Pereiti prie turinio

Ieškau kebabų/picų padažų receptų


Rekomenduojami pranešimai

tai nekokia tamstos logika tada.

 

Pagrisk. Kaip bet koks pusfabrikatis gali buti pigesnis parduyotuveje nei lygiai toks pats pagamintas paties? Cia aisku nekalbam apie tai, kad tu pirksi po 100 gramu ingridientu kas iskels ju kainas, kaip suprantu kalbame apie masine gamyba uzkandinei.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pagrisk. Kaip bet koks pusfabrikatis gali buti pigesnis parduyotuveje nei lygiai toks pats pagamintas paties? Cia aisku nekalbam apie tai, kad tu pirksi po 100 gramu ingridientu kas iskels ju kainas, kaip suprantu kalbame apie masine gamyba uzkandinei.

 

"masinė gamyba" ir "viena užkandinė" yra nesuderinami terminai. Gali gauti daug pigesnę savikainą (įskaičiuojant darbo kainą), kai gamini 10.000 užkandinių padažus, palyginus su vienos užkandinės poreikiais.

 

Plius, gaminant pačiam, atsiranda galiojimo laiko klausimas. Pačio pagamintas natūralesnis padažas be konservantų turės gerokai trumpesnį galiojimo laiką, kas tuo pačiu reiškia, jog masiškai gaminti jo negali anyways ir tenka gaminti mažesniais kiekiais. Kas, beje, nėra blogai.

 

Kalbant apie paprastus pusfabrikačius, noriu priminti, kad dauguma jų yra sudaryti iš nemažo procento filler'ių, kurie dedami į pvz lietinių mėsą (ar milteliai, pakeičiantys kiaušinius) ir t.t. taip padidinant kiekį bet sumažinant kainą. Paprastas palyginimas: https://www.barbora.lt/saldytas-maistas/saldytos-zuvys-ir-juru-gerybes/zuvu-pirsteliai . Pažvelk į pigiausius žuvies pirštelius ir pasakyk, kaip už tokią kainą pasidarysi pigiau.

 

Vienintelis dalykas, kuris šiuo atveju laimi prieš masinės produkcijos padažus - galimybė iš tiesų padaryti natūralesnį, sveikesnį, skanesnį variantą.

Redagavo Pipirmete
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pagrisk. Kaip bet koks pusfabrikatis gali buti pigesnis parduyotuveje nei lygiai toks pats pagamintas paties? Cia aisku nekalbam apie tai, kad tu pirksi po 100 gramu ingridientu kas iskels ju kainas, kaip suprantu kalbame apie masine gamyba uzkandinei.

ar pakankamai išsamei atsake Pipirmete? gal dar pigiau pasigaminsi tušiniku, sąsiuvinių, kompiuterį ir t.t.? jūs skaičiuojat tik sąnaudas, bet ne savo darbo laiką, + tikslus receptas, galiojimass, kaip jau minėjo, daug dalykų apie kuriuos dabar nepagalvoji bet jie yra ir bus tavo galvos skausmas...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dirbu pardavimų srityje vienoje Didžiausių LT pagardų firmų :)

 

Labai teisingai situacija apibūdino Pipirmetė :)

 

Gaminti pačiam reikia turėti tonažą, pačiam gamintis tiesiog neapsimokės, juolab kai yra Sanitexe HORECA skyriuje po 5kg ir 10kg įvairiausūų padažų.

 

O jeigu gaminti privačiai pagal užsakymą, į mėn reikia bent 1 tonos, kad sudaryti kontraktą.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

"masinė gamyba" ir "viena užkandinė" yra nesuderinami terminai. Gali gauti daug pigesnę savikainą (įskaičiuojant darbo kainą), kai gamini 10.000 užkandinių padažus, palyginus su vienos užkandinės poreikiais.

 

Plius, gaminant pačiam, atsiranda galiojimo laiko klausimas. Pačio pagamintas natūralesnis padažas be konservantų turės gerokai trumpesnį galiojimo laiką, kas tuo pačiu reiškia, jog masiškai gaminti jo negali anyways ir tenka gaminti mažesniais kiekiais. Kas, beje, nėra blogai.

