Pereiti prie turinio

Receptai vyrams


Rekomenduojami pranešimai

Tai gi. Butu saunu jei pasidalintumete ivairiais maisto receptais, gerimais ir visa kt. Gal esat ka pagamine nepaprastai skanaus turedami kelis produktus? Bus smagu pagal Jusu pateiktus receptus ka nors pasigaminti sau ar seimai... :]

 

Vat siulau kada pasigaminti Omleta su suriu. ;)

Paprasta ir extremaliai gardu!

 

Omletui reiks:

 

* 3 kiausiniai

* Suris

* Druska

* Juodieji pipirai

 

Gerai isplakame kiausinius, iberiame druska ir siek tiek smulkiai tarkuoto surio. Is gautos kiausiniu mases kepame 2 "ale lietiniai" omletus. Kepti ir vartyti reikia labai atsargiai, kad neplystu. I iskepusius omletus iskart deti tarkuoto surio, kuris ten issilydys. Kaip variantas patiekti yra su smulkiai pjaustytais zaliais svogunais, apslakstytais alyvuogiu aliejumi ir citrinos sultimis. Viska pabarstome svieziai maltais juodaisiais pipirais ir valgome. Skanaus!

Redagavo Frimen
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Į verdantį vandenį metam vištienos kubelį. Išverdam makaronus.

Pasikepinam "šlapenkės"(nežinau kaip lietuviškai, gėda..), supjaustom gabaliukais ir sukratom ant makaronų. Viską užpilam grietinėle ir valgom labai skanius makaronus :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Vištienos krūtinėlių file
  • Morkos
  • Svogūnai
  • Visos kitos daržovės kurias mėgstate.
  • Sūris(optional)
  • Ryžiai

Viską supjaustome valgomais kubeliais ir kepame kartu kol iškepa vištiena, ant viršaus išlydom sūrį. Patiekiame su ryžiais.(Mano greitai sugalvotas receptas, kai namie radau tik vištienos).

 

Dar man patinka šis: http://japanesefood.about.com/od/curry/r/curryroux.htm (masala čia tai viskas ką dar randate virtuvėje - mėsa, daržovės). Labai patiko ir variacija su šokoladu.

 

P.S.: Stenkitės vartoti kuo mažiau prieskonių!

 

 

Gerai skamba, valgomi kubeliai :)

Valgomo dydžio kubeliais. :D

Redagavo nagisa
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

"Sumuštinukai"

 

Mums reikės:

Šviežias prancūziškas batonas (geriausi būna "IKI")

Raudonieji ikrai (Dažnai būna akcija Maximoje 10lt už indelį)

Sviestas

Nedidelė svogūno galva

 

Gaminimas:

Batoną supjaustome riekelėmis, sutepame sviestu. Ant užteptos riekelės po arbatinį šaukštelį ikrų ir tolygiai paskirstom. Svogūną labai smulkiai supjaustome ir pabarstome ant sumuštinių.

 

Skanaus!

 

P.S. Gausis apie 25-30 sumuštinų užteks dviems asmenims. Puikiai tiks ypatingesniems pusryčiams (man tai kievienas šeštadienio rytas).

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Vištienos blauzdelės /ketvirčiai kepti orkaitėje

Reikės:

  • Vištienos blauzdelių / ketvirčių (tilptų ir krūtinėlė, bet ilgokai keps)
  • Kepimo maišelis (būna parduotuvėse šalia folijos, maist. plėvelės
  • Česnakai
  • Kmynai
  • Prieskoniai
  • Ryžiai

 

Sudedat prieskonius (pagal skonį), supjaustytus česnakus, kmynus, vištą į kepimo maišelį. Geriausia, jei įtrinate jais vištą. Nukerpat maišiuko kampuką, kad išeitų garai, ir dedat į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Priklausomai nuo vištos dydžio parenkat kepimo laiką. Krūtinėlei regis valandos reikia, ketvirčiams kokia 30-40min. Gaunasi panašiai į Maggi "šultynga vištiena", tik prieskonių galima prisidėti pagal skonį,ir nebūtina vartoti tų visų E.

Patiekti su išvirtais ryžiais. Tiesa, galima vietoj ryžių panaudoti bulves, nuskustas įmetant kepti į tą patį maišelį kartu su višta.

 

valgomais kubeliais

Gerai skamba, valgomi kubeliai :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sumustinukai su lasisa arba ikrais.

