Pereiti prie turinio

Rekomenduojami pranešimai

Lietuvoje kebabų beveik nevalgau, nes pvz., Vilniuj iš tūkstančio kebabinių žinau tik 3, kur normalūs kebabai, visur kitur tas pats šlamštas su neaiškia mase iš Sanitex, kur net mėsos kvapo nėra, guminiu lavašu, pasenusiom daržovėm ir viskas užpilta litru skysto padažo, kad permušt skonį, ko pasekoje gaunasi kebabo sriuba lavaše. Prieš atidarant kebabinę pirmiausia patarčiau nuvažiuot į Vokietiją ir pamatyti kaip turi atrodyti normalus kebabas. Galbūt Turkijoj dar geresni, ten nebuvęs. 
1. Mėsa turi būti tikra, geriau tikra vištiena nei kiaulienos pakaitalas. Idealiausia iš horizontalaus grilio. 
2. Padažas turi būti tirštas, jo neturi būti daug, jis neturi tekėti valgant. 
3. Daržovės turi būti įvairios ir klientui turi būti galimybė rinktis. 
4. Lietuvoje visi mėgsta take-away kavą, jeigu klientui bus galimybė įsigyti tokią pat kavą kaip degalinėje, tai vien dėl to galima bus padidinti klientų ratą. 
5. Nevisiems reikia mega didžiulių kebabų, turi būti skirtingų dydžių pasirinkimas. 
6. Na ir žinoma tvarka bei švara. Net pačio skaniausio kebabo nesinorės valgyt kai matysis purvas palangėse, betvarkė viduj ir kepėja besišluostanti snarglius į rankovę. 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Prieš 44 minutes, Stanley parašė:

2. Padažas turi būti tirštas, jo neturi būti daug, jis neturi tekėti valgant. 

turbūt pastebėjai kad su geru padažu betkokį šūdą gali suvalgyti. Tad padažo pertekliumi gali būti, kad bando kažką paslėpti. Kartais mėgstu užsisakyti fastfood, ir prašau kad padažą patiektų atskirai arba išvis be jo, tai buvo vienas atvejas, kai atsisakė man parduoti kebabą, jei nepageidauju padažo 😄 didžiausias redflag koks begali būti, tiesiog verslo savižudybė toks atsakymas 🙂 o kitu atveju nors ir prašiau be padažo, vistiek padarė su padažu...

Redagavo Tmaster
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Turiu kebabinę. Nežinau kas perka mėsa iš Sanitex, nes pilna įmonių kurios arba pačios daro arba veža iš lenkų. Tos įmonės veža ir bulves, padažus/majonezus ir t.t. Darbuotojai pagrindinė problema, jei pats nedirbsi/neprižiurėsi tai kokybės dažniausiai nevus. Skanaus kebabo paslaptis - geras padažas, ne koks skiestas prarugusiu kefyru, nes kaip sakau méaa/bulvės/lavašai +/- visur pan. Aišku turi būti mėsa o ne faršas. Bet kai atsidarėm prieš 10 metų ir palyginus su dabar pelningumas kritęs labai. Jei pačiam nedirbti o tik samdyti tai labai sunku. Konkurencija didelė, kebabo savikaina užaugusi, elektra/darbuotojai ir t.t. asmeniškai nerekomenduočiau, per daug terlionės ir mažas pelnas. O ir slapti vmi patikrinimai, vmt, darbo inspekcijos ir t.t. nebent gera vieta kur galima ir pasėdėti, bet tada jau geriau kepti picas ar pica/kebabai kartu, nes kiek bebūtų nuvalkiota pica, bet pelningumas geresnis. Aišku kalbu apie standartinius lietuviškus kebabus, nes jei yra vieta kur gražiai pavadinęs parduosi kebabą už 9 eurus tai bus geras verslas 😀

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
2024-01-05 09:16, babunas parašė:

