Pereiti prie turinio

Studentas atidaro restoraną


Rekomenduojami pranešimai

Būtinai užsuksiu pas jus būdamas Vilniuje, didžiausios sėkmės, įdomu skaityti bei daug naudingų patarimų, bei būtų šaunu sužinoti kiek preliminariai atsėjo tau atidarymas pilnas. Bei turiu patarimą, su Rinkuškių alaus darykla susisiek, puikus alus po truputį jį pradeda vertinti vis labiau, su mielu noru jie tiekia kur tik reikia :) Manau kas dar neragavę susigundytų ir kitam kartui, šalto pilstomo iš bačkos seno rūsio, ar alaus kelio ahh..

Redagavo InTeXaS
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pamiršau paminėti, kad gera KAVA labai svarbus dalykas visoms kavinėms.

 

Jei pilstysi kavą, užpiltą virduliu, linkiu bankrutuoti net nepradėjus.

 

Profesionalus naudotas kavos aparatas (pvz La Cimballi) kainuoja gerą dramblį ~ apie 7k litų, tad padigink forumuose, skelbimuose dėl pigesnio varianto. Iš bėdos gali naudoti kapsulinį aparatą, bet žiauriai išaugs sąnaudos, o kokybe priartėti prie coffe inno nepavyks.

 

Rudenį Litexpo vyksta maitinimo verslo paroda, kur įvairūs tiekėjai siūlo savo įrangą ir produkciją. Ten taip pat aibė įvairiausių kavos tiekėjų. Užpraeitais metais ten savo kavą pardavinėjo ūkininkai iš Pietų Amerikos, savo kavą auginantys kalnuose. 1 kg kainuoja ~ 30 lt. Iš 1 kg gaunasi 140 puodelių kavos (espresso, americano, latte, capucino). Tad neskaitant elektros, vandens ir pieno sąnaudų, espresso shotas (iš kurio gali gaminti kitas minėtas kavas) tau kainuos 0.21 lt. Kai dirbau Double Coffee, ten "verslo klasės" kavos savikaina buvo 30 ct.

 

Kai turi gerą kavą, vidutinišką aparatą su geru garų purkštuku ir minimalius skillsus Latte/Capuccino su piešinėliu gaminimui, gražius take away puodelius ir friendly kainas (ne 7lt/vnt), pakeliui einančių klientų netrūks. O dar su keliais Monin sirupo buteliais gali padaryti stebuklus.

 

Nors jau kokius 5 metus nebedirbu barista, bet jei reikės pagalbos, parašyk. Tikiuosi skillsų dar nepraradau ir dar moku pagaminti capucinus su širdutės/eglutės piešiniais ant putos.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias relanium

Pamiršau paminėti, kad gera KAVA labai svarbus dalykas visoms kavinėms.

 

Jei pilstysi kavą, užpiltą virduliu, linkiu bankrutuoti net nepradėjus.

 

Profesionalus naudotas kavos aparatas (pvz La Cimballi) kainuoja gerą dramblį ~ apie 7k litų, tad padigink forumuose, skelbimuose dėl pigesnio varianto. Iš bėdos gali naudoti kapsulinį aparatą, bet žiauriai išaugs sąnaudos, o kokybe priartėti prie coffe inno nepavyks.

 

Rudenį Litexpo vyksta maitinimo verslo paroda, kur įvairūs tiekėjai siūlo savo įrangą ir produkciją. Ten taip pat aibė įvairiausių kavos tiekėjų. Užpraeitais metais ten savo kavą pardavinėjo ūkininkai iš Pietų Amerikos, savo kavą auginantys kalnuose. 1 kg kainuoja ~ 30 lt. Iš 1 kg gaunasi 140 puodelių kavos (espresso, americano, latte, capucino). Tad neskaitant elektros, vandens ir pieno sąnaudų, espresso shotas (iš kurio gali gaminti kitas minėtas kavas) tau kainuos 0.21 lt. Kai dirbau Double Coffee, ten "verslo klasės" kavos savikaina buvo 30 ct.

 

Kai turi gerą kavą, vidutinišką aparatą su geru garų purkštuku ir minimalius skillsus Latte/Capuccino su piešinėliu gaminimui, gražius take away puodelius ir friendly kainas (ne 7lt/vnt), pakeliui einančių klientų netrūks. O dar su keliais Monin sirupo buteliais gali padaryti stebuklus.

