Pereiti prie turinio

Kojų kišimas naujam verslui


Rekomenduojami pranešimai

Sveiki.

Kadangi noriu pradėti savo verslą, kavinę, tai labai bendrauju su žmonėmis kūrie turi patirties versle. Ir nesenai teko bendrauti su tokiu vienu, kuris labai tikino mane, kad neapsimoka kurti naują verslą senoje rinkoje ar kaip čia pasakyti net nežinau. Na kaip pvz. - atidaryti restoraną mieste kuriame jau yra jų. Teigdamas tai, kad mane "nugriaus" konkurentai. Ką jis norėjo pasakyti tai, kad skųs visokioms institucijoms, eis mane tikrins po kelis kart per savaitę. Dar visokių baisybių pasakojo, mat jo laikais, tai yra 90ais ir pan. taip būdavo. Ir jis mano jog dabar niekas nepasikeitė, šulai valdžioj nori kyšių, be kūrių nieko nepadarysi, o jeigu norėsi kaip nors prasisukti be jų palaiminimo tai ilgai neišbūsi, nes ateis veterinoriai ir uždarys..

Na ir įdomu ar kas turit patirties tokios? Gal net nebūtinai maitinimo versle gal kitoje sveroje ir tebevyksta tokie dalykai? Nejaugi nieko negalima pradėti be 1000tinių kyšių ir pažystamų?

Redagavo Alonsas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei turi gerą kavinės idėja, tai tikrai bandyk realizuoti.

Konkurentai tikrai nekenks, bent pradžioje, jie lauks kol pats susimausi.

Konkurencinė kova atsiras tada kai tapsi gera kavine ir pradėsi atiminėti klientus iš konkurentų.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei gali, stenkis mažiau bendrauti su tokiais žmonėmis :) Sunku bus tikrai, bet 90 jau baigėsi. O jei reikia pavyzdžių dėl higienos ir kyšių, apsižvalgyk, kaip kebabų kioskų neuždaro. Retame kuriame būna švaru ir tvarkinga, o pinigų dideliems kyšiams jie tikrai neuždirba.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Šiuo metu Lietuvoje žmonės dalinasi į du tipus - vieni dar gyvena pagal 90's įpročius, viską daro per pažintis, kyšius, stengiasi vienas kitą apgauti, nusukti ir pan. Kiti gyvena naujais laikais, viską daro kaip įmanoma legaliai, daugiau investuoja į marketingą ir paslaugų kokybę. Laimei visi gyvena savo pažiūrų rate ir vieni kitiem netrukdo. Todėl jeigu savo verslą vystysi tvarkingai tau nėra ko bijot. O ką ten pasakoja visokie 90's verslininkai mažiau klausyk ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 1 mėnesio...

Sveiki, aš dirbu su restoranų, kavinių atidarymais.

Galiu pasakyt, kad dėl inspekcijų nereikia bijot, nes reikia pasikviest technologą kuris padarys planą pilna patalpų.

Dėl higienos sužiurės, kad niekas nesikirstu ir t.t

Įranga labai svarbu pasirinkt patikima, aišku nepirkt brangiausios reikia su profesionalais pasitart geriausia jau menių turėt kas bus gaminama.

Labai svarbu pasilikt biudžeto visų pinigų neišleist, nes reikes algas mokėt tai pusmečiui pasiruošt.

Dažniausia restoranų savininkų bėda būna, kad nemoka normalios algos šefui ir jis nepatenkintas gamina blogai ir taip klientai pabėga.

Galiu daug pakonsultuoti, dėl restoranų, kavinių atidarimo :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...