Kiek pamenu kažkuris uždarbietis buvo čia atidaręs Kaune kebabinę, gigakebabai vadinosi, gal dar ir dabar yra, nežinau. Jie loše ant kebabo dydžio,kad pritraukti klientų. Pirmom dienom apsilankiau, tai kebabas grynai cielos rankos dydžio buvo ir kainavo atrodo iki 10 lt, tris dienas valgiau aš ji bet išmečiau, nes jau ne kažką skonis buvo. Buvo dideli, skonis tik toks kad valgyt galima. Bet po to kiek teko lankytis dar ten tai sumažino dydi drastiskai, iki tokio pat kaip visur -+

Esu keletą kartų valgęs ten. Dydis dar tebėra didesnis už kitų kebabinių, skonis toks meh, neišskirtinis sakyčiau. Moteriškių bendravimas tragiškas :/ O ir atsiliepimai google ne itin kokie :D Gal ten keitėsi savininkai?

1ats.JPG

2ats.JPG

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
2024-01-04 23:19, finansai parašė:

Klaipedoje yra tik viena kebabine, is kurios uzsakinejame - Skoniai
 

  1. Tvarkingai supakuotas kebabas
  2. Visada malonus aptarnavimas
  3. Deda įvairias ir bent jau vizualiai kokybiškas daržoves
  4. Kai šalta lauke, gali laukti auto, nes duoda aparačiuką kuris pypsi kai užsakymas padarytas. 

Kiek teko kitose uzsakineti, tai padazas kaip vanduo, arba kopustu vien privaro, personalas nesugeba net pasisveikinti, turiu stoveti ir laukti kol pranes balsu kad pagaminta, mes buna persudyta arba perdziuvusi.

Prie musu namo Kingo kebabai irgi neblogi. 🙂

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ką pirma padarėm prieš atidarant kebabinę tai išragavom konkurentus, aplinkinius miestelius, ir tada matėm sr galime padaryti GERIAU. Nes daryti kebabinę kur stiprios ir populiarios vietos tolygu bankrotui. Aišku yra kebabų tinklų kur atidaro naują kebabinę kokiam kaimuke ir padaro kainas žemesnes nei konkurentai ir taip bando sužlugdyti, nors patys ir ten varo į minusą. Na ir aišku koks rajonas/miestas. Nes gana pelninga būtų atidaryti kokiam naujam rajone kur dar mažai maitinimo įstaigų, bet žmonės turi pinigų tai falima daryti ir brangesnius kebabus. Kaip tarkime Klaipėdoje Rūksta dūmai Slengiuose. Tiesa jie turi ir burgerius bei picas. Na ir aišku pasukti keletui tiekėjų, kad +/- žinoti kainas produktų. Pasidarai mini verslo planą ir tada gali skaičiuoti ar verta. 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesuprantu kaip jūs uždirbate iš tų kebabų. Kebabas ~6 eur. Į kainą įeina pvm'as, darbuotojai, produktai, įpakavimas etc., kiek reikia parduoti, kad kažkas liktų??? Ar daugiau uždirbate iš side produktų, bulvyčių, koldūnų, gėrimų?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Ką tik, ovsas1 parašė:

Nesuprantu kaip jūs uždirbate iš tų kebabų. Kebabas ~6 eur. Į kainą įeina pvm'as, darbuotojai, produktai, įpakavimas etc., kiek reikia parduoti, kad kažkas liktų??? Ar daugiau uždirbate iš side produktų, bulvyčių, koldūnų, gėrimų?

