Uždarbis.lt: AR saugu naudoti tokį kodą? - Uždarbis.lt

Peršokti prie turinio



IT paslaugų skelbimams skirta skiltis Dizaino ir programavimo paslaugos
  • (2 Puslapiai)
  • +
  • 1
  • 2
  • Jūs negalite kurti naujos temos
  • Jūs negalite atsakyti į šią temą

Narys yra atsijungęs dowista 

  • Dažnas dalyvis
  • AkisAkisAkis
  • Grupė: Patvirtinti nariai
  • Atsiliepimai: +63 -0
  • Pranešimai: 854
  • Kartu nuo: 2008-12-02
  • Vardas:Dovydas

2018-02-02 04:20 (#1)

AR saugu naudoti tokį kodą?


PHP OOP
Sveiki. Dar tik mokausi dirbti su OOP, tai norėjau paklausti ar čia saugu taip kurti klasių funkcijas, kad nurodyti iškart Mysql kodą.

     function Select($s){
        global $conn;

    $result2 = $conn->query($s);

     $this -> result = $result2;

    }


ir tada

  $nauja = new Imones();   
$nauja -> Select("SELECT * FROM darbuotojai");
     while($row = mysqli_fetch_assoc($nauja -> result)) {
            echo "<option value='".$row["id"]."'>".$row["vardas"]."</option>";

          }


ar čia programuotojas gali iškart kažkaip įvest kokį nori mysql kodą ir sužinot info.

dar vienas pvz:

function Prideti($q){
        global $conn;

    $result2 = $conn->query($q);

      $this -> ats = $result2;

    }


ir
  $nauja = new Imones();   
 $nauja -> imone = $_POST['imone'];
      $nauja -> darbuotojas = $_POST['darbuotojas'];
  $nauja -> Prideti("insert into imones (pavadinimas,darbuotojo_id) values   ('".$nauja -> imone."','".$nauja -> darbuotojas."')");

            if ($nauja -> ats == 1) {
                   echo '<div class="show" align="left">'.
    $nauja -> imone.',&nbsp;Priklauso:&nbsp;<span style="color: green;">'.$nauja -> darbuotojas().'</span>
    </div> ';
            }


Šį pranešimą redagavo dowista: 2018-02-02 04:36

0


Narys yra atsijungęs Arvis 

  • Forumo senbuvis
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Grupė: Patvirtinti nariai
  • Atsiliepimai: +32 -0
  • Pranešimai: 3734
  • Kartu nuo: 2008-01-01
  • Miestas:Kaunas

2018-02-02 08:48 (#2)

Nenaudok global. Tai blogis. YRa toks dalykas, kaip dependency injection. http://www.phptherig...dency_injection
Maždaug turėtum atskirą klasę duombazės ir ją įsidėtum į Company klasę.


$company = new Company(new Database()); ar pnš.

Ir pridėjimui į duombazę naudok prepared statements.

Šį pranešimą redagavo Arvis: 2018-02-02 08:49

0


Narys yra atsijungęs dowista 

  • Dažnas dalyvis
  • AkisAkisAkis
  • Grupė: Patvirtinti nariai
  • Atsiliepimai: +63 -0
  • Pranešimai: 854
  • Kartu nuo: 2008-12-02
  • Vardas:Dovydas

2018-02-02 19:01 (#3)

Rodyti pranešimąArvis, 2018-02-02 08:48, pasakė:

Ir pridėjimui į duombazę naudok prepared statements.


Čia turi galvoje su PDO daryti?

0


Narys yra atsijungęs BigBug 

  • Užkietėjęs dalyvis
  • AkisAkisAkisAkis
  • Grupė: Patvirtinti nariai
  • Atsiliepimai: +10 -0
  • Pranešimai: 1620
  • Kartu nuo: 2013-03-30

2018-02-02 22:41 (#4)

Taip, PDO.
0


Narys yra atsijungęs Apache 

  • Išmestas iš forumo
  • AkisAkis
  • Grupė: Išmesti
  • Atsiliepimai: +0 -0
  • Pranešimai: 126
  • Kartu nuo: 2018-01-22

2018-02-03 18:58 (#5)

Rodyti pranešimąBigBug, 2018-02-02 22:41, pasakė:

Taip, PDO.


