Pereiti prie turinio

Studentiški patiekalai ir jų receptai


Rekomenduojami pranešimai

Uzverdi vandeni, biski druskos, imeti 5 kiausinius 5 minutems ir oplia, pavalgai. Stai tau ir studentiskas maistas :rolleyes: 10 min ir padaryta

 

Kazkaip negirdejau, kad verdant kiausinius reikia druskos deti :DDD

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Kazkaip negirdejau, kad verdant kiausinius reikia druskos deti :DDD

Tai nueik į virtuvę bent kartą, kai mama darys valgyt...

 

Tikrai nesigavo tavo 'bajeris'... ypač šita dalis ':DDD'. Kvailai atrodai.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Tai nueik į virtuvę bent kartą, kai mama darys valgyt...

 

Tikrai nesigavo tavo 'bajeris'... ypač šita dalis ':DDD'. Kvailai atrodai.

 

tam, kad kiausiniai pasisudytu? :DD nu jo :rolleyes: kiek buvau, nemaciau, kad detu ;D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

as dabar vis kepuosi toki patiekala, kad nzn nei kaip pavadint :D

i keptuve aliejaus, ikaitini, tada apkepi kelias riekes baltos duonos, kai duona apskrunda ant virsaus uzmusi po kiausini ir apverti. Gaunasi toks sumustinis: kiausinis iskeptas ant keptos duonos. Ant virsaus pili pomidoru padazo ir uzdedi pasismulkines svoguno.. Mmm.. tikrai skanestas :| uztrunka 10min padaryt :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
as dabar vis kepuosi toki patiekala, kad nzn nei kaip pavadint :D

i keptuve aliejaus, ikaitini, tada apkepi kelias riekes baltos duonos, kai duona apskrunda ant virsaus uzmusi po kiausini ir apverti. Gaunasi toks sumustinis: kiausinis iskeptas ant keptos duonos. Ant virsaus pili pomidoru padazo ir uzdedi pasismulkines svoguno.. Mmm.. tikrai skanestas :D uztrunka 10min padaryt :D

 

Per visą studentavimo laiką, dar nesugebėjau suvokt kaip tai galima valgyt :|

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Koks tai nelabai sveikas maistas pas dauguma :|

 

tai kad nelabai ir yra sveiko maisto :D gyvunai seremi visokiu š, augalai tresiami visokiu š ir paskiau purskiami kitu š ir nebelieka kazko sveiko :D

 

i tema tai:

tunas savo sultyse skardine

bonduel mazi zirneliai ~150g(maza skardine)

 

nupili zirneliu ir tuno skysti, sumeti i dubeni, sumaisai viska. Galima dasidet pagal skoni ko norit: svogunu laisku, cesnako, smulkintu mazu konservuotu svoguneliu...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
kai kuriuos paskaitau, tai nesuprantu, kaip jus sotus bunat. nors ir pats buvau studentas ir neturedavau dideliu pajamu, bet pigiausiu koldunu ir zuvies pirsteliu nepirkdavau. jeigu jau perkat pasiziurekit ka valgot. Ar geriau moket 1,5Lt ir valgyt koldunus kur 5% mesos is subproduktu (sirdys, plauciai...), ar geriau moket 3Lt ir valgyt kur 30% normalios mesos. Idomu kas sociau ir skaniau. Su kitais produktais irgi tas pats :|

 

O del patiekalu visai neblogai buna spageciu issivirt ir sudet ten ka turi: pomidoru padazas, pupeles, apkeptas farsas, sasyskos, sampinjonai, tusonke, suris ir tt.

 

Plovas visai paprastai daros.

Picas nesunku kept. As darau ant sluoksniuotos mielines teslos.

 

O siaip, svarbiausia yra prisiverst gamint, pasiieskai receptu, ivertini kas kiek kainuot gali ir darai. Kai pradedi, entuziasmas ir noras greiciau valgyt staigiai ikvepia.

 

 

 

beje, praktiski zmones perka norfoj, pats visa laik kuri laika ten stengiuos apsipirkinet, patikekit kai pamatai saskaita net nustembi, kai atsimeni kiek maximoj mokedavai.

Nepriestarauk pats sau. Praktiskai viska esu isbandes ka perskaiciau sioje temoje :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
tai kad nelabai ir yra sveiko maisto :| gyvunai seremi visokiu š, augalai tresiami visokiu š ir paskiau purskiami kitu š ir nebelieka kazko sveiko :D

 

i tema tai:

tunas savo sultyse skardine

bonduel mazi zirneliai ~150g(maza skardine)

 

nupili zirneliu ir tuno skysti, sumeti i dubeni, sumaisai viska. Galima dasidet pagal skoni ko norit: svogunu laisku, cesnako, smulkintu mazu konservuotu svoguneliu...

 

o kas nemėgsta žirnelių, tai labai tinka ir ryžiai vietoj jų :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Galiu ir as parasyti koki :D

 

Reikes zalios mesos, buvliu, visokiausiu prieskoniu, morku.