Iš bulvyčių, gėrimų, kavų ir t.t. geresnis aišku procentas. Populiaresnės vietos turi didelius srautus, patys daro kebabo mėsą ar vežasi patys iš lenkų. Nemaža kur ir patys dirba ir samdo tik kokį vieną darbuotoją. Na arba kepa kokias dar picas ne ten geresnė marža. Anksčiau aišku daug kas ne viską darė oficialiai, ne veltui maitinimo srityje didelis šešėlis.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O as pasakysiu is savo puses. Dabar perku vienoje kebabineje, kuri kolkas patinka. Anksciau pastoviai pirkdavau kitoje, bet darbuotoja pradejo "kebabas leksteje" (ieina bulvytes fri, kebabo mesa ir darzoves) deti daugiau zaliu kopustu vietoje kebabo mesos. Tai as patarciau jeigu patys ten dirbsit tai laikykit proporcijas pastoviai vienodas, nes klientai tikrai pajaucia kada yra nedadeta bulvyciu fri ar kebabo mesos 😄 O jeigu samdysit darbuotojus tai tokius, kurie nesukciaus ir nenores sau uzsidirbti is kebabu...

Redagavo romas1985
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
2024-01-04 21:40, DEZAVU parašė:

Labai keista, nes uzsienyje visur taikoma taisykle - kur yra paveiksliukai - neiti, nes bus slamstas sudu kruva. 

Cia kalbama labiau apie restoranus. 

Pvz auksyo lygio restiranuose tai nematai paveikskiuku beveik niekada, o kokiose ale beeneliu uzeugise ir tt gana daznai pamatysi.

Bet kebabines, makdonaldai, greitas nebrangus maistas, kita kategorija paveiksliuku klausimu.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
2024-01-05 09:39, Kaprals parašė:

Mano akimis vienas iš praščiausių verslų, na aišku gali pasisekti, bet labai daug šansų, kad nepasiseks..Perdaug visokių niuansų, vieta, darbuotojai, skonis.. Didelės investicijos pradžioje, iškart reikalingi darbuotojai nebent pats ten pasiruošęs 7 dienas po 12 ir daugiau valandų dirbt, sunku kontroliuoti darbuotojus, jiems failinant iškarto prarandi klientus.. Beveik jokių šansų plėstis į užsienį.. Realiai beveik visos kitos idėjos kurios šauna į galva bus geresnės 🙂 čia dirbsi kaip arklys o didelių pinigų greičiausiai nematysi.. Pardavinėk bet ką, nereiks pradžiai darbuotojų, investicijos mažesnės ir jas bent tikrai atgausi, darbo tikrai mažiau nereikia nuo ryto iki vakaro plušėt, nesi pririštas prie vietos, o apyvartą ir maržą tikrai geresnę galima pasiekt.. 

Kokios tos geresnes idčjos pvz?

Ir kas geresnes idejos, kuriomis plestis i uzsieni? Nekalbant apie kazka pardavinet per amazon ar ebay aisku, o realiai uzsienyje atidaryti issipletusi versla.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Prieš valandą, kloppy parašė:

Tai krč tiek atsakymų, bet ar kas nors pasakys tai kur geriausi kebabai Vilniuje ar ne??? Rankos dreba, woltuko appsas pajungtas, pasirinkimų belekiek, bet tai iš kur imt?

Mekan doner kebab benedikto turgus 

Redagavo erne456
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl darbuotojų nusukimo ir kebabų "vyniojimo sau į kišenę" vienoje kebabinėje teko matyti, kaip savininkas atvežęs produktus skaičiuoja esamų lavašų kiekį. Kebabinėje nėra "kebabo lėkštėje" varianto, tai tikriausiai paprasčiausias būdas sekti, ar darbuotoja nenusukinėja produktų ir nesidaro biznio sau į kišenę

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
2024-01-06 02:34, Arturas1985 parašė:

