    Seniau nesuprasdavau, kaip galima nespėti kažko per dieną padaryti, juk yra daugybė laiko. Tačiau, keista, bet dabar nerandu laiko atsisėsti prie uždarbio ir pildyti blogą. Bet čia jau mano bėda, kažkaip blogai planuoju laiką :D
     
    Per šią savaitę nuveikti darbai tai popierizmo pildymas, bei interjero pildymas, valymasis.
    Kas liečia popierizmą, tai teko su užpildytais dokumentais važiuoti į savivaldybę dėl alkoholio licenzijos ir į maisto veterinariją dėl MTSPP (maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas). Ir ten ir ten nuvažiavus paaiškėjo, kad mano dokumentai nepilni, trūksta info, bei trūksta kai kurių lapų. Viską ištaisius ir papildžius, šiandien pristatėme su drauge popieriukas į maisto ir veterinarijos tarnybos, ir turime paskirtą pasimatymą su inspektoriumi trečiadienį 10.30h. Keista, nes pasirodo man reikės jį pasiimti su mašina, ir nuvežti į vietą, o vėliau parvežti. Viskas normaliai, tik pagalvojau, tam kas neturi mašinos, reikėtų važiuoti draugiškai kartu su autobusu? :D Bet pagalvojau gerai, kad vešiu su savo mašina, bus laiko susipažinti, susidraugauti, ir atleisti jam širdį bei pyktį :D
     
    Kokius dokumentus pristačiau? Norint gauti MTSPP, Jums reikia pristatyti:
     
    1. Liudijimą, išrašą ar kitą dokumentą patvirtinantį, kad jūs vykdote veiklą, kaip fizinis ar juridinis asmuo.
    2. Kadastrinis patalpų planas, su pažymėtomis zonomis.
    3. Maisto tvarkymo proceso aprašymą.
    (2 ir 3 punktui nepamainomas informacijos šaltinis buvo tax.lt forumas:) )
    4. Įsakymą, dėl savikontrolės sistemos taikymo įmonėje.
    (Labai lengvas dokumentas, kuri laisvu stiliumi reikia pasirašyti pačiam. Taip pat žiūrėti tax.lt forume:)
     
    Šiuos dokumentus pristačius, paprašykite, kad juos peržiūrėtų, ir jei viskas tiks, suderins Jums laiką su susitikimu su inspektoriumi.
     
    Šeip, pastarosiomis dienomis, ir savaitę, esame nuolatiniai Senukų klientai. Mūsų laimei juose vyko nemažai akcijų, todėl galėjome kažkiek sutaupyti ant reikalingų įrankių ir medžiagų.
    Dar didelis ačiū visiems draugams ir artimiesiems, kurie padeda įgyvendinti šią svajonę. Vieni draugai padeda darbais, kiti patarimais, kiti patirtimi, kas liečia viešąjį maitinimą, kiti paskolina įrankius, bei gauna reikalingų medžiagų, siūlo geras idėjas ir t.t. Kas aišku, tai kad vienam viską daryti būtų sunku ir užtruktų labai ilgai, todėl sąrašiukas tų, kuriuos reikės vaišinti nemokamais pietumis tik ilgėja:D
    --------------------
    2013.08.08
     
    Daug laiko praėjo nuo paskutinio blogo posto. Žmonės mirė badu, Meilutytė kirto rekordus, kurėsi ir žlugo įmonės, na o aš leidau savaitgalį ir visas dienas prie popierizmo, rašiau ir pildžiau dokumentus, įrenginėjome patalpas, ir taip ruošėmes trečiadienio inspektoriaus atvykimui apžiūrėti patalpas.
     