 

Reikes:

lasisos arba ikru. (ikrai pagal kisene, raudoni arba juodi)

lavaso

tepamo surelio

krapu

 

Lavasa istepame tepamu sureliu, sudeliojam lasisos kabaliukus arba ikrus, pabarstom krapais ir susukam i desra. Tada tereikia tik supjaustyti desra grezineliais ir kemsam.

 

Skanaus.

Redagavo Tomas O.
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano lengvas toks ir nerealiai skanus:

 

Surio

Virto Kumpio/desreliu

Cesnako

Keciupo

Batono

 

As darau taip: Pasiimat batona, uztepat jei norit sviesto/margarino, ne tai ne. Uzpilat keciupo, jei naudojat desreles, tai jas papjaustom ir sudedam ant sumustinio, jei kumpi tai sutarkuojam per tarka, i ta pati "bliuda" pritarkuojam surio, idedam cesnako jei norit ir viskas. Viska ismaisau, jokiu sakuciu, rankom! Pasiimam i ranka nedideli gumuleli mases ir truputi rankose suspaudziam kaip kotleta, tik ne toki dideli ir dedam ant batono. Metam i orkaite ant 200 laipsniu, ziurekit kaip apkeps, tada traukiat. As dar megstu picos prieskoniu uzsibarstyt ant virsaus. Bet zinoma kiekvienas savaip. :) Gaunam mini picas. :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

pusryciai

Omletas su grikiais

 

reikes:

4kiausiniu

slakelio pieno

pakelio grikiu(125g)

 

Pirmiausia verdame grikius, siulyciau i vandeni ipilti alyvuogiu aliejaus, jei truksta "geruju" riebalu. Atsirandame inda, geriausia rast svaru. Imusame kiausinius, ipilame pieno, viska isplakame. Sutalpinam visa isplakta turini i keptuve, laukiame kol siek tiek pakeps. Sulipusia mase(nu ta jovala kur isplakem, bet jau pakepta) susmulkinam i gabalelius. Tada tiesiog suberiame isvirtus grikius ir viska siek tiek pakepame ir sumaisom...

 

pietus

Vistiena su darzovem

 

paprika

sampinjonai

vistienos file

svogunas

alyv. aliejus

brokoliai

krapai

petrazoles

kopustas

saukstas grietines

 

Gaunam keptuve, geriausia imt kaimynu, nes tada galesit neplaut. Svetimo, juk negaila. Apliejam keptuve alyv. aliejumi, pripjaustom ten paprikos,svogunu, ir brokoliu. Gaunam ugnies, nu geriausia butu isijunkt vyrykle. Tada, kai jau stalas visiskai lieka supjaustytas, pasiimam pjaustymo lentele. Kol paprikos, svogunai ir brokoliai sprogineja(kepa ant mazos ugnies), susmulkinam vistienos file. Patarciau mazesniais gabaleliais viska, nes galit neapziot, o ir skaniau valgyti bus. Susiieskome krapu, petrazoliu, kopustu ir juos taip pat supjaustom(as, kai aptingstu, juos plesau rankom).. Visa turini talpiname i keptuve prie kitu ingredientu. Tada, kol surasytas jovalas kepa ir pjaustymo lenteleje pagaliau atsiranda vietos, supjaustome sampinjonus. Palaukiam kol vistiena iskeps ir sampinjonai isskirs skysti. Galiausiai idedame ta sauksta grietines, gal net ir du, pastarasis skystis susimaisys su grietine ir gausis puikus padazas.

*neturint pinigu(kas daznai pasitaiko) vietoj vistienos naudoti tuna.

 

ir galop lauktoji vakariene

a.k.a jovalas

 

varskes(daug varskes ir prasom pirkt liesa, juk sveikai maitinames)

jogurtas, tas ekologiskas be nieko

slakelis pieno(geriausia nepirkt,o pasiskolint, juk nedaug reikes)

2-3 bananai

kefyras(patariu daug, nes noresis uzsigerinet daznai)

 

Nu zodziu viska ikisame i didesni inda(apart kefyro). Geriau, kad i koki grazesni, nes gautas jovalas netaip baisiai atrodys. Pasiimam rankini mikseri ir plakam, plakam. Stai ir viskas, skaniai valgom ir uzsigeriam kefyru.

*cia nemazai kcal gaunasi, kad issivaizduot pasakysiu, kad uztektu 3tokius suvalgyt, jog palaikytum mase.