„MySQLi“ irgi palaiko „Prepared statements“. Argumentuok, kodėl „PDO“ geresnė, jeigu duomenų bazė „MySQL“? Našumu? Ne. Funkcijų skaičiumi? Ne. Patogumu? Ne. Užklausos uždarymu? Ne.

+ Jeigu tik 1 užklausa (pavyzdžiui, pridėjimo) į duomenų bazę, tai „Prepared statement“ naudojimas yra optimizacijos klaida, kuri nedovanotina profesionalams. Visos funkcijos privalo būti naudojamos pagal paskirtį. Filtravimo funkcijos lygiai taip pat.

Neskleisk savo neišmanymo pradedantiesiems.

Ir klausimas temos autoriui. Kodėl naudoji „SELECT *“ (žvaigždutę)? Bent suvoki kaip ji veikia? Tikriausiai ne, kadangi tada nenaudotum. Dar keista, jog naudoji objektinį „PHP“, bet objektinio „MySQLi“ ne.

Iš viso nesuprantu, kam naudoji objektinį PHP? Turbūt nepasimokei iš didžiųjų turinio valdymo sistemų arba forumų mikro optimizacijos klaidų, jog net talpyklos nepadeda (angl. cache).

Už nebūtinas klases ir funkcijas sumokėsi puslapio greičiu, t. y. teks pirkti 2x galingesnį serverį.
Apache is functioning normally
2


Narys yra atsijungęs BigBug 

  • Užkietėjęs dalyvis
  • AkisAkisAkisAkis
  • Grupė: Patvirtinti nariai
  • Atsiliepimai: +10 -0
  • Pranešimai: 1620
  • Kartu nuo: 2013-03-30

2018-02-03 20:59 (#6)

Rodyti pranešimąApache, 2018-02-03 18:58, pasakė:

„MySQLi“ irgi palaiko „Prepared statements“. Argumentuok, kodėl „PDO“ geresnė, jeigu duomenų bazė „MySQL“? Našumu? Ne. Funkcijų skaičiumi? Ne. Patogumu? Ne. Užklausos uždarymu? Ne.+ Jeigu tik 1 užklausa (pavyzdžiui, pridėjimo) į duomenų bazę, tai „Prepared statement“ naudojimas yra optimizacijos klaida, kuri nedovanotina profesionalams. .


".....Ultimately, PDO wins this battle with ease. With support for twelve different database drivers (eighteen different databases!) and named parameters, we can ignore the small performance loss, and get used to its API. From a security standpoint, both of them are safe as long as the developer uses them the way they are supposed to be used (read: prepared statements)...."

Tai palei tave visus frameworkus reikia laidoti ir grįžti į procedurinį pasaulį ? :-)
2


Narys yra atsijungęs Apache 

  • Išmestas iš forumo
  • AkisAkis
  • Grupė: Išmesti
  • Atsiliepimai: +0 -0
  • Pranešimai: 126
  • Kartu nuo: 2018-01-22

2018-02-03 22:25 (#7)

Rodyti pranešimąBigBug, 2018-02-03 20:59, pasakė:

".....Ultimately, PDO wins this battle with ease. With support for twelve different database drivers (eighteen different databases!) and named parameters, we can ignore the small performance loss, and get used to its API. From a security standpoint, both of them are safe as long as the developer uses them the way they are supposed to be used (read: prepared statements)...."

Tai palei tave visus frameworkus reikia laidoti ir grįžti į procedurinį pasaulį ? :-)


„Argumentuok, kodėl „PDO“ geresnė, jeigu duomenų bazė „MySQL“?“ - ryškiai tau su teksto suvokimu prastai ar kaip? Paminėjau, jog duomenų bazė „MySQL“, tai „PDO“ kitų duomenų bazių palaikymo argumentas nėra tinkamas. Nemačiau, kad kažkas dažnai emigruotų iš kitos duomenų bazes, jeigu ir planuoja, tai reikėtų rinktis nedelsiant.