 

Nors jau kokius 5 metus nebedirbu barista, bet jei reikės pagalbos, parašyk. Tikiuosi skillsų dar nepraradau ir dar moku pagaminti capucinus su širdutės/eglutės piešiniais ant putos.

 

Pabandyk pagalvoti, kiek zmoniu lietuvoje, geria kava, kiekviena ryta, uzpilta is elementaraus virdulio..? Normalu mazai kavinikei darryti kava paprastai..cia juk ne 4*+ viesbucio kavine, ar auksto lygio restoranas...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ir tuo labiau ne specializuota kavos kavine kaip mineta double coffee, visai kitas segmentas, kuriam tikrai nereikai jokiu super kavos aparatu.

 

Segmente, tu segmente, papasakok savo vadybinį šūdą kam nors kitam... Turėjau galvoje elementarų kokybės benchmarką, kuris privalomas bet kuriai maitinimo įstaigai. Lietuvos Spauda/R-Kiosk/Statoil ir daug kitų įstaigų nesiorentuoja į jokį verslo/hipsterių/gurmanų segmentą, ir nėra orientuotos į kavą, bet gauna didelį income'ą darydami kokybišką kavą (užsiimdami papildoma veikla).

 

Įstaiga, kuri į plastmasinį kioskinį stapariką įdeda šaukštą kavos ir užpila karštu vandeniu iš virdulio, neverta egzistuoti. Kartą tokios kavos gavau kažkokioje gruziniškoje zabigalkėje kely Kaunas-Klaipėda. True story.

 

Nebūtina pirkti aparatą už 10 gabalų - galima susichimyčinti kažką pigiau arba nuomoti. Kavos tiekėjai dažnai siūlo nuomotis profesionalius aparatus, taip pat teikia supportą, žaliavas ir know how.

 

Turėjau galvoj, kad užtenka palyginus mažai investicijų ir pastangų, kad gauti gerą papildomą income'ą, jei gerai paruoši namų darbus. Kavos pelno marža yra viena didžiausių pasaulyje, todėl galima susižerti pajamų iš šono, iš papildomos veiklos.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nejauti skirtumo tarp papildomu pajamu is sono (kas yra gerai) nuo palinkejimu bakrutuoti jei netures kavos aparato uz 7000Lt vaizdziai sakant?

Sito baro pagrindinis srautas bus pavalgyt ateinantys zmones bei alaus atsigerti ateinantys zmones. Tai, kad kava neprilygs profesionaliu baristu specializuotose kavos vietose daromai kavai nera kazkoks rimtas minusas, tuo labiau ne toks milziniskas, kad net bankrutuot linketi reiktu.

 

Net ir pilstomo alaus parduotuve gali sugalvot uzsiimt gera kava issinesimui, kad bus papildomos pajamos ir tai bus naudinga, bet jei tuo neuzsiimtu tai irgi nebutu nieko baisaus, nes profesionali kava issinesimui butu netiksline preke, be kurios puikiausiai galima apsieiti. Reikia tureti nisa, o ne butinai aprepti viska. Sio baro nisa bus isskirtiniai patiekalai bei uzkandziai bei geras alus. Super kava butu papildoma srauta generuojanti, bet jos nesant nei kiek baro vertes nemazinanti preke.

Redagavo biz
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nepamiršk, kad patiekalai neturi atrodyti kaip kokiuose picerijų ar kavinių lankstinukuose, prikimšti chemijų ir kitų nesąmonių. Gavęs patiekalą, aš turiu matyti, kad tai yra naminis maistas, padarytas neatmestinai, o kokybiškai, ir žinoma pateikimas taip pat svarbu ;) Beje mažas patarimas: Susigalvokite sau būdingą pateikimo būdą, kaip pvz viena greito maisto kavinė pas mus įsmeigia krapštuką į mėsainio vidurį, tai galbūt pateikite padažą kokia idomesne forma ar dar ką nors.. galbūt kažką susijusio su twins tema.. Tai tiek, sekmės ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nejauti skirtumo tarp papildomu pajamu is sono (kas yra gerai) nuo palinkejimu bakrutuoti jei netures kavos aparato uz 7000Lt vaizdziai sakant?