 

Siandien po savaitgalio nekaip jauciuosi, tikiuosi pahmielnas suteiks man jegu, kad viska paredaguociau. Skanaus.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Išplakame pora kiaušinių, sutarkuojame sūrį ir šiek tiek svogūno (galima priedo susitarkuot ir morką ar dešros, žodžiu, ką labai mėgstate, tačiau tai turi būt mažesnis kiekis nei sūrio).

Viską sudedame į indą, apibarstome juodaisiais pipirais ir sumaišome. Tada viską tepame ant batono ir kepame keptuvėje. Pradžioj kepti ant ,,sūrio" pusės. Visos produktų normos priklauso nuo sumuštinių kiekio.

 

Greita, paprasta, pigu, patogu, ir indų mažai plaut. :D

Redagavo Onhold
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Na mano mėgiama tai lazanija. Rašysiu viską taip kaip darau pats, smulkiai, bet jūs galit keist kaip norit kadangi aš pats keičiau kito receptą ir tiek.

 

Taigi pirmiausia reikia kiaulienos, kadangi aš nekenčiu visų riebalų, mėsą išpjaustau, kad neliktų nė vieno riebaliuko ar plėvelės baltos, na gryna mėsa be jokių priedų. Tą mėsą supjaustom ir sumalam. Sumaltą mėsą indelyje išmaišau tik su juodaisiais pipirais ir druska(prieskonių ir mėsos kiekį jau reikia pagal save dėt, aš pačios mėsos naudoju gana kukliai, tačiau prieskonių nepagailiu). Paruoštą mėsą dedam šiek tiek į šalį ir susirandam kokį įndelį kuriam kepsim. Turėtų būt stačiakampio formos, gana didelio tūrio, pas mane yra toks idealus lygiai pagal plotį atitinkantis lazanijos lakšto plotį. Taigi čia savaime suprantama šalia po ranka pasidedam lazanijos lakštus. Pirmiausia indelio dugną ištepame aliejumi, na labai plonu sluoksniu ir sudedame pirmą lazanijos sluoksnį. Čia stabtelim, pasidedame prie rankų kečiupo, susitarkuojam sūrio (sūrio kiekis pagal poreikius ir gaminio dydį) ir susirandam paruoštą mėsą. Pirmiausią dabar reikia greitai mėsą iškepti keptuvėje, nėra svarbu, gali būti iškepta ne 100 procentų, tačiau, kad būtų baltos spalvos. Iškepus mėsą pradedam sluoksniuoti, mėsa, kečupas, sūris, lazanijos lakštas, sūris, kečupas, lazanijos lakštas, mėsa, kečupas, sūris ir vėl lakštas. Na sluoksniuojame pagal poreikius, jei dedat plonus sluoksnius tai jų daugiau, jei ne tai jų gali būti ir mažiau, svarbiausia ant viršaus turi likti lazanijos lakštas. Kai mūsų lazanija jau baigta, užviriname paprasto vandens, jį įpilame į stiklinę (ar panašaus dydžio puodelį), jame ištirpiname prieskonių kubelį, visą išmaišome ir tolygiai išpilstome per visą lazanijos paviršių. Jei darot mažą porcija tai šios stiklinės kaip ir turėtų užtekt, jei ne tai pripilkit paprasto virinto vandens, kad jo kiekis vos ne apsemtų viršutinį lakštą. Dabar kaip ir pabaiga, indelį apdengiame folija ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepimas dažniausiai vykstą ~1h, tačiau šiaip reikia orentuotis pagal skysčių kiekį lazanijoje (jis matosi jei kepat stikliniame inde). Bet kokiu atveju po ~1h (+- 15min. čia reikia pačiam žiūrėt) nuimam foliją. Jei skystimo beveik nėra, arba yra nedaug, tuomet ant viršaus, uždedame daug tarkuoto sūrio ir kepame tol kol išsilydo, jei skysčių dar yra pakankamai daug, sūrio nedėkit laukit kol išgaruos be folijos. Na kaip ir viskas. Man asmeniškai gaminimo procesas užtrunka ~4-5h todėl labai, labai retai gaminu šį patiekalą... :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Isbandyti visus ketinu, bet mano pilvas turi limita tai visko per viena diena tikrai neisragausiu. :D

 

Šaldyto pieno kokteilis su apelsinų sultimis:

 

Jums reikes

* 75 gr apelsinu sulciu

* 125 gr saldyto pieno

 

Paruosimas

I plakimo inda sudedame saldiklyje susaldyta piena, supilame sultis ir isplakame mikseriu. Supilame i taure ir patiekiame.