Turiu kebabinę. Nežinau kas perka mėsa iš Sanitex, nes pilna įmonių kurios arba pačios daro arba veža iš lenkų. Tos įmonės veža ir bulves, padažus/majonezus ir t.t. Darbuotojai pagrindinė problema, jei pats nedirbsi/neprižiurėsi tai kokybės dažniausiai nevus. Skanaus kebabo paslaptis - geras padažas, ne koks skiestas prarugusiu kefyru, nes kaip sakau méaa/bulvės/lavašai +/- visur pan. Aišku turi būti mėsa o ne faršas. Bet kai atsidarėm prieš 10 metų ir palyginus su dabar pelningumas kritęs labai. Jei pačiam nedirbti o tik samdyti tai labai sunku. Konkurencija didelė, kebabo savikaina užaugusi, elektra/darbuotojai ir t.t. asmeniškai nerekomenduočiau, per daug terlionės ir mažas pelnas. O ir slapti vmi patikrinimai, vmt, darbo inspekcijos ir t.t. nebent gera vieta kur galima ir pasėdėti, bet tada jau geriau kepti picas ar pica/kebabai kartu, nes kiek bebūtų nuvalkiota pica, bet pelningumas geresnis. Aišku kalbu apie standartinius lietuviškus kebabus, nes jei yra vieta kur gražiai pavadinęs parduosi kebabą už 9 eurus tai bus geras verslas 😀

Keista girdėt, kad pelningumas sumažėjo, kai pvz. Vokietijoje per 10metų kebabai pabrango ~30%, o Lietuvoje 300%. 
Apie kebabą už 9€ svajoti neverta, prieš metus Austrijoje valgiau kebabą už 5€, Lietuvoje tokios kokybės kebabo su žiburiu nerasi. Kur Austrijos kainos, o kur Lietuvos. 

2024-01-06 14:08, Arturas1985 parašė:

Ką pirma padarėm prieš atidarant kebabinę tai išragavom konkurentus, aplinkinius miestelius, ir tada matėm sr galime padaryti GERIAU. Nes daryti kebabinę kur stiprios ir populiarios vietos tolygu bankrotui. Aišku yra kebabų tinklų kur atidaro naują kebabinę kokiam kaimuke ir padaro kainas žemesnes nei konkurentai ir taip bando sužlugdyti, nors patys ir ten varo į minusą. Na ir aišku koks rajonas/miestas. Nes gana pelninga būtų atidaryti kokiam naujam rajone kur dar mažai maitinimo įstaigų, bet žmonės turi pinigų tai falima daryti ir brangesnius kebabus. Kaip tarkime Klaipėdoje Rūksta dūmai Slengiuose. Tiesa jie turi ir burgerius bei picas. Na ir aišku pasukti keletui tiekėjų, kad +/- žinoti kainas produktų. Pasidarai mini verslo planą ir tada gali skaičiuoti ar verta. 

Dėl šito sutinku, dažniausiai jei kažkur atsidaro kebabinė, tai tenpat atsidaro dar dvi ir visų trijų kebabai prasti, nes priverstos konkuruot dėl kainos, o tada krenta kokybė. Tuo tarpu pilna vietų kur dideliu spinduliu nėra nei vienos maitinimo įstaigos. Pvz., tarp regitros ir Lentvario per paskutinius kelis metus išdygo ištisi rajonai, namų belekiek, bet daugiau nieko nėra. Ant dienų atsidarė picerija, eilės didesnės nei centre, nors picos ir neskanios. 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Prieš 5 minutes, lasickui parašė:

Dėl darbuotojų nusukimo ir kebabų "vyniojimo sau į kišenę" vienoje kebabinėje teko matyti, kaip savininkas atvežęs produktus skaičiuoja esamų lavašų kiekį. Kebabinėje nėra "kebabo lėkštėje" varianto, tai tikriausiai paprasčiausias būdas sekti, ar darbuotoja nenusukinėja produktų ir nesidaro biznio sau į kišenę

Reikia darbuotojams mokėti normalią algą, kad nenorėtų vogti. Kiekvienoje maitinimo įstaigoje kažkoks % produktų nusirašo, tai normalu. Kažkada esu dirbęs picerijoje kur savininkai skaičiuodavo kiekvieną gramą, už visus neatitikimus atminusuodavo iš algos. Jei pica blogai iškepta, klientas atsisakė ar pan., net neleisdavo suvalgyti, liepdavo išmesti nebent susimokėsi. Tai ten darbuotojai keitėsi kas mėnesį. 
Su nusukinėjimu į šoną čia jau gali būti didesni nuostoliai, manau dažniausiai taip būna tose įstaigose, kur savininko paliepimu ne kiekvienas užsakymas įmušamas į kasą, tada pats savininkas negali žinot kiek iš tikro užsakymų buvo parduota. Šiais laikais kai beveik visi moka kortele tokia problema manau jau nėra labai aktuali. 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
prieš 1 valandą, Stanley parašė:

Reikia darbuotojams mokėti normalią algą, kad nenorėtų vogti. Kiekvienoje maitinimo įstaigoje kažkoks % produktų nusirašo, tai normalu. Kažkada esu dirbęs picerijoje kur savininkai skaičiuodavo kiekvieną gramą, už visus neatitikimus atminusuodavo iš algos. Jei pica blogai iškepta, klientas atsisakė ar pan., net neleisdavo suvalgyti, liepdavo išmesti nebent susimokėsi. Tai ten darbuotojai keitėsi kas mėnesį. 
Su nusukinėjimu į šoną čia jau gali būti didesni nuostoliai, manau dažniausiai taip būna tose įstaigose, kur savininko paliepimu ne kiekvienas užsakymas įmušamas į kasą, tada pats savininkas negali žinot kiek iš tikro užsakymų buvo parduota. Šiais laikais kai beveik visi moka kortele tokia problema manau jau nėra labai aktuali. 

Cashu mokant ten jokio čekiuko negaudavai. Bet savininkui tai skirtumo spėju nesudaro. Tiesiog žino kiek buvo pagamintų kebabų ir kiek už juos sumokėta per kasą bei kiek gavo "juodais".

O dėl algos tai iš dalies tiesios yra, bet čia ne faktas. Baruose ar daug ar mažai mokėsi darbuotojams, vis tiek turi nusiteikti, kad jie 3,14zdins alko ir šaibas. Ir niekur nuo to nepabėgsi, jei pats už baro nestovėsi. Net ir kameros negelbėja. Žmogus tokia būtybė. Kiek begautum, visada norisi daugiau

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
prieš 4 valandas, Stanley parašė:

Keista girdėt, kad pelningumas sumažėjo, kai pvz. Vokietijoje per 10metų kebabai pabrango ~30%, o Lietuvoje 300%. 
Apie kebabą už 9€ svajoti neverta, prieš metus Austrijoje valgiau kebabą už 5€, Lietuvoje tokios kokybės kebabo su žiburiu nerasi. Kur Austrijos kainos, o kur Lietuvos. 

Pradėjus dirbti didelis kebabas lėkštėje buvo 10 litų, kas yra 2.9 euro, dabar 6 eurai. Atrodo kaip ir paaugo dvigubai. Bet nuoma, elektra, algos, žaliavos, viskas irgi paaugo dvigubai. Prasidėjo karas Ukrainoje ir iškart gruzdinimo aliejaus kaina x2, ir t.t. Tai teoriškai net jei uždirbi tiek pat kiek prieš 5 metus, bet dėl infliacijos gaunasi uždarbis tavo realiai sudaro tik 50proc. buvusios perkamosios galios. Bet čia aišku kiekvienoje maitinimo įstaigoje individualiai. Bet ir pats pastebėjau, kad daugelis tiek kavinių, tiek restoranų ar kebabinių arba didina pastoviai kainas arba mažėja porcijos/kokybė. Ir skaityk kur dar didesnė konkurencija, nes pastoviai vis atsidaro naujos maitinimo įstaigos, tai toks atrodo iš šalies lengvas, bet toks tikrai nebėra verslas. 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Po 10 litų nepamenu kebabų, nebent lėkštėje, bet jų būdavo vienetai. Standartinis kebabas litais kainavo panašiai kaip dabar eurais. Nepamenu tikslių skaičių, bet tais laikais kai važiuodavau į Vokietiją 3-3,5€ už kebabą būdavo tikrai brangiau, o kokioj Bavarijoj pamačius 4€ atrodydavo kosmosas. Dabar kebabai Vokietijoje kainuoja tiek pat, kartais net pigiau nei LT. Produktai nėra pigesni nei čia, algos didesnės. Gal nebent mokesčiai mažesni, bet jie nesudaro didelės dalies kebabo kainos. Tai kažkaip nesueina logika. Tuoj bus kainos kaip Šveicarijoj ir vistiek verslininkai skųsis, kad per mažai pelno 🙂