 

 

Visų pirma: pacituok, kur aš taip pasakiau. Aš sakiau, kad arba darai gerai, arba nedarai išvis. JOKIAME KABAKE KAVA IŠ ARBATINUKO YRA ATLEISTINA! Jei tau tokia kava kabake yra įprasta, neturiu ką daugiau su tavimi šnekėti

 

Aš primygtinai nekišau savo "kavos strategijos", tiesiog įvardinau papildomas galimybes. Tik tiek. Ir perspėjau neužpilinėti kavos virduliu. Geriau jau MENU neturėti išvis tokio produkto.

O jei visgi ją siūlys, tegu paima iš skelbiu.lt už porą šimtų kokį Delonghi aparatą - įprastas kavos gėrėjas net nepajus skirtumo.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias relanium

Visų pirma: pacituok, kur aš taip pasakiau. Aš sakiau, kad arba darai gerai, arba nedarai išvis. JOKIAME KABAKE KAVA IŠ ARBATINUKO YRA ATLEISTINA! Jei tau tokia kava kabake yra įprasta, neturiu ką daugiau su tavimi šnekėti

 

Aš primygtinai nekišau savo "kavos strategijos", tiesiog įvardinau papildomas galimybes. Tik tiek. Ir perspėjau neužpilinėti kavos virduliu. Geriau jau MENU neturėti išvis tokio produkto.

O jei visgi ją siūlys, tegu paima iš skelbiu.lt už porą šimtų kokį Delonghi aparatą - įprastas kavos gėrėjas net nepajus skirtumo.

 

Nezinau nei vienos maistos istaigos kur negalima nusipirkti kavos..Absurdiska mintis, kad jeigu nera "gero-brangaus" kavos virimo aparato, geriau to isvis netureti meniu..dieve,dieve..as bandau isivaizduoti, "uz kiek", isirengei savo mintyse paprasta bariuka.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pritariu karolisu. Kava plikoma verdančiu vandeniu yra nepriimtina kavinėje ir bet kokioje kitoje viešo maitinimo įstaigoj.. Tie kas kalba priešingai, tikrai nėra kavos mėgėjai.

P.S. Kartą gavau užplikytą espresso. Čia jau buvo viršūnė.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Visų pirma: pacituok, kur aš taip pasakiau. Aš sakiau, kad arba darai gerai, arba nedarai išvis. JOKIAME KABAKE KAVA IŠ ARBATINUKO YRA ATLEISTINA! Jei tau tokia kava kabake yra įprasta, neturiu ką daugiau su tavimi šnekėti

 

Aš primygtinai nekišau savo "kavos strategijos", tiesiog įvardinau papildomas galimybes. Tik tiek. Ir perspėjau neužpilinėti kavos virduliu. Geriau jau MENU neturėti išvis tokio produkto.

O jei visgi ją siūlys, tegu paima iš skelbiu.lt už porą šimtų kokį Delonghi aparatą - įprastas kavos gėrėjas net nepajus skirtumo.

 

Tai va ir sutariam, kad uzteks paprasto kavos aparato, kokius turi dauguma paprastu kaviniu su "paprasto" lygio kava zvelgiant is kavos gurmanu varpines. Is virdulio ir nesiuliau :D.

Kazkakaip naturalu, kad kavine bent uz tuos pora imstu litu aparata turetu, net nebuciau pagalvojes, kad kazkas atidarineja kokybiska kavine ir planuotu is virdulio plikyt.

Redagavo biz
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • Administratoriai

Tai va ir sutariam, kad uzteks paprasto kavos aparato, kokius turi dauguma paprastu kaviniu su "paprasto" lygio kava zvelgiant is kavos gurmanu varpines. Is virdulio ir nesiuliau :D.

Kazkakaip naturalu, kad kavine bent uz tuos pora imstu litu aparata turetu, net nebuciau pagalvojes, kad kazkas atidarineja kokybiska kavine ir planuotu is virdulio plikyt.

 

Trys viename iš pakelio supili ir paduodi naminiame puodelyje :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nezinau nei vienos maistos istaigos kur negalima nusipirkti kavos..Absurdiska mintis, kad jeigu nera "gero-brangaus" kavos virimo aparato, geriau to isvis netureti meniu..dieve,dieve..as bandau isivaizduoti, "uz kiek", isirengei savo mintyse paprasta bariuka.

