Pereiti prie turinio

Kebabų versliukas


Rekomenduojami pranešimai

Jei jau užsimojai tokį verslą pradėt, pradėk domėtis kaip pagaminti skanų kebabą. Kaune kebabinių suskaičiuot jaučiu neįmanoma, tačiau tokių, prie kurių eilės darytųsi tai vienetai. Skanus kebabas, o jei dar nebrangus = pastovus klientas. Taigi, kuo geresnius kebabus darysi, tuo verslas labiau klestės. Pirk gerų kebabinių kebabus, nagrinėk juos, tyrinėk, kol galėsi pagaminti lygiai tokį pat skanų kebabą, o jeigu tu jį parduosi pigiau, negu žinomoje kebabinėje, klientai patys tave susiras. ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

klientai patys tave susiras. ;)

 

Norejau deti pliusa, uz tikrai teigiamas ir teisingas mintis, bet sita fraze nuzude. Su tokiu poziuriu i versla, jog svarbu pasiulyti geriausia daikta, o klientai patys turi tavimi dometis, o ne tu jais, daug daug zadanciu verslu su unikaliais produktais bankrutavo vien del to, jog maste taip, kaip tu..

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Norejau deti pliusa, uz tikrai teigiamas ir teisingas mintis, bet sita fraze nuzude. Su tokiu poziuriu i versla, jog svarbu pasiulyti geriausia daikta, o klientai patys turi tavimi dometis, o ne tu jais, daug daug zadanciu verslu su unikaliais produktais bankrutavo vien del to, jog maste taip, kaip tu..

 

O tu siūlai kebabinę per teliką reklamuoti? Nemanau, kad jis turėjo omeny, kad nereikia stengtis populiarinti. Tiesiog turint gerus kebabus kalbos pradeda sklisti pačios tarp žmonių ir vieni kitiems jie rekomenduoja savo mėgstamą vietą. Tokia reklama pats geriausias būdas ir yra tokiam dalykui.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kaip matau mano nuomone skirsis nuo daugumos cia rasiusiu :)

 

Pirma. Norint pradeti versla maisto pramoneja, tuo labiau greito maisto srityje, pats produktas esmes nesudaro. T.y siulomo produkto kaina, kokybe, skonis, rezeptas ir t.t. , mano nuomone, yra nesvarbus dalykas ( nu gal ne tai kad nesvarbus taciau neesminis).

 

Visgi zmogus nori daryti versla ir is to pragiventi, todel ir i viska reikia ziureti kaip i versla. Ne veltui sakoma, jog restorano sekmes nenulemia profesionalus ir visu gerbiamas, daug pasiekes sefas. Jis tiesiog yra viena is visos verslo schemos daliu.

 

Jei zmogus yra verslus, kuribingas, gerai ismanantis vadyba ir t.t. jis ir atidares kioska viduri misko gali is to pragiventi.

 

Visgi maisto pramone yra tokia verslo sritis, kurios patiriama nauda objektyviai ivertinti nera imanoma, simtas zmoniu - simtas nuomoniu. Jei bus mastoma tik apie rezeptus apie kuo didesne prekiu pasiula - tai negarantuos verslo sekmes.

 

Jei temos autorius verslus zmogus, jis tikrai tures pasisekima, jei ne, tai bus tik jo pacio klaidos.

 

Pabaigai galeciau tik pridurt. Blogo verslo nera - yra tik neprotingi vadovai. :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dalinai sutinku, taciau nemanau, kad viskas cia konkreciai priklausys ar zmogusverslus. Tarkim hipotetiskai tam paciam taske atidaro kebabine verslus ir neverslus zmogus (aisku tas neverslus ne visiskas kvailys, nes bent pati versla sugebejo atidaryt). Tai kur cia yra dideli skirtumai tarp ju? Abu sugebes iskept kebabus, abu sugebes juos parduoti. Verslus zmogus geriau optimizuos islaidas, veikla, to pasekoje siek tiek geriau seksis nei neversliam. Bet ne ant tiek skirtingai, kad verslus "net ir miske kioska pelninga padarytu", o ne verslus net ir geroj vietoj to nesugebetu.

Didesni skirtumai tarp rezultatu butu nuo abieju siu zmoniu rinkodaros. Cia jau neverslumas, o kiek kiti dalykai.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ne veltui sakoma, jog restorano sekmes nenulemia profesionalus ir visu gerbiamas, daug pasiekes sefas. Jis tiesiog yra viena is visos verslo schemos daliu.