„Framework“ nereikėtų naudoti, nebent nėra gaila mokėti brangiau už galingesnį serverį, nors abejoju, ar padėtų su dar didesniu duomenų srautu. O jeigu nuvertini savo taikomąją programą, jog negaus daugiau nei 100 tūkst. ar daugiau vartotojų, tai gali palikti programavimą. Pasidomėk apie mikro optimizacijos veikimą. Oficialios programavimo kalbos nedavė ir niekados neduos „Framework“ sertifikato. Jie buvo sukurti tinginiams, kurie nežino elementarios dokumentacijos ir nemoka aprašyti savo funkcijų.

Tarp kita ko, procedūrinis pasaulis nėra prastas. Naudodamas jį, tu absoliučiai nieko neprarandi. Turbūt išsivystė kažkokia paranoja nuo iškraipyto kodo („Framework“ dėka). Aš asmeniškai naudoju tik objektinį „MySQLi“, dar kartais „PHP“ laiko klases, bet naudoti kitur - nematau prasmės.
Apache is functioning normally
0


Narys yra atsijungęs nerjok 

  • Dažnas dalyvis
  • AkisAkisAkis
  • Grupė: Patvirtinti nariai
  • Atsiliepimai: +1 -0
  • Pranešimai: 499
  • Kartu nuo: 2012-01-27
  • Vardas:Jonas

2018-02-03 22:26 (#8)

Pries metus irgi buvo toks useris kuris rasinejo apie optimizacijas, etc, cia zmogus tik mokos ir klausia, o tas iskart kisa tas ir tas blogis... Kiek tu su tom db funkcijom susidursi, kiekvienas framworkas, cms su juo ateina. O kur det paty koda(stack, instructions,..) jau pats programeris sprendzia kokius resursus naudot ir kokius juos turi.
Šiandien mano gimtadienis, kaip ir vakar, bet bus ir rytoj.
0


Narys yra atsijungęs Apache 

  • Išmestas iš forumo
  • AkisAkis
  • Grupė: Išmesti
  • Atsiliepimai: +0 -0
  • Pranešimai: 126
  • Kartu nuo: 2018-01-22

2018-02-03 22:35 (#9)

Rodyti pranešimąnerjok, 2018-02-03 22:26, pasakė:

Pries metus irgi buvo toks useris kuris rasinejo apie optimizacijas, etc, cia zmogus tik mokos ir klausia, o tas iskart kisa tas ir tas blogis... Kiek tu su tom db funkcijom susidursi, kiekvienas framworkas, cms su juo ateina. O kur det paty koda(stack, instructions,..) jau pats programeris sprendzia kokius resursus naudot ir kokius juos turi.


Tiesa, bet su kitų projektu („Framework“) daug nepasieksi. Apgailėtina, kad tokie žmonės tingūs pasidarė, o gal ir trūksta mentaliteto?

Rekomenduoju pasimokyti iš „IPB“ variklio klaidų, kada net talpyklos su optimizacija nelabai padeda. :)
Apache is functioning normally
0


Narys yra atsijungęs AmberD 

  • Išmestas iš forumo
  • AkisAkisAkis
  • Grupė: Išmesti
  • Atsiliepimai: +8 -1
  • Pranešimai: 475
  • Kartu nuo: 2012-03-30
  • Vardas:Gintare
  • Miestas:Klaipeda

2018-02-03 22:40 (#10)

Kiek tada mysql funkcijų optimalu naudoti be pdo?
G.D.
0


Narys yra atsijungęs Apache 

  • Išmestas iš forumo
  • AkisAkis
  • Grupė: Išmesti
  • Atsiliepimai: +0 -0
  • Pranešimai: 126
  • Kartu nuo: 2018-01-22

2018-02-03 22:52 (#11)

Rodyti pranešimąAmberD, 2018-02-03 22:40, pasakė:

Kiek tada mysql funkcijų optimalu naudoti be pdo?