 

Su tokiu požiūriu tavo zabigalkė net mėnesio neištemptų. Ką dar pasiūlysi? Makaronus iš bomžų paketo, nes visose kavinėse yra makaronų? Fidžinus ir koldūnus su mechaniškai atskirta vištiena, nes reikia optimizuoti kaštus? Kolą, alų irgi pilsi iš 2litrinio bambalio, nes taip optimaliau ir nereikalinga brangi pilstymo įranga?

 

Bet kuriame versle galioja taisyklė - jei nesugebi/nemoki/nenori daryti GERAI, išvis neverta kišti pisnagių.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Su tokiu požiūriu tavo zabigalkė net mėnesio neištemptų. Ką dar pasiūlysi? Makaronus iš bomžų paketo, nes visose kavinėse yra makaronų? Fidžinus ir koldūnus su mechaniškai atskirta vištiena, nes reikia optimizuoti kaštus? Kolą, alų irgi pilsi iš 2litrinio bambalio, nes taip optimaliau ir nereikalinga brangi pilstymo įranga?

 

Bet kuriame versle galioja taisyklė - jei nesugebi/nemoki/nenori daryti GERAI, išvis neverta kišti pisnagių.

pagal tavo logika, jis turetu ir bandeles kepti pas save ir pieniskas desreles gamintis pas save ir aplamai kekvienas produktas turetu buti gaminamas vietoje.

Turi jis kavos aparata, to neuztenka tau ?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Su tokiu požiūriu tavo zabigalkė net mėnesio neištemptų. Ką dar pasiūlysi? Makaronus iš bomžų paketo, nes visose kavinėse yra makaronų? Fidžinus ir koldūnus su mechaniškai atskirta vištiena, nes reikia optimizuoti kaštus? Kolą, alų irgi pilsi iš 2litrinio bambalio, nes taip optimaliau ir nereikalinga brangi pilstymo įranga?

 

Bet kuriame versle galioja taisyklė - jei nesugebi/nemoki/nenori daryti GERAI, išvis neverta kišti pisnagių.

 

 

Pritariu. Ištikrųjų nėra gerai, kad vaikis neturi rimto sponsoriaus bei viską nori daryti pats, bet bus įdomu pažiūrėti kaip bus toliau :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias relanium

Su tokiu požiūriu tavo zabigalkė net mėnesio neištemptų. Ką dar pasiūlysi? Makaronus iš bomžų paketo, nes visose kavinėse yra makaronų? Fidžinus ir koldūnus su mechaniškai atskirta vištiena, nes reikia optimizuoti kaštus? Kolą, alų irgi pilsi iš 2litrinio bambalio, nes taip optimaliau ir nereikalinga brangi pilstymo įranga?

 

Bet kuriame versle galioja taisyklė - jei nesugebi/nemoki/nenori daryti GERAI, išvis neverta kišti pisnagių.

 

Nesiruosiu "zabigalkes" atidarineti, tai net neverta apie ta menesi diskutuoti "kurio, mano zabigalke neistemptu".

 

Elementarus kavos virimos aparatas pradziai pats tas. Po to jeigu viskas gerai, tada galima plesti visa "arsenala" pagal uzdirbama biudzeta..Su tavo tokiu poziuriu, kur sukisi N litu atsidarinejant (brangiu kavos aparatu turbut viskas pas tave sarase nesibaigia), tu litu neturinti tiek, finisas vienas..sedi minuse, gerai jei tai tik tavo pinigai, o jeigu problemos su bankais..Cakt ir viskas, atidirbineji, ilgai ir nuobodziai bankui, tiek paskola tiek % ;)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesiruosiu "zabigalkes" atidarineti, tai net neverta apie ta menesi diskutuoti "kurio, mano zabigalke neistemptu".