 

No offence, tiesiog idomu kur toki posaki girdejai?? Kaip bendras verslo teiginys jis gal ir teisingas, taciau verlas verslui nelygus. Restoranuose lietuvoj ir kitose rytu europos salyse, kurios tik neseniai islindo is skurdo o dalis dar ir sedi skurde taip gal ir yra, nes cia zmoniem ir tas maistas ne tiek svarbus, svarbu kad restoranas butu geroi vietoi - kad tave gerai matytu praeiviai, o jei labai pasiseks zvonke uz gretimo staliuko sedes (o tada ir kakuti galima valgyt), aplinkui viskas spindetu auksu ir t.t. ir pan.. Labiau "civilizuotose" salyse i restoranus zmones dazniausiai eina butent del sefo (vis delto visu pirma tai maitynimo vieta, o tiek paskui kazkas kito) ir nesvarbu kad aplinka ten neypatingai grazi ir paeit reikes toleliau... Pvz karta italijoje mane nuvede i kazkokio garsaus sefo restorana, kai atejom nepatikejau kad cia pataikiau, restoranas - tvartas, jokios antisanitarijos, tiesiog negrazu labai aplinkui. Kiek nusiraminau pamates kad restoranas pilnas ir kad nemazai norinciu ten patekt, zodziu viska atpirko maistas.. po to dar ne syki ten grizau ir kai bus proga vel aplankysiu.. ir kitose salyse ne karta teko lankytis tokiose vietose.. Jeigu kas atsimena reklama tokia buvo sprite atrodo - "ivaizdys yra niekas, troskulys yra viskas".. deja ne lietuvoje :)

 

Kad nieko neklaidint, pasikartosiu kad kalba eina tik apie restoranus, ne apie kebabines, kabakus, ar dar ka, o butent apie restoranus..

 

Jeigu i tema - tai kebabu nevalgau tai nieko padet negaliu :) Geriau siulau atidaryt slieku ferma, vakar paskaiciau apie tai, tai gaunasi gana pelningas dalykas. 10k investicija atsiperka vos per 6 men.. o investuojant daugiau gana rimtas verslas gali gautis.. svarbu kad sliekai daug myletusi ir gimditu daug sliekiuku.. na zodziu pasidomekit :)

Redagavo serenio
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • Administratoriai

Pilna tų kebabinių, atidarykit nuošaliuose miesteliuose kioskelį su dešrainiais, mėnesiniais, vištiena kaip macdonalde ir pelnas garantuotas, jei ką sudominau-parašykit PM, žinau didelį miestelį kur tai galima daryti su labai dideliu pelnu (čia nėra kas pardavinėtų dešrainius, mėsainius), čia o tokių dalykų paklausa didelė.

Redagavo Loganas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

No offence, tiesiog idomu kur toki posaki girdejai?? Kaip bendras verslo teiginys jis gal ir teisingas, taciau verlas verslui nelygus. Restoranuose lietuvoj ir kitose rytu europos salyse, kurios tik neseniai islindo is skurdo o dalis dar ir sedi skurde taip gal ir yra, nes cia zmoniem ir tas maistas ne tiek svarbus, svarbu kad restoranas butu geroi vietoi - kad tave gerai matytu praeiviai, o jei labai pasiseks zvonke uz gretimo staliuko sedes (o tada ir kakuti galima valgyt), aplinkui viskas spindetu auksu ir t.t. ir pan.. Labiau "civilizuotose" salyse i restoranus zmones dazniausiai eina butent del sefo (vis delto visu pirma tai maitynimo vieta, o tiek paskui kazkas kito) ir nesvarbu kad aplinka ten neypatingai grazi ir paeit reikes toleliau... Pvz karta italijoje mane nuvede i kazkokio garsaus sefo restorana, kai atejom nepatikejau kad cia pataikiau, restoranas - tvartas, jokios antisanitarijos, tiesiog negrazu labai aplinkui. Kiek nusiraminau pamates kad restoranas pilnas ir kad nemazai norinciu ten patekt, zodziu viska atpirko maistas.. po to dar ne syki ten grizau ir kai bus proga vel aplankysiu.. ir kitose salyse ne karta teko lankytis tokiose vietose.. Jeigu kas atsimena reklama tokia buvo sprite atrodo - "ivaizdys yra niekas, troskulys yra viskas".. deja ne lietuvoje :)

 

Kad nieko neklaidint, pasikartosiu kad kalba eina tik apie restoranus, ne apie kebabines, kabakus, ar dar ka, o butent apie restoranus..