    Kadangi man ir mano draugei tai buvo pirmas kartas, jautėsi nervinga atmosfera, su baimės prieskoniu. Kas bus jei nepraleis, kiek laiko dar viskas užsitęs? Tokie klausimai kamavo iki trečiaidenio, kai aš atvažiavau į inspekciją pasiimti inspektoriaus ar inspektorės. Iėjau į tarnybos biurą, ir neramiai laukiau, ką man čia reikės paimti. Ėjo pro šalį kostiumuoti vyrukai ir moteriškės, ir vis bandžiau atspėti , kuris man atiteks. Viena moteris atėjo ir paklausė ar čia aš į Fabijoniškes vešiuos ją. Pritariau, ir išsigandau, nes moteris atrodė valdinga ir pikta. Sėdome į mašiną, ir pajudėjome link restoranėlio. Vidury kelio norėjau trenktis su mašina į sieną, nes pradėjo aiškinti, kad nieko gero nebus, nes atseit per mažai kriauklių patalpose. Jos pas mane yra dvi, o ji aiškina, kad reikia mažiausiai keturių. Nepadėjo nei mano mintinai išmokti cituoti įstatymai, greitai suvartė :( Atvažiavus į patalpas, gavome velnių, kad nėra atskiros spintelės darbuotojų drabužiams, nes pasak jos, negalima darbuotojų striukių kabinti ant bendros pakabos klientams, nes juk jie gali pavogti mūsų rūbus. Pasirašėme lapą, kad taisysime šį trūkumą. Bet šeip mano ir drauges nuostabai, iš blogosios inspektorės, ji tapo geroji, pavadino mus vaikais vanagais, išvardino kas dar negerai ir ką reikia tvarkyti, ir sėdo pildyti patikrinimo akto. Galiausiai paprašė, kad ją reikia pamesti iki Aušros vartų. Nežinau, ar man tas privaloma, bet negi atsakysiu inspektoriui ne, nuo kurio priklauso mano restoranėlio ateitis :D Dar pats nesupratau, ar viskas buvo gerai, todėl išėjus klausiu inspektorės, o tai kas čia buvo ir kas dabar bus. Paaiškino, kad viskas gerai, ir gausime MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATVIRTINIMO PAŽYMĖJIMĄ! VALIO! Net patys negalėjome patikėti, kad iš pirmo sykio praeisime patikrinimą. Darbo įdėjome tikrai nemažai, tačiau netikėjome, kad praeisime iš pirmo karto, nes buvome prisiklausę baisių įstorijų, kaip tai gali išsitęsti iki vieno mėnėsio ar daugiau, o mums prireikė tik savaitės :) Aišku, yra niuansų, kad dėl ne per didžiausios virtuvės ploto, nebus galima tvarkyti tam tikrų produktų, todėl reikės šiek tiek keisti ir tobulinti meniu, bet tai menkniekis, nes jau ryt keliausime atsiimti MTSPP! Tai reiškia, kad jau galime gaminti maistą ir parduoti jį klientams. Tai taip pat reiškia, kad galime nešti visus dokumentus dėl alkoholio licenzijos. Nes norint gauti alkoholio licenziją, reikia pateikti ir MTSPP pažymėjimą.
    Taip pat, per visas dienas labai draugavome su gražtu:) Grežėme ir kabinome paveikslus, lentynas, meniu lentas. Taip pat geras draugas buvo Fairy ir kiti dezinfikatoriai, su kuriais šveitėme ir plovėme indus, įrankius, stiklinės, bokalus, langus, grindis, baldus, stalus, viryklės,wc ir t.t.
    Ateinantys darbai: visą savaitgalį paskirti galutiniam interjero įrengimui. Supirkti arba rasti reikalingas detales, rėmelius ir kt. Patobulinti meniu, nnusipirkti kasos aparatą, pasidaryti sąrašą pagrindinių produktų ir alkoholinių gėrimų, pasigaminti lipdukus ir suklijuoti juos reikiamuose vietose, patobulinti marketingo planą.
     
    Labai nekantraujame kada atsidarysime ir galėsime Jūs džiuginti arba nuodyti savo maistu, gėrimais, bei nuotaika :)
     
    P.S. Gal kas turite kokių nors idėjų, kaip būtų galima dar išreikšti TWINS ar dvynių temą restorano interjere? :) Pasiūlymų? :)
     
    Bei ačiū, kas rašote pasiūlymus savo mintis, labai įdomu skaityti :)
    --------------------------------
    2013.08.14
     
    Tooooj atsidarysime!!!!...
    Per šią savaitę pavyko gauti likusius dokumentus, bei pristatyti juos į savivaldybę, kas reiškia neužilgo gausime alkoholio licenziją, kas reiškia, kad greitu metu, šaldytuvas užsipildis produktais, baras nusikraus gėrimais, ir greitu metu atsidarysime. Bijau meluoti, bijau ir žadėti tačiau galvojame apie 26 d. Nebetaip ir toli? Net nepastebėjau kaip beveik prabėgo mėnuo :) Bet per tą mėnesį manau gerai prasisukom, ir tinkamai viską padarėme, kas priklausė nuo mūsų:)
    Šeip labai malonu buvo tvarkant patalpas, sulaukti užeinančių į vidų žmonių, kurie domėjosi, kada gi atsidarysime :) Buvo ir kuriozų, kaip pvz., iėjo azijietiško gimio moteriškė, kuri rusiškai kažko paklausė, kaip mes galvojome, kad kavos. (Mes rūsų nemokame, ir tai yra šiokia tokia problema:( )Mes jai sakėme NIET, ji vėl klausė to pačio, mes jai vėl sakėme NIET, ir ji išėjo. Tik vėliau toptelėjo, kad gal ji klausė ar čia bus kavinė, nes rusiškai kava ir kavinė, iš dalies panašūs, tokiam kaip aš :D
     
    Ką dar noriu Jums paminėti, tai šiandien su drauge vaikštant naujai atsidarusiame tarptautiniame baldų centre (spėkit kur), sulaukiau vieno skambučio. Merginos balsas prisistatė, kad ji iš LNK studijos, ir kad juos sudomino mano anketa į naują kulinarinį šou SKONIS, ir kviečia mane antradienį dalyvauti atrankoje. Ar dalyvausiu? Žinoma! Ar baisu? Taip! Ar balsuosit už mane??? :D
    Dabar svarbiausia yra sulaukti skambučio iš savivaldybės, kad galiu atsiimti alkoholio licenziją. Beje labai pravartus patarimas kas kreipiasi ir nori gauti alkoholio licenziją: BŪTINAI SU DOKUMENTAIS PATEIKITE IR PAŽYMĄ IŠ VMI, KAD NESATE SKOLINGAS VMI, nes jei tą padarysite, sutaupysite apie 10 dienų pažymos gavimo laiko.
     