 

Kalbant apie paprastus pusfabrikačius, noriu priminti, kad dauguma jų yra sudaryti iš nemažo procento filler'ių, kurie dedami į pvz lietinių mėsą (ar milteliai, pakeičiantys kiaušinius) ir t.t. taip padidinant kiekį bet sumažinant kainą. Paprastas palyginimas: https://www.barbora.lt/saldytas-maistas/saldytos-zuvys-ir-juru-gerybes/zuvu-pirsteliai . Pažvelk į pigiausius žuvies pirštelius ir pasakyk, kaip už tokią kainą pasidarysi pigiau.

 

Vienintelis dalykas, kuris šiuo atveju laimi prieš masinės produkcijos padažus - galimybė iš tiesų padaryti natūralesnį, sveikesnį, skanesnį variantą.

 

 

Tai butent lygiai taip kaip ir as mastau. Nezinau kiodel galvoji, akd mes vienas kitam priestaraujam.

Isdestei, kad jam ne pigiau gausis, bet tuo paciu ir pasakei, kad tai bus geresnis gaminys (be konservantu, ar fileriu).

Tai as lygiai ta pati ir pasakiau, variantai: arba identiska pigiau nori (bet tai nesigaus, nes nebus rinkoje atitinkamu sudinu ingredientu ir fileriu, tad variantas atkrenta - jus maisote situacijas kur pigiau nesigaus nuo situacijos kur neimanoma pagaminti analogisko, nes nera tu paciu slamstinu ingredientu nusipirkti) , arba nori geriau.

Vienas su kitu absoliuciai sutinkam, bet galvojam, kad priestaraujam :)

Redagavo biz
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai butent lygiai taip kaip ir as mastau. Nezinau kiodel galvoji, akd mes vienas kitam priestaraujam.

Isdestei, kad jam ne pigiau gausis, bet tuo paciu ir pasakei, kad tai bus geresnis gaminys (be konservantu, ar fileriu).

Tai as lygiai ta pati ir pasakiau, variantai: arba identiska pigiau nori (bet tai nesigaus, nes nebus rinkoje atitinkamu sudinu ingredientu ir fileriu, tad variantas atkrenta - jus maisote situacijas kur pigiau nesigaus nuo situacijos kur neimanoma pagaminti analogisko, nes nera tu paciu slamstinu ingredientu nusipirkti) , arba nori geriau.

Vienas su kitu absoliuciai sutinkam, bet galvojam, kad priestaraujam :)

 

Ok, smagu tuomet :) Gali būti, jog skaitydama blogai interpretavau :)

O kalbant į temą, Autoriui pati patarti nelabai kuo galiu, nebent paeksperimentuoti su užsienio įžymybių šefų receptais, taip galbūt surandant alternatyvą lietuviškam "pikantiškam" (majonezas ir kečiupas), "česnakiniam" (jokio kito skonio nejauti) ir "aštriam" (tas pats pikantiškas, tik su daugiau aštrių prieskonių). Briuselyje yra labai nuostabi libanietiška užkandinė, kurioje padažai neužslepia tikro skonio šviežių produktų, o tik lengvai pagardina. Ir padažas nevarva per kraštus. Jie turi ir aliejaus pagrindu padažų "kebabams" ir humuso pagrindu... Labai įdomu :)

Redagavo Pipirmete
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

  • Prisijunk prie bendruomenės dabar!

    Uždarbis.lt nariai domisi verslo, IT ir asmeninio tobulėjimo temomis, kartu sprendžia problemas, dalinasi žiniomis ir idėjomis, sutinka būsimus verslo partnerius ir dalyvauja gyvuose susitikimuose.

    Užsiregistruok dabar ir galėsi:

    ✔️ Dalyvauti diskusijose;

    ✔️ Kurti naujas temas;

    ✔️ Rašyti atsakymus;

    ✔️ Vertinti kitų žmonių pranešimus;

    ✔️ Susisiekti su bet kuriuo nariu asmeniškai;

    ✔️ Naudotis tamsia dizaino versija;

    ir dar daugiau.

    Registracija trunka ~30 sek. ir yra visiškai nemokama.

  • Naujausios temos

  • Karštos temos

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...