 

Jeigu i tema - tai kebabu nevalgau tai nieko padet negaliu :) Geriau siulau atidaryt slieku ferma, vakar paskaiciau apie tai, tai gaunasi gana pelningas dalykas. 10k investicija atsiperka vos per 6 men.. o investuojant daugiau gana rimtas verslas gali gautis.. svarbu kad sliekai daug myletusi ir gimditu daug sliekiuku.. na zodziu pasidomekit :)

 

Galiu tik patvirtinti tai ka pasake sitas zmogus. Ispanijoje zmones, vien del baro sefo, eina, kad ir i kita miesto gala, nors tu baru cia, kas du simtus metru (kartais net arciau).

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jau tu kebabiniu ir taip labai daug, vilniuje pilaiteje, taro kalne, pasilaiciuose niekada nestinga klientu visada pilna buvo, nes gamina labai skanius kebabus vieni is kitu suzino ir atvaro pabandyti pabande dazniausiai ir toliau grizta prie ju ;) Na jei maistas tikrai toks skanus bus ir palankiom kainom, o jei dar kavos, tualetas ir dar kokiu vaisvendeniu, cigareciu, aisku nepamaisytu ir koks alhokolis tikrai klientu nestigtu :D Antra prie tu kebabu, dar kokie desrainiai, submarinai ar buritos su kavyte tikrai labai tiktu ir dar daugiau pritrauktu demesi pirkeju :D

Trecia manau reiktu kazka padaryti ar kokia akcija ar ka pradioje, kad pirkejas butinai atkreiptu demesi ir sugundytu uzsukt uzkasti :(

JO pasilaiciuose tai labai skaniai gamina :) ipac ta kebabine prie rimi "Jammi".

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

No offence, tiesiog idomu kur toki posaki girdejai?? Kaip bendras verslo teiginys jis gal ir teisingas, taciau verlas verslui nelygus. Restoranuose lietuvoj ir kitose rytu europos salyse, kurios tik neseniai islindo is skurdo o dalis dar ir sedi skurde taip gal ir yra, nes cia zmoniem ir tas maistas ne tiek svarbus, svarbu kad restoranas butu geroi vietoi - kad tave gerai matytu praeiviai, o jei labai pasiseks zvonke uz gretimo staliuko sedes (o tada ir kakuti galima valgyt), aplinkui viskas spindetu auksu ir t.t. ir pan.. Labiau "civilizuotose" salyse i restoranus zmones dazniausiai eina butent del sefo (vis delto visu pirma tai maitynimo vieta, o tiek paskui kazkas kito) ir nesvarbu kad aplinka ten neypatingai grazi ir paeit reikes toleliau... Pvz karta italijoje mane nuvede i kazkokio garsaus sefo restorana, kai atejom nepatikejau kad cia pataikiau, restoranas - tvartas, jokios antisanitarijos, tiesiog negrazu labai aplinkui. Kiek nusiraminau pamates kad restoranas pilnas ir kad nemazai norinciu ten patekt, zodziu viska atpirko maistas.. po to dar ne syki ten grizau ir kai bus proga vel aplankysiu.. ir kitose salyse ne karta teko lankytis tokiose vietose.. Jeigu kas atsimena reklama tokia buvo sprite atrodo - "ivaizdys yra niekas, troskulys yra viskas".. deja ne lietuvoje :)

 

 

 

Matau ne taip supratai apie ka as kalbejau. Geras sefas niekad restoranui nepamaisys ir tuo labiau nepakenks, taciau pacio verslo sekmes jis negarantuoja. Tu viska kalbi is patirties kaip vartotojas ir klientas, o ne kaip verslo savininkas. Gal ir skanus maistas gal ir daug klienturos jis sulaukia, taciau kaip jis su finanasais su pinigais susitvarko tu negali zinot. Negali zinot ir jo finansines padeties, gal jis tik gala su galu suduria.

 

Visgi yra daug kiosku, kaviniu ir pan kur zmoniu beveik niekad nematai sedinciu, visada jose tuscia, taciau jos issilaiko ne vienerius metus. Buna ir atvirksciai, kur zmoniu labai daug lankosi, visi laimingi iseijna, taciau biznis ne vieno sezono neissilaiko. Ir tai manau irodo, kad ne maistas yra svarbiausias.