    Jūsų užsivedęs TWINS šefas
    --------------------------------------------
    2013.08.31
     
    Sveiki visi.
     
    Laikas: 2013.09.02 (Pirmadienis) 18.00h
    Vieta: Restoranas Baras „Twins“ , Fabijoniškių 2 – 156 g.
    Įvykis: Atidarymas
     
    Taip, pagaliau galiu su džiaugsmu ir šiokia tokia baime pranešti, kad visi darbai baigti, ir Twins atidaro savo duris, priimti tūkstantines išalkusių žmonių minias Planavome atsidaryti kiek anksčiau, tačiau užtrūko reikalai dėl alkoholio licenzijos gavimo.
    Kadangi atsidarome, greičiausiai blogo nebepildysiu, todėl nusprendžiau, kai tai bus paskutinis įrašas, bet pats ilgiausias. Apibendrinsiu ir pateiksiu savo nuomone, žingsnius, ką reikia daryti norint atidaryti maitinimo įstaigą, bei remsiuos savo pavyzdžiu bei istorija. Taigi važiuojam:
     
    1. Idėja. Koncepcija.
    Viskas atrodo labai paprasta ir aišku. Pirmiausia gimsta idėja, tada seka veiksmai. Tačiau prie tos idėjos reikia ir padirbti. Kitaip sakant ištobulinti ją, išgryninti. Aš pats turėjau svajonę atidaryti restoraną. Man labiausiai patiko gaminti amerikietiškos virtuvės patiekalus. Nusprendžiau, kad restorano meniu bus amerikietiški patiekalai. Pradėjau domėtis situacija Vilniuje, kas yra ko ne, ir pastebėjau, kad tokios virtuvės trūksta Vilniuje, o amerikietiškų dešrainių apskritai nėra Lietuvoje.
    Taigi taip susiformavo ir išsigrynino idėja.
     
    2. Verslo planas.
    Turint idėją, reikia pradėti rašytis verslo planą. Tai neturi būti kažkoks oficialus dokumentas, tai tiesiog vieta, kur jūs savo mintis išrašysite ant popieriaus, kuriame pasiskaičiuosite pradines išlaidas, pasiskaičiuosite lūžio tašką, aprašysite konkurentus ir visa kita. Ir laikui bėgant šį dokumentą vis pildysite ir redaguosite, keičiantis situacijai bei idėjomis. Kam viso to reikia?
    Gal atrodo kvaila, bet pradėjus viską skaičiuoti, rašytis ir grynintis, nustebsite, kad viskas sudėtingiau nei atrodo, ir kad reikės nemažai darbo, o jūsų verslo planas padės jums viską sistemingai daryti. Asmeniškai, mano verslo planas buvo vienas excelio failas, kuriame viską rašiausi, pradedant nuo skaičiavimų, baigiant marketingo planu. Vėliau pagal šį dokumentą rašiausi jau oficialių verslo planą, kurį rodžiau investuotojams.
     
    3. Pinigai.
    Turi pinigų, neturi idėjos. Turi idėją neturi pinigų Jei jums yra atvirkščiai, džiaugiuosi už jus, na o kiti skaitom. Turint jau idėją, ir kažkokį tai verslo planą, kuriame gali jau numatyti kiek jums reikia pinigų, metas juos gauti. Aišku, kad teks skolintis. Klausimas iš kur. Bankai greičiausiai neduos. Pirma kur reiktų kreiptis, tai į šeimą, draugus gimines. Nesurinkus reikiamos sumos, reikia ieškoti investuotojų. Parengti oficialų verslo planą, prezentaciją ir bandyti įtikinti juos investuoti. Asmeniškai perėjau visus žingsnius. Turėjau idėją, planą, tačiau suma buvo per didelė, kad surinkti ją iš šeimos, giminių, draugų. Teko ieškoti investuotojų. Ėjau į keletą susitikimų, kur man turtingi dėdės paaiškino, nusiimti rožinius akinius, ir maloniai paspaudė rankas atsisveikindami. Po tokių keletą susitikimų buvo apėmę depresingi jausmai, kad gal rimtai negaišti laiko su savo svajonėmis. Tačiau vieną dieną, atidariau aruodas.lt ir pamačiau tą pačią dieną idėtą skelbimą. Nuomuojamos patalpos, kuriose yra beveik visą įrangą, įrankiai, baldai, taurės ir t.t. Jau tą pačią dieną susitikau su nuomininku, peržiūrėjau jas. Pirmi klausimai jo buvo, kiek man metų, ir ar esu ką nors panašau daręs, ar turiu pakankamai kapitalo. Kad esu dirbęs restorane, nemelavau, tačiau pamelavau, kad turiu pinigų, reikia tik patalpų :D Tuo metu kišenėje turėjau 200 Lt., ir nežinojau, iš kur gauti pinigų. Sekančią dieną susitarėme susitikti vėl, nes man patalpos tiko, o pasako jo, aš iš nuomuotojo irgi labiausiai patikau. Taip gavosi, kad sukirtome rankomis, pasirašėme sutartį, gavau raktus. Viskas gražu, romantiška, tik beliko gauti pinigų. Šeip to nepatariu daryti niekam, nes tai buvo kiek kvailas poelgis, ir streso kainavo nemažai, ko tikrai antrą kartą nedaryčiau, tačiau vėlesni įvykiai susiklostė gerai ir pinigų atsirado. Su draugės pagalba, radome vieną žmogų, kuris sutiko paskolinti pinigų sumą. Kadangi radome tokias patalpas, kuriose beveik viskas buvo, reikalinga pinigų suma žymiai sumažėjo.
     