Ką turi omenyje?
Apache is functioning normally
0


Narys yra atsijungęs AmberD 

  • Išmestas iš forumo
  • AkisAkisAkis
  • Grupė: Išmesti
  • Atsiliepimai: +8 -1
  • Pranešimai: 475
  • Kartu nuo: 2012-03-30
  • Vardas:Gintare
  • Miestas:Klaipeda

2018-02-03 23:49 (#12)

Rodyti pranešimąApache, 2018-02-03 22:52, pasakė:

Ką turi omenyje?


Turiu omenyje dėl šito sakinio.

Citata

Jeigu tik 1 užklausa (pavyzdžiui, pridėjimo) į duomenų bazę, tai „Prepared statement“ naudojimas yra optimizacijos klaida, kuri nedovanotina profesionalams

G.D.
0


Narys yra atsijungęs BigBug 

  • Užkietėjęs dalyvis
  • AkisAkisAkisAkis
  • Grupė: Patvirtinti nariai
  • Atsiliepimai: +10 -0
  • Pranešimai: 1620
  • Kartu nuo: 2013-03-30

2018-02-04 00:24 (#13)

Rodyti pranešimąApache, 2018-02-03 22:35, pasakė:

Tiesa, bet su kitų projektu („Framework“) daug nepasieksi. Apgailėtina, kad tokie žmonės tingūs pasidarė, o gal ir trūksta mentaliteto?

Rekomenduoju pasimokyti iš „IPB“ variklio klaidų, kada net talpyklos su optimizacija nelabai padeda. :)


Frameworkai pasidarė populiarūs ne dėl greičių ar kažkokio nemokėjimo, o dėl patogumo, kai prie vieno projekto dirba daug programerių. Yra tam tikros taisyklės, gairės, kurių laikomasi. O jei 50 programerių pradės dirbti prie vieno projekto ir kiekvienas rašys kodą savo stilium, tai ten nei greičio, nei patogumo - nieko nebeliks. Šiais laikais servai nėra tokie brangūs lyginant su programeriais. Jei neužtenka servo tai statai load balancerį ir apildomai kelis servus.
0


Narys yra atsijungęs Apache 

  • Išmestas iš forumo
  • AkisAkis
  • Grupė: Išmesti
  • Atsiliepimai: +0 -0
  • Pranešimai: 126
  • Kartu nuo: 2018-01-22

2018-02-04 00:26 (#14)

Rodyti pranešimąAmberD, 2018-02-03 23:49, pasakė:

Turiu omenyje dėl šito sakinio.


Jeigu apie „Prepared statements“, tai reikėtų naudoti jį tik tada, kai reikia kreiptis į tą pačią lentelę daugiau nei 2 kartus. Sutaupys truputį našumo, pavyzdžiui, ištraukiant iš lentelių duomenis (su „SELECT“) ir ciklu, bet jeigu bus tik 1 įrašas (arba tik jo reikės), tai paprasta „query“ greičiau apdoros.
Apache is functioning normally
0


Narys yra atsijungęs wi_lius 

  • Užkietėjęs dalyvis
  • AkisAkisAkisAkis
  • Grupė: Patvirtinti nariai
  • Atsiliepimai: +6 -0
  • Pranešimai: 1716
  • Kartu nuo: 2007-08-31

2018-02-04 12:45 (#15)

Rodyti pranešimąApache, 2018-02-04 00:26, pasakė:

Jeigu apie „Prepared statements“, tai reikėtų naudoti jį tik tada, kai reikia kreiptis į tą pačią lentelę daugiau nei 2 kartus. Sutaupys truputį našumo, pavyzdžiui, ištraukiant iš lentelių duomenis (su „SELECT“) ir ciklu, bet jeigu bus tik 1 įrašas (arba tik jo reikės), tai paprasta „query“ greičiau apdoros.