 

Visi bizniai turi kelias puses, vienos matomos, kitos nematomos. Dazniausiai tos nematomos yra ir pacios svarbiausios. Apie jas cia kazkodel niekas net nekalba, tai as tiesiog norejau i sia tema siek tiek kitu kampu pasiziuret, o ne visa demesi skirt kur skaniausi kebabai gamnami.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Matau ne taip supratai apie ka as kalbejau. Geras sefas niekad restoranui nepamaisys ir tuo labiau nepakenks, taciau pacio verslo sekmes jis negarantuoja. Tu viska kalbi is patirties kaip vartotojas ir klientas, o ne kaip verslo savininkas. Gal ir skanus maistas gal ir daug klienturos jis sulaukia, taciau kaip jis su finanasais su pinigais susitvarko tu negali zinot. Negali zinot ir jo finansines padeties, gal jis tik gala su galu suduria.

 

Visgi yra daug kiosku, kaviniu ir pan kur zmoniu beveik niekad nematai sedinciu, visada jose tuscia, taciau jos issilaiko ne vienerius metus. Buna ir atvirksciai, kur zmoniu labai daug lankosi, visi laimingi iseijna, taciau biznis ne vieno sezono neissilaiko. Ir tai manau irodo, kad ne maistas yra svarbiausias.

 

Visi bizniai turi kelias puses, vienos matomos, kitos nematomos. Dazniausiai tos nematomos yra ir pacios svarbiausios. Apie jas cia kazkodel niekas net nekalba, tai as tiesiog norejau i sia tema siek tiek kitu kampu pasiziuret, o ne visa demesi skirt kur skaniausi kebabai gamnami.

 

 

Klientai == pinigai. Ka tu cia nusisneki? :D O, jeigu nesugebi finansu savo vesti, tam yra buhalteriai/buhalteriu firmos sutvarkyti apskaita ir pan.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Butent, is esmes klientai yra pinigai ir taip buti, kad pustuste kavine issilaiko, o ta, kur visada pilna neissilaiko gali but tik ypac isskirtiniais atvejais - arba savininkas yra labai kvailas ir kazkokiu mistiniu budu nesugeba islaikyt kavines, kur visada pilna (neisivaizduoju kaip reikia pridirbti), arba jis pardavineja viska uz savikaina, arba tas, kur tuscia kavine ir puikiai issilaiko plauna pinigus arba dar kelios isskirtinai ekstremalios ir netiketinos priezastys...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ziuriu yra cia neprastu verslininku su idomiom teorijom :lol: :lol: . Nesvarbu nei kebabo skonis, nei kaina, nei dydis, svarbu buk verslus ir pirks is taves :lol: :lol: Tikrai toli eisit su tokiu poziuriu

 

 

Jo, tokie "teoretikai" bando sudaryt įspūdį kad kaba labai išmintingai ir tarsi giliai "kapsto" (naudodami painius žodžių "viražus"), kai iš esmės nusišneka ir tiek :lol:

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kažkas gerai parašė, atidaryk tokiam mieste, kur jų išvis nėr, nes pavyzdžiui nuvarau į Birštoną ir tokia nesąmonė, kad nėra kur pavalgyt ir reik į kavinę eit. nu nebent yra, bet aš nežinau, nors ten būnu kas antrą dieną, tai čia iš vis blogai.. :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Cia geri pastebejimai, beto vienas pastebejimas kaip is vartotojo puses, i kebabus nepridekit per daug darzoviu, kebabus darykite didelius (jau minejo) ir butinai turekite gaiviuju gerimu :( Beto daili, jauna, smaiksti pardaveja butu didelis pliusas :D

 

Ispanijoje daug kebabinių tikriausiai :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

beabejo apsimoka atidaryti kebabinę tokioj vietoj, kur tu žadi. dėlko?

1.labai daug žmonių važiuodami į keliones iš miesto arba po kelionių į miestą užsuka į degalinę užsipilti kuro, tuo pačiu ir kokį submariną pasiima, nes žino, jog toliau neturės kur nusipirkti tokio(iš miesto važiuojant). tačiau jei jie pamatys, jog visai neloti, patogioj vietoj stovi jaukus kebabinės kioskelis su gerom kainom, dideliais kebabais ir greitu aptarnavimu, tai kodėl nesustojus ten?