    4. Patalpos
    Yra trys sėkmingo restorano recepto veiksniai: 1. Vieta. 2. Vieta 3. Vieta
    Čia gal kiek humoro forma, nes aš pats šiam teiginiui nepritariu. Gedimino prospekte ir senamiestyje yra kavinių, kurios dirba sėkmingai, bet yra tokių, kurios užsidaro po kelių mėnesių. Vieta nebūtinai garantuoja sėkmę, nes ji tik padeda atvesti žmonių srautą, tačiau vėliau klientas pagal gaunamą kokybę nuspręs ar eiti į restoraną ar ne, todėl manau kokybė svarbiau už vietą.
    Taigi ieškant patalpų, galite rinktis tarp miesto centro ir miegamųjų rajonų. Pastaruosiuose nuomos mokestis bus mažesnis, tačiau ir žmonių srautai mažesni. Centre žmonių srautai didesni, tačiau ir nuomos kainos pakankamai gąsdinančios. Beje ieškant patalpų reikia neskubėti, o stengtis rasti tokias, kuriose jau anskčiau buvo vykdoma panaši veikla. Kaip mano atvejis parodė, galima rasti labai gerą sandorį, tiesiog reikia kantrybės ir kažkiek sėkmės.
     
    5. Leidimai, licenzijos
    Turint patalpas su maisto gaminimo įranga, iškart rekomenduoju susitvarkyti dokumentus dėl maisto tvarkymo subjekto pažymėjimo ir kreiptis į maisto veterinarjos tarnybą. Kuo greičiau tai pradėsite, tuo greičiau gausite dokumentus. Man pasisekė, ir MTSPP gavome per savaitę. Kiek susidarė įspūdis, per patikrinimą inspektoriai nelabai kažko ieško ir kabinėjasi, jei jau anskčiau buvo vykdoma maitinimo veikla patalpose. Todėl kuo anskčiau pradėsite popierizmą, tuo greičiau atsidarysite.
    6. Tiekėjai
    Kaip ir kur ieškoti tiekėjų? Klauskite pažistamų, ieškokite google. Susirandate tiekėjų kontaktus, skambinate ir klausiate kainų bei būtinai derates, vėliau išsirenkate geriausius variantus. Ką noriu pabrėžti, tai, kad būtinai reikia derėtis ir bandyti gauti geresnes sąlygas sau. Čia nesusiję su tiekėjais, tačiau reikėjo atsispausdinti lipdukus ant durų restoranui, kaina apie 60 Lt. Gražiai paprašiau, kad padarytų nuolaidėlę jaunam studentui. Atsakė, kad gali padaryti 10%, tačiau juk tai tik 6 Lt, nereikšminga suma. Nuolaidėlę padarė, o aš sutaupiau 6 Lt. Aišku, kad tai maži pinigai, tačiau derantis kiekvieną kartą, susitaupanti suma tikrai nustebins. Nereikia bijoti spausti tiekėjų dėl nuolaidų ir geresnių sąlygų, nes juk visada galite pereiti pas kitus tiekėjus, o jie tai žino, todėl visos jūsų derybos bus sėkmingos, kaip ir mano atveju, tik skirsis dydžiai ir sąlygos.
    7. Marketingas.
    Pati geriausia reklama kavinei yra maistas ir jo kokybė. Tačiau reikia dar atvesti ir žmonių į restoraną. Tam reikia turėti marketingo planą. Vėl gi, asmeniškai rašiausi kilusias idėjas į excelį, vėliau jas apibendrindavau išgrynindavau. Taip pat, googleje yra daug informacijos ir patarimų su gerais reklaminiais pasiūlymais, idėjomis, pavyzdžiais iš užsienio. Nereikia būti baigusiu kažkokiu mokymų ar dar ko. Jei sugebi naršyti internete, visą marketingo planą pasirašysi googles pagalba Šeip patiko vienas pavyzdys: Amerikoje atsidarė naujas restoranas, ir vos tik praverus jo duris, visos vietos buvo užimtos, ir iškart rezervuota keliems mėn į priekį. Restoranas nebuvo joks garsus prekinis ženklas. Visa sėkmės paslaptis buvo tai, kad atidarant restoraną, pirmiausiai buvo sutvarkytas išorės interjeras, vaizdas, lyg tai jau būtų veikiantis restoranas. Lauke prie jo buvo padėta lenta su užrašu „Laisvų vietų nėra“. Kol vyko vidaus remonto darbai, žmonės tą užrašą matydavo praeidami.. Paprasta, nebrangu, efektas didelis
     
