Pereiti prie turinio

Pietus i gamyklas, statybu aisksteles ir kitas darbo vietas.


Rekomenduojami pranešimai

Klaipėdoj nueini į VDG ir gauni už 4 - 5Lt sriubą, DIDELĘ pagrindinę porciją ir gėrimą. Taip, kad jei nežinai tai užsičiaupk.

 

va va... aš irgi ten einu, daug pigiau nei kitur, o ir maistas sveikas ir ganėtinai skanus.

 

300lt pravalgai... vien per pietus (čia kas valgo čiliakuose)

400 lt buto nuomai...

 

ir iš ko alų pirkt jei uždirbi minimumą ir vakarienės net nevalgai? :D

Redagavo anon
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Klausyk ciaupe, pirma, perskaityk apie KA tema, antra, nueinu i socialiai remtiniems zmoniems skirta valgykla, pries tai is kokio diedo nusipirkes talona uz 50 centu, ir pavalgau gan normaliai, uz 50 CENTU!!!. NU IR KA? Jei nepagauni kampo, tai necituok is vis...

 

"Konfliktuoju su kuo imanoma ;)"

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sakyčiau visai ok idėja susiradus didesnių klientų, mačiau pora klaipėdiečių gyrės kaip pigiai valgo... pabandykit už tiek pavalgyt Vilniui - medalį duosiu :) Kadangi dažnai važinėju po miestą pas klientus tenka valgyt įvairiose miesto vietose, trumpai situacija tokia:

 

miesto centre pamiršk apie pavalgymą pigiau nei 10lt, dažniausiai džiaugies jei telpi į 15lt :)

 

truputį toliau nuo centro - priklauso kur užeisi. Jei kokia kolegijos/univero valgykla, ar "tarybinė valgykla" tilpsi į 8-10lt, pasispaudęs gal ir į 6-7lt kokius..

 

sunkiai kaip suprantu kaip chebra valgo po 4-5lt Klaipėdoj, kai vien sriuba dažniausiai >2lt, tai kas įeina į antrą patiekalą? Vienas lietinis su varške? :D

 

Tiesa daugumon tų pigiųjų valgyklų net užeit baisu, stalai apšneršti, tvarkos perdaug nerasta, nekalbu jau apie kažkokią maisto kokybę ar dideles skonines savybes :)

 

Kas dėl batonų ir kefurų (ale taupančių) juokinga kai žmonės perkasi visokių mišrainių/bandelių/jogurtų/varškių ir panašaus briedo kas suma sumarum tikrai išlipa 5-6lt, vietoj to, kad nueitų ir normaliai pavalgytų šilto maisto..

Redagavo kyškis
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tu paskaiciuok dabar pats bisky.. Jeigu pietus daleiskime 15 LT, tai kainuos maistas visas, dujos ir kita yranda maistui pagaminti, paskui kiek tu ant kuro isleisi? :lol:

Ir manau kas nores, tas geriau susiteps sumustiny ir kavos pasidarys, ir uzteks jeigu bus maziau pinigu.. O ne pietus pirksis is kazkur. :)

 

Neapsimoka cia tikrai tokiu "verslu" daryti manau.. :)

Nieko asmenisko, tiesiog mano nuomone. :)

Redagavo LeLeSiuSn
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Idėja tikrai labai gera. Dirbau kurį laiką Islandijoje, ir ten toks maisto tiekimo būdas į įmones ir net statybvietes yra labai populiarus. Trumpai aprašysiu kaip ten daroma.

 

Ryte atsiunčia faksu ar el.paštu meniu, kurį sudaro tik du pasirinkimai: dažniausias vienas mėsos, o kitas žuvies, ar pan. Tą meniu atspaudina ir pakabina ant sienos. 9.00 būdavo pertraukėlė rytinė, kurios metu pasirenka visi daruotojai kas ką nori, ant lapo dėdami skaičiukus 1 arba 2, priklausomai kurį patiekalą pasirinko. Pasirinkimas yra gerai todėl, kad skoniai žmonių skirtingi, o nevalgęs gi nebūsi jei ko nemėgsti. Per daug pasirinkimų tik sudėtingą viską padarytų, tai manau du variantai optimalu - ir užsakymus skaičiuojant, ir gaminant. Taigi, kai visi surašo ant lapo kas ką nori valgyti, užsakomas reikiamas skaičius 1 ir 2 patiekalo.