2.greitas maistas visada buvo ir yra populiarus, kebabų žmonės nelaiko tokiais nesveikais kaip hamburgerius ar hotdogus, o tai manau yra pliusas.

3.kebabo pagaminimo kaštai nėra brangus, tuos lavašus kaip jau kažkas sakė yra pirkti, tačiau ir vėl problema, jei pirksi iš ten, iš kur perka ir kitos kebabinės, jie bus tokio pačio dydžio, ir niekuo neišsiskirs nuo konkurentų, taip kad reiktų ieškoti sprendimo, galbūt sutarti, jog tau gamintų kitokio dydžio lavašus ar kažkas tokio.

 

tačiau prieš pradėdamas verslą pagalvok, ar tikrai verta, po kiek laiko atsipirks investicijos, ir ar turėsi laiko tuo užsiimti. nepamiršk, jog ir pardavėją/kepėją reiks samdytis, jai algą mokėti, pats tai nemanau, kad stovėsi.

beto, jei darysi kebabinę už miesto ribų, nepamiršk, jog prekyba ryškiai sumažės, nes žmonės nebevažiuos prie ežerų, i kaimą taip dažnai, kaip vasarą, beto ir šalti prie kioskelio kai lauke -20 nėra labai malonu, geriau jau toj "šašlykinėj" šale įsikūrusioj pasėdėtų žmonės kogero :)

 

taip kad prieš kurdamas verslą, gerai pagalvok ar tikrai apsimoka :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Matau ne taip supratai apie ka as kalbejau. Geras sefas niekad restoranui nepamaisys ir tuo labiau nepakenks, taciau pacio verslo sekmes jis negarantuoja. Tu viska kalbi is patirties kaip vartotojas ir klientas, o ne kaip verslo savininkas. Gal ir skanus maistas gal ir daug klienturos jis sulaukia, taciau kaip jis su finanasais su pinigais susitvarko tu negali zinot. Negali zinot ir jo finansines padeties, gal jis tik gala su galu suduria.

 

Visgi yra daug kiosku, kaviniu ir pan kur zmoniu beveik niekad nematai sedinciu, visada jose tuscia, taciau jos issilaiko ne vienerius metus. Buna ir atvirksciai, kur zmoniu labai daug lankosi, visi laimingi iseijna, taciau biznis ne vieno sezono neissilaiko. Ir tai manau irodo, kad ne maistas yra svarbiausias.

 

Visi bizniai turi kelias puses, vienos matomos, kitos nematomos. Dazniausiai tos nematomos yra ir pacios svarbiausios. Apie jas cia kazkodel niekas net nekalba, tai as tiesiog norejau i sia tema siek tiek kitu kampu pasiziuret, o ne visa demesi skirt kur skaniausi kebabai gamnami.

 

Man rodos viska teisingai supratau, tiesiog tu be reikalo naudoji tokius epitetus kaip "garsus, daug pasiekes sefas", toks "garsus daug pasiekes sefas" savaime yra raktas i sekme - tai populiarus brandas ir prisiviliojes ji i savo restorana tu gausi ekskliuzivines teises i si branda, tu iskart gauni savo labai nemaza klientu rata.

O jeigu verslininkas nesugeba susitvarkyt su restorano finansais (viena lengvesniu sryciu siuo atzvilgiu), tada nereikia isvis i versla joki list..

 

Del kaviniu ir kiosku, nagalima ju sekmes matuoti ju gyvavimo laikotarpiu, yra toks dalykas kaip pelningumas ir gal i tuos kioskus kur zmones neateina savininkai kas menesi inesa savo lesu kad dengt nuostolius, o tuos kur lankosi zmones uzdaro del kitu priezasciu.. Niekada nepatikesiu kad maitinimo istaiga kurioje nesilanko zmones uzdirba daugiau nei ta kurioje zmoniu lankosi daug, na tai tiesiog nelogiska :)

 

Na o apie tas nematomas puses, tai maitimo verslas yra vienas lengvesniu verslu net ir aptarnavimo sferoje, su kokias statybu ar finansu sektoriais isvis neverta lygint ir tu nematomu pusiu cia nera tiek gaug. Todel maisto kokybe yra vienas pagrindiniu o gal ir pagrindinis faktorius cia.