    Šią vasarą deja nebuvau su drauge nei prie jūros, ir prie vandens galima ant pirštų suskaičiuoti kartus, kai maudėmės. Bet galiu drąsiai paskyti, kad tai viena geriausių vasarų, neįkainojama patirtis, daug malonaus darbo, svajonės įgyvendinimas, savęs realizacijos virtuvėje.
     
    Maistas išdegustuotas, nušlifuotas taip sakant, viskas paruošta, beliko tik atverti Jums duris, ir pasiduoti Jūsų skonių receptorių teismui.
    Labai laukiam pirmadienio, tačiau ir bijome, nes nežinome ko laukti, kiek laukti, ir kaip seksis spėti. Patirties turiu aptarnaujant didelį srautą žmonių, tačiau vistiek ta baimė išlieka ir tai yra natūralu.
     
    Kai šiame forume parašiau ar kas galėtų padėti, tai nustebau kiek gavau žinučių su pasiūlymais. Tikrai netikėjau, kad tieks atsiras, ir labai maloniai nustebino mane. Gal neatrašiau visiems, nes žinučių daug buvo, ir pasimečiau tarp jų, tačiau labai didelis ačiū visiems kas rašė patarimus ir pasiūlymus, linkiu sėkmės Jums
     
    Ačiū, kas kritikavot, ačiū ir asmeniui, kuris prašė, kad atsiųsčiau pinigų, ačiū kas palaikė, ačiū kas tik skaitė. Nežinau ar tęsiu blogą, nes nuo pirmadienio prasideda darbo maratonas, malonaus darbo maratonas. Kas gali būti smagiau, už hobį, už kurį gauni pinigus? Todėl su drauge laukiame visų Fabijoniškių 2 – 156 adresu (vėlgi, jei nežinote kur tai, tam yra google :D ), su kuo storesnėmis piniginėmis:D
     
    Iki susitikimo, sėkmės Mums:)
     
    Restorano Baro „Twins“ šefas.
     
    P.S. https://www.facebook.com/twinsfood galite mus sekti:)
  4. Patinka
    korner sureagavo į ReikiaPuslapio Kiek kainuotų sukurt tokį saitą?   
    1. Detalus projektas (ar tu galvoji, kad iškart pradedama programuoti pagal aprašymą "padaryk kaip musudrabuziai" tik geriau?) - 1000 Lt
    2. Programavimas - 3 mėnesiai darbo po 5 000 Lt = 15 000 Lt, atskaičiuojame mokesčius - programeriui lieka ~3500 Lt/mėn
    3. Profesionalus dizainas - 2-3 tūkstančiai litų (su visomis smulkmenomis, ikonėlėmis, stiliais ir kt.)
    4. Dizaino karpymas - 500-1000 Lt (juk norima, kad būtų responsive, t.y. gerai atrodytų su visais įrenginiais?)
     
    Čia, kaip sakiau, apytiksliai. Antrasis punktas gali keistis pagal pirmojo punkto rezultatus.
     
    Ir šiaip jau kelintoje temoje pastebiu, kad yra dvi programuotojų kainų "rūšys":
     
    1. Tie, kurie "moka kažką programuoti" tai gali sukurti bet ką už tūkstantį litų, bet tas bet kas veiks bet kaip - ir jie teisūs, nes jei orientuojamasi tik į kainą, o ne į kokybę, tai tokios kainos ir yra - panašiai pasaulinėje rinkoje yra su programuotojais iš Indijos.
    2. Tie, kurie yra profesionalai ir žino savo vertę, tai beveik bet kokio rimtesnio projekto kainą pradeda svarstyti nuo 5K, ir yra teisūs, nes būtent tiek kainuoja *kokybiškos* paslaugos.
     
    Ir kai kas nors pasako "ką tu kalbi, galiu padaryti triskart pigiau negu pasakei". Taip ir norisi pasakyti "daryk, pirmyn, mielai norėsiu pažiūrėti į galutinį rezultatą vėliau".
  5. Patinka
    korner sureagavo į iPauL Kodėl neverta atstumti kliento   
    Kad neverta, tai faktas, bet kartais geriau ramybė ir.. ne piniguos laimė
  6. Patinka
    korner sureagavo į wicked Programuotojų poreikis   
    Tai jo jo, koks gi programuotojas be unikalios TVS, ir visai nesvarbu, kad ta TVS kiaura kaip rėtis :) Ačiū Dievui, po truputį jau traukiasi tas bumas kurti savo TVS. Nenoriu labai plėstis šia tema, sorry :)
     
     
    Na, kaip ir minėjau, bent Lietuvoje, tai dar ir daug žolės apšikt turėsi pakol tuos 4k gausi.
     
