Pereiti prie turinio

Rekomenduojami pranešimai

prieš 17 valandų, Stanley parašė:


Sutinku, kebabas yra mėsa kepta griliuje, o toliau skiriasi tik pateikimas - lėkštėje, boxe, lavaše, pitoje. Užsienyje net nerasi kiaulienos kaip pas mus, nes turkai kiaulienos nevalgo, nebent pas graikus, bet ten jau vadinasi ne kebabas, o Gyros. Pas mus paskutiniu metu vis dažniau pamatysi vištieną, bet tik rimtesnėse kebabinėse, ir tai neaišku kas ten per vištiena, kiek ten E, bet bent jau panašu į mėsą. O kioskuose, ypač provincijoj vis dar prekiauja tuo pačiu šlamštiniu mėsos pakaitalu, kurį po to užpila kuo daugiau padažo, kad nejaust to šlykštumo. Iš principo kebabas galėtų būti sveiku fast-food jeigu ne Lietuvos kebabinės, kurios iš to padarė trash food. 

 

Kaip daro turkai nežinau, bet savo akim mačiau kaip graikas paėmęs didelius kiaulienos kepsnius juos movė ant iešmo vieną ant kito ir sudėjęs tokią pat krūvą kaip iš Sanitexo jį įstatė į vertikalų grilį kept. Jei Lietuvoje toks būtų, tai tik ten ir valgyčiau, nors Lietuvoj kebabų beveik nevalgau. 


Šiaip dar tokią verslo idėja - kepti netik kebabus, o ir vištas. Vokietijoje vagoneliai labai populiarūs, dažnai pamatysi prie parduotuvių, yra ir stacionarių vietų. Vilniuj žinau tik vieną vagonėlį Viršuluose, bet ten dažniausiai greitai visas vištas išperka ir anksti užsidaro. Yra dar antras migruojantis vagonėlis, kasdien būna skirtinguose rajonuose, neaišku kada kur. Skonis tų vištų bent jau man nerealus, pačiam taip iškept neįmanoma, su maximinėm grill vištom nėra ką lygint. 

Taip ir gaminasi doner kebabas: mesa sumarinuoja, mauna ant didelio iesmo, vertikaliai (doner) kepa, poto ja ar paskrudint ant griliaus ar ne cia jau pasirinkimas (grilius tai normalus grilius, o ne ta sumustinine kur ideda susukta wrapa kioske). Shish kebabus ir ant griliaus paprasto daro. 
Vistos irgi Londone ziauriai populiaru. Ketvirtis, visa, puse, fried, grilled, kokia tik nori. Mokyklos laikais berods budavo 50 pensu du fried sparneliai (ale tai kfc stiliaus) su bulvytem 😄 😄 😄 Eidavai dar jerk chicken ketvirti pasiimt su saldzia duona 😄 😄 😄

O LT problema, kad apie maista nieko nenutuokiantys atsidarineja kebabines, nes va atsidare kazkas ir jam paejo. Nusiperka kioska su iranga ten uz 10k duok dieve ir jiem dar receptura prideda su tiekejais (sanitex). Viskas. Gali turet savo bizni. 
Cia nesamone yra, del to ir prasta kokybe, kad bet kuris su 10k atsidaryt gali, turbut net ir tiek nekainuoja. Del to ir yra ant kiekvieno kampo pilna, tokiu paciu, ir visi ######. Jei produktu nepasenusiu ideda ir ant svarstykliu proporcijas padaro tiek padazo tiek visko - vuolia, geriausias rajone. Durniu verslas. Marketas saturated - del to tokie durni iejimai niekam neis. Didziausia problema tampa darbuotoju vagyste 😄 😄 😄 

Eiciau kur patys mesa darytu, vaziuociau 100km kaip nieko del gero jerk chicken, drasiai imciau jei duona patys keptu.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 1 mėnesio...
2024-01-08 15:35, Stanley parašė:


Sutinku, kebabas yra mėsa kepta griliuje, o toliau skiriasi tik pateikimas - lėkštėje, boxe, lavaše, pitoje. Užsienyje net nerasi kiaulienos kaip pas mus, nes turkai kiaulienos nevalgo, nebent pas graikus, bet ten jau vadinasi ne kebabas, o Gyros. Pas mus paskutiniu metu vis dažniau pamatysi vištieną, bet tik rimtesnėse kebabinėse, ir tai neaišku kas ten per vištiena, kiek ten E, bet bent jau panašu į mėsą. O kioskuose, ypač provincijoj vis dar prekiauja tuo pačiu šlamštiniu mėsos pakaitalu, kurį po to užpila kuo daugiau padažo, kad nejaust to šlykštumo. Iš principo kebabas galėtų būti sveiku fast-food jeigu ne Lietuvos kebabinės, kurios iš to padarė trash food. 