 

Morkas supjaustyti juostomis ir sudeti ant puodo dugno, kad mesos nepritrauktu. Mesa supjaustyti gabaleliais smulkiais, uzberti kruva prieskoniu, kad pasimarinuotu kelias minutes, kaip guliashui, siek tiek apkepti, po to suberti i puoda ant morku( apkepti nebutina, bet geriau, nes tuomet mesa nesukimba), ant virsaus sudeti supjaustytas bulves ir uzpilti vandens tik tiek, kad apsemtu mesa, bulviu apsemti nereikia. Ant virsaus dar galima prieskoniu, grietines ar siaip darzoviu. Tuomet kai uzverda ant mazos ugnies palikti apie puse h, galima 20 min, priklauso nuo to, kol buvles issitusina. :|

 

Gaunasi skaniai, bulves igauna visiskai kitoki skoni, nei paprastai ir mesa skaniai issitushina :D daznai darydavau :D beto daug darbo nereikia, palieki tushintis ir eini savo reikalais :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pridesiu ir savo, nusiperki zalios kiaulienos pora kilogramu, kad butu su lasinuku siek tiek (nebus tokia sausa). Mesa supjaustai nestorais gabaleliais, tada juos ismusi, kad pasidarytu ploni delno dydzio gabalai. Tada juos pabarstai prieskoniais, cia kiekvienam pagal skoni, mano megstamiausias misniys, tai druska, pipirai ir cesnakas. Kaip minejau pradzioje, mesos pirkom pora kilu, tai kai palaikem pora valandu viensu iskepam, o kitus saldom. As saldau taip: pasimi vienakrtiniu maiseliu ir idedi po 3 delno dyzdio kepsniukus, tai paskui labai patogu isimti bus procijomis, nes jei kruvoje saldytum suliptu visi.

 

Gaminimas. Geriausiai is ryto einant i paskaitas issemi procija kepsniu, kad atsiltu. Grizdamas nusipirk kefyro. Tada kai grizti namo nusilupi kokias 3 nemazas bulves, jas i pasudyat vandeni. Kepsnius pavolioji i miltus ir dedi i keptuve su aliejum, kepsnius kepti ant labai letos ugnies ir viena kart apversti. Man jie kepa ir bulves verda kokias 25 minutes. Pabaigoje ant kepsniu uzdedi fermentinio surio, jis greitai isilydo ir viskas. Jei vasara tai puikiai tiks su svieziom darzovem: agurkai, pomidorai salotos. Jei ziema tai labai tinka su vakuotais ar raugintais agurkais, raugintais kopustais dar kartais paprikos zalios pasipjaustau (pomidoru ziema neperku, baisiai jau neskanus buna). Dar jei kaip minejau parsinesei kefyro bus liuks pietus ar vakariene. O jei dar labai alkanas grizai, jauti, kad nepavalgysi tu 3 kepsniu, tai dar isimeti pabaigoj pora kiausiniu i keptuve ir tada jau tikrai zinai, kad uzteks :|

 

P.S. Ir kas svarbiausia, nenusibosta, jei valgai tarkim kas antra diena.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Pridesiu ir savo, nusiperki zalios kiaulienos pora kilogramu, kad butu su lasinuku siek tiek (nebus tokia sausa). Mesa supjaustai nestorais gabaleliais, tada juos ismusi, kad pasidarytu ploni delno dydzio gabalai. Tada juos pabarstai prieskoniais, cia kiekvienam pagal skoni, mano megstamiausias misniys, tai druska, pipirai ir cesnakas. Kaip minejau pradzioje, mesos pirkom pora kilu, tai kai palaikem pora valandu viensu iskepam, o kitus saldom. As saldau taip: pasimi vienakrtiniu maiseliu ir idedi po 3 delno dyzdio kepsniukus, tai paskui labai patogu isimti bus procijomis, nes jei kruvoje saldytum suliptu visi.

 

Gaminimas. Geriausiai is ryto einant i paskaitas issemi procija kepsniu, kad atsiltu. Grizdamas nusipirk kefyro. Tada kai grizti namo nusilupi kokias 3 nemazas bulves, jas i pasudyat vandeni. Kepsnius pavolioji i miltus ir dedi i keptuve su aliejum, kepsnius kepti ant labai letos ugnies ir viena kart apversti. Man jie kepa ir bulves verda kokias 25 minutes. Pabaigoje ant kepsniu uzdedi fermentinio surio, jis greitai isilydo ir viskas. Jei vasara tai puikiai tiks su svieziom darzovem: agurkai, pomidorai salotos. Jei ziema tai labai tinka su vakuotais ar raugintais agurkais, raugintais kopustais dar kartais paprikos zalios pasipjaustau (pomidoru ziema neperku, baisiai jau neskanus buna). Dar jei kaip minejau parsinesei kefyro bus liuks pietus ar vakariene. O jei dar labai alkanas grizai, jauti, kad nepavalgysi tu 3 kepsniu, tai dar isimeti pabaigoj pora kiausiniu i keptuve ir tada jau tikrai zinai, kad uzteks :|

 

P.S. Ir kas svarbiausia, nenusibosta, jei valgai tarkim kas antra diena.