 

Elementarus kavos virimos aparatas pradziai pats tas. Po to jeigu viskas gerai, tada galima plesti visa "arsenala" pagal uzdirbama biudzeta..Su tavo tokiu poziuriu, kur sukisi N litu atsidarinejant (brangiu kavos aparatu turbut viskas pas tave sarase nesibaigia), tu litu neturinti tiek, finisas vienas..sedi minuse, gerai jei tai tik tavo pinigai, o jeigu problemos su bankais..Cakt ir viskas, atidirbineji, ilgai ir nuobodziai bankui, tiek paskola tiek % ;)

 

Ne pirmą kartą pastebiu tokį požiūrį (čia gal man tik vienam taip atrodo iš tavo parašymo), kad geriau pradžioj darau bet kaip, o po to jei viskas bus gerai, tai padarysiu geriau. Su tokiu požiūriu tik bankrotas. Jei darai, tai darai idealiai, jei nesugebi ar neturi iš ko, tai išvis nedarai. Negali būti jokių "ai dabar užteks paprasto kavos virimo aparato, o vėliau jau nusipirksiu normalų". Ir kas iš to? Ką tau duos tas vėliau nupirktas geas kavos aparatas, kai niekas jau nebegers pas tave :)

 

p.s. O kai ėjo kalba apie alų, tai čia visi pačius geriausius ir brangiausius siūlė :D

Redagavo Mynde
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesiruosiu "zabigalkes" atidarineti, tai net neverta apie ta menesi diskutuoti "kurio, mano zabigalke neistemptu".

 

Elementarus kavos virimos aparatas pradziai pats tas. Po to jeigu viskas gerai, tada galima plesti visa "arsenala" pagal uzdirbama biudzeta..Su tavo tokiu poziuriu, kur sukisi N litu atsidarinejant (brangiu kavos aparatu turbut viskas pas tave sarase nesibaigia), tu litu neturinti tiek, finisas vienas..sedi minuse, gerai jei tai tik tavo pinigai, o jeigu problemos su bankais..Cakt ir viskas, atidirbineji, ilgai ir nuobodziai bankui, tiek paskola tiek % ;)

 

Kalbi bile kalbėt.

 

Jei atvirai, iš kavos tu gausi >50% grynojo pelno. Netiki? Pats pasiskaičiuok: puodukas tikrai geros kavos kainuoja ~1 Lt (su elektra, vandeniu, aptarnavimais), parduodi už 3.5 Lt - 4 Lt. 10 puodukų į dieną nėra daug. Rimtesnės kavinės po 50 puodukų per darbo dieną drąsiai parduoda. Nuo nieko kito tu tokio antkainio neužsidėsi ir niekas tau tokio pelno neatneš kaip kava.

 

Daugelis įmonių kavos aparatą duoda nemokamai panaudai, už tai tu turi nupirkti tam tikrą kiekį kavos per mėnesį. Reziume: gauni profesionalų kavos aparatą, kurio gedimus tvarko įmonė (jei pirkai maxsiminę produkciją daugiau savaitės neduočiau tai įrangai) ir moki tik už kavą. Parašyk man į AŽ plačiau apie savo restoraną, gal kokį pasiūlymą atsiųsim.

 

Kava yra vienas iš svarbiausių kavinės/restorano atpažinimo simbolių. Bus neskani kava - klientas antrą kartą neis. Užleisit kavos kokybę - klientą antrą kartą prisitraukti daug sunkiau, nei naujai pakviesti. Ne vienas ir ne du atvejai buvo, kada suprastėjus kavos kokybei tai pasijautė ant mėnesio ataskaitos. Ir ne keliais šimtais, o trečdaliu, ar net daugiau. Jei susitiksim gyvai, papasakočiau viską daug plačiau. Galiu tik tiek pasakyti, kad vilniečiai jau pradeda įgauti skonį gerai kavai, ko nepasakysi apie Kauną, ar kitus miestus.

 

Dar prisidėsiu dėl Pramoninio kavos aparato siūlymo. Nežinau su kuria vieta mąstai, tačiau su jo apyvartom, vien to kavos aparato elektros sąnaudos viršys dienos kavos pardavimus. Jau nekalbu apie apmokymus, kuriuos reikia daryti reguliariai, o jie irgi kainuoja, aparato priežiūros ir neduok die gedimų. Toks sprendimas tikrai ne studentui, atidarančiam savo kavinę už 200 Lt (berods taip skamba).

 

 

O ten tas "užpilamas espresso". Teko po beveik 14h trukusių naujų bartistų apmokymų užeiti į kavinę ir gauti pasiūlymą "užpilamos espresso". Likom didžiai nustebę ir kartu nusivylę, nes tai pasiūlė vienas iš prestižiškiausių restoranų Šventojoje...