Citata

Premature optimization is the root of all evil
-- Donald Knuth

1


Narys yra atsijungęs Apache 

  • Išmestas iš forumo
  • AkisAkis
  • Grupė: Išmesti
  • Atsiliepimai: +0 -0
  • Pranešimai: 126
  • Kartu nuo: 2018-01-22

2018-02-04 17:58 (#16)

Rodyti pranešimąwi_lius, 2018-02-04 12:45, pasakė:




Jeigu turi laiko taisyti visas optimizacijos klaidas po pabaigimo, tai šaunu, man asmeniškai nesinorėtų perrašyti pusę kodo.
Apache is functioning normally
0


Narys yra atsijungęs dowista 

  • Dažnas dalyvis
  • AkisAkisAkis
  • Grupė: Patvirtinti nariai
  • Atsiliepimai: +63 -0
  • Pranešimai: 854
  • Kartu nuo: 2008-12-02
  • Vardas:Dovydas

2018-02-09 00:09 (#17)

Rodyti pranešimąApache, 2018-02-03 18:58, pasakė:

Iš viso nesuprantu, kam naudoji objektinį PHP? Turbūt nepasimokei iš didžiųjų turinio valdymo sistemų arba forumų mikro optimizacijos klaidų, jog net talpyklos nepadeda (angl. cache).


Klausimas kodėl naudoju objektinį? Todėl nes noriu tobulėti. Dabar pas mane yra pliki kodai, tai nėra profesionalu, kodas manau turi būti "švarus". Apskritai, kažkada parodžiau savo kodus vienai įmonei, tai sakė mokykis OOP ir taškas.

Štai kokia pas mane mėsmalė :D
 $(document).ready(function(){
    $("form").submit(function(){
        $(".pateikimas").attr("disabled","disabled");
        $(".kaciukas").append( "<img src='kraunasi.gif' style='width: 157px;margin-left: 131px;margin-top: -59px;'/>" );
var gatve = $("select[name=savivaldybe]").val();
var pastas = $("input[name=apylinke]").val();
var dataString = 'savivaldybe='+ gatve + '&apylinke='+ pastas;

    $.ajax({
    type: "POST",
    url: "prideti2.php",
    data: dataString,
    cache: false,
    success: function(response)
    {
    $("#ats").html(response).show();
     $(".pateikimas").removeAttr("disabled");
               $(".kaciukas").empty();
$("input[name=apylinke]").val('');
var input22 = document.getElementById('gatve');
  input22.focus();
  input22.select();
    }
    });
return false;

    });

});


            if($_POST['apylinke']) {

 $savivaldybe = $_POST['savivaldybe'];
 $post= $_POST['apylinke'];

 $sql = "insert into apylinkes (apylinke, sav_id) values   ('$post','$savivaldybe')";
$query = $conn->query($sql);

 $sql2 = "select * from savivaldybes where id=$savivaldybe";
$query2 = $conn->query($sql2);
 while($row = mysqli_fetch_assoc($query2))
{
echo ' <div id="sekmingas" style="margin: 0px auto; text-align: center; background: rgb(223, 240, 216) none repeat scroll 0% 0%; border: 1px solid rgb(214, 233, 198); padding: 10px; color: rgb(74, 132, 75); font-size: 16px; font-weight: 500;"><strong>Pridėta sėkmingai!</strong><br>'.
$row['savivaldybe'].' sav. --> <span style="color: green;">'.$post.'</span></div>';
       }
        break;
          }

select post.k as 'post.k', apylinkes.apylinke as 'apylinkes.apylinke', post.pastaba as 'pastaba', savivaldybes.savivaldybe as 'savivaldybes.savivaldybe' from post left join apylinkes on post.pastas=apylinkes.id left join savivaldybes on apylinkes.sav_id=savivaldybes.id  where ".$o." convert(k using utf8) like '$g%' order by k LIMIT 10


Taip aš turiu sukūręs ne viena svetainę, tačiau jos tik iš išorės atrodo gražiai, viduje mėsmalė :D Ir šiaip realiai turiu suvokimą kaip ką padaryti, kaip sukurti kažką, bet mano kodas nėra profesionalus,net mėgėju savęs negaliu vadint turbūt :D

Šį pranešimą redagavo dowista: 2018-02-09 00:17

0


Narys yra atsijungęs Scarletas 

  • Pradedantis dalyvis
  • AkisAkis
  • Grupė: Patvirtinti nariai
  • Atsiliepimai: +31 -0
  • Pranešimai: 97
  • Kartu nuo: 2012-02-16
  • Miestas:Kaunas

2018-02-09 17:32 (#18)

Rodyti pranešimądowista, 2018-02-09 00:09, pasakė:

Klausimas kodėl naudoju objektinį? Todėl nes noriu tobulėti. Dabar pas mane yra pliki kodai, tai nėra profesionalu, kodas manau turi būti "švarus". Apskritai, kažkada parodžiau savo kodus vienai įmonei, tai sakė mokykis OOP ir taškas.