 

Kaip daro turkai nežinau, bet savo akim mačiau kaip graikas paėmęs didelius kiaulienos kepsnius juos movė ant iešmo vieną ant kito ir sudėjęs tokią pat krūvą kaip iš Sanitexo jį įstatė į vertikalų grilį kept. Jei Lietuvoje toks būtų, tai tik ten ir valgyčiau, nors Lietuvoj kebabų beveik nevalgau. 


Šiaip dar tokią verslo idėja - kepti netik kebabus, o ir vištas. Vokietijoje vagoneliai labai populiarūs, dažnai pamatysi prie parduotuvių, yra ir stacionarių vietų. Vilniuj žinau tik vieną vagonėlį Viršuluose, bet ten dažniausiai greitai visas vištas išperka ir anksti užsidaro. Yra dar antras migruojantis vagonėlis, kasdien būna skirtinguose rajonuose, neaišku kada kur. Skonis tų vištų bent jau man nerealus, pačiam taip iškept neįmanoma, su maximinėm grill vištom nėra ką lygint. 

Kepa Kaune dieną naktį tas vištas ant gatvės prie girstucio. Barakiniams sueina.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Del tu vistu seniau Lietuvoje kokiais 96 metais tikrai daug tu vistu visur budavo pamenu, Klaipedoje turguose, visur aplinkuj jas keptdavo, bet paskui staigiai dingo ir dingo, ir siaip kazkada pagalvojau kaip skaniai butu tos vistienos nusipirkti 😄 idomu koks ten receptas tos vistos kad sakote neina paciam pasidaryti

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
2024-01-04 21:01, Impaler parašė:

Pritariu dėl numeris 2.

Tiesiog nekenčiu, kai nematau, kaip atrodo patiekalas.

Ir ne iš poros metrų atstumo, kur įžiūrėti nieko neįmanoma. Reikia normaliai, kad matytųsi, kiek įmanoma, patiekale esantys ingredientai. Aišku, kaip kebabe tą parodyti čia jau kitas klausimas.. 😄

Paprastai - fotkinti nesuvyniotą, o aplomai jei "Čiotkai" nori padartyti, įstatyti kaip mcdonalds plančetes kelias, gali užsisakyti ir paspaudus padaryti video, kaip kiekvieną patiekalą pagamina, na čia turbūt tokia idėja, kaip pateikti kuris nori pažiūrėti kaip būtent atrodo tas patiekalas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
2024-01-09 09:23, Karol parašė:

Taip ir gaminasi doner kebabas: mesa sumarinuoja, mauna ant didelio iesmo, vertikaliai (doner) kepa, poto ja ar paskrudint ant griliaus ar ne cia jau pasirinkimas (grilius tai normalus grilius, o ne ta sumustinine kur ideda susukta wrapa kioske). Shish kebabus ir ant griliaus paprasto daro. 
Vistos irgi Londone ziauriai populiaru. Ketvirtis, visa, puse, fried, grilled, kokia tik nori. Mokyklos laikais berods budavo 50 pensu du fried sparneliai (ale tai kfc stiliaus) su bulvytem 😄 😄 😄 Eidavai dar jerk chicken ketvirti pasiimt su saldzia duona 😄 😄 😄

O LT problema, kad apie maista nieko nenutuokiantys atsidarineja kebabines, nes va atsidare kazkas ir jam paejo. Nusiperka kioska su iranga ten uz 10k duok dieve ir jiem dar receptura prideda su tiekejais (sanitex). Viskas. Gali turet savo bizni. 
Cia nesamone yra, del to ir prasta kokybe, kad bet kuris su 10k atsidaryt gali, turbut net ir tiek nekainuoja. Del to ir yra ant kiekvieno kampo pilna, tokiu paciu, ir visi ######. Jei produktu nepasenusiu ideda ir ant svarstykliu proporcijas padaro tiek padazo tiek visko - vuolia, geriausias rajone. Durniu verslas. Marketas saturated - del to tokie durni iejimai niekam neis. Didziausia problema tampa darbuotoju vagyste 😄 😄 😄 

Eiciau kur patys mesa darytu, vaziuociau 100km kaip nieko del gero jerk chicken, drasiai imciau jei duona patys keptu.

Va butent. Cia ne kabebai pas mus. Uztenka koki Instagram reelsa paziureti, kur turku restoranelis gamina tikrus kebabus. O pas mus pries stoties tos landynes nubiski geda daro. Nors kiekviena vieta turi savo auditorija, o durniu ir baznycioj musa.

Sekmes kebabu 'versle' 😄

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...