 

 

Kepsniai skanesni gaunasi jeigu juos pirma pavartai džiuvėsėliuose, o tada plaktam kiaušinyje :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Taip tingejau rasyt, bet negi nepadesi studentui :D (As dar ne studentas, jei ka :|).

 

Tai vat, pasilepinimui kada: pasiimi duonos, tinka ir juoda ir balta, man skanesne balta. Supjaustai riekem ir kepi keptuvej, kol iskepa, galima susmulkinti ir siaudeliais, bet ne taip gerai iskepa, vienas sonas apkepes, kitas ne ir pansiai... Kai iskepa geriausia suviniot duona i kokia servetele ar panasu dalyka, kad servetkos sugertu alieju (niekados neiseina normaliai padaryt, visada lieka aliejaus, bent jau man), tada supjaustai siaudeliais, supjaustes siaudeliais perpjauni duona dar pusiau, kad gautusi tokie ne per ilgiausi siaudeliai, juos gali palikt atvest.

Dabar paiimat koki indeli ar bliuda kuri gali kaitint virs virykles. I ta indeli pritarkuoji surio, idedi majonezo ir kokias 3-4 skilteles censako, cesnaka reikia perleist per toki daikta kaip trintuve, ar kazkas panasaus, nezinau kaip jis LT vadinasi. Ismatavimu kiek det surio ir majonezo nezinau :D Ziurekit mazdaug is akies. Uzdet ant ugnies savo misini, ir pastoviai maisot, turi nesimatyt surio gabaliuku visai, turi likti tirsta mase, jeigu surio gabaliuku liks, idekit dar majonezo ir maisykit toliau, kol gausit normaliai tirsta mase. Viskas, pilat mase ant savo duonos ir valgot. :D

 

 

Nemoku reikst minciu normaliai, bet pasistenkit suprast :D Norejau dar nesunku picos recepta parasyt, bet gal kita karta :-/

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pica irgi nesunku issikepti. Bent jau man skaniausios gaunasi is "Malsenos" miltu misinio picai. Pakelis kainuoja apie 3 Lt, is jo iseina 3 nemazos picos. Kaip paruosti tesla, parasyta ant pakelio. Kai paruosiate testa ir pagaminate picos pagrinda, ji istepkite grietine arba pomidoru padazu, arba ir tuo, ir tuo, cia jau kaip norite. Galite uzberti truputi maltu prieskoniu. Tada dedate tarkuota suri, kumpi arba desra, galite kokiu grybuku ir pan. Tik nedekite darzoviu pries kepant, nes gausis nesamone :| Kepkite orkaitej 160-200 laipsniu temperaturoje, kol iskeps. Pigu ir skanu (nors paruosimas nera pats greiciausias). Skanaus !

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Taip tingejau rasyt, bet negi nepadesi studentui :D (As dar ne studentas, jei ka :|).

 

Tai vat, pasilepinimui kada: pasiimi duonos, tinka ir juoda ir balta, man skanesne balta. Supjaustai riekem ir kepi keptuvej, kol iskepa, galima susmulkinti ir siaudeliais, bet ne taip gerai iskepa, vienas sonas apkepes, kitas ne ir pansiai... Kai iskepa geriausia suviniot duona i kokia servetele ar panasu dalyka, kad servetkos sugertu alieju (niekados neiseina normaliai padaryt, visada lieka aliejaus, bent jau man), tada supjaustai siaudeliais, supjaustes siaudeliais perpjauni duona dar pusiau, kad gautusi tokie ne per ilgiausi siaudeliai, juos gali palikt atvest.

Dabar paiimat koki indeli ar bliuda kuri gali kaitint virs virykles. I ta indeli pritarkuoji surio, idedi majonezo ir kokias 3-4 skilteles censako, cesnaka reikia perleist per toki daikta kaip trintuve, ar kazkas panasaus, nezinau kaip jis LT vadinasi. Ismatavimu kiek det surio ir majonezo nezinau :D Ziurekit mazdaug is akies. Uzdet ant ugnies savo misini, ir pastoviai maisot, turi nesimatyt surio gabaliuku visai, turi likti tirsta mase, jeigu surio gabaliuku liks, idekit dar majonezo ir maisykit toliau, kol gausit normaliai tirsta mase. Viskas, pilat mase ant savo duonos ir valgot. :D

 

 

Nemoku reikst minciu normaliai, bet pasistenkit suprast :D Norejau dar nesunku picos recepta parasyt, bet gal kita karta :-/

 

tai yra ypač nesveika, bet žiauriai sotu ir skanu :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...