 

Pvz, vilniuje netoli buvusios spartos gamyklos (ten toks visas pramoninis rajonas) yra labai daug tokiu nebrangiu kaviniu, beveik ant kiekvieno kampo, jos gana dideles (vienu metu gali aptarntaut ~200 zmoniu), taciau dominuoja viena, ji visalaik pilna, kitos pustustes net per pietus, kainos vienodos, randasi viena prie kitos, bet vienoi maistas daug kokybiskesnis. Turejau ten vienoi pusgamykloi stazuotis 2 menesius, tai per pirmas 2 savaites apejau visas o kitus pusantro menesio ejau vien i ta.. ir as toli grazu tok ne vienas buvau... lb geras pvz ka reiskia maisto kokybe..

 

Aisku kiekviena maitinimo srytis kazkuom skiriasi, visur savo niuansai, taciau ar tai butu kebabine ar dar koks fast foodas, ar prabangus restoranas, ar apsiurusi kavinuke visu pirma tai yra - Maitinimo istaiga.. Ir manyt kad maisto kokybe yra nesvarbi ar "ne tokia svarbi" yra labai klaidingas poziuris, kuris labai greitai prazudys jusu maitinimo versla.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Aisku kiekviena maitinimo srytis kazkuom skiriasi, visur savo niuansai, taciau ar tai butu kebabine ar dar koks fast foodas, ar prabangus restoranas, ar apsiurusi kavinuke visu pirma tai yra - Maitinimo istaiga. Ir manyt kad maisto kokybe yra nesvarbi ar "ne tokia svarbi" yra labai klaidingas poziuris, kuris labai greitai prazudys jusu maitinimo versla.

 

Na matai, is dalies ir pats sau priestarauji. Pvz didieji "junk food" restoranai savo versla padare tikrai ne del maisto kokybes. Ir tai kuo puikiausiai parodo, kad visgi ne maistas svarbus dalykas.

 

Teisingai sakai, maisto pramone vienas is paprastesniu verslu, taciau norint jame pelningai dirbt neuzteks vien skanu maista ir didelem porcijom gamint. Kazkas rase, jog pinigai uzdirbami butent is kebabu tai jiems reikia ir skirt didziausia demesi, tai as su tuo nesutikciau. Mano didziausios pastangos butu skiriamos i klienturos pritraukima, visgi jie pinigus moka.

 

Antra jei nesugebesi pritraukt zmoniu, kaip jie suzinos ar ten skanus maistas ar ne.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na matai, is dalies ir pats sau priestarauji. Pvz didieji "junk food" restoranai savo versla padare tikrai ne del maisto kokybes. Ir tai kuo puikiausiai parodo, kad visgi ne maistas svarbus dalykas.

 

Teisingai sakai, maisto pramone vienas is paprastesniu verslu, taciau norint jame pelningai dirbt neuzteks vien skanu maista ir didelem porcijom gamint. Kazkas rase, jog pinigai uzdirbami butent is kebabu tai jiems reikia ir skirt didziausia demesi, tai as su tuo nesutikciau. Mano didziausios pastangos butu skiriamos i klienturos pritraukima, visgi jie pinigus moka.

 

Antra jei nesugebesi pritraukt zmoniu, kaip jie suzinos ar ten skanus maistas ar ne.

 

 

O kuo tau "junk food" maistas "nekokybiškas"? Galima supriešint šaltibarščius (kaip sveiką maistą) ir bulvytes FRI (kaip nesveiką maistą), bet jokiu būdu tai neapibrėžia KOKYBĖS! Gali gaminti labai kokybiškus hamburgerius (kurie yra nesveikas maistas) ir visiškai netikusius šaltibarščius (kurie yra sveikas maistas). Ir jei gaminsi sveiką maistą, bet apgailėtinos kokybės, klientūros neturėsi, ir atvirkščiai-jei gaminsi NESVEIKĄ maistą bet geros kokybės-bus pilni "restoranai" (pvz. McDonald'ai visokie). Tad argumnetuoji visai neteisingai. Visi didieji JUNK FOOD'ai LABAI kokybiškai gamina maistą (nors tai ir nesveika). Ir apie kokias pastangas "į klientūros pritraukimą" tu kalbi? Tau žmogus davė KONKRETŲ pavyzdį-atlikdamas praktiką dvi savaites išmaišė visas aplinkines kavines, o likusius beveik du mėnesius ėjo į VIENINTELĘ, kur ir dauguma, ir todėl ten pastoviai pilna salė. Kodėl? Nes maistas GERAS!!!!! Manai jis sužinojo apie tą kavinę iš skelbimo laikraštyje/TV/internete? NE!!! Todėl (kad dar kartą pakartoju)-MAISTAS GERAS! Manai jis būtų ėjęs tuos du mėnesius į kitą kavinę, kurioje maistas "be ryšio" bet jo savininkas būtų labai gabus marketinge ir gerai "įsukęs" reklamą? Tikrai ne. Jis būtų atėjęs VIENĄ KARTĄ dėl reklamos poveikio, bet kitą kartą eitų į tą kurioje SKANU valgyti ir kuri niekur nesireklamavo. Lygiai tas pats ir su kebabinėm/šašlykinėm etc.