 

Atveždavo prieš pietus, maždaug valandą ar pusvalandį prieš, o kartais ir tiksliai ant pietų - gi daug ten jiems apvažiuoti reikia. LABAI SVARBU yra dėžutės maistui. Ten būdavo tokios plastikinės keturkampės dėžutės su oro tarpu kad maistas neatvėstų, ir formomis indeliams (gal yrijų skyrių). Tos dėžutės budavo gerai tuo, kad jose budavo oro tarpas, ir kai tokių dėžučių sudėdavo 10-20, tai maistas labai ilgai išlikdavo šiltas, tik apatinėje greičiau atvėsdavo. Todėl nebūdavo problemų jei maistą atveždavo ir valandą prieš pietus (juk visur sunku spėti, kai visi tik 12 val nori). Dėžutėse buvo formos maisto indeliams vienkartiniams, kurios pavalgės išmeti, o dėžutes visas sudedi ir atiduodi sekančią dieną, kai kitus pietus atveža. Tos dėžutės labai gerai susidėdavo, kompaktiškai. Kažko panašaus foto yra šiame linke: http://fooddelivery.com.sg/delivery-menus/halal-delivery-menus/bento-sets-consolidated

 

Aš pats galvojau tuo užsiimti grįžęs, bet kai pabandžiau pakalbėti su valgyklomis ir paderinti galimas kainas, tai nei vieni nesutiko padaryti bent 1,5 lito nuolaidos nuo baro savo mažmeninių kainų. Iš to ir būtų uždarbis - valgykla padaro 1-1.5 lt nuolaidą už tai, kad iš karto nuperku didelį kiekį porcijų, o aš parduodu už beveik tą pačią kainą kaip valgykloje (užsidėdsmas gal kokius 50 ct, taigi gautusi jau 1.5 - 2 lt nuo porcijos, kas yra ok, jei bent 300-400 porcijų parduodi įsivažiavęs). Tuomet gaunasi jau apie 600-800 lt per dieną / 13000-17000 lt permėn. Už tiek jau manau galima pasamdyti du vairuotojus ir operatorių užsakymų priėmimui. Užsakymus gali priimti ir pats, nes visa tai atlieki ryte, o po to jau gali ir pats prie išvežiojimo padėti, taigi ir vieno vairuoto pradžiai užtektų. Bent 300 porcijų yra tikrai lengvai pasiekiams skaičius, jeigu gyveni ne pačiame mažiausiame mieste. Čia iš esmės kelios didesnės gamyklos. O kur dar mažos gamyklėlės, servisai, statybų aikštelės ir t.t.

 

Kodėl pats to nesiėmiau? Todėl, kad neradau tinkamų valgyklų. Galvojau ir per kelias užsakinėti, kad nebūtų daug rizikos jei kurią iš maisto tiekiančių kokie higienistai uždarytų. Priėjau išvados, kad geriu uždirbti gali tik jei pats gamini maistą, o su tuom terštis nepanorau (labai daug leidimų reikia etc).

 

Aš manau, kad tai tikrai pakankamai nesudėtingai įgyvendinama idėja, ir tikrai gera. Dirbantiems žmonėms per 0.5 - 1 val pietų pertrauką kažkur važiuoti tikrai yra nereikalingas vargas. Be to, yra dar vienas didelis pliusas - galima kalbėti su administracija, kad kompensuotų 1-2 litus nuo pietų kainos ar net visą kainą, taip padidindami darbuotojų lojalumą. Taip būdavo daroma Islandijoje - vienose firmose pietus gaudavome nemokamai, kitose reikėdavo mokėti dalį, o kitur ir visą kainą.

 

O sakantiems, kad už 4-5 lt negali pagaminti normalaus maisto, kai gamini didelius kiekius, tai turiu pasakyti, kad svaigstate. Valgykloje (ne kavinėje), kurioje dažniausiai pietauju, sriuba kainuoja 2-3 lt, antras nuo 4.5 iki 7.5 lt. Taigi pavalgau už 6.5-9 lt. O dabar paskaičiuokim: valgykla išlaiko maitinimo salę, kurią reikia įrengti, remontuoti, valyti ir tvarkyti. Vien valgymo salei kiek išlaidų susidaro. Plius reikia nuomoti didelį plotą geroje miesto vietoje. Kaip manote, jiems po 50 ct nuo porcijos lieka? Tikrai ne.

O dabar įsivaizuokime, kad maistą gaminame patys. Patalpas nuomojame miesto pakraštyje, kur jos pigesnės - nes vieta neturi įtakos. Patalpų reikia mažesnių, nes nereikia valgymo salės, užtenka tik virtuvės. Darbuotojų reikia mažiau, nes nereikia tvarkyti salės. Tie patys darbuotojai gali ryte ruošti maistą, o po pietų, kai grįžta išvežiotojas ir parveža dėžutės, jas išplauti. Taigi du viename - ir virėjos, ir tvarkytojos.

Kažkiek prisideda išlaidų išvežiojimui, tarkim 200 km dienai / 80 lt kurui + vairuotojo algos minimumo dalis + auto išlaikymas.

Aš esu tikras, kad 5 lt porcijai yra daugiau nei užtenkama, jei ne kijevo kotletus gamini. Be to, kaip jau pradžioj kalbėjau apie du skirtingus valgius meniu, ten taip pat gali būti ne tik žuvis ar mėsa, bet ir pigesnis ir brangesnis variantai.

 

 

Žodžiu, nearti dirvonai :) Sėkmės ariant!

Surašiau čia tokį ilgą postą, bet tai tik dėl to, kad stengiuosi kažkiek padėti ir padrąsinti tuos, kurie užsiims (galbūt ne vienas čia toks būsi).

Redagavo will
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...