Štai kokia pas mane mėsmalė :D
 $(document).ready(function(){
    $("form").submit(function(){
        $(".pateikimas").attr("disabled","disabled");
        $(".kaciukas").append( "<img src='kraunasi.gif' style='width: 157px;margin-left: 131px;margin-top: -59px;'/>" );
var gatve = $("select[name=savivaldybe]").val();
var pastas = $("input[name=apylinke]").val();
var dataString = 'savivaldybe='+ gatve + '&apylinke='+ pastas;

    $.ajax({
    type: "POST",
    url: "prideti2.php",
    data: dataString,
    cache: false,
    success: function(response)
    {
    $("#ats").html(response).show();
     $(".pateikimas").removeAttr("disabled");
               $(".kaciukas").empty();
$("input[name=apylinke]").val('');
var input22 = document.getElementById('gatve');
  input22.focus();
  input22.select();
    }
    });
return false;

    });

});


            if($_POST['apylinke']) {

 $savivaldybe = $_POST['savivaldybe'];
 $post= $_POST['apylinke'];

 $sql = "insert into apylinkes (apylinke, sav_id) values   ('$post','$savivaldybe')";
$query = $conn->query($sql);

 $sql2 = "select * from savivaldybes where id=$savivaldybe";
$query2 = $conn->query($sql2);
 while($row = mysqli_fetch_assoc($query2))
{
echo ' <div id="sekmingas" style="margin: 0px auto; text-align: center; background: rgb(223, 240, 216) none repeat scroll 0% 0%; border: 1px solid rgb(214, 233, 198); padding: 10px; color: rgb(74, 132, 75); font-size: 16px; font-weight: 500;"><strong>Pridėta sėkmingai!</strong><br>'.
$row['savivaldybe'].' sav. --> <span style="color: green;">'.$post.'</span></div>';
       }
        break;
          }

select post.k as 'post.k', apylinkes.apylinke as 'apylinkes.apylinke', post.pastaba as 'pastaba', savivaldybes.savivaldybe as 'savivaldybes.savivaldybe' from post left join apylinkes on post.pastas=apylinkes.id left join savivaldybes on apylinkes.sav_id=savivaldybes.id  where ".$o." convert(k using utf8) like '$g%' order by k LIMIT 10


Taip aš turiu sukūręs ne viena svetainę, tačiau jos tik iš išorės atrodo gražiai, viduje mėsmalė :D Ir šiaip realiai turiu suvokimą kaip ką padaryti, kaip sukurti kažką, bet mano kodas nėra profesionalus,net mėgėju savęs negaliu vadint turbūt :D

Tai, jeigu nenori, kad būtų mėsmalė ir nori tobulėt, gal pats laikas laikytis PSR?
0


Narys yra atsijungęs Apache 

  • Išmestas iš forumo
  • AkisAkis
  • Grupė: Išmesti
  • Atsiliepimai: +0 -0
  • Pranešimai: 126
  • Kartu nuo: 2018-01-22

2018-02-14 12:18 (#19)

Rodyti pranešimądowista, 2018-02-09 00:09, pasakė:

Klausimas kodėl naudoju objektinį? Todėl nes noriu tobulėti. Dabar pas mane yra pliki kodai, tai nėra profesionalu, kodas manau turi būti "švarus". Apskritai, kažkada parodžiau savo kodus vienai įmonei, tai sakė mokykis OOP ir taškas.