Redagavo B.T.M.
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na matai, is dalies ir pats sau priestarauji. Pvz didieji "junk food" restoranai savo versla padare tikrai ne del maisto kokybes. Ir tai kuo puikiausiai parodo, kad visgi ne maistas svarbus dalykas.

 

Teisingai sakai, maisto pramone vienas is paprastesniu verslu, taciau norint jame pelningai dirbt neuzteks vien skanu maista ir didelem porcijom gamint. Kazkas rase, jog pinigai uzdirbami butent is kebabu tai jiems reikia ir skirt didziausia demesi, tai as su tuo nesutikciau. Mano didziausios pastangos butu skiriamos i klienturos pritraukima, visgi jie pinigus moka.

 

Antra jei nesugebesi pritraukt zmoniu, kaip jie suzinos ar ten skanus maistas ar ne.

 

Na B.T.M. viska teisingai pasake ir taip, hamburgeriai irgi buna kokybiski ir ne. Tiek McDonald tiek Burger King ir pan. gamina labai kokybiska sios klases maista, pvz nueikit i Hesburger i suliginkyt ju mesainius ir bulvytes (dar ir 0.2 gerimo tik duoda) su McDonaldu, as kelis kart valgiau Hesburger maista, daugiau jeigu bus alternatyva ten neeisiu. Ir kaip teisingai pastebeta gali jie nors visa eteri reklama uzimt, as VISTIEK daugiau ten neeisiu! :)

Didieji fast foodai man atrodo ir maistu pilnai rupinasi patys, net salotas atrodo patys uzaugina, nuo iki atrodo ju gaminiai, apie kokybe cia tikrai kalbet net neverta. Taip tai nera pats sveikiausias maistas, taciau ir Jimio Oliverio iskepti steikai neretai yra nelabai sveiki organizmui, taciau argi nuo to tas maistas tampa nekokybiskas..

 

Kalbant apie pakeles kebabines reklama, tai kokia ten reklama gali but, per tv populiariausiu laiku? :) Manau cia pilnai uztenka mazos konkurencijos tuoj kelio atkarpoje, matomos iskabos, patogaus privaziavimo, gerai parinktu darbo valandu, aisku neskaitant gero maisto :) Net ir nelabai isivaizduoju kokia reklama cia turetu but, kaip man atrinkt ta auditorija zmoniu kurie laksto Vilnius-Kaunas autostrada..

 

Geriausia reklama butu tokia: Vazioju su draugu, isalke abu, pamatom kebabine, as manau kad gal geriau dar pavaziot 30km iki saslikines, bet staiga draugas pasako: - "O davai sustojam, pavalgom cia, cia labai skanus kebabai, as cia jau buvau anksciau" Reziume - abu valgom skanius kebabus.

 

Galim isivaizduot ir kita situacija: velgi vaziojam su draugu, abu isalke ir cia matom ispudinga kebabine, saliutai, fejerverkai, Stalone su Paris Hilton yra sios kebabines veidai, viskas grazu, svaru.. As vis dar labiau linkes sukt i shaslikine, taciau susimasciau ir apie kebabus. Taciau staiga draugas surekia: - "Tik nesugalvok cia sustot, labai neskanus kebabai" Reziume - valgom shasla :)

 

Ka noriu pasakyt, kad cia tu klientu labai daug tu neprigaudysi, gali sukist daug pinigu taciau jeigu klientai negris nieko gero is tos vietos nebus, reikia rupintis kad esami klientai griztu, o kartu ir kalbos apie tavo maista sklistu po visa musu krasta :)

Redagavo serenio
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...