Pereiti prie turinio

Internetinė svetainė keliomis kalbomis.


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki,

 

gal kas galite pagelbėti? Kuriu svetainę ir reikia kad ji būtų keliomis kalbomis. Paspaudus Rusijos vėliavėlę puslapis būtų iškart išverstas rusų kalba ir toliau darynedamas puslapius jis visą laiką rodytų tik rusų kalba kol lankytojas nenustaytų kitos kalbos. Manau suprantate ka norėjau pasakyti. Nesu su tuo turėjęs reikalų tai būtų malonu kad kas nors man pagelbėtų šiuo klausimu.

 

Gal yra koks skriptas ar kaškas panašaus...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Labas, tai vadinama "multilanguage", googlėje informacijos šiuo klausimu apstu. Jeigu naudoji kokį open source TVS (pvz. WP) tai bus gana paprasta, įdiegsi pluginą ir tiek, bet jeigu pats viską darai tai gali žaisti su sesijomis/cookiais.

 

Reikalas paprastas, visą tekstinę informaciją talpini DB/faile į kintamuosius ir tarkim failai būna užvadinti "lang_lt.php" ir "lang_ru.php". Tai kai žmogus ateina į svetainę tikrini ar cookiuose yra LANG parametras ir jeigu yra tai rodai pagal jį (toliau), jeigu nėra tai priskiri tarkim "$_COOKIE['LANG'] = 'lt'" ir tada krauni kalbos failą (jeigu paprastai tai "require_once('lang_'.$_COOKIE['LANG']);" ir paskui iš ten atvaizduoji ką reik. O jeigu jau būna atvaizduotas tai neįkrauni į sausainėlį reikšmės, o tiesiog jį nuskaitai ir darai analogiškai. LT kalbos failas turėtų atrodyti maždaug taip:

 

$lang = array(
 'title' => 'Title LT kalba'
)

 

o rusų kalbos analogiškai tik:

 

$lang = array(
 'title' => 'Title RU kalba'
)

 

o naudojimas svetainės title toks:

 

<head><title><?=$lang['title']?></title></head>

 

Manau esmę supratai :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

pasakyk minusą, argumentuok :) tai buvo tik panaudojimas, kuris visiškai (turiu omeny visiškai visiškai) neturi įtakos SEO atžvilgiu. Norint geriau bendrauti su paieškos sistemomis žmogus kitos kalbos informaciją atvaizduos kitokiame url (www....com/ru/news). Bet tai, ką parašiau aukščiau, neturi nieko su tuo bendro :). Žmogus klausė - gavo atsakymą.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kuriu adobe dreamwear programa. Būtų gerai kuo paprasčiau viską atlikt.

 

<head><title><?=$lang['title']?></title></head>

 

kaip suprantu vietoj title turi būti kažkas kita parašyta.

 

nejau man uztenka sia eilute i puslapi imesti ir viskas?

kazkaip nemanau kad taip paprastai veiks.

Redagavo MantasSun
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

per kurią vietą neteisus? gal tu savo svetainei ir kuri 5 laipsnių pakopas, kur guli tie patys failai tik su kitų kalbų tekstais (turiu omeny kad ir tpl failus, kur tavo visas svetainės šablonas kitomis kalnomis). Normalūs žmonės žaidžia su url rewrite'ais ir nežinau kitokių idėjų kalbos atvaizdavimams. Net ir frameworkuose (pvz codeigniter) kalba yra įrašoma į sesiją ir jau atsivaizduok kaip nori, bet idėja vistiek ta pati. Kadangi nori prieštarauti, tai prašau prieštarauk tinkamai, pateik kažkokių svarių įrodymų, kodėl mano varianto negalima naudoti. Nes dabar pats kalbi, kad raudona yra žalia, bet įtariu, kad esi deltonikas (neįsižeisk, juk švaistomės metaforomis)