Štai kokia pas mane mėsmalė :D
 $(document).ready(function(){
    $("form").submit(function(){
        $(".pateikimas").attr("disabled","disabled");
        $(".kaciukas").append( "<img src='kraunasi.gif' style='width: 157px;margin-left: 131px;margin-top: -59px;'/>" );
var gatve = $("select[name=savivaldybe]").val();
var pastas = $("input[name=apylinke]").val();
var dataString = 'savivaldybe='+ gatve + '&apylinke='+ pastas;

    $.ajax({
    type: "POST",
    url: "prideti2.php",
    data: dataString,
    cache: false,
    success: function(response)
    {
    $("#ats").html(response).show();
     $(".pateikimas").removeAttr("disabled");
               $(".kaciukas").empty();
$("input[name=apylinke]").val('');
var input22 = document.getElementById('gatve');
  input22.focus();
  input22.select();
    }
    });
return false;

    });

});


            if($_POST['apylinke']) {

 $savivaldybe = $_POST['savivaldybe'];
 $post= $_POST['apylinke'];

 $sql = "insert into apylinkes (apylinke, sav_id) values   ('$post','$savivaldybe')";
$query = $conn->query($sql);

 $sql2 = "select * from savivaldybes where id=$savivaldybe";
$query2 = $conn->query($sql2);
 while($row = mysqli_fetch_assoc($query2))
{
echo ' <div id="sekmingas" style="margin: 0px auto; text-align: center; background: rgb(223, 240, 216) none repeat scroll 0% 0%; border: 1px solid rgb(214, 233, 198); padding: 10px; color: rgb(74, 132, 75); font-size: 16px; font-weight: 500;"><strong>Pridėta sėkmingai!</strong><br>'.
$row['savivaldybe'].' sav. --> <span style="color: green;">'.$post.'</span></div>';
       }
        break;
          }

select post.k as 'post.k', apylinkes.apylinke as 'apylinkes.apylinke', post.pastaba as 'pastaba', savivaldybes.savivaldybe as 'savivaldybes.savivaldybe' from post left join apylinkes on post.pastas=apylinkes.id left join savivaldybes on apylinkes.sav_id=savivaldybes.id  where ".$o." convert(k using utf8) like '$g%' order by k LIMIT 10


Taip aš turiu sukūręs ne viena svetainę, tačiau jos tik iš išorės atrodo gražiai, viduje mėsmalė :D Ir šiaip realiai turiu suvokimą kaip ką padaryti, kaip sukurti kažką, bet mano kodas nėra profesionalus,net mėgėju savęs negaliu vadint turbūt :D


"Dabar pas mane yra pliki kodai, tai nėra profesionalu" - nonsense. Kur matei PHP.net parasyta, kad neobjektinis programavimas yra neprofesionalus? Ar vadovaujiesi neoficialiais saltiniais ir standartais? To daryti nevertetu. Objektinis galbut patogesnis, bet man tik su DB greiciau dirbasi. Kurti tas klases zaidimas, taip pat apsikrovimas + overkill. Tiesa, PHP7 truputi greiciau veikia klases, bet neaisku, kaip ateityje bus. ;)
Apache is functioning normally
0


Narys yra atsijungęs AmberD 

  • Išmestas iš forumo
  • AkisAkisAkis
  • Grupė: Išmesti
  • Atsiliepimai: +8 -1
  • Pranešimai: 475
  • Kartu nuo: 2012-03-30
  • Vardas:Gintare
  • Miestas:Klaipeda

2018-02-14 15:49 (#20)

Objektai ir klasės yra visko pagrindas šiandien, pastatytas prieš daugelį metų, bet negyvuos jis per amžius. :)

Pats algoritmų viešpats Dijkstra sakė: "Object-oriented programming is an exceptionally bad idea which could only have originated in California."

Aišku, įsikibę dabar visi už jo laikosi ir žaidžia pagal SOLID principą, bet viskam yra bet.
G.D.
1


Pasidalinti šia tema:


  • (2 Puslapiai)
  • +
  • 1
  • 2
  • Jūs negalite kurti naujos temos
  • Jūs negalite atsakyti į šią temą

1 nariai(-ų) skaito šią temą
0 nariai(-ių), 1 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)


Užklausų vykdymo statistika

  • Dabar yra: 2018-06-19 07:04

Tas nuostabus prisijungimo momentas


Prisijungimo nustatymai