Redagavo Esnyper
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pamiršau paminėti, kad gera KAVA labai svarbus dalykas visoms kavinėms.

 

Jei pilstysi kavą, užpiltą virduliu, linkiu bankrutuoti net nepradėjus.

 

Profesionalus naudotas kavos aparatas (pvz La Cimballi) kainuoja gerą dramblį ~ apie 7k litų, tad padigink forumuose, skelbimuose dėl pigesnio varianto. Iš bėdos gali naudoti kapsulinį aparatą, bet žiauriai išaugs sąnaudos, o kokybe priartėti prie coffe inno nepavyks.

 

Rudenį Litexpo vyksta maitinimo verslo paroda, kur įvairūs tiekėjai siūlo savo įrangą ir produkciją. Ten taip pat aibė įvairiausių kavos tiekėjų. Užpraeitais metais ten savo kavą pardavinėjo ūkininkai iš Pietų Amerikos, savo kavą auginantys kalnuose. 1 kg kainuoja ~ 30 lt. Iš 1 kg gaunasi 140 puodelių kavos (espresso, americano, latte, capucino). Tad neskaitant elektros, vandens ir pieno sąnaudų, espresso shotas (iš kurio gali gaminti kitas minėtas kavas) tau kainuos 0.21 lt. Kai dirbau Double Coffee, ten "verslo klasės" kavos savikaina buvo 30 ct.

 

Kai turi gerą kavą, vidutinišką aparatą su geru garų purkštuku ir minimalius skillsus Latte/Capuccino su piešinėliu gaminimui, gražius take away puodelius ir friendly kainas (ne 7lt/vnt), pakeliui einančių klientų netrūks. O dar su keliais Monin sirupo buteliais gali padaryti stebuklus.

 

Nors jau kokius 5 metus nebedirbu barista, bet jei reikės pagalbos, parašyk. Tikiuosi skillsų dar nepraradau ir dar moku pagaminti capucinus su širdutės/eglutės piešiniais ant putos.

 

Namuose, tikriausiai, irgi turi kavos aparatą už 7k lt?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ne pirmą kartą pastebiu tokį požiūrį (čia gal man tik vienam taip atrodo iš tavo parašymo), kad geriau pradžioj darau bet kaip, o po to jei viskas bus gerai, tai padarysiu geriau.

 

Jis nedaro bet kaip. Jis tiesiog (bent pradziai) nesiroientuoja i kavos snobus.

Jo kavines pagrindas ir isskirtinumas bus idomus ir kokybiski patiekalai bei uzkandziai bei geras alus. Jo kavines tipinis lankytojas bus pavalgyti ateinantis zmogus ir kompanijos ateinancios pasedeti prie alaus bokalu. Tai nera "bet kaip". Tai tiesiog nera ta kavine, kurioje tipinis lankytojas ateina pasimegauti kavos puodeliu. O jei ir ateis - aparatas uz kelis simtus padarys pakankamai gera kava ir kaip sake tas buves bartista - vidutinis lankytojas net nelabai atskirs.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias relanium

Ne pirmą kartą pastebiu tokį požiūrį (čia gal man tik vienam taip atrodo iš tavo parašymo), kad geriau pradžioj darau bet kaip, o po to jei viskas bus gerai, tai padarysiu geriau. Su tokiu požiūriu tik bankrotas. Jei darai, tai darai idealiai, jei nesugebi ar neturi iš ko, tai išvis nedarai. Negali būti jokių "ai dabar užteks paprasto kavos virimo aparato, o vėliau jau nusipirksiu normalų". Ir kas iš to? Ką tau duos tas vėliau nupirktas geas kavos aparatas, kai niekas jau nebegers pas tave :)

 

p.s. O kai ėjo kalba apie alų, tai čia visi pačius geriausius ir brangiausius siūlė :D

 

Perki iranga pagal galimybes..cia toks tavo poziuris, kad perku mersa gera, o buta nuomoju..bus pinigu bus ir mersas. Neturiu ka sioje temoje daugiau pasakyti del kavos virimo aparato is savo puses.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias
Ši tema yra užrakinta ir joje nebegalima rašyti naujų pranešimų.
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...