 

 

 

Wiki>

Šviežiai spaustose citrusinių vaisių sultyse gausu vitamino C ir P, kalio, folinės rūgšties. Šios sultys didina gyvybingumą, šalina nuovargį ir stiprina kraujagysles. Jos naudingos sergant ateroskleroze, hipertonija. Taip pat tinka vėžio profilaktikai.

 

 

Jeigu sergate skrandžio arba dvylikapirštės žarnos opalige, lėtiniu gastritu arba pankreatitu, citrusinių vaisių sulčių geriau negerkite. Be to, reikia atsiminti, kad greipfrutų sultys gali sąveikauti su vaistais. Todėl geriant daug preparatų jos kontraindikuotinos

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

http://www.visireceptai.lt/receptas/astri_meksikietiska_sriuba.html

va sita sriubike kaip man lipo ypac daznai ja verduos ant pachmieliuko :)

kadangi megstu astriai tai cili pipiru isidedu daugiau kad net staugiu valgydamas :)

Redagavo piotras
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

koki paprasta maista zmones gaminasi isidet i darba, kai galimybes nueit kurnors papietaut nera ?

 

Daugumoje tokiu vietu buna mikrobangu krosneles.

Tada tinka viskas ka valgome namuose. Kotletai su bulvemis, desreles su bulvemis ar kose, kepsniukai, vistiena ir t.t.

 

Jei nera galimybes pasisildyti, tai sumustiniai, desreles su batonu kaip ir pagrindas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ir sveika, xixi. ;) Tik kas per daug tas nesveika.

Šiaip tai dar didelis klausimas ar tikrai sveika. Kad kenkia dantims, tai tikrai faktas. O kitas klausimas, kiek vertingų medžiagu lieka sultims nepadaudotoje vaisio minkštime. Kad lieka ląsteliena irgi faktas, kas dar lieka nežinau. Taigi geriau valgyti vaisius nei gerti sultis. Ta proga ir einu suvalgyt apelsiną.

 

P.S. Kernius tikriausiai siūlė pervadinti temą į "Receptai vyrams" po Merfo žodžių:- "Atsirandame inda, geriausia rast svaru." .

 

 

mmc357, kad tavo minipicas skaniau valgyt šiltas, kol sūris tąsus.

Redagavo MrRAT
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

MrRAT, as sultis darydamas imetu ir minkstima. Dantims gal ir kenkia, nesidomejau. Bet sultyse vis tiek daug ivairiu vitamu islieka. O juk tikrai skanu gerti saltas apelsinu sultys... Tikra atgaiva. ;)

o tai čia gal jau ne sultys gaunasi, o smoothie (nežinau kaip lietuviškai), kur viskas sutrinama su blenderiu? Mėginau kažkada, beeksperimentuojant primetėm ko tuo metu turėjom, manau gavosi sveika, bet oi kaip neskanu. Po to karto kažkaip nebebandžiau.

 

Kad nebūtų jau taip visai offtopic reikia ir kokį receptą prirašyti.

Plovas

  • 0,5 KG Kiaulienos mentės / kumpio
  • Prieskoniai
  • 2 Stiklinės ryžių
  • 2 Sultinio kubeliai
  • 2 Konservuoti aštrieji pipirai
  • Svogūnas (galima ir du)
  • Pomidoras / Paprika(pusė) (jei nebūna namie, nededu ir nesuku galvos)

 

Ryžius dažniausiai dar nuplikau (jei ir plikyti būna) ir palieku vandeny iki kol gaminsiu. Mėsą susipjaustau kubeliais nedideliais, įdedu keptiį gilią keptuvę. Kepu kol nusilupu ir supjaustau svogūną, supjaustau pomidorą, pipirus, sumetu į keptuvę ir pakepu dar kokia 5 minutes (mėsa dar neskrunda). Tada sumetu ryžius. Užpilu 3 stiklinėmis (turiu graduotą dubenėlį) verdančio vandens 2 kubelius suntinio, ištirpdau ir pilu viską į keptuvę. Pridedu prieskoniu (nepagailiu), išmaišau ir įjungiu kepti 20 minučių. Pirmas 10 minučių net nemaišau. Užtenka 4 žmonėms, arba 2 labai alkaniems :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...