    O dėl patirties - galbūt kadanors ir pasidalinsiu. Šiuo metu freelancinu tik labaaaai retais atvejais :)
  7. Patinka
    korner sureagavo į alter PHP 5.5   
    Tarkim turi prisijungimo tokius duomenis:

    $dbhost = 'localhost'; $dbname = 'app'; $dbuser = 'user'; $dbpass = 'pass';
     
    Prisijungimas:

    // Naudojant senas mysql_ funkcijas mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass); mysql_select_db($dbname); // Naudojant mysql_connect() ir mysql_select_db(), neprisijungus // prie duomenų bazės programos kodas nestabdomas, tiesig gaunamas // "Warning" tipo pranešimas (pagal nutylėjimą) ir programa toliau // vykdoma. Todėl dažnai naudojama instrukcija "or die()", kad sustabdyti // vykdymą neprisijungus prie duomenų bazės. mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die(mysql_error()); mysql_select_db($dbname) or die(mysql_error()); // Naudojant PDO $db = new PDO("mysql:host={$dbhost};dbname={$dbname}", $dbuser, $dbpass); // Nesėkmingo prisijungimo atveju PDO nutrauks programos vykdymą ir // iššauks "exception". Mes galim "pagauti" šia klaidą ir nuspresti ką // daryti neprisijungus prie duomenų bazės: try { $db = new PDO("mysql:host={$dbhost};dbname={$dbname}", $dbuser, $dbpass); } catch (PDOException $e) { // Čia galim išsisiųsti sau emailą, įrašyti į logą ir t.t. // Informaciją apie klaidą galima gauti per $e->getMessage() echo "Nepavyko prisijungti prie duomenu bazes"; exit; }
     
    SELECT:

    // Tarkim norim gauti visus userius iš lentelės. Senomis funkcijomis // tai atrodytu maždaug taip: $users = array(); $query = mysql_query("SELECT * FROM users"); while($row = mysql_fetch_assoc($query)) { $users[] = $row; } // Su PDO norit gauti atitinkamą rezultatą: $stmt = $db->query("SELECT * FROM users"); $users = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC); // Jei pačio rezultato nereikia o tik norim patikrinti kiek eilučių gražinta $num_rows = mysql_num_rows($result); // mysql_ $num_rows = $stmt->rowCount(); // PDO
     
    Vienas didžiausių PDO privalumų yra "prepared statements" (mysql_ nepalaiko). Tai saugiausias būdas bendrauti su duomenų baze:

    // Pasakom duomenų bazei kokią SQL komandą norėsim vykdyti $stmt = $db->prepare('SELECT * FROM users WHERE id = :id'); // Pasakom parametrų reikšmes. Parametrai keliauja atskirai nuo pačios // SQL komandos, todėl neįmanoma SQL injekcijos ataka $stmt->bindParam(':id', $_GET['id'], PDO::PARAM_INT); // PDO patikrina :id parametra // Vykdom SQL komandą $stmt->execute(); // Pasiimam rezultatą $user = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
     
     
    INSERT pavyzdys, UPDATE iš esmės veikia taip pat

    // Parametrai siunčiami iš formos, maudojam mysql_real_escape_string() kad apsisaugoti nuo SQL injekcijos $name = mysql_real_escape_string($_POST['name']); $email = mysql_real_escape_string($_POST['email']); // "Sulipdom" SQL komandą ir siunčiam į duomenų bazę $result = mysql_query("INSERT INTO users SET name = '{$name}', email = '{$email}'"); // Gaunam kątik įrašytos eilutės ID $user_id = mysql_insert_id(); // Analogiškas PDO pavyzdys, kabučių SQL komandoj nereikia $stmt = $db->prepare('INSERT INTO users SET name = :name, email = :email'); // Parametrų reikšmės nustatomos atskirai $stmt->bindParam(':name', $_POST['name'], PDO::PARAM_STR); $stmt->bindParam(':email', $_POST['email'], PDO::PARAM_STR); // Vykdoma užklausa $stmt->execute(); // Gaunam eilutės ID $user_id = $db->lastInsertId();
  8. Patinka
    korner sureagavo į w3ber Mūsų geriausios praktikos gadina mus   
    Naršydamas internete radau visai tikslias skaidres apie blogas CSS praktikas. Pats jau senai esu pastebėjęs, kad dauguma žmonių naudoja blogas praktikas (pvz.: visiems elementams vietoj id priskiria class atributą), tad turėtų peržiūrėti kiekvienas dirbantis su CSS.
     