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai ka jus cia kebabais vadinat yra wrap'as. Ne kebabas. Ir labai keista mesa, atrodo kazkokia kose supresuota ir iskepta ant iesmo, as is skonio nelabai suprantu kokia mesa. Ne kebabo mesa cia. O padazo perdozavimas - tam, kad nesiderinanciu ingridientu skonius numust - isvis kostmosas. Darzoves be paruosimo, nei marinuota nei ka, tiesiog sumesta 😄 😄 😄

Siaip is kebabines galima labai prasimust, tik ne su tais wrapais kur kioskuose. 
Puikus pvz https://www.germandonerkebab.com/ 
 

Viena pirmuju berods Stratforde Londone atsidare. Marketino kaip sveika patiekala - normali jautiena ar vistiena, duona ne batonas, sveikos darzoves, padazo maza indeli atskirai duodavo, nes ir be padazo pakankamai skanu budavo. Eidavom po sporto klubo su double beef ir be duonos 😄 

Yra Kaune ten berods kur kazka jau normaliau i kebaba duoda, 9 eurai berods. 

Walthamstow buvo senis pakistanietis kepdavo duona ant akmens (prie akiu, tik uzsisakius, visada ka tik kepta) ir vistienos kebabus pats ruosdavo (pjaustydavo tights, marinuodavo, kraudavo ant iesmo, kepdavo ant doner griliaus, tada su svogunais ir savo gamybos cili padazu dar pagrilindavo tada uzdedavo cili ir metu (raita) padazo, darzoviu pamarinuotu). Leeeeedas. 5 svarai sitas geris, tai man poto atvaziavus ir pamacius ka LT kioske duoda uz 5 eurus tai apsivozt galima. Ir nekliedekit apie kainas, nuoma 5k euru per menesi nekainuoja jum. Tiesiog tingi ir suda parduoda. 

Kebabo esme yra mesa. Tinkamai paruosta ir tinkamai iskepta. Pvz Lietuviski saslyka parodyk azijieciui - jam tai shish kebabas. Mesa ant iesmo su ingridientais. Aisku kecupo nesupras, bet vistiek kebabas. 


Tai as manau normalia kaina, labai gera produkta padarius - garantuotos eiles butu. Kebabas yra rimtas patiekalas, cia LT tik sudmaisciu tapo kazkodel.




 

 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
2024-01-04 22:44, WinSim parašė:

O ką su mėsa galima išmastyti ? Realiai, kaip matau promo yra 2 gamintojų mėsa už vienoda kainą. Yra dar smulkesnių tiekėjų, kainos ir kokybės skirtumas neaiškus.

Kaip ta ka su mesa ismastyt? 😄 Perki vistiena, perki jautiena gabalais kapota, pjaustai ir marinuoji ant iesmo. Darai normalu kebaba, o ne nupirkt kazkoki jovala uzsaldyta. 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Prieš 16 minučių, Karol parašė:

Tai ka jus cia kebabais vadinat yra wrap'as. Ne kebabas. Ir labai keista mesa, atrodo kazkokia kose supresuota ir iskepta ant iesmo, as is skonio nelabai suprantu kokia mesa. Ne kebabo mesa cia. O padazo perdozavimas - tam, kad nesiderinanciu ingridientu skonius numust - isvis kostmosas. Darzoves be paruosimo, nei marinuota nei ka, tiesiog sumesta 😄 😄 😄

Siaip is kebabines galima labai prasimust, tik ne su tais wrapais kur kioskuose. 
Puikus pvz https://www.germandonerkebab.com/ 
 

Viena pirmuju berods Stratforde Londone atsidare. Marketino kaip sveika patiekala - normali jautiena ar vistiena, duona ne batonas, sveikos darzoves, padazo maza indeli atskirai duodavo, nes ir be padazo pakankamai skanu budavo. Eidavom po sporto klubo su double beef ir be duonos 😄 

Yra Kaune ten berods kur kazka jau normaliau i kebaba duoda, 9 eurai berods. 