Redagavo gio
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

per kurią vietą neteisus? gal tu savo svetainei ir kuri 5 laipsnių pakopas, kur guli tie patys failai tik su kitų kalbų tekstais (turiu omeny kad ir tpl failus, kur tavo visas svetainės šablonas kitomis kalnomis). Normalūs žmonės žaidžia su url rewrite'ais ir nežinau kitokių idėjų kalbos atvaizdavimams. Net ir frameworkuose (pvz codeigniter) kalba yra įrašoma į sesiją ir jau atsivaizduok kaip nori, bet idėja vistiek ta pati. Kadangi nori prieštarauti, tai prašau prieštarauk tinkamai, pateik kažkokių svarių įrodymų, kodėl mano varianto negalima naudoti. Nes dabar pats kalbi, kad raudona yra žalia, bet įtariu, kad esi deltonikas (neįsižeisk, juk švaistomės metaforomis)

Savo sitemos trukumus as gerai suvokiu.

Taciau pirma frameworkai nebutinai yra rodiklis

Antra kiekviena contenta turi atitikti URL

Mano pasirinkimas kalba rasyti netoli failo pletinio tai patogumui issiaugant turini

Imituoti failu sistema gal ir pagrysta, taciau reikalauja naudoti arba base href ar pilnus url html kode

Be sibolio / yra ir kitu simboliu

Sutinku siuo metu tai vyraujantis sprendimas ir gal tikslingas.

Tuoj papostinsiu nauja tema.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Savo sitemos trukumus as gerai suvokiu.

Taciau pirma frameworkai nebutinai yra rodiklis

Antra kiekviena contenta turi atitikti URL

Mano pasirinkimas kalba rasyti netoli failo pletinio tai patogumui issiaugant turini

Imituoti failu sistema gal ir pagrysta, taciau reikalauja naudoti arba base href ar pilnus url html kode

Be sibolio / yra ir kitu simboliu

Sutinku siuo metu tai vyraujantis sprendimas ir gal tikslingas.

Tuoj papostinsiu nauja tema.

labai nesupratau ką norėjai pasakyti savo dviem pranešimais.. tai visgi, atsakyk į klausimą, kuo blogai kalbos pasirinkimą saugoti sesijoje/cookyje? O nekintančią informaciją atvaizduoti iš DB/failų pagal tai, kokia kalba šiuo metu pasirinkta?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

labai nesupratau ką norėjai pasakyti savo dviem pranešimais.. tai visgi, atsakyk į klausimą, kuo blogai kalbos pasirinkimą saugoti sesijoje/cookyje? O nekintančią informaciją atvaizduoti iš DB/failų pagal tai, kokia kalba šiuo metu pasirinkta?

nukreipi i nauja tema

zmogus kalbejo apie esmini pulslapio sprendima, o tu dabar jau apriboji netinkamu turiu

jei sutinki kad url turi buti kalba, tai tikrai nepriestaraciau ka tu irasysi i session ar cookie

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nukreipi i nauja tema

zmogus kalbejo apie esmini pulslapio sprendima, o tu dabar jau apriboji netinkamu turiu

jei sutinki kad url turi buti kalba, tai tikrai nepriestaraciau ka tu irasysi i session ar cookie

ne, dabar mes offtopinam, esmė, kad tu užginčinai tą prielaidą, kad į cookie negalima dėti kalbos pasirinkimo parametro. O kad url reik keisti, tai aš parašiau. www.....com/lt/linkas ir www...com/en/link

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

  • Prisijunk prie bendruomenės dabar!

    Uždarbis.lt nariai domisi verslo, IT ir asmeninio tobulėjimo temomis, kartu sprendžia problemas, dalinasi žiniomis ir idėjomis, sutinka būsimus verslo partnerius ir dalyvauja gyvuose susitikimuose.

    Užsiregistruok dabar ir galėsi:

    ✔️ Dalyvauti diskusijose;

    ✔️ Kurti naujas temas;

    ✔️ Rašyti atsakymus;

    ✔️ Vertinti kitų žmonių pranešimus;

    ✔️ Susisiekti su bet kuriuo nariu asmeniškai;

    ✔️ Naudotis tamsia dizaino versija;

    ir dar daugiau.

    Registracija trunka ~30 sek. ir yra visiškai nemokamai.

  • Karštos temos

×
×
  • Sukurti naują...