    http://www.slideshare.net/stubbornella/our-best-practices-are-killing-us
  9. Patinka
    korner sureagavo į RTS adasd   
    Vaikeli, baik maivytis, eik mokintis. Karys mat atsirado pamates krauja apsivemtum po to apsiverktum... motyvacijos jam reikia mat... Pasiziurek i pinigine ir i veidrodi, atrasi motyvacijos... O jei jau toks beviltiskas, yra legionai ir t.t. kur duchins visa sutarties laikotarpi, aisku duchins maziau nei kariuomineje Lietuvoje, bet vistiek duchins. Baik mokslus ir susirask paprasta darba. Jeigu turi gebejimu pries tai ir panele susirask. Uzuosi maksties kvapa ir kariuomeniu nebereikes. :)
  10. Patinka
    korner gavo reakciją nuo Valuediz Diagramų piešimas (PHP su MySQL)   
    as tai naudoju google chart diagramoms
  11. Patinka
    korner sureagavo į Silke message del Silke paraso - md5,bcrypt   
    Būtent! Čia yra viena tų vietų, kai greitis yra blogai. T.y. kuo greičiau suskaičiuos hashą, tuo daugiau kombinacijų crackeriai išbandys per tam tikrą laiko tarpą. Tuo labiau, kad sudėtingesnių algoritmų dar ir neperkelsi lengvai ant GPU. MD5 galima patikrinti milijonus per sekundę. Bcrypt, kaip matai, gal keletą. Tame ir jo esmė :)
     
    Jei bijai, kad su tokiu CPU kankinimu useriai tau už'dos'ins servą – būtinas limitavimas. Po, tarkime, 3 neteisingų slaptažodžio suvedimų – captcha (pasižvalgyk į twitter, google, facebook – visur rasi tą).
     
    Tuoj tapsiu įžymybe – dėl mano parašo kuria temas :)
     
    Dar galima pridurt, kad MD5 išvis reikėtų išmest iš galvos ir pamiršti, kad toks dalykas yra. MD5 nėra tinkama net kaip bendro pobūdžio hash funkcija (pvz., failų checksumams), nes yra atrasta rimtų collisionų. Tam galima būtų naudoti SHA2 ar SHA3.
     
    Dėl slaptažodžių, išlieka ta pati rekomendacija: bcrypt, pbkdf2, scrypt.
  12. Patinka
    korner sureagavo į DaliusK PHP kalba - švarumas ir kt.   
    Short tag'ai turėtų būti draudžiami betkokiame normaliame hostinge ir įjungiami tik klientui pageidaujant. Ne vieną TVS exploit'ą mačiau, kuris veikia tik dėl to kad leidžiami short tag'ai serveryje, per jų leidimą kyla dažnai rimtų saugumo problemų. Todėl reikėtų jų išvis niekur nenaudoti ir kiekvienas normalus hostingas juos draudžia po default.
     
    Šią problemą išsprendžia template varikliukai.
  13. Patinka
    korner gavo reakciją nuo Klicko PHP kalba - švarumas ir kt.   
    http://pear.php.net/manual/en/standards.php
    http://net.tutsplus.com/tutorials/php/why-youre-a-bad-php-programmer/
  14. Patinka
    korner gavo reakciją nuo Klicko PHP kalba - švarumas ir kt.   
    http://pear.php.net/manual/en/standards.php
    http://net.tutsplus.com/tutorials/php/why-youre-a-bad-php-programmer/
  15. Patinka
    korner gavo reakciją nuo Klicko PHP kalba - švarumas ir kt.   
    http://pear.php.net/manual/en/standards.php
    http://net.tutsplus.com/tutorials/php/why-youre-a-bad-php-programmer/
  16. Patinka
    korner sureagavo į ArvydasO Mozilla "Firefox" priedas "Memory Fox"   
    Mozilla "Firefox" priedas "Memory Fox" kas tam tikrą laiko tarpą sumažina naudojamą RAM atmintį.
     
    Mano kompiuterio aušinimo sistema paskutiniu metu mėgsta ūžt lyg lėktuvas, tai bandau ieškoti įvairių sprendimų kaip sumažinti kompiuterio apkrovas bei resursus.
     
    Įjungus 5 įvairaus turinio internetinius portalų koreteles (en. tab):
     
    http://www.part.lt/img/e77a087cd51cafe93f432f621f18d20787.gif
     
    Įjungus 5 įvairaus turinio internetinius portalų korteles bei paleidus "Memory Fox" priedą:
     
    http://www.part.lt/img/890de1e2fd6145674d225d860fdad815932.gif
     
    Būna, jog pakyla iki ~160k, tačiau vėl nukrenta iki ~40k ir taip pastoviai "numušinėja".
     
    "Memory Fox" priedo įdiegimas:
     

    Tarp "Firefox" priedų surandam "Memory Fox 7.4" priedą.http://www.part.lt/img/cca63274fcdb7cc3ee75b7b194e8788e704.gif Įdiegiam (en. Install) ir perkraunam naršyklę. Spaudžiam ant "Memory Fox" priedo piktogramos, atsidariusiame meniu pasirenkame "Activate Memory Fox - Browser Only".http://www.part.lt/img/a3836b69fc3d7e376ca41296643d40c2798.gif Kai priedas aktyvuojamas, jo piktograma tampa žalia - http://www.part.lt/img/2880b116e9ae47fe35f0c6867c485dcc802.gif.
    Priedas "Memory Fox" turi ir daugiau funkcijų, tokių kaip: "Activate Memory Fox - All Processes", "Blacklist", kt.
     
    Daugiau info: www.browsermemory.com
  17. Patinka
    korner gavo reakciją nuo Klicko PHP kalba - švarumas ir kt.   
    http://pear.php.net/manual/en/standards.php
    http://net.tutsplus.com/tutorials/php/why-youre-a-bad-php-programmer/
  18. Patinka
    korner gavo reakciją nuo tuner Padekit sugalvoti .lt domeną   
    snipams.lt
    snipinek.lt
    spy24.lt
  19. Patinka
    korner gavo reakciją nuo Triple6 javascript funkcijos   
    function foodDemand(food) { console.log("I want to eat" + food); }; foodDemand('pizza');
  20. Patinka
    korner gavo reakciją nuo Triple6 javascript funkcijos   
    į ekraną:

    function foodDemand(food) { document.write("I want to eat" + food); }; foodDemand('pizza');
     
    iššokantis pranešimas:
     

    function foodDemand(food) { alert("I want to eat" + food); }; foodDemand('pizza');
  21. Patinka
    korner sureagavo į Sleeder Uždarbis parduodant hostingą   
    Trumpai parašysiu kaip uždirbit perparduodant Godaddy hostingą arba serverį.
    Reikės:
    * HTML / svetainių kūrimo išmanymas - (nebūtina)
    * Anglų kalbos išmanymas
    * Laiko ir noro (būtina)
     
    Godaddy affiliate pasirinkau todėl, kad jie moka už nauja užsakytą $110 kai kiti $20-$40 registracija
    Užsiregistruojame pasirenkame planą, kurį reklamuosime aš rinkausi talpinimo planas už kurį moką $110
     
    Kaip reklamuoti, galime eiti pvz 5 http://losangeles.craigslist.org/ pasirinkti "search craigslist" ivesti http://www. ir pasirinkti, kad ieškotų tarp services, tada einame ir tikriname ieškome, kuri svetainė atrodo prastokai ir siūlome sukurti ją nemokamai arba už keletą dolerių tačiau žmogus turės užsisakyti talpinimo planą per mūsų ref nuorodą, jam hostingas kainuos ~50-70 USD metams. Svetainę galima imti iš nemokamų templeitų pagal norus.
    Internete yra tūkstančiai žmonių, kurių svetainės yra seno dizaino taip pat daugelis nori turėti svetainę ir jiems galite įkišti šį hostingą. Čia tik vienas iš pavyzdžių
     
     
    Minusai: * Pardavus vieną planą, reikia laukti beveik 3 mėnesius, kol galėsite persivesti pinigus į Paypal ar gauti juos čekiu .
    * Godaddy hostingas nėra idealus, bet pripratus galima naudotis.
     
    Pliusai : * 110 USD už planą 500 USD už serverį ar reselinimą, nesigilinau labai, bet panorėjus galima įkišti ir tokius :)
    * Papildomi pinigai jei referalas naujas Interniam marketinge ir jis papildomai nupirko domenų ar kitokų paslaugų už tai gausite papildomų dolerių.
     
    Išvados: Daug geriau nei vargti su Adsense už keletą klikų gausite centus, įvaldžius sistemą ir atradus nišą galima uždirbti gana normalius pinigus.
  22. Patinka
    korner sureagavo į Revolt Nešiojamas kompiuteris darbui ir žaidimams   
    http://www.varle.lt/nesiojami-kompiuteriai/nesiojami-kompiuteriai/nesiojamas-kompiuteris-acer-v3-173-led-hd-intel.html 8gb mazai , sita pats planuoju imti, dadesiu dar ramu i ji iki 16gb bus geras zaidimams, nekibs :) mano variantas panasus i tavo, tik ramu daugiau, ir ssd yra.
  23. Patinka
    korner sureagavo į Taisuke pokeris androide su bonusu   
    Išmokos negavau, nenusiunčiau dar paso kopijos ir dar ten kažko. Bank Name : Swedbank / IBAN : sąskaitos numeris su LT pradžioje.
  24. Patinka
    korner sureagavo į Leader Per kiek laiko išmokote programavimo kalbą.   
    Niekada visiškai visko neišmoksi, kūryboje nuolat atrandama kas nors naujo neišmokto, neatrasto, nepadaryto.
  25. Patinka
    korner sureagavo į wicked pagalbos su jquery (class atributas)   
    .addClass() - girdėjai apie tokį? :)
×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...