Walthamstow buvo senis pakistanietis kepdavo duona ant akmens (prie akiu, tik uzsisakius, visada ka tik kepta) ir vistienos kebabus pats ruosdavo (pjaustydavo tights, marinuodavo, kraudavo ant iesmo, kepdavo ant doner griliaus, tada su svogunais ir savo gamybos cili padazu dar pagrilindavo tada uzdedavo cili ir metu (raita) padazo, darzoviu pamarinuotu). Leeeeedas. 5 svarai sitas geris, tai man poto atvaziavus ir pamacius ka LT kioske duoda uz 5 eurus tai apsivozt galima. Ir nekliedekit apie kainas, nuoma 5k euru per menesi nekainuoja jum. Tiesiog tingi ir suda parduoda. 

Kebabo esme yra mesa. Tinkamai paruosta ir tinkamai iskepta. Pvz Lietuviski saslyka parodyk azijieciui - jam tai shish kebabas. Mesa ant iesmo su ingridientais. Aisku kecupo nesupras, bet vistiek kebabas. 


Tai as manau normalia kaina, labai gera produkta padarius - garantuotos eiles butu. Kebabas yra rimtas patiekalas, cia LT tik sudmaisciu tapo kazkodel.




 


Sutinku, kebabas yra mėsa kepta griliuje, o toliau skiriasi tik pateikimas - lėkštėje, boxe, lavaše, pitoje. Užsienyje net nerasi kiaulienos kaip pas mus, nes turkai kiaulienos nevalgo, nebent pas graikus, bet ten jau vadinasi ne kebabas, o Gyros. Pas mus paskutiniu metu vis dažniau pamatysi vištieną, bet tik rimtesnėse kebabinėse, ir tai neaišku kas ten per vištiena, kiek ten E, bet bent jau panašu į mėsą. O kioskuose, ypač provincijoj vis dar prekiauja tuo pačiu šlamštiniu mėsos pakaitalu, kurį po to užpila kuo daugiau padažo, kad nejaust to šlykštumo. Iš principo kebabas galėtų būti sveiku fast-food jeigu ne Lietuvos kebabinės, kurios iš to padarė trash food. 

 

Prieš 12 minučių, Karol parašė:

Kaip ta ka su mesa ismastyt? 😄 Perki vistiena, perki jautiena gabalais kapota, pjaustai ir marinuoji ant iesmo. Darai normalu kebaba, o ne nupirkt kazkoki jovala uzsaldyta. 

Kaip daro turkai nežinau, bet savo akim mačiau kaip graikas paėmęs didelius kiaulienos kepsnius juos movė ant iešmo vieną ant kito ir sudėjęs tokią pat krūvą kaip iš Sanitexo jį įstatė į vertikalų grilį kept. Jei Lietuvoje toks būtų, tai tik ten ir valgyčiau, nors Lietuvoj kebabų beveik nevalgau. 


Šiaip dar tokią verslo idėja - kepti netik kebabus, o ir vištas. Vokietijoje vagoneliai labai populiarūs, dažnai pamatysi prie parduotuvių, yra ir stacionarių vietų. Vilniuj žinau tik vieną vagonėlį Viršuluose, bet ten dažniausiai greitai visas vištas išperka ir anksti užsidaro. Yra dar antras migruojantis vagonėlis, kasdien būna skirtinguose rajonuose, neaišku kada kur. Skonis tų vištų bent jau man nerealus, pačiam taip iškept neįmanoma, su maximinėm grill vištom nėra